Премини към съдържанието
От 1-ви септември 2021 г., вход във форумите ще е възможен само с имейл адрес вместо потребителско име. Ако не помните имейла с който сте се регистрирали, вижте го в настройките на профила си. ×
  • Добре дошли!

    Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

    Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

     

Изгоряла ли е аудио картата?


tremal

Препоръчан отговор


Предварително си казвам, че темата може би е за софтуер.

 

До вчера всичко със звука на компютъра си беше наред, но снощи от нищото изчезна. Мисля, че се случи при изпищяване на скайп (като получих съобщение), но не съм много сигурен. От колонките не излиза никакъв звук. И понеже не за пръв път аудио картата ми прави проблеми (но не баш такива), започнах стандартната процедура - деинсталиране на драйвери, рестарт, инсталиране на нови драйвери, рестарт. Само че нищо не се получи. Пробвах и с драйверите от диска, който дойде заедно с компютъра, но и с тях не стана. Проверих Device Manager-а, където няма никакви съобщения за проблеми, но все пак реших да деинсталирам картата и после да я инсталирам отново (през Device Manager). И след това пак нищо не се промени.

На практика не се наблюдават никакви софтуерни проблеми - няма съобщения за грешки, няма нищо. От опцията "Звук" в Контрол панела се вижда, че уж звук се възпроизвежда, но такъв няма (слагам снимка, защото така обяснявам, че и аз не се разбирам) http://prikachi.com/images/628/7715628m.png

 

В менюто на самата карта, обаче, не се отчита нищо включено, както може да се види на снимката по - долу. Въпреки че съм запълнил напълно и предния, и задния панел  на компютъра, като съм сложил 5.1 система отзад и слушалки с микрофон отпред, според менюто не съм включил нищо (картинките на различните входове са бледи, а по принцип, ако се включи нещо в тях, стават с ясен цвят) http://prikachi.com/images/644/7715644a.png

 

Пробвах всевъзможни настройки, цъках какво ли не, тествах други колонки - просто няма звук.

 

На кратко - картата не отчита включените колонки и слушалки!

 

С операционна система Windows 7 64bit-а съм, дънна платка ECS MCP61M-M3 и аудиокарта (вградена) VIA HD VT1705

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

А я погледни, дали тая отметка е включена? Понякога след инсталиране на нови драйвери на видеокартата и заедно с тях на HD audio драйвери ( NVIDIA),  се получава някакво объркване и при мен, та се налага ръчно да включвам драйверите на VIA.

 

2014-11-10_231201.jpg

 

 

Може да включиш и от тук:

 

2014-11-10_231552.jpg

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Всичко това е направено, а специално Default Device опцията е първото нещо, което винаги поглеждам, защото и на мен ми е правило мизерии много пъти :D

Но звук продължава да няма, въпреки че и от иконката за звука в систем трея (реално втората картинка, която си сложил) човек остава с впечатление, че всичко е наред - избано е правилното устройство, зеленото индикаторче се движи, защото съм пуснал плеъра за проба... ама нищо не свири :D

 

Пътьом пробвах и още една версия на драйвери... даже няма да казвам какъв е резултатът :D

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

×
×
  • Добави ново...

Информация

Поставихме бисквитки на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите Условия за ползване