Премини към съдържанието
От 1-ви септември 2021 г., вход във форумите ще е възможен само с имейл адрес вместо потребителско име. Ако не помните имейла с който сте се регистрирали, вижте го в настройките на профила си. ×
  • Добре дошли!

    Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

    Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

     

Лошо стартиране на Clementine


Славчо Хаджийски

Препоръчан отговор


Здравейте! Наскоро си инсталирах аудио плеер Clementine. Работи чудесно, обаче не може да се стартира веднага от иконката на плота, в смисъл не тръгва нито при едно „цъкане“ с мишката нито при две. Трябва да „цъкнеш“ веднъж или дваж-без значение, да преминеш в режим на изчакване, пак да „извикаш“ иконите и да „цъкнеш“ с мишката и едва тогава се стартира. Обръщам внимание, че става дума за работа с Debian 7.

Моля, ако някой има желание да помогне със съвет. Желая здраве на всички и успех в Бизнеса!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Отвори терминала и виж дали ще се стартира от там.

 

Като изпълниш следното, в терминала.

clementine

Ако може копирай също ,да видим какво връща в терминала.

 

Иначе по това както вие сте описали не говори нищо.

 

Поздрави!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Какви са параметрите на машината и десктоп-а, който ползваш? Предполагам просто е бавно, стартирай я веднъж и изчакай, може и след минута да се стартира... И резултата от конзолата е важно да се види :)

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Отвори терминала и виж дали ще се стартира от там.

 

Като изпълниш следното, в терминала.

clementine

Ако може копирай също ,да видим какво връща в терминала.

 

Иначе по това както вие сте описали не говори нищо.

 

Поздрави!

Стартира го от терминала, но не изписва нищо.

Какви са параметрите на машината и десктоп-а, който ползваш? Предполагам просто е бавно, стартирай я веднъж и изчакай, може и след минута да се стартира... И резултата от конзолата е важно да се види :)

Извинявам се за лаишкия въпрос, но как „да видя резултата в конзолата“?

Виж, проблемът може да е по-елементарен, отколкото изглежда. Лично на мен ми стартира минимизиран в трейя. Виж дали и при теб не е така.

Съжалявам, но познанията ми са твърде скромни, иначе нямаше да Ви притеснявам:не зная как да видя „дали стартира минимизиран в трея“. Ако можете да поясните на кратко, а и да посочите алгоритъма за да видя......

Какви са параметрите на машината и десктоп-а, който ползваш? Предполагам просто е бавно, стартирай я веднъж и изчакай, може и след минута да се стартира... И резултата от конзолата е важно да се види :)

Извинете забравих да посоча параметрите:

Linux version 3.2.0-4-amd64 ([email protected]) (gcc version 4.6.3 (Debian 4.6.3-14) ) #1 SMP Debian 3.2.51-1;


Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Там, където ти е часовникът, индикаторът за клавиатурата, включеният вече скайп и т.н. При стартиране на "клементината" тя се се зарежза минимизирана именно там. Би трябвало да се появи там един оранжев индикатор. Иначе от настройките вече можеш да направиш да се зарежда нормално - от tools > preferences > behavior (интструменти/настройки/поведение, ако си на български)

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Там, където ти е часовникът, индикаторът за клавиатурата, включеният вече скайп и т.н. При стартиране на "клементината" тя се се зарежза минимизирана именно там. Би трябвало да се появи там един оранжев индикатор. Иначе от настройките вече можеш да направиш да се зарежда нормално - от tools > preferences > behavior (интструменти/настройки/поведение, ако си на български)

Този отговор реши проблема: както често се случва в живота нужно е елементарно действие, но ако го знаеш. Много благодаря! Да сте жив и здрав и успех в Бизнеса!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

  • Разглеждащи това в момента   0 потребители

    Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

  • Подобни теми

    • от Dimov17
      Здравейте от вчера получавам странен проблем. Забелязах, че изведнъж дори и без натоварване понякога излиза черен екран или цветни вертикални линии на монитора през това време компютърът работи при рестарт отново стартира нормално но без никакъв хардуер (клавиатура, мишка, слушалки и т.н.) След няколко опита с рестарта успях да подкарам всичко но ме притеснява факта, че това се повтори отново според вас от какво идва проблема и как може да бъде поправен относно захранването то беше сменено на скоро с 700 ватово такова.
    • от Alexander Peev
      Здравейте! Купих на риск компютър от OLX, съответно без гаранция. Проблема е че малко след като стартира Windows компютъра се изключва. В повечето опита това става след няма и минута. Веднъж се задържа за почти час. Знам че причината може да е всякаква,но все пак имам два основни въпроса. Първо като го отворих установих, че вентилатора на процесора е откачен или изобщо не е закачан към дъното и още по-лошото, че две от четирите крачета които го държат са счупени. Видимо ми се вижда, че милиметрите на вентилатора не отговарят на слотовете в които трябва да влязат крачетата и ми трябва по-голям. Както и да е закрепих го колкото да пусна компютъра. Вентилатора работи. Възможно ли е да се изключва заради несъответствие с вентилатора? Второ, захранването, което ми е сложено не е същото като в обявата. Интересува ме дали 450w са достатъчни за следната конфигурация:
      Процесор INTEL i7-2600 s.1155 QUAD CORE
      4физически, 8 логически ядра
      4x3.4GHZ, 8MB L2 CACHE
      TURBO SPEED 4x3.8GHZ
      Памет: 16GB DDR3
      Твърд диск 1: SSD 120GB SР
      Твърд диск 2: SSHD 500GB SEAGATE
      Видеокарта:  ASUS STRIX GTX1060 6GB
      Дъно: AsRock
       
    • от henry111
      Здравейте, мъча се да направя един компютър да стартира сам когато тока спре и след се "върне", но без особен успех. 
      Дъното е foxconn g41mx , версията на биоса май е p07
      Отворих Power Management в биоса и всички са enabled без resume by rtc. Пробвах да го дръпна от контакта и да видя дали ще тръгне като го бодна, но нищо не се получи. Какво бъркам?
       
      Ето гледах мануал и тук на снимката има power on after ... но на мен ми го няма това, а само горните описани неща.
      http://www.manualslib.com/manual/707506/Foxconn-G41mxe-Series.html?page=44#manual
      в Power Management нямам нищо различно от enabled/disabled.

      Energy using products 
      ACPI suspend time
      HPET
      Resume by ring
      Resume by lan
      Resume by pcie pme
      Resume by pci card
      Resume by usb devices
      Resume by ps2 keybord
      Resume by ps2 mouse
      Resume by rtc

      Само на има S3 и S1 като опции
       
      Някой дали може да ми помогне? 
    • от Славчо Хаджийски
      Инсталирах си Firefox така:
      # cd ~
          
      # tar xjf firefox-*.tar.bz2
      Мога да го стартирам само с Conzola:
      ~ / Firefox / Firefox
      Моля, помогнете ми да си инсталирам икона на Desktop за стартиране на LxPupTahr-15.05.
      Благодаря!
       
    • от teott
      Здравейте.Ще се опитам да опиша добре проблема ,който имам с моята машина и да помоля за съвети.
      Конфигурация- дъно Asrock b75 pro,процесор -интел i5 4440 ,видео - gigabite r9'270x,рам - 4гб. кингстон ,захранване -тасенс радикс4 600вт. опрационна система -
      ундоус10.
        Проблема е следния- при стартиране монитора светва в бяло ,после става черен ,после се показва логото на Асус ,после пак черен и така тая въртележка няколко минути докато накрая се покаже началния прозорец на уина.Понякога си остава на черен екран и трябва да натисна копчето за рестарт ,за да тръгне.Същото се повтаря след като компа е заспал и искам да го събудя.Тука искам да уточня ,че трябва да е спал повече време ,защото ако го приспя и го събудя след около 10секунди може да се каже ,че тръгва нормално ,същото е и при рестартиране /имам  предвид ,че ако по време на работа трябва да го рестартирам си тръгва нормално.
       Веднъж заредил ОС по време на работа не ми е правил никакви проблеми ,под работа да се разбира сърфиране ,игри ,гледане на филми ,нормалните неща за един потребител.
      Компа съм го почиствал и проверявал за хлабави връзки по рампамет ,видео и кабели.Освен мишка ,клавиатура и монитор нямам включени други периферни устройства.
       Благодаря предварително за получените съвети.
  • Дарение

×
×
  • Добави ново...

Информация

Поставихме бисквитки на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите Условия за ползване