Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

    Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

    Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

     

korduna

Ако си начинаещ в Линукс, задай въпроса си тук

Препоръчан отговор

Гост

Как да разкарам Vmware глупостите?

И с Xubuntu 14 04 ми прави същият гаден номер както с Минт 17 .......

И съм сигурен че ще ми прави този проблем и със всяко ново дистро с Vmware неща в него....

До колото разбрах при старт не може да си стартира видеодрайвера и за това прибягва до Vmware.

Често се случвало на ATI Radeon 9550.

Сложих си gdm и избрах видео мениджъра ми да е gdm.

Надявам се да съм фикснал проблема.

Не се е фикснало нищо пак си подкарва Vmware.

Трябва да вляза в xp и рестарт и пак да вляза в Xubuntu и си зарежда коректно видео драйверите.

Вече при всеки следващ рестарт си зарежда коректно драйверите.

Но ако му дам шътдаун на Xubuntu при следващ старт зарежда Vmware драйвери.

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
Гост

Благодаря ще пробвам. Ако се получи ще се върна на Минт 17 XFCE Яна.

Ако не се получи оставям този който е и вдигам ръце.

 

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Здравейте!

Има ли някакъв инструмент в Lubuntu или програмка някаква, за проверка на хард диска за лоши сектори? 


Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Да. Казва се gnome-disks (дискове). Инсталирана е по подразбиране в Lubuntu.

Редактирано от cybercop (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 3 минути, cybercop написа:

Да. Казва се gnome-disks (дискове). Инсталирана е по подразбиране в Lubuntu.

Благодаря! Ще пусна проверка на харда под Lubuntu, че имам едни съмнения :)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 1 час, Богатир написа:

Благодаря! Ще пусна проверка на харда под Lubuntu, че имам едни съмнения :)

Просто стартирай програмата и те ще ти покаже състоянието на диска.

П.П.: Само за лошите сектори

sudo badblocks -n /dev/sda
Редактирано от cybercop (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Здравейте, абе досега не ми е правило впечатление, но явно го има - не мога да ъплоудвам - нито с Transmission, нито с KTorrent... Дебиан 8.4 Jessie, стена ufw. Много е досадно. Освен това и не мога да се свързвам с много народ. Иначе тегля с нормална скорост. Да е от програмата? Не ми се бърника принципно да отварям портове. Питах чичо Гугъл и видях всъщност, че е разпространен дерт. Не съм забелязал с Убунту, като съм бил имал ли съм такъв проблем... Но то аз съм в Линукс постоянно едва от половин година (малко пвече). Все съм дуал-бутвал и торента ми е бил на Уин..

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Съмнявам се, че е от системата. Паузирай торента и отново го пусни, да не би нещо да е зациклило в приложението. Когато свалям с магнитни връзки и без това се качват много малко данни. Не знам, защо е така.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 12 минути, cybercop написа:

Съмнявам се, че е от системата. Паузирай торента и отново го пусни, да не би нещо да е зациклило в приложението. Когато свалям с магнитни връзки и без това се качват много малко данни. Не знам, защо е така.

Ами и аз не знам. Четох в Интернет. Много от хората също се чудят. Не ми се отваря порт, иначе сигурно това може да реши проблема... Тя мисля стената е настроена по подразбиране с in - allow, out - deny. Сменям портове, изключвам, включвам. Между другото проверка на портовете ми показва "затворен" - от самата програма - "Редактиране" - "Предпочитания" - "Мрежа". Иначе свалям нормално, понякога с до 10 мб/с. Питам да не би да има някакъв трик или да е от Transmission.

Редактирано от Методи Дамянов (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Ktorrent си има проблем с ъплоуда, иначе е хубав клиент. Спри стената, за да разбереш дали е от нея. Пробвай да включиш опцията на клиента UPNP. Пробвай с друг клиент, например Tixati.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 42 минути, Методи Дамянов написа:

Ами и аз не знам. Четох в Интернет. Много от хората също се чудят. Не ми се отваря порт, иначе сигурно това може да реши проблема... Тя мисля стената е настроена по подразбиране с in - allow, out - deny. Сменям портове, изключвам, включвам. Между другото проверка на портовете ми показва "затворен" - от самата програма - "Редактиране" - "Предпочитания" - "Мрежа". Иначе свалям нормално, понякога с до 10 мб/с. Питам да не би да има някакъв трик или да е от Transmission.

Не е от клиента. Не ти се отваря порт, но иначе как очакваш да работят нещата нормално? Ако искаш ъплоуд, ще трябва да си направиш настройките и да отвориш порта на клиента.

п.п. Ако си зад рутер там също отвори порта или ползвай UPnP както каза Mozzo

Редактирано от exwol (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Благодарска за съветите. Ще спра ufw за малко да видя как е. Нямам админски достъп до рутера. Ще пробвам и това Tixati.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 8 минути, Методи Дамянов написа:

Благодарска за съветите. Ще спра ufw за малко да видя как е. Нямам админски достъп до рутера. Ще пробвам и това Tixati.

Ами от това ти е проблема - стената. А рутера поне знаеш ли го какъв е? Повечето сапунерки поддържат UPnP, даже идват с активирана по подразбиране, за това в Transmission отметни използване на UPnP. Ако ще отваряш порта в стената, не отмятай случен порт, за да работи клиента на един и същ всеки път.

Редактирано от exwol (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
на 5/31/2015 at 15:15, Методи Дамянов написа:

Благодаря ти, но май ще си остана на Калибрито. Четох и аз, че нещо липсвало при този тип грешки, друг разправяше как влизал в някакви папки, триел някакви неща, рестартвал... Аз съм си Л.А.И.К. или айде n00b. И съм мързелив плюс това... Търсех много уърдпад алтернатива също. Не се оправих. Исках да пренася автоматично на следващия ред думите, да мога да си болдвам и такива неща... Оправих се чрез Wine. Пак по мързеливата. Сега без грижи (абе крашна веднъж, ма няма проблем - на 100 пъти ведниж, че крашнало) си драскам с него в ментата. А пък програма, за която не знаех, и която я открих чрез ментата (и софт центъра) мисля да я инстална на Уин-а - minitube. Нали, отворил съм пет-шест таба, Youtube скрибучи - гадно. А така гледам с с добро качество без запечка! 

Докато бяк с окуляра, мисля че това ми помогна: 

sudo apt-get install kdelibs5-plugins kdelibs5-data oxygen-icon-theme

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Едно малко въпросче. Мога ли в кубунту да си направя My computer икона както в Гноме 2 да речем. В стотинката това ми е много удобно. И ако случайно мозо чете тези редове, да каже как си направи иконите долу в лентата големи :)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

В KDE4 се правеше, като създадеш върху десктопа връзка до адрес.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 52 минути, Invocation написа:

Едно малко въпросче. Мога ли в кубунту да си направя My computer икона както в Гноме 2 да речем. В стотинката това ми е много удобно. И ако случайно мозо чете тези редове, да каже как си направи иконите долу в лентата големи :)

Какво имаш предвид под лентата? В таск бара или в куик ланча? My Computer в KDE няма.

 

преди 47 минути, cybercop написа:

В KDE4 се правеше, като създадеш върху десктопа връзка до адрес.

Никога не съм правил така, той май за друго говори.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 1 час, cybercop написа:

В KDE4 се правеше, като създадеш върху десктопа връзка до адрес.

Това го бях правил като създавам директна връзка към устройството, само че при старт на системата връзката не работи докато не маунтна устройството. Аз искам нещо което да НЕ е тъпия Home folder а тип My computer, където имаш пряк достъп до устройствата си, CD , flash USB и прочие, както е в StotinkaOS и Mint.

преди 51 минути, Mozo написа:

Какво имаш предвид под лентата? В таск бара или в куик ланча? My Computer в KDE няма.

Ето тези икони, при мен са много малки и се лутах из настройки и на мама си ...  и не мога да намеря от къде се променя размера им.

imageproxy.php.png

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Не работи връзката, защото не си описал дяловете в fstab. Много лесно става със скрипта Diskmounter и няма да имаш такива проблеми. Може също да го направиш и от системните настройки.

Тези икони се регулират елементарно - влизаш в режим на редактиране на панела и оразмеряваш панела. Те се сменят спрямо неговия размер : )

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

  Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Добави ново...