Премини към съдържанието

Препоръчан отговор


Здравейте,

Имам следния проблем:

Инсталирах Code blocks, MinGW, CMake и OpenCV. Всичко беше страхотно, свалих нужните библиотеки, оправих настройките в Code Blocks, само че когато съм импорт-нал библиотека от opencv ( пр. #include <opencv2/core/core.hpp> ) и съм написал дадената програма, когато я компилирам ми изскача следната грешка:

 

Въпросът ми е как мога да я оправя ..

 

П.с. След като ми хвърли грешката, като отворя папката на проекта, имам създадено exe, което уви - не работи.

post-323067-0-90634400-1418947120_thumb.

Редактирано от metobest2 (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Здравейте,

Имам следния проблем:

Инсталирах Code blocks, MinGW, CMake и OpenCV. Всичко беше страхотно, свалих нужните библиотеки, оправих настройките в Code Blocks, само че когато съм импорт-нал библиотека от opencv ( пр. #include <opencv2/core/core.hpp> ) и съм написал дадената програма, когато я компилирам ми изскача следната грешка:

 

Въпросът ми е как мога да я оправя ..

 

П.с. След като ми хвърли грешката, като отворя папката на проекта, имам създадено exe, което уви - не работи.

На мен ми изглежда че не може да зарежда правилното dll. Да нямаш повече от една версия? Пробвай да го копираш от MinGW папката в тази която ти е exe-то
  • Харесва ми 1

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Като още едно възможно решение, може колегата да пробва да извика компилатора с един от двата прословути флага за статично линкване:

-static-libgcc

или по-скоро това:

-static

Това обаче е леко long-shot предположение - проверете все пак как стоят нещата с версиите и дали наистина файла физически съществува и се опитайте да го копирате локално в папката на програмата си, както е предложил колегата над мен.

 

Поздрави !

Редактирано от soundtracker (преглед на промените)
  • Харесва ми 1

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

На мен ми изглежда че не може да зарежда правилното dll. Да нямаш повече от една версия? Пробвай да го копираш от MinGW папката в тази която ти е exe-то

Да, така и стана, благодаря ти :) !

Сега обаче изскочи нов проблем ... Всички програми си вървят, единствено, когато искам да ползвам вградената камера в лаптопа, ми хвърля exception и kill-ва процеса ... Камерата ми е активна ( проветих в device manager-a, дори и ъпдейтнах драйвърите за всеки случай) 

post-323067-0-38837700-1418974628_thumb.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Да, така и стана, благодаря ти :) !

Сега обаче изскочи нов проблем ... Всички програми си вървят, единствено, когато искам да ползвам вградената камера в лаптопа, ми хвърля exception и kill-ва процеса ... Камерата ми е активна ( проветих в device manager-a, дори и ъпдейтнах драйвърите за всеки случай)

Еми това трябва да се дебъгва... Не съм запознат с конкретната програма.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Еми това трябва да се дебъгва... Не съм запознат с конкретната програма.

Да, току-що го оправих, проблема е, че първите няколко фрейма са празни и оттам се обърква самата камера. просто сложих една проверка за празен фрейм.

  • Харесва ми 1

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Трябва да имате регистрация за да може да коментирате това

Регистрирайте се

Създайте нова регистрация в нашия форум. Лесно е!

Нова регистрация

Вход

Имате регистрация? Влезте от тук.

Вход

  • Разглеждащи това в момента   0 потребители

    Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

  • Горещи теми в момента

  • Подобни теми

    • от Landser77
      Здравейте, искам да сваля един pdf фаил от сайт, когато кликна в дясно на прозорчето зарежда и след това ми дава грешка! 
      Моля ако някой може да го свали и да ми го прати това е сайта:
      https://parallelworlds-bg.blogspot.com/2014/01/blog-post_5.html?m=1
      Файла е най-отдолу преди коментара, ще съм адски благодарен ако някой го свали, трябва ми спешно! 
      Благодаря! 
    • от AngryChichko
      Здравейте,
      За първи път ми се случи нещо толкова нелепо като настоящатата яростна битка, която водя за да си върна обратно звука на машината. Всичко започна след като Windows "подобри" аудио драйверите ми довеждайки до тотална загуба на звука; независимо дали ще да е колони или слушалки свързани с преден / заден аудио жак, резултатът е все същия - тишина.  Опитах какво ли не:
      Писах във форумите на Windows  Инсталирах най-новите Realtek драйвери Върнах старата версия на драйверите Рестартирах драйверите от диспечъра на устройства Проверих дали някъде звукът не е mute-нат Махнах подобренията на звука Направих Realtek High Definition Audio по подразбиране в панела "Звук" Активирах Stereo Mix Резултатът е все един и същ. След гореспоменатия troubleshooting, единствено и само ако махна Realtek драйверите имам звук но само от задния аудио жак. Преди всичко си работеше както трябва и сега не знам какво да предприема за да се преборя с този проблем.
      ПП: За да отхвърля всички питанки дали има проблем със слушалките / колоните - тествах на друга машина  и работят идеално. Няколко скрийншота направих за всеки случай. Ако ви интересува какво е дъното, то е ASUS PRIME H270-PRO. Ще съм ви много благодарен за съдействието!
       



    • от iliqn marinovvv
      Проблема с моя Акаунт е следния: Добавях хора в моята Група в Фейсбук, и след около 2 мин. Сесията ви изтече. Изхвърли ме от Фейсбука, след това ми изискваше разпознаване на приятели, направих го. И стигнах до стъпка която ми изискваше. Смяна на парола ок! след това името ми в фейсбук. дава ми 2 имена но аз не съм нито с едното нито с другото. Писах на супорт в фейсбук но уви. от 26.11.2018 съм без Фейсбук и немога да си го възстановя. Моля кажете какво да направя? Ще пробвам да кача и снимки с проблема. Благодаря предварително!!!

    • от Klin411
      Здравейте имам рутер TP-LINK Archer C2 AC900. Тази сутрин ми светна лампичката за интернета в оранжево и няма интернет... какво означава като светне в оранжево?

    • от Valentin Monov
      Здравейте , купих си нов фотоапарат nikon colop и ми прави проблеми. Като направя снимка на някакъв обект, ръбовете на обекта са назъбени когато се гледа отдалечено снимката във Photoshop. Някой може ли да ми помогне. Благодаря предварително!

  • Дарение

×

Информация

Поставихме бисквитки на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите условия за ползване.