Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Покажете вашите авторски снимки част 4

Препоръчан отговор

Продължение на предишната тема

Предишната тема: Покажете вашите авторски снимки 3

А бе тука го обърнахте на говорилня ... :(

Пък на мен ми е студено, и ми липсва лятото :) :

Аз бих се задоволил и с есента :)

16018359506_1190130948_b.jpg

15421882814_36ee26bb22_b.jpg

16042206921_964fc1b159_b.jpg

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

...Аз бих се задоволил и с есента :)...

Есен де, есен. (Честно не си спомням да съм поствал точно тази снимка, та ако е така се извинявам и може да ми изтриете поста)

7816062A.png

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Ммм да, припомнихте ми една много приятна разходка до водопад "Скока" през есента (но честно казано предпочитам да съм на плажа показан от RudeBoy :) )!

15775210148_87ee613219_c.jpg

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Това е моята версия на снежната HDR обработка на Пламен. Малко подрани, но нищо!

Някой друг ще се пробва ли?

Редактирано от supervas (преглед на промените)
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Това е моята версия на снежната HDR обработка на Пламен. Малко подрани, но нищо!

Някой друг ще се пробва ли?

Ето и от мен един бърз HDR :)

Untitled%2BHDR%2B00.jpg

Снимката е правена от RAW файловете на Пламен :)

Редактирано от capnemo (преглед на промените)
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Капитане, последния ми опит е почти със същия краен резултат :) Но, за да не се претрупва темата само с една и съща снимка давам линк от последния HDR правен с Photomatix (без никакви други обработки): Цък

Грешките ми са били: 1-во Не съм изключил стабилизацията, 2-ро Не съм изключил автофокуса (даже е бил на следящ) и 3-то от Lightroom-а избора от профил на обектив Nikon AF-S NiKKOR 14-24mm f/2,8G ED

И една снимка на кв.Пеново (само блоковете) правена с FZ38-цата от заслон "Опасния зъб"!

Всички къщи горе са от кв.Топлика, а тези долу в ляво на снимката са последните от кв.Горни край :)

15534304356_6d1627784d_c.jpg

п.с.Надявам се, че сега HDR-а е станал добре :)

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Една снимка и от мен с Pentax-а на дъщеря ми:

F19; 1,5 sec.; ISO-100; 42,5mm.

16158175205_bbe2541118_c.jpg

Edit: Обработена е с DxO Optics Pro 8, която видях, че в момента се предлага 100% безплатно! :)

Редактирано от plamen74 (преглед на промените)
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Три кадъра и от мен :)

Date and Time - 31,12,2014г. 23:59-51

15987636647_4c9fd3d8c2_c.jpg

Date and Time - 1,1,2015г. 17:05-27

16176592181_9eb30946a1_c.jpg

И един HDR

Date and Time - 1,1,2015г. 12:44-09

16178456425_fcdab548fb_c.jpg

Първите две са с Pentax-а на дъщеря ми, а последната е с Канона!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

За много години, колеги снимачи! Повече успешни кадри през 2015!

Ето от мен едно спонтанно портретче. Черно и бяло е, 'щото оригинално е едно червено и хич не е за гледане в цвят...

16186640831_8cd5de89e8_c.jpg

Нямам особено хубави кадри на фойерверки, ама пък имам разни концертни, които ще седна да обработя и да покажа тия дни...

Редактирано от killchain (преглед на промените)
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Харесвам само тази :) . Ако ги нямаше колите в дясната част, щеше да е идеална :go ahead:

И не си първия, който има забележки към кадрирането :) . За съжаление физически не беше възможно/много лесно да се махнат

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Ето и от мен един бърз HDR :)

Untitled%2BHDR%2B00.jpg

Снимката е правена от RAW файловете на Пламен :)

Ето и моята проба :

Untitled_HDR2.jpg

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Мемориалният мост Калахан-Тилман:

15589402973_a5e36240af_c.jpg

Дневна снимка от преди 2 години тук:

https://www.kaldata.com/forums/topic/209990-покажете-вашите-авторски-снимки-част-3/?p=2606435

за съжаление нямах възможност да направя аналогична нощна на бента, защото пешеходната част на моста беше затворена. (освен това доколкото си спомням моста вибрираше особено осезаемо и нямаше да стане на дълга експозиция)

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Добави ново...