Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Какво е прокси сървър?

Featured Replies

Здравейте.

Бих искала да попитам какво е прокси сървър?

Четох че промяна в тези настройки през хром позволява да се гледат и зареждат нормално видео клипчета във vbox7.com

Промяната по какъв друг начин се отразява на работата на компютъра, отчита ли се от интернет доставчика и променя ли се месечната такса към него, ако живееш в друга държава :)

Благодаря предварително

На кратко "Стани анонимен".

Не се променя месечната такса към интернета ти.

free-proxy-server-list-2014.png

Редактирано от iittssnnoottrreeaall (преглед на промените)

free-proxy-server-list-2014.png

Не, това за анонимността не е вярно! Не е задължително условие един прокси сървър да е анонимизатор!!!

А прокси сървър е просто междинен сървър, който се ползва за да се достъпи конкретен уеб/фтп/друга услуга сървър

Не, това за анонимността не е вярно! 

Желателно е:

Целите на прокси сървърите може да са:

• Да запази анонимни машините които ползват услугата (основно с цел сигурност).[1]
  • Да ускори достъпа до ресурси (използвайки кеширане). Уеб прокситата са основно използване за кеширане на уеб страници.[2]
  • За реализиране на политики за достъп до мрежи и съдържание, например за блокиране на нежелани сайтове.
  • За следене и анализ на потребление, например да генерират данни за ползването на Интернет от работниците на някоя организация.
  • За заобикаляне на наложени правила за сигурност или родителски контрол.
  • За сканиране на предавани данни срещу зловреден софтуер преди тяхното доставяне до потребителя.
  • За сканиране на изходящи данни, например за изтичане на защитени данни.
  • За заобикаляне на регионални ограничения.

Желателно е:

....

Това че така пише в уикипедия не го прави истина. И си намерете сериозни източници на информация!

И защо въртите всичко около уеб? Щом сте толкова любознателен проверете какво е сокс сървър

Това че така пише в уикипедия не го прави истина. И си намерете сериозни източници на информация!

И защо въртите всичко около уеб? Щом сте толкова любознателен проверете какво е сокс сървър

Написано е "Може да са" а вие сте написали "Това за анонимността не е вярно"

Знам какво е Sock server

Написано е "Може да са" а вие сте написали "Това за анонимността не е вярно"

Знам какво е Sock server

Я вижте какво сте написал!!! И е добре да научите как точно се пише думата

Я вижте какво сте написал!!! И е добре да научите как точно се пише думата

Кое трябва да гледам? SOCK / SOCKS ?

Кое трябва да гледам? SOCK / SOCKS ?

Оставете сокс, погледнете какво сте написал в първия си пост. И не се оправдавайте след това че пишело друго. Когато човек иска да помогне трябва да е прецизен в отговорите си. А и да не копира от интернет без да разбира нещата

Оставете сокс, погледнете какво сте написал в първия си пост. И не се оправдавайте след това че пишело друго. Когато човек иска да помогне трябва да е прецизен в отговорите си. А и да не копира от интернет без да разбира нещата

* Пускам сълза. 

Пак не разбрах какво трябва да гледам. 

* Пускам сълза. 

Пак не разбрах какво трябва да гледам. 

Ето това:

И после твърдите

Желателно е:

....

Ето това:

И после твърдите

Едва ли питащата ще се интересува от другите цели на Proxy. 

Едва ли питаштата ще се интересува от другите цели на Proxy. 

Напротив, много по-вероятно е да иска да гледа сайт, който е ограничен да се отваря само от хостове в конкретна географска област. Примерно вибокс

Бих искала да попитам какво е прокси сървър?

Ще се опитам по друг начин :) Престави си че аз ти звъна от моя телефон през телефона на твоя приятелка ,ти говориш с мен ,но виждаш номера на твоята приятелка. В случаят телефона на твоята приятелка е прокси сървъра през който минава моето обажаде :) Всеки сайт към който се свързваш вижда твоят IP адрес ,ползвайки проски сървър ,твоят адрес остава  скрит ,а сайта вижда адреса ,който проски сървъра ти дава.

Редактирано от KiriL Cox (преглед на промените)

С това ip филтриране вече в България прекаляват.Не стига ,че сървърите или домейните не са български ,а и карат хората да си прикриват айпи адреса сякаш са някакви престъпници.Какво ,че живея в чужбина не съм ли българин.Ако не аз ,та кой ще отваря бг сайтове ,китайците ли ?

Редактирано от MirchevSvilen (преглед на промените)

С това ip филтриране вече в България прекаляват.Не стига ,че сървърите или домейните не са български ,а и карат хората да си прикриват айпи адреса сякаш са някакви престъпници.Какво ,че живея в чужбина не съм ли българин.Ако не аз ,та кой ще отваря бг сайтове ,китайците ли ?

+1

Тъпаците вместо да се замислят ,че 1/3 от българите за в чужбина ,слагат малуомните си ограничения. Е кой освен българите ще им посещава сайтовете ...

• Автор

Искам да Ви благодаря, на всички и всичко, което прочетох ми беше от полза.... БЛАГОДАРЯ

Относно MirchevSvilen: Г-не НЕ искам да се крия или нещо такова, искам да гледам и да качвам клипчета във vbox7.com, но за зареждането на 3 мин клип ми трябват 10мин.

Редактирано от moiry (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.