Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

    Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

    Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

     

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

m.todorov

Проблем с инсталиране на 3g модем за интернет на мтел

Препоръчан отговор


Здравейте, от близо месец родителите ми ползват от новите устройства за интернет на мтел (huawei). Нямаха проблем до вчера. Тьй като работят с ветеринарната информационна система на служебен компютър, им правят профилактика на сървърите дистанционно, поне така ми го обясниха и рестартират компютрите след това. Та след вчерашната такава има проблем - устройството се открива от компютъра (което е странно веднъж като usb, веднъж като network card, веднъж като cd-rom и веднъж като неразпознато) изписва няколко поредни пъти Намерен нов хардуер (зареждайки wizard-а за инсталиране на новият хардуер така 3-4 пъти) а накрая: Възникна проблем при инсталирането на хардуера. При положение че то вече е инсталирано, но при зареждане не открива самото устройство. Вече пробвах стандартните неща - да го поставя на всеки друг усб порт - няма ефект. Да деинсталирам и инсталирам вече няколко пъти пак без ефект. Лаптопа е HP Compaq 6735s с Windows XP SP3 Home 2002. В къщи пробвах на настолния също със XP SP3 (Proessional) и нямаше проблем инсталира се и си тръгна. Някакви идеи на какво може да се дължи този проблем? (всичко се прави от администраторски акаунт на HP-то, тъй като потребителския няма права за инсталиране на 3-ти страни) И защо при включване на устройството в компютъра го отчита като няколко различни устройства?
В Device Manager под USB портовете пише че всичко работи ок, но отделно ми излиза HUAWEI Mobile като network card както и като Неразпознато устройство, на което пише че не е инсталирано правилно..и аз смятам че щом тръгва на други 2 PC и лаптоп значи проблемът е във въпросният лаптоп.
Звънях и на Мтел но както и очаквах те и идея си нямат, любезно ми казаха че ще проверят и да очаквам обаждане.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Здравейте, от близо месец родителите ми ползват от новите устройства за интернет на мтел (huawei). Нямаха проблем до вчера. Тьй като работят с ветеринарната информационна система на служебен компютър, им правят профилактика на сървърите дистанционно,...

Щом е служебна машина се обадете на този, който ги поддържа

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Изписва го като различни устройства защото:

Като usb - защото е включено през usb порт.

Като cd-rom - защото емулира диск, за да инсталира софтуера за нета.

Като network card - за да може да даде на компютъра достъп до интернет.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Щом е служебна машина се обадете на този, който ги поддържа

Проблемът е че и администраторите им са зле... и комуникацията с тях е сложна.. за това се мъча аз да го оправя, че нашите решиха че компютъра е за смяна

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Изписва го като различни устройства защото:

Като usb - защото е включено през usb порт.

Като cd-rom - защото емулира диск, за да инсталира софтуера за нета.

Като network card - за да може да даде на компютъра достъп до интернет.

А тогава защо го показва и като неразпознато устройство, тъкмо проверих - и на личният ми лаптоп също си тръгва без проблем, а на служебният не ми зарежда други usb флашки. Дали не е от някакви драйвери?


Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

А тогава защо го показва и като неразпознато устройство, тъкмо проверих - и на личният ми лаптоп също си тръгва без проблем, а на служебният не ми зарежда други usb флашки. Дали не е от някакви драйвери?

Ако на този лаптоп не тръгват и други usb неща, е много вероятно usb контролера да се е скапал.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Ако на този лаптоп не тръгват и други usb неща, е много вероятно usb контролера да се е скапал.

Сега пък тръгна... :ohmy:

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Проблемът е че и администраторите им са зле... и комуникацията с тях е сложна.. за това се мъча аз да го оправя, че нашите решиха че компютъра е за смяна

По-добре не пипайте защото после администраторите може да откажат ремонт.

 

Сега пък тръгна... :ohmy:

Сега не пипайте нищо :)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

  • Разглеждащи това в момента   0 потребители

    Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

  • Горещи теми в момента

  • Подобни теми

    • от xXx*Triple*xXx
      Добър вечер колеги имам голям проблем с колата Volvo V40 надявам се някой да знае решение за проблема !!! Първо отказаха всички прибори на таблото,майстора отстрани проблема на следващия ден ми отказа централното заключване,радио,платфони.Майстора ми препоръча да търся друго табло,намерих друго табло майстора го монтира и нещата си останаха същите.Какво да правя от тук нататък?Къде може да е проблема ако не е от таблото? Благодаря Предварително на всички които съдействат за отстраняване на проблема
    • от salfie
      Здравейте!
      Имам проблем с флашката си:
      Флашката работеше правилно. Реших да си кача едни файлове на нея и посредата на качването спря ми да качва файлове, даваше някаква грешка, сякаш 1 определен файл не може да се качи и цъках скип, уж да избегна проблема, но то беше на следващия и следващия ... Спрях процеса и реших да форматирам флашката по default предложенията. След това взе да ми дава грешка: write protect, не мога нищо да кача на нея нито да сваля, нито да я форматирам отново. Пробвах всякакви решения, които пише в интернет, дори изтеглих и програма(AOMEI Partition Assistant Standard Edition 8.6), с която да форматирам флашката, но пак без успех.
      Ако някой знае другите решения за проблема, освен тези в интернет: с regedit-ра; командера, моля да помогне
      Благодаря предварително!
    • от georchev
      Здравейте! На скоро си преинсталирах Linux-a и сега не мога да си вляза в акаунтите в Gmail ! Сигурен съм в паролите,защото през страницата на google няма проблем! Какво може да е това чудо? Проблема е от една седмица,тогава го преинсталирах. Помагайте!  Благодаря 
    • от acidoctor
      Здравейте съфорумници! 😀От около 2 седмици бойлера ми издава шумове наподобяващи работещо моторче. Чел съм за бълбукания и свистене но за такъв не съм чел, още😍Казаха ми, че е котлен камък. Някои да се е сблъсквал с нещо подобно или да знае от какво е? 
    • от peekmemf
      Здравейте, днес си купих нов лаптоп HP Omen 15. Инсталирах му Windows 10, но когато цъкна долу на иконката за wifi не излизат никакви мрежи. Единственото, което излиза е това от снимката. Някакви идеи как да го оправя? Благодаря предварително! 

  • Дарение

×
×
  • Добави ново...