Премини към съдържанието
achkaBG

Компютъра стартира,но няма картина на монитора

Препоръчан отговор


Здравейте,имам един компютър (този от състоянието) .Та не съм го включвал от 1 месец,преди си работеше ,правеше проблеми но го оправях но сега не става.Проблема е че когато го включа перките на вентилаторите завъртат,лампичките светят но НЯМА картина на монитора..Пробвах със ресет на батерийката на BIOS но,пак няма ефект.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

1. Какъв точно е бил проблема. Как си го оправял и свързан ли е с проблема сега?

2. Тестван ли е монитора с кабелите на друго ПС?

3. Чува ли се някакъв звук когато тръгва компютъра ( казва се beep и в зависимост от звуците ориентира откъде може да е проблема).

4. Правена ли е профилактика на машината. Чистене от прах и мръсотия.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

1. Какъв точно е бил проблема. Как си го оправял и свързан ли е с проблема сега?

2. Тестван ли е монитора с кабелите на друго ПС?

3. Чува ли се някакъв звук когато тръгва компютъра ( казва се beep и в зависимост от звуците ориентира откъде може да е проблема).

4. Правена ли е профилактика на машината. Чистене от прах и мръсотия.

1. Проблема е бил същия като този. Оправях го като махах батерийката ,рам плочките и видео картата и след това пак ги слагах.

2. Монитора преди малко го тествах и работи.

3. Нямам speeker.

4. Да,компютъра е бил чистен преди 3/4 месеца.

Чел съм я.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Чел съм я.

Сервиз


Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Как е чистен точно компютъра. Пръскани ли са с контактен спрей слотовете, където се слага РАМ-та, видеокартата, процесора. Понякога там се натрупва прах. С течение на времето от температурите става като черна пепел и полепва по елементите. 

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Здравейте,имам един компютър (този от състоянието) .Та не съм го включвал от 1 месец,преди си работеше ,правеше проблеми но го оправях но сега не става.Проблема е че когато го включа перките на вентилаторите завъртат,лампичките светят но НЯМА картина на монитора..Пробвах със ресет на батерийката на BIOS но,пак няма ефект.

Това дъно няма ли вградена карта, за да пробвате с нея... При липса на спикър, трудно ще откриете проблема сам...

  • Харесва ми 2

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Как е чистен точно компютъра. Пръскани ли са с контактен спрей слотовете, където се слага РАМ-та, видеокартата, процесора. Понякога там се натрупва прах. С течение на времето от температурите става като черна пепел и полепва по елементите. 

Не знам точно. Чистиха го във сервиз и би трябвало да са направили всичко нужно за 25лв.

Това дъно няма ли вградена карта, за да пробвате с нея... При липса на спикър, трудно ще откриете проблема сам...

За съжаление няма вградена карта. :( :(

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

С друго захранване пробва ли ?

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

С друго захранване пробва ли ?

не

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Добър ден , и аз имам същия проблем на старото пц :

Процесор- AMD Athlon 64 3.8Ghz+

Дъно- http://www.aliexpress.com/store/product/Motherboard-for-MSI-MS-7283-C51-L-NC51M-PC/407905_719152848.html?af=ppc&isdl=y&src=Google&albch=Google&albcp=Search_Search-All-DSA-EN&albkw=DSAtype_Others-Search-Product-AliExpress_none_none&albag=pl_none_Search-All-DSA-EN_product&albmt=none&albst=search-text&albom=others_None_20140423_Aliexpress&aff_short_key=UneMJZVf&cv=1013000031221003&ptsid=1013000031221011&crea=47288778916&plac=&netw=g&device=t&aff_short_key=UneMJZVf&cv=1013000031221011&gclid=CjwKEAiA9KymBRD6g6iOvv2joU0SJAB0vRQy11_1bblYBXLdQKSU7XsuadfTv0DTy4kHQKkJHz-buxoCTlTw_wcB

Рам- 1гб ддр2

Видео- вградена в дъното (nvidia nforce 6100)

И така проблемът е същия , но при при включването прави -beep , beep , beep няколко пъти и не показва картина.

Извинете че ползвам тази тема , но така или иначе не е затворена и ще се възползвам. :)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Вариантите може да са много.

пр.

забил биос

не добре поставена памет в слота

не добре поставена видео карта

не добре поставен кабели в слотовете

не добре включен кабел на монитора

не добър контакт със слотовете

издумтяло захранване, видеокарта, дъно, процесор

 

като нямаш диагностичен хардуер можеш да пробваш горните няколко точки.

ако не стане е за сервиз

Редактирано от ganio (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Измерих батерията за биоса и беше само 1V ,а трябваше да е 3V . Може ли от тва да е?

Рамта я пробвах и на двата слота .. незнам , май не е от нея..

Видеокартата е вградена в дъното.- може и тя да е отишла.

Кабелите за монитора са включени както трябва.

Може и проблема да е от , не-добрия контакт със дъното..

За процесора незнам, апък за захранването , не ми се занимава да му измервам волтажите , защото нямам голям опит.

Мерси за отговорите , явно няма да се занимавам със стария комп , ще го оставя да седи под леглото! :D

Редактирано от Сирини (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Добър ден , и аз имам същия проблем на старото пц :

Процесор- AMD Athlon 64 3.8Ghz+

Дъно- http://www.aliexpress.com/store/product/Motherboard-for-MSI-MS-7283-C51-L-NC51M-PC/407905_719152848.html?af=ppc&isdl=y&src=Google&albch=Google&albcp=Search_Search-All-DSA-EN&albkw=DSAtype_Others-Search-Product-AliExpress_none_none&albag=pl_none_Search-All-DSA-EN_product&albmt=none&albst=search-text&albom=others_None_20140423_Aliexpress&aff_short_key=UneMJZVf&cv=1013000031221003&ptsid=1013000031221011&crea=47288778916&plac=&netw=g&device=t&aff_short_key=UneMJZVf&cv=1013000031221011&gclid=CjwKEAiA9KymBRD6g6iOvv2joU0SJAB0vRQy11_1bblYBXLdQKSU7XsuadfTv0DTy4kHQKkJHz-buxoCTlTw_wcB

Рам- 1гб ддр2

Видео- вградена в дъното (nvidia nforce 6100)

И така проблемът е същия , но при при включването прави -beep , beep , beep няколко пъти и не показва картина.

Извинете че ползвам тази тема , но така или иначе не е затворена и ще се възползвам. :)

Или дъното ти е заминало или проблема е от овърклок на процесора

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Измерих батерията за биоса и беше само 1V

Пробвай да стартираш компютъра без батерията само за тест. Колко и кави са бипканията? Дълги, къси?

Какъв е BIOS? AMI, Award?

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Имах подобен проблем на компютър, в сервиз казаха че процесора се е изпържил, което не беше така, скед смяна на видео картата проблема се оправи. Вградената карта беше заминала, така че ако имаш някоя под ръка, пробвай да я смениш и кажи какви са резултатите :)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Пробвай да стартираш компютъра без батерията само за тест. Колко и кави са бипканията? Дълги, къси?

Какъв е BIOS? AMI, Award?

Незнам какъв е биоса , иначе сега ще пробвам без батерия и ще ви кажа.

Имах подобен проблем на компютър, в сервиз казаха че процесора се е изпържил, което не беше така, скед смяна на видео картата проблема се оправи. Вградената карта беше заминала, така че ако имаш някоя под ръка, пробвай да я смениш и кажи какви са резултатите :)

Ами нямам толкова стара карта , която да поддържа дъното ,под ръка ми е само тая от потписа.

Или дъното ти е заминало или проблема е от овърклок на процесора

Ми не съм овърлоквал , а за дъното незнам.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Пробвах го без батерииката и пак същото , 6 пъти биипна.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Това бипкане прилича на проблем с РАМ-паметта. Да не би да е зацапан някой слот или контактните пластини на плочките памет, с които пробваш?

Този проблем как се появи, процесора свалян ли е преди това? Да не му е изкривен или счупен някой пин? Ако можеш, провери ги тези неща.

  • Харесва ми 1

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Пробвах го без батерииката и пак същото , 6 пъти биипна.

6 кратки бипа или са различни? Попитах за марката на BIOS, за да може да се разбере значението на биповете!

http://www.computerhope.com/beep.htm

Евентуално - AMI BIOS 6 къси - A20 error:

6 short Keyboard controller Gate A20 error

Редактирано от belivakov (преглед на промените)
  • Харесва ми 1

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Ами по 2 виипа на секунда и общо излизат 6 ,иначе пробвал съм на двата слота за рам , пак същото ... а и да , процесорът е свалян, но преди да бъде свален и отново сложен на мястото си пак правеше така..

И да се поправя - биповете бяха или 5 ,или 6, или 7... , съмнява ме да е от клавиатурата защото във момента съм със нея на новия комп.

Във момента немога да го включа и да ви кажа със точност , но може да предложите някав варянт за тези биипа от5 до 7..

Редактирано от Сирини (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Без точен брой и последователност бипове не може да се определи проблема. Или 5 или 6 или 7 = все едно на кола да кажеш: Абе нещо тропа отпред - резултат: или двигател, или скороста кутия, или още милион неща.

  • Харесва ми 1

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Трябва да имате регистрация за да може да коментирате това

Регистрирайте се

Създайте нова регистрация в нашия форум. Лесно е!

Нова регистрация

Вход

Имате регистрация? Влезте от тук.

Вход

×

Информация

Поставихме бисквитки на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите условия за ползване.