Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

    Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

    Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

     

Компютъра не подава сигнал към периферията


Препоръчан отговор

Здравейте!От няколко месeца не съм пускал старият ми компютър,но днес реших да го включа(след 4 месеца) и забелязах,че мониторът изписва No Video Input и мишката не свети.Пробвах цялата периферия на лаптопа и там си работеше нормално.В началото като пускам компютъра не се чува пищялката на дъното.Вентилаторите на процесора и видеокартата си работят нормално.Ако може някой да помогне,ще съм много благодарен.Характеристиките са: Asus P5K-E;Intel Core Duo E6550;2GB DDR2 RAM;Sapphire HD7750 1GB GDDR5;Seagate 250GB Sata 2;Dandy ATX 350W;Philips 190CW.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Здравейте!От няколко месeца не съм пускал старият ми компютър,но днес реших да го включа(след 4 месеца) и забелязах,че мониторът изписва No Video Input и мишката не свети.Пробвах цялата периферия на лаптопа и там си работеше нормално.В началото като пускам компютъра не се чува пищялката на дъното.Вентилаторите на процесора и видеокартата си работят нормално.Ако може някой да помогне,ще съм много благодарен.Характеристиките са: Asus P85K-E;Intel Core Duo E6550;2GB DDR2 RAM;Sapphire HD7750 1GB GDDR5;Seagate 250GB Sata 2;Dandy ATX 350W;Philips 190CW.

Къде е държан компютъра ?

Ако си го държал на студено/хладно място е възможно да се е получил конденз и да си изпържил дъното.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Къде е държан компютъра ?

Ако си го държал на студено/хладно място е възможно да се е получил конденз и да си изпържил дъното.

На бюрото в стаята.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Оправих проблема,като извадих рам паметта и видеокартата и после ги поставих отново.Сега се появи друг проблем..Дъното ми е Wi-Fi Edition и идва със специална антенка,която се завива на един изход на дъното.Направих всичко,но компютърът не иска да се свърже чрез Wi-Fi все още.Къде може да е проблема? 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Оправих проблема,като извадих рам паметта и видеокартата и после ги поставих отново.Сега се появи друг проблем..Дъното ми е Wi-Fi Edition и идва със специална антенка,която се завива на един изход на дъното.Направих всичко,но компютърът не иска да се свърже чрез Wi-Fi все още.Къде може да е проблема? 

Опитай да ъпдейтнеш драйвера, защото като не е използван 6 месеца се съмнявам да не е излязал някой ъпдейт.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Опитай да ъпдейтнеш драйвера, защото като не е използван 6 месеца се съмнявам да не е излязал някой ъпдейт.

Има само един драйвер и аз съм с него.От 2008г. е и вече не излизат нови драйвери за такива стари дъна.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Има само един драйвер и аз съм с него.От 2008г. е и вече не излизат нови драйвери за такива стари дъна.

Вижда ли изобщо безжични мрежи ?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Вижда ли изобщо безжични мрежи ?

Не.Има ли някакъв начин този компютър да има интернет?Нямам възможност да го свържа чрез Етернет кабел в рутера.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Не.Има ли някакъв начин този компютър да има интернет?Нямам възможност да го свържа чрез Етернет кабел в рутера.

Като похарчиш 20-30 лева, и си вземеш wifi dongle за usb.

Ако компютъра ще се ползва само за браузуване, скороста ще е прилична.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Когато някоя машина не се използва дълго време доста често се получават такива проблеми, като описаните от теб. Обикновено се окисляват контактните повърхности на паметите и/или видеокартата, което ти си отстранил вече, като си ги извадил и сложил пак. По принцип това се прави, като с гумичка се поизтъркат конекторите.

За антената, ако е била свалена може и при нея да има окисляване, може да я свалиш и да погледнеш, също да я монтираш-демонтираш няколко пъти за проба. Може и да е заминала самата антена, както те попитаха вече, има ли изобщо мрежи в обсега ѝ или нищо не се детектва?

Захранването ти не ми вдъхва доверие, възможно е и от него да тръгват проблемите.

Огледай дъното много внимателно за подути кондензатори.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

×
×
  • Добави ново...

Информация

Поставихме бисквитки на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите Условия за ползване