Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Избор на Лаптоп

dsa1996

Препоръчан отговор

Здравейте утре ще си закупя нов лаптоп, и все още немога да реша какъв да бъде процесора. Насочил съм се към Intell i3 и АМД 6/8

Ще се използва главно за музика защото съм дисководещ. И за някоя друга игричка по лекичка ... 

До сега съм работил с интел т7300

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

давай конкретни примери и както колегата каза какъв е бюджета.Амд 8 са 8 ядрени процесори а интела е 4 ядрен процесор.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Ааа, бюджета е?

Ами бюджета е до 700-800 лева . Просто искам да взема лаптоп със хубав процесор 4 гб рам и 500 - 1000 гб хард .. Гледам че има за по 600 лев АМД за 700 intel i3 . Като цяло ме интересува за моят случай кой процесор ще е по добре АМД- или Интел 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

В дискотеката в която съм охрана, нашия диджей ползва този от 3 месеца, доволен е от лаптопа. 

Lenovo IdeaPad G510
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

За какво му е на човека лаптоп със спец. видеокарта... По-добре само вградената HD 4600, в комбинация с високо волтажния i3-4000M

Но имай в предвид, че може да останеш доста разочарован от качественото на звука на моделите в този ценови клас, а предполагам за потребител, занимаващ се с музика, това няма да се хареса...

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Ми примерно  ей тоя и задължително външна звукова карта ако искаш да имаш читав звук.

Fujitsu Lifebook A512

Core i3-3110M , 4GB, 750GB HDD

Lifebook_A512.jpg?1392108995

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Закупих ето този лаптоп http://www.technopolis.bg/b2c/details/527841/P11010101/Prenosim-kompyutar-HP-15-R254NU/L5Z39EA

Когато ми трябва повече  качество използвам външна звукова карта .

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Ти от цял кош първични дамски полови белези си избрал сиренясалия :)...........със здравен да си го ползваш

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Закупих ето този лаптоп http://www.technopolis.bg/b2c/details/527841/P11010101/Prenosim-kompyutar-HP-15-R254NU/L5Z39EA

Когато ми трябва повече  качество използвам външна звукова карта .

Защо пускате тема, като после отива в Техно-тата и си купувате най-калпавия, кекав лаптоп, с лошо съотношение цена/производително и качество, но с етикет "Промоция", който има производителност, колкото един 5-годишен лаптоп(въпреки че пише, че е 4-ядрен - просто лаптопа е с таблетен процесор)...

Вариантът, който аз предложих(i3-4000M+HD 4600), e с почти 2 пъти по-мощен процесор, а и видеокартата също е по-добра, въпреки че е вградена!

А и най-лошото е, че сте си избрали лаптоп с запоен към дъното процесор и спец. видеокарта(пак запоена), която просто не Ви трябва, а и е прекалено слаба за специализирана...

Но лошото е, че има 2-но по-голяма вероятно да даде дефект лаптопа - и процесора и видеокарта могат да се отлепят, а още по-лошото е, че сте избрали ниския клас на HP, който  има лоша история и дефекта е почти на 100% сигурен!

Така че още от сега почвайте да събирате пари за нов, защото вероятността малко след гаранция да си отиде лаптопчето, е доста голяма...

И още по-лошото е, че купувате лаптоп от Техно-тата - там купиш ли нещо, не можеш да го върнеш по никакъв начин! Ако бяхте го купили от онлайн магазин, можехте да го върнете без да давате никаква причина за това и щяхте да си поправите фрапантната грешка...

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Те ги произвеждат за будали като теб :)

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Мисля че не си прав, чак пък толкова да е зле ... то нямаше да ги произвеждат.

Ако се разровите във форума ще откриете няколко теми, в които  хората се оплакват от производителността на тея процесори. Върши някаква работа за скайп и 4-5 таба в браузера и до там повече не може.

За да илюстрирам какво имам предвид ще покажа този линк.

Това е сравнение на процесора на вашият лаптоп с този на моя лаптоп. Моят лаптоп е с процесор произведен 2010 година. За разлика от вашият е двуядрен (вашият 4 ядра). Като превъртите по-надолу в линка в секция Benchmarks ще видите два теста. Този вляво показва производителност при натоварване на всички ядра. Четирите на вашият и двете ядра на моят. Оказва се че моят почти 5 години по-стар процесор е по-бърз с 10%. Когато обаче програмите могат да ползват само едно ядро (повечето са такива) гледаме вторият тест. Той е сравнение, когато една програм, може да ползва само едно ядро, дори процесора да е многоядрен. Т.е. теста показва максималната производителност на само едно от ядрата, независимо от техният брой в процесора. Забележете каква е разликата. Процесор на 5 години е 80% по-бърз 900 точки срещу 500.

Извода: процесорите са почти равностойни в програми които ползват повече ядра, но за съжаление от всекидневните програми, които се ползват, много малко ползват много ядра. Повечето ползват 1 ядро, където вашият процесор е много по-бавен.

Разбира се, това не значи че този процесор N3540 е пълен боклук, той е направен за максимално ниско енергопотребление, като отделя много малко температура. Т.е. това е нещо като процесор за таблет. Всичко щеше да е почти окей, ако на лаптопи като вашият слагаха и достатъчно качествени батерии. С ниското енергопотребление на процесора и една качествена батерия, този лаптоп щеше да е ценен, заради висоакта издръжливост без нужда от презареждане. Но в лаптопи за тези пари, рядко слагат добри батерии.

Вероятно ще ви свърши някаква работа. Вероятно обаче и ще ви се поиска да го смените след година-две. 

Исках само да ви покажа, че сте взели може би възможно най-лошото решение за тези пари.

Извинявам се ако съм ви засегнал.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Не не не . Не сте ме засегнал , все пак в този живот човек някой път се и прецаква :)

Радвам се, желая ви успех!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

• Добави ново...