Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

    Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

    Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

     

Препоръчан отговор


Значи тонколоните ми от повече от година имаха странен проблем,като ги включвах от копчето за включване и изключване трябваше да изчакам малко да "загреят" така да се каже та да тръгнат!Първоначално им отнемаше 1,2 минути,после стана към 5-10,при което аз ги оставях включени и само намалях докрая ако не слушам на колони!Самото "загряване" както вече го споменах се изразяваше в това да трябва да чакам да тръгне звука и после да изчакам още малко за да не прекъсва!После дори и да са включени пак се случваше да прекъснат замалко,но после с малко изчакване тръгваха!Още по-късно вече се появи за кратко мн. странен бъг да не мога да слушам на мн. усилен звук,започваха да пръщят и да прекъсват ако само опитам да увелича звука докрая!Сега от една седмица вече не искат да тръгнат,а като тръгнат(аз разбирам кога вече имам звук,защото се чува едно пръщене когато вече идват на себе си) е мн. за кратко и пак спира звука!Имате ли си някаква идея на какво може да се дължи това,отварял съм ги,не разбирам много,но нищо не ми изглежда изгоряло или дефектно като цяло всичко вътре ми изглежда наред,пробвал съм да ги вкарам в телефона,преди си работеха така,пробвал съм,но вече и така не захапват!Пробвах да ги включа в друг контакт,да не е нещо от захранването,ама не!
Така че чакам идеи или предложения/предположения от какво може да е и може ли да се оправи!?Колоните са Microlab M290,долу съм прикачил снимка,доста съм доволен от тях и не искам да ги сменям,разглеждах в нета за нови,ама тези които си харесвам са мн. пари,а по-евтините(тези ги взех за 58лв.),не ми харсват изобщо!
Има ли някакъв шанс да си ги оправя!?Ако някои може да помогне и прецени че има нужда ще ги снимам отвътре с фотоапарата!Само да се намерят хора дето разбират и биха удраили едно рамо!Ако са от Бургас ще ги почерпя даже,за помагачи от други градове едно благодаря предварително!post-348526-0-48366000-1424552587_thumb.

Редактирано от ajibas (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

По принцип е нормално да тръгват със задържане. Но не би трябвало да е повече от 10-15 секунди масимум! Така, че предлагам да ги занесеш в сервиз.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

По принцип е нормално да тръгват със задържане. Но не би трябвало да е повече от 10-15 секунди масимум! Така, че предлагам да ги занесеш в сервиз.

Мерси за отговора и затова че си чел тоя роман дето изписах,братле!

Ако знаеш къде мога да ги закарам в Бургас,та да видя струва ли си да ги карам на ремонт,или да се простя с едни 80лв. минимум за едни нови и ако си от Бургас една бира с мезе на капанче в морската не ти мърда! :beer:

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Малко Update по въпроса с тонколоните,тръгнаха!Засега работят,както от години държат фронта някак,с една пласмасова капачка закрих копчето за включване и изключване,така че никой да не може да ги изключи,все пак благодаря за отговорите на belivakov!Ако имаш път към Бургас нашето си остава-по бира на капанче с цаца,аз черпя!


Все пак някой има ли представа от какво може да се получава това,какво да го предизвиква,та да мога да го оправя!?Това спиране на звука и тръгване след дни!Чаках 2 дена да тръгнат,засега работят нормално,направих така че да не се спират,но все пак ако мога да ги оправя!?


Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Малко Update по въпроса с тонколоните,тръгнаха!Засега работят,както от години държат фронта някак,с една пласмасова капачка закрих копчето за включване и изключване,така че никой да не може да ги изключи,все пак благодаря за отговорите на belivakov!Ако имаш път към Бургас нашето си остава-по бира на капанче с цаца,аз черпя!

Все пак някой има ли представа от какво може да се получава това,какво да го предизвиква,та да мога да го оправя!?Това спиране на звука и тръгване след дни!Чаках 2 дена да тръгнат,засега работят нормално,направих така че да не се спират,но все пак ако мога да ги оправя!

Ставам днеска и к'во да видя-пак не работят!

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

По принцип е нормално да тръгват със задържане. Но не би трябвало да е повече от 10-15 секунди масимум! Така, че предлагам да ги занесеш в сервиз.

Имам подобни пак М-290 ама с другия дизайн на кутията, нямат никакво задържане, цъкаш копчето и веднага тръгва звука.

По-скоро неговите са били дефектни и сега съвсем са се скапали.

Редактирано от ined (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Не познавам модела. При добрите модели е осигурен период на преход с цел предпазване на говорителите и предпазване от неприятното избухване на звука. И по-горе съм направил предположение по въпроса.

Редактирано от belivakov (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

  Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Разглеждащи това в момента   0 потребители

    Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

  • Подобни теми

    • от Kaloyan Atanasov
      Здравейте наскоро си купих усилватела и имам проблем.Като вържа две колони към изходите rear те работят.,обаче ако ги вържа към center не работят.телевизорът съм го свързал към input входа через конвектор от цифров оптичен към аналогов звук.



    • от Димитър Иванов
      Здравейте ! 
      Имам проблем с MDSolids
      След като я отворя и избера Problem Library, след което Normal Stress и след това Two-bar assembly, ми изкарва следната грешка!
      Run-time error "5"
      Invalid procedure call of argument
       
      Случайно някой дали е попадал на този проблем и ако да как го е решил.
      Благодаря ! 
    • от aivanov1
      Здравейте, специалисти! Имам въпрос. Имам два лаптопа с еднакви параметри. Единствените разлики са, че единият е с 2 gb RAM и с инсталиран 32 bit Windows 10, а другият е с 4 gb RAM и с инсталиран Windows 10 64 bit. Е, лаптопът с по-ниските параметри работи много по-бързо от този с по-високите. Моля Ви за съвети и помощ. Иначе лаптопите са чисти, няма инсталирани глупости на тях, които да бавят примерно и пр. Някои съветват да инсталирам на този с 4 gb RAM 32 bit Windows, но не знам доколко ще е правилно и дали това ще подобри производителността. Моля за съвети. Прикачвам и скрийншот на характеристите на процесора на въпросния тромав лаптоп.
      Поздрави! Лек и спокоен ден пожелавам на всички! 🤗🍀😊
    • от Lord Snipe
      Здравейте,
      Имам проблем с  отоплението на стая в къща около 17кв.м. с ПВЦ дограма и без изолация. 
      Климатикът на LG е закупен преди около 5 месеца, казаха, че е с новия фреон и е много надежден и икономичен. Wi-Fi контрол и всякакви отчети за консумация и други.
      Въпреки всички екстри и не малката цена - 1200 лева, не успява да затопли стаята. 
      При зададена температура 30 градуса, в стаята след продължителна работа на климатика (около 7 часа) съм измервал стайна температура от едва 16 градуса при външна температура от 2-3 градуса.
      *Трябва да наблегна на факта, че помещението-стаята не е изолирана, става въпрос за къща - втори етаж. Нито една от съседните стаи не се отоплява, съответно стените са студени(тавана и пода включително). Стаята е с 2 външни стени.
      За мен НЕ е нормално, климатикът да не успява да загрее стаята поне до 24-25 градуса, при положение че мощността на отопление е 4kW/h и този климатик е предназначен и за помещения доста по големи от 17 кв. метра. (22~24)
      Всякакви мнения ще са ми от полза, Благодаря предварително! 

    • от YD Channelfun (YDChannelFun)
      Добър вечер,преди около 4 месеца псотроих компютър с помощта на баща ми. 
      Забелязах, че когато играя определени игри (Assasins Creed Oddysey, LA Noire) той замръзваше след около 20-30 минути от геймплей. Играя и други игри като например Tomb Raider 2013 и Metro Redux, но при тях не се изявява този проблем. 
      Вече от месеци се опитвам да оправя този проблем като вече съм изгледала почти всички клипчета в YouTube и съм прочела поне първите две страници на гугъл по въпроса. 
      Опитахме да разменим Sata кабелите, да ъпдейънем Sata драйверите като ги вземем директно от Intel, а не от Windows, ъпдейтнахме Bios-а няколко пъти, тествах си рам паметта с Memory diagnostic, disable-нах Link state power managment в power options, също както и сложих power settings на 'High performance', ъпдейтнах firmware-а и даже следвах тези стъпки на самите Microsoft, защото преди да замръзне играта ssd-то ми скача на 100% и спира да чете и пише за 20 секунди при което всичко замръзва докато не го изчакам да се 'оправи' само.
      Според мен това се случва само на тежки игри и ssd-то ми не може да издържи или има някакъв конфликт и се изключва и даже изчезва (не винаги) от Task Manager. 
      Някой има ли идея какво се случва и как мога да го оправя? 
       
       
  • Дарение

×
×
  • Добави ново...