Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

    Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

    Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

     

Spaider

Проблем при поставянето на PHP код в сайт.

Препоръчан отговор


Здравейте. От mobio предлагат примерен скрипт за "проверка на код" услугата. Сложих го в сайта всичко ок, но когато се опитам да направя проверка с демо услугата им servID 29 и ме препраща в началната страница. Ето как съм сложил кода. Ще помоля за помощ дали е правилно или не:

<?PHP
 
function mobio_checkcode($servID, $code, $debug=0) {
 
$res_lines = file("http://www.mobio.bg/code/checkcode.php?servID=$servID&code=$code");
 
$ret = 0;
if($res_lines) {
 
if(strstr("PAYBG=OK", $res_lines[0])) {
$ret = 1;
}else{
if($debug)
echo $line."\n";
}
}else{
if($debug)
echo "Unable to connect to mobio.bg server.\n";
$ret = 0;
}
 
return $ret;
}
 
 
$servID = 29;
$code = $_REQUEST["code"];
$ok = $_REQUEST["ok"];
 
if($ok) {
if(mobio_checkcode($servID, $code, 0) == 1) {
echo "Кодът е валиден!";
}else{
echo "Грешен или изтекъл SMS код за достъп";
}
}else{
?>
<form method="POST">
     <div class="form-group">
       <label for="usr" style="color:white">Никнейм в играта:</label>
       <input type="text" class="form-control" name="nick">
     </div>
     <div class="form-group">
       <label for="usr" style="color:white">SMS код:</label>
       <input type="text" class="form-control" name="code">
     </div>
<div class="row text-center">
<button class="btn btn-large" type="submit" name="ok" value="Proverka" style="color:black">Изпрати</button>
</div>
   </form>
<?PHP } ?>

Питах съпорта на mobio ето какво ми казаха: 

 

Най-вероятно допускате грешка при имплементирането на скрипта в сайта Ви. Скриптът трябва да провери дали въведения код е валиден или не и да Ви пренасочи към съответния URL адрес, зададен в конфигурацията на услугата.

 

 

Моля, за помощ, къде ми е грешката?


Дори със техния HTML скрипт не работи, пак не прави проверка а само премигва страницата:

 

А тук всичко работи.

<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd">
<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml" dir="ltr" lang="bg">
<head>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8" />
<title>SMS code</title>
</head>
<body>
<?PHP

function mobio_checkcode($servID, $code, $debug=0) {

    $res_lines = file("http://www.mobio.bg/code/checkcode.php?servID=$servID&code=$code");

    $ret = 0;
    if($res_lines) {

        if(strstr("PAYBG=OK", $res_lines[0])) {
            $ret = 1;
        }else{
            if($debug)
                echo $line."\n";
        }
    }else{
        if($debug)
            echo "Unable to connect to mobio.bg server.\n";
        $ret = 0;
    }

    return $ret;
}


$servID = 29;
$code = $_REQUEST["code"];
$ok = $_REQUEST["ok"];

if($ok) {
    if(mobio_checkcode($servID, $code, 0) == 1) {
        echo "Кодът е валиден!";
    }else{
        echo "Грешен или изтекъл SMS код за достъп";
    }
}else{
?>
За да получите код за достъп изпратете SMS с текст payserv на номер 2323 (цена: 1.20лв.). Кодът е с валидност 10 дни.
<form method="post" name="smscode">
Име: <input type="text" size="20" name="nick"/><br/>
SMS код: <input type="text" size="20" name="code"/><br/>
<input type="submit" name="ok" value=" Проверка "/>
</form>
<?PHP } ?>
</body>
</html>
Редактирано от Spaider (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Провери логовете на сървъра си за някаква грешка в PHP кода.

Включи режима debug на функцията им - може да изведе нещо.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Провери логовете на сървъра си за някаква грешка в PHP кода.

Включи режима debug на функцията им - може да изведе нещо.

Може ли малко по-подробно, че съм индианец ...

Редактирано от Spaider (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Твоят хостинг поддържа ли изобщо PHP ?

Файлът, който си показал по-горе, от какъв тип е ? PHP или HTML ?

Имаш ли познания за работа с PHP ?

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Твоят хостинг поддържа ли изобщо PHP ?

 

Нямам хостинг. Други ден ще платя за домейн и хост, но преди това исках да се уверя, че работи системата с кодовете.

 

Имаш ли познания за работа с PHP ?

Минимални. Например: деклариране на променлива на константа и други дребни неща.

 

Файлът, който си показал по-горе, от какъв тип е ? PHP или HTML ?

Файла е HTML.

 

Благодаря. :)

Редактирано от Spaider (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

 

Нямам хостинг. Други ден ще платя за домейн и хост, но преди това исках да се уверя, че работи системата с кодовете.

 

Минимални. Например: деклариране на променлива на константа и други дребни неща.

 

Файла е HTML.

 

Благодаря. :)

 

А трябва да е PHP ако искаш да се изпълняват PHP скриптовете в него.

За целта е необходимо и сървърът да обработва PHP.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

А трябва да е PHP ако искаш да се изпълняват PHP скриптовете в него.

За целта е необходимо и сървърът да обработва PHP.

Имам инсталиран XAMPP? Може ли да се подкара, колкото да се тества?

 

А трябва да е PHP ако искаш да се изпълняват PHP скриптовете в него.

А във HTML формата как да укажа при натискането на бутона да изпълни php кода, който е за определената SMS услуга?

 

 

<method="post" action="insert.php">

 

 ?

Редактирано от Spaider (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Имам инсталиран XAMPP? Може ли да се подкара, колкото да се тества?

 

А във HTML формата как да укажа при натискането на бутона да изпълни php кода, който е за определената SMS услуга?

 

 

<method="post" action="insert.php">

 

 ?

 

Просто смени типа на файла на PHP.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Просто смени типа на файла на PHP.

Готово. А как да го проверя дали работи? През XAMPP ?

Редактирано от Spaider (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Готово. А как да го проверя дали работи? През XAMPP ?

 

А досега, как го пробваше ?

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

А досега, как го пробваше ?

Добър въпрос...  просто кликах 2 пъти в/у HTML файла..... Не знам през XAMPP как да го проверя.... 

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Добър въпрос...  просто кликах 2 пъти в/у HTML файла..... Не знам през XAMPP как да го проверя.... 

 

В папката, където е инсталиран xampp има подпапка htdocs. Копирай PHP файла в тази папка, стартирай XAMPP и от контролния панел стартирай Apache.

В браузъра отвори localhost/име_на_файла.php

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

В папката, където е инсталиран xampp има подпапка htdocs. Копирай PHP файла в тази папка, стартирай XAMPP и от контролния панел стартирай Apache.

В браузъра отвори localhost/име_на_файла.php

Всичко излиза така: ��������� ��� 

 

и излизат тези грешки:

 

Undefined index: code in D:\Programs\XAMPP\htdocs\index.php on line 243
 
 PHP Notice:  Undefined index: ok in D:\Programs\XAMPP\htdocs\index.php on line 244
 
PHP Notice:  Undefined index: ok in D:\Programs\XAMPP\htdocs\index.php on line 732
 
 PHP Notice:  Undefined index: code in D:\Programs\XAMPP\htdocs\index.php on line 243
 
 PHP Notice:  Undefined index: ok in D:\Programs\XAMPP\htdocs\index.php on line 244
 
PHP Notice:  Undefined index: code in D:\Programs\XAMPP\htdocs\index.php on line 324
 
PHP Notice:  Undefined index: ok in D:\Programs\XAMPP\htdocs\index.php on line 325

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Редактирай  php.ini на error_reporting = E_ALL & ~E_NOTICE и си готов.

Може ли малко по-подробно, както казах съм индианец.

 

Благодаря за проявеното търпение от ваша страна :)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

7941816C.jpg

 

Намерете php.ini файл в вашата система и го редактирайте по указания начин. Тилдата в израза изрязва забалежките и те повече няма да се печатат в браузъра ви. Това е всичко.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

7941816C.jpg

 

Намерете php.ini файл в вашата система и го редактирайте по указания начин. Тилдата в израза изрязва забалежките и те повече няма да се печатат в браузъра ви. Това е всичко.

Редактирах го, но пак дава грешките + това над полетата за въвеждане излезе това:

 

Дали самия скрипт има грешки или? 

 

При въвеждането на някакъв код, пак ме препраща в началната страница или само премигва страницата, не проверява дали той е верен или не.

 

Notice: Undefined index: code in D:\Programs\XAMPP\htdocs\index.php on line 243

Notice: Undefined index: ok in D:\Programs\XAMPP\htdocs\index.php on line 244

Редактирано от Spaider (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Редактирах го, но пак дава грешките + това над полетата за въвеждане излезе това:

 

Дали самия скрипт има грешки или? 

 

При въвеждането на някакъв код, пак ме препраща в началната страница или само премигва страницата, не проверява дали той е верен или не.

 

Notice: Undefined index: code in D:\Programs\XAMPP\htdocs\index.php on line 243

Notice: Undefined index: ok in D:\Programs\XAMPP\htdocs\index.php on line 244

 

Прегледай документацията на XAMPP.

На страницата на мобио е описано всичко.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Какво означава? 

  • allow_url_fopen: on/off 
Редактирано от Spaider (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

  Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Добави ново...