Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Колко мога да взема за....?

Featured Replies

Хард имаш ли? Без харда около 550-600лв. според мен.

Харда смятам да си го запазя и да го използвам с лаптопа, чрез някаква кутия за твърд диск.

А някаква идея, колко струва само това дъно?

• Отговори 1,6k
  • Прегледи 243,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• И какво, като го е постнал? Това е въртешен, фиктивен адрес, раздаден от маршрутизатора. Реалният му IP адрес никъде не се вижда...

• По десетина лева на компонент.   И да ти кажа последно като проверявах сайта е Български и в него се пише на Български от къде на къде ще ни учиш на английски правопис?

• Днешния компютърен пазар е много сложен и ако търсиш относително бързи пари, то трябва да си съгласен да свалиш цените на 50%. Иначе чакаш и след време пак стигаш до същата цена. Казвам ти го от личен

Публикувани изображения

Харда смятам да си го запазя и да го използвам с лаптопа, чрез някаква кутия за твърд диск.

А някаква идея, колко струва само това дъно?

Като ново сигурно е струвало 150-200лв., но сега втора употреба макс. 70-80лв.

Един колега ми подхвърли идеята да му продам лаптопа си (а аз да си взема настолна машина). Според вас, колко да му искам?

Asus X52JE-EX167

Само че е с 2х2 GB RAM. На две години и 5 месеца е. Пролетта гаранционно в сервиза на Мост му бяха сменени дъно и харддиск. В момента няма технически или козметични дефекти, ползван е основно като настолна машина.

Един колега ми подхвърли идеята да му продам лаптопа си (а аз да си взема настолна машина). Според вас, колко да му искам?

Asus X52JE-EX167

Само че е с 2х2 GB RAM. На две години и 5 месеца е. Пролетта гаранционно в сервиза на Мост му бяха сменени дъно и харддиск. В момента няма технически или козметични дефекти, ползван е основно като настолна машина.

450-500лв като едно предположение, но разгледай пазара (примерно сайтове като продавалник). При всички случаи повече едва ли ще вземеш.

450-500лв като едно предположение, но разгледай пазара (примерно сайтове като продавалник). При всички случаи повече едва ли ще вземеш.

Благодаря за отговора, и на 400 ще съм доволен :) 

Благодаря за отговора, и на 400 ще съм доволен :)

Това е мнение на прима виста, наскоро гледах за моя и попаднах на няколко оферти, малко по-слаби от моя за 400лв, а моя е идентичен на 80-90 процента с вашия.

Колко мога да взема за частите на подписа ми? За всяка едно поотделно цените?

Извинете ме, че питането ми няма да бъде свързано със компютър/конфигурация, но искам да ви питам за колко мога да продам ей-тоз усилвател :
Sharp SA-116H(BR) ?
 Публикувано изображение

Таа...Малко описание :
Мощност - 2x25 W    4-16 ома може да храни колони, като между 4 и 8 ома няма разлика в мощността, а само в качеството - на 4 ома е по-ниско, на 8 ома е по-високо естествено. Работи със интеграла STK 4141II
-Тонкоректор за високи/ниски и баланс м/у каналите -      по 10 децибела сваляне или вдигане на ниските и до 10 децибела + или - на високите, както и баланс м/у двете колони ! 
- FM Stereo/Mono, MW, LW радиотунер, поддържащ всички диапазони честоти, само трябва да му се закачи антена отзад.
- входове за :
Tape - петица DIN Куплунг
Aux - чинчове за ляв и десен канал / бял и червен
Phono - има грамофонен предусилвател и може да се свърже с грамофон без да се налага използването на отделен предусилвател. Букса : чинчове

включително и Loudness компенсация на честотите при различни усилвания.

ето снимка отзад :

Публикувано изображение

но има един огроооооооооооомен проблем !

Публикувано изображение

на изхода за лявата тонколона е изкъртено и то много яко. Това стана понеже ползвах некачествени буксички за 1левче и една се счупи желязото още от основата и остана вътре ! След което разбрахме, че няма как да сменим пластмасовата "кутия" по платката и трябваше да направим по-голяма дупка за да можем за го извадим, нямаше как. В крайна сметка го извадихме и изкъртената букса на усилвателя пак прави контакт - железата, допиращи се до тия на буксата си правят контакт и си свири. Но е нестабилно, ако я размърдаш повече може да прекъсне.

Малко снимки отвътре :

Публикувано изображение

горната платка явно е предусилвателя и тунера (превключването на честотите - жълтите бутони и станциите - белите бутони) трансформатора е вляво

на долната платка са елементите на усилвателя, греца, филтровите кондензатори на захранването и т.н. - Публикувано изображение

Публикувано изображение

от предната страна се намира тонкоректорът  и превключването на входовете

Публикувано изображение

а това е трафа, мисля, че е достатъчен за тази мощност, въпреки, че не е много голям !

Е, мисля, че дадох достатъчно инфо за ампа, какво мислете ? За колко мога да продам тази антика ? Като включим и проблема със буксата за тонколоните ! Изобщо ще може ли да се продаде за някой лев или да го изхвърлям ?

• 2 седмици по-късно...

Нов компютър на 3 месеца за игри:

Дънна платка:ASRock Z77 Pro3  (2 PCI, 1 PCI-E x1, 2 PCI-E x16, 4 DDR3 DIMM, Audio, Video, Gigabit LAN)

Процесор:QuadCore Intel Core i5-3470, 3400 MHz (34 x 100)

RAM памет: Dual Channel Kingston 8GB (2 х 4096MB ) , DDR3, 2400MHz

Кутия: Cooler Master CM 690 II

Захранване: Cooler Master Silent Pro M2, 520W

Видеокарта: Gigabyte Windforce rev 2.0  GTX 760  (2 GB)

HDD: няма. Ползвам го със стар хард диск, който работи без проблем с инсталиран  Windows и други програми. Него го давам безплатно, но ще трябва друг за в бъдеще. 

CD/DVD: няма

Освен колко мога да взема и колко време ще ми трябва приблизително ?

Извинете ме, че питането ми няма да бъде свързано със компютър/конфигурация, но искам да ви питам за колко мога да продам ей-тоз усилвател :

Sharp SA-116H(BR) ?

Публикувано изображение

Таа...Малко описание :

Мощност - 2x25 W    4-16 ома може да храни колони, като между 4 и 8 ома няма разлика в мощността, а само в качеството - на 4 ома е по-ниско, на 8 ома е по-високо естествено. Работи със интеграла STK 4141II

-Тонкоректор за високи/ниски и баланс м/у каналите -      по 10 децибела сваляне или вдигане на ниските и до 10 децибела + или - на високите, както и баланс м/у двете колони ! 

- FM Stereo/Mono, MW, LW радиотунер, поддържащ всички диапазони честоти, само трябва да му се закачи антена отзад.

- входове за :

Tape - петица DIN Куплунг

Aux - чинчове за ляв и десен канал / бял и червен

Phono - има грамофонен предусилвател и може да се свърже с грамофон без да се налага използването на отделен предусилвател. Букса : чинчове

включително и Loudness компенсация на честотите при различни усилвания.

ето снимка отзад :

Публикувано изображение

но има един огроооооооооооомен проблем !

Публикувано изображение

на изхода за лявата тонколона е изкъртено и то много яко. Това стана понеже ползвах некачествени буксички за 1левче и една се счупи желязото още от основата и остана вътре ! След което разбрахме, че няма как да сменим пластмасовата "кутия" по платката и трябваше да направим по-голяма дупка за да можем за го извадим, нямаше как. В крайна сметка го извадихме и изкъртената букса на усилвателя пак прави контакт - железата, допиращи се до тия на буксата си правят контакт и си свири. Но е нестабилно, ако я размърдаш повече може да прекъсне.

Малко снимки отвътре :

Публикувано изображение

горната платка явно е предусилвателя и тунера (превключването на честотите - жълтите бутони и станциите - белите бутони) трансформатора е вляво

на долната платка са елементите на усилвателя, греца, филтровите кондензатори на захранването и т.н. - Публикувано изображение

Публикувано изображение

от предната страна се намира тонкоректорът  и превключването на входовете

Публикувано изображение

а това е трафа, мисля, че е достатъчен за тази мощност, въпреки, че не е много голям !

Е, мисля, че дадох достатъчно инфо за ампа, какво мислете ? За колко мога да продам тази антика ? Като включим и проблема със буксата за тонколоните ! Изобщо ще може ли да се продаде за някой лев или да го изхвърлям ?

Наско!

Усилвателят е изключително стар и ако ти дадат 20 лева, го давай.

Средно и около 1 150 лева, максимум 1 200 лева, според цените днес. Разбира се, зависи от това дали има козметични наранявания по корпуса на кутията и така нататък. Чисто нова излиза около 1 448 лева.

Това честно казано не го разбрах. Поздрави! 

Имах предвид, че реално едва ли много хора търсят компютър с такива параметри (втора употреба, макар че на моя нищо му няма и си е почти нов) и предполагам ще ми трябва повече време, иначе го бях псунал под 1000 лв.

Редактирано от zlatslav (преглед на промените)

• 2 седмици по-късно...

Здравейте,

Искам да попитам за колко мога да продам компютъра ми според вас.

Характеристики:CPU-AMD Athlon II X4 630 2.8GHz - RAM-3,00GB Dual-Channel DDR2 @ 400MHz; Motherboard-FOXCONN A6VMX (Socket 940); Graphics- ATI AMD Radeon HD 5450-512MB (Sapphire/PCPartner) ;Hard-465GB Hitachi HDS721050CLA362 ATA Device (SATA); Optical Drives- LG-HL-DT-ST DVDRAM GH22NS50 ATA Device;Audio-AMD High Definition Audio Device;

Извинявам се, ако темата не е на правилното място.

Хайде и аз да се отбележа тук с едно старо компютърче и няколко въпроса за него. Първо да кажа че вероятно ще го продавам на части(защото най-вероятно за някои неща няма да има пазар вече) та искам да помоля за приблизитени цени на всяка от частите :)

Динна платка   Gigabyte GA-MA790X-UD3P

RAM -  A-Data EXTREME DDR2 1066+ 4GB (2x2GB)

Видео карта - Sapphire Radeon HD 4890 1 GB

Процесор - DualCore AMD Phenom II X2 545, 2745 MHz (15 x 183)

Захранване - Chieftec CFT-600-14CS (което ако не се лъжа още дори не му е изтекла гаранцията)

предполагам към цялата тая работа мога да метна и една кутия в що-годе добро състояние (малко е прашна)

Поздрави !

Здравейте,

Искам да попитам за колко мога да продам компютъра ми според вас.

Характеристики:CPU-AMD Athlon II X4 630 2.8GHz - RAM-3,00GB Dual-Channel DDR2 @ 400MHz; Motherboard-FOXCONN A6VMX (Socket 940); Graphics- ATI AMD Radeon HD 5450-512MB (Sapphire/PCPartner) ;Hard-465GB Hitachi HDS721050CLA362 ATA Device (SATA); Optical Drives- LG-HL-DT-ST DVDRAM GH22NS50 ATA Device;Audio-AMD High Definition Audio Device;

Поздрави,

Знам, че има тема за подобни неща, но там не получих отговор, та искам да попитам отново: Мисля да продам стария компютър на части - вероятно не за всички може да има още пазар, но все пак... Ето ги и компонентите :

Динна платка - Gigabyte GA-MA790X-UD3P

към тези неща върви и една кутия DELUX, която може да се яви като подарък, особено ако някой прояви интерес към повече от 1 част. Не съм клоквал нищо от посочените и всички части са добре запазени (дори и кутията !)

Поздрави :)

Знам, че има тема за подобни неща, но там не получих отговор, та искам да попитам отново: Мисля да продам стария компютър на части - вероятно не за всички може да има още пазар, но все пак... Ето ги и компонентите :

Динна платка - Gigabyte GA-MA790X-UD3P

към тези неща върви и една кутия DELUX, която може да се яви като подарък, особено ако някой прояви интерес към повече от 1 част. Не съм клоквал нищо от посочените и всички части са добре запазени (дори и кутията !)

Поздрави :)

Има специална тема, какво не ви хареса в нея?

(вашата се добавя към нея)

Здравейте,

Искам да ви попитам за колко мога да продам:

Характеристики:-Дънна Платка:Foxconn-Сокет:AM2,Чипсет:AMD 690V-Процесор:Двуядрен AMD Athlon X2-2.30Ghz-Външна Видео Карта:Sapphire HD 2600-512Mb-Рам Памет:DDR2 667Mhz 2Gb(Поддържа 8 Gb)-Охлаждане:2 Допънлителни вентилатора-Твърд Диск:Hitachi 320Gb-CD/DVD четец

И също така да ви попитам, къде мога да го продам?Някой сайт за обяви където вървят компютрите втора ръка...Освен Prodavalnik, защото там пуснали едни хубави компютри за по 100-200лв. и ми "засенчват" моя :D

MotherboardCPU Type QuadCore Intel Core 2 Quad Q8200, 2333 MHz (7 x 333)Motherboard Name Dell OptiPlex 760Motherboard Chipset Intel Eaglelake Q43System Memory 3968 MB (DDR2-800 DDR2 SDRAM)DIMM1: SuperTalent SUPERTALENT 1 GB DDR2-800 DDR2 SDRAM (5-5-5-15 @ 400 MHz) (4-4-4-10 @ 266 MHz) (3-3-3-8 @ 200 MHz)DIMM2: Samsung M3 78T2863EHS-CF7 1 GB DDR2-800 DDR2 SDRAM (6-6-6-18 @ 400 MHz) (5-5-5-15 @ 333 MHz) (4-4-4-12 @ 266 MHz)DIMM3: SuperTalent SUPERTALENT 1 GB DDR2-800 DDR2 SDRAM (5-5-5-15 @ 400 MHz) (4-4-4-10 @ 266 MHz) (3-3-3-8 @ 200 MHz)DIMM4: SuperTalent SUPERTALENT 1 GB DDR2-800 DDR2 SDRAM (5-5-5-15 @ 400 MHz) (4-4-4-10 @ 266 MHz) (3-3-3-8 @ 200 MHz)BIOS Type Phoenix (08/21/12)Communication Port Communications Port (COM1)Communication Port Intel® Active Management Technology - SOL (COM3)Communication Port ECP Printer Port (LPT1)DisplayVideo Adapter NVIDIA GeForce 9600 GT (512 MB)Disk Drive SAMSUNG HD161GJ ATA Device (160 GB, 7200 RPM, SATA-II)Optical Drive DTSOFT Virtual CdRom DeviceOptical Drive TSSTcorp DVD+-RW TS-H653G ATA Device

• 2 седмици по-късно...

Motherboard: Gigabyte B75M-D3HCPU: Intel i5-2500RAM: 2 x 4GB Kingston HyperX 1600 MhzGPU: Sapphire R9 280X Vapor-XHDD: Toshiba 500GBPSU: Cooler Master GX Bronze 550WCase: Cooler Master 430CPU Cooler: Thermaltake Contac 21Повечето от частите са на 1-2 месеца.Събирам пари за кола, но явно се стига до там че накрая ще си продам компютъра.

Редактирано от Deadway (преглед на промените)

• Автор

Motherboard: Gigabyte B75M-D3HCPU: Intel i5-2500RAM: 2 x 4GB Kingston HyperX 1600 MhzGPU: Sapphire R9 280X Vapor-XHDD: Toshiba 500GBPSU: Cooler Master GX Bronze 550WCase: Cooler Master 430CPU Cooler: Thermaltake Contac 21Повечето от частите са на 1-2 месеца.Събирам пари за кола, но явно се стига до там че накрая ще си продам компютъра.

Вероятно всички части си имат и гаранция, според мен към 1000-1050 може да се търсят!

колко мога да взема за ...( всичко си работи)

MB :   AsRock k7s41gx ( socket A )

CPU:     AMD Duron 1.2Ghz

GPU: ATI Radeon 9250 ,128mb

RAM: PQI DDR1 640MB (128+512)

Audio:   Creative Sound Blaster SB0100 , 5.1 channel

Ethernet:   Xnet 3000RDMA ,100/10Mbit

DVD-ROM: NEC DV5800b

PSU: Bitrom 400W

Floppy: Sony

PC Case:   n/a :D

HDD: nqma

или поне за някоя част от тази щайга

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.