Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

    Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

    Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

     

Изчадието на пропагандната машина в България по случай Освобождението


Гост

Препоръчан отговор

Из радиопредаването "Деконструкция" по БНР.

"Преди началото на войната на Русия с Османската империя, следствие от която е и нашето освобождение България, Турците са били въоръжени от Англия, САЩ и други европейски сили с най-модерното стрелково и артилерийско оръжие. Съюзници на руската войска са били измъчените и оръфани опълченски отряди. Имперска Русия е имала интереси в Бесарабия, за да си подсигури излаз на река Дунав. За това тя е направила компромис със Северна Добруджа, където въпреки че са живеели и други народности, Българите са били повече от 20,000, а за сравнение най-голямото малцинство - румънците са били около 10,000. Не на последно място Румъния е поставила и изисквания на Имперската армия, за да премине по нейната територия и да може да стъпи на наша земя. Не само Имперските интереси са играли роля. Австро-унгария е имала претенции над Македония, а Англия не е желала България на Бяло Море. Руснаците обаче въпреки факта, че са имали помощ единствено от българите, така са прогонили турците, че се е наложило Англия да праща флота, за да предотврати падането на Истанбул. Последвалите отстъпки и орязване на територията са в следствие на заплахи от страна на Англия и други европейски сили, които са обявили готовност да водят и война. Всяка война се води не за кръвопролитие просто само за себе си, а за разширяване на зони на влияние.

На връх 3 март Българските политици с цялата си агентурна пропагадна машина и цялото си малодушие благодарят на Англия, на Румнъя и на своите господари, но някак се гледа тихомълком да се премълчи Русия, уж че се изкашляме, докато произнасяме името й, за да не се разбере за Румъния ли говорим или Русия. Със своето малодушие българските управляващи са презирани не само от чужди, но и от свои, от своите господари и съюзници. Ако те бяха твърди и поне малко интелигентни, щяха да бъдат уважавани. За жалост пропагандната машина се е задействала така, че след време Османската империя официално ще се сведе до присъствие, а великата наглост стига до там, че има твърдения как България по-добре да беше си останала в границите на Османската империя. Малодушието е безкрайно".

Това цитирам по спомени от днешното предаване "Деконструкция" по БНР.

Интересно какво ще кажат защитниците на запада, когато се оказва че западняците им мили любими са снабдявали с оръжие Турция против русите, но и против нас. Куршуми от Англия и САЩ са ползвани за да убиват българи и руси. А със заплаха от още една война след приключване на тази Русия е била принудена да прави отстъпки. Никоя държава не е готова да води вечно войни. И ако не беше Русия направила отстъпки, дали при евентуално нейно отстъпване и невъзможност да защити интересите си, нашата ново извоювана свобода и място на картата нямаше да изчезне?

Не са ли малко особено нагли и безочливи българските политици, не се ли премълчава и претупва истината с висша степен на наглост, не действа ли агентурата чужда, български предатели, за заличаване на историческото минало?

ЧИИ интереси се защитават днес? ЗАЩО се правят опити да се промени историята? Защо е тази пропаганда на запада тук?

п.п Намерих на сайта на БНР оригиналното съдържание, имало го там, аз го чух по радиото, докато шофирах

Много ми харесва тази симпатична мисъл, че ако човек не иска да се присмиват на религията му, винаги може да си избере не чак толкова смешна религия. Същото се отнася и за политическото достойнство. Ако един политик не иска да бъде палячо, който усмихва гражданите на републиката, най-добре е да проявява известно национално, както и лично достойнство. Всички висши политически лица в държавата, президент, шефове на партии и други величия направиха опит да кажат две думи в медиите по случай националния празник на България. Благодарихме исторически на румънците, сърбите, черногорците и дори на финландците, тук таме споменахме и русите, ама гледахме много много да не ги назоваваме, някак ако може да ги прошепнем, или точно на тях да се закашляме, че да не се разбере съвсем за Русия ли говорим. Или за Румъния, която за да пропусне руските войски през територията си срещу Османската империя поставя известни условия на Царска Русия. Да, Царска Русия има своите великоимперски интереси, от които ние българите, печелим своето Освобождение, но губим територията на Северна Добруджа, където по онова време през 1878 г. живеят около 100 хиляди души от различни националности, включително татари, добруджански немци, гърци, турци, руси и други, българите обаче са над 50 хиляди, а румънците са едва около 10 хиляди. Днес тази територия в границите на Румъния има близо 1 милион души население. Русия компенсира с нея Румъния, като й отнема Бесарабия, за да си осигури излаз на река Дунав, макар че Северна Добруджа е част от Българското землище, очертано със султанския ферман.

Линк ЦЪК-Калина Андролова: Паразити, агентура и върховна наглост Редактирано от Гост (преглед на промените)
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Няма какво да казват. Просто който лиже, ще продължи да лиже и това си е. Който смуче, ще си смуче, както и преди.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Какво да кажат? Те си го казаха, 'живели сме добре и царски'. :eek:  'Руснаците са ни завиждали, и са ни поробили'. То не бяха 'окупации', то не беше изписана помия, във форума. И не само, в този форум. После, ще разправят че имало руска пропанда. ;)  Не случайно, попитах, в коя война, Англия, Франция и Османците, се бият срещу Царска Русия. И защо, тези 'демократични' държави, помагат на Османците. Който си е отоговори на тези въпроси, ще знае и защо после я подкрепят, в освободителна война. Ама нашите политици и форумци, се кланят на запад, като забравят кой ни е осовбодил. Та такъв народ, си заслужава съдбата. Изписа се помия, от българи, на един от най-светлите  ни празници. Без тази дата, е тези 'демократи' нямаше да ги има. Ама тогава, щяха да викат аферим, нали? ;)

 

П.П И за да им пресека някакви мисли, нямам нищо против българските турци. Те са граждани, на България. И някои от тях, са по-големи патриоти, от някои българи.

Редактирано от ghostBG86 (преглед на промените)
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Не са ли малко особено нагли и безочливи българските политици, не се ли премълчава и претупва истината с висша степен на наглост, не действа ли агентурата чужда, български предатели, за заличаване на историческото минало?

ЧИИ интереси се защитават днес? ЗАЩО се правят опити да се промени историята? Защо е тази пропаганда на запада тук?

 

 

Защитават интересите на тези които им плащат. А клакьорите из форумите им пригласят. И те заработват така да се каже. Бяхме свидетели на такива радетели  тука,които според мене са нищо повече от родоотстъпници.

 

П.П И за да им пресека някакви мисли, нямам нищо против българските турци. Те са граждани, на България. ..

 

Даже някои от тях са повече патриоти отколкото други уж българи.

 

опс... недопрочетох цитата. Явно мислим еднакво.

Редактирано от nikssi (преглед на промените)
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Съдейки по възмущението,което предизвикаха сред по-голямата част от българите,май ще трябва да си смажат малко пропагандната машина,защото засега ефекта е обратен.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Съдейки по други събития, това не е случайно. Ако потърсите, ще видите, че такива метоти, са ползвани преди да се узаконят хомо браковете например, и не само тях. . По същият начин, методично с години, са са повдигали тези въпроси. Докато на хората им се набият в главата, а тези дето са против, се откажат. Как мислите, през 1950 в Англия, е имали закони срещу педерастията, сега узаконовят браковете? Че и деца ще осиновяват. ;) Периодично, се пускат такива провокации, за да се провери общественото мнение. И ако е негативно, се почва обработка. И през последните години, се наблюдава точно това. По отношение на 3-ти Март. Всякаква помия, и манипулации се пускат. Та окупация било, та царски сме си живее ли. И всякакви такива глупости. Потърсете в нета 'Да се откажем от кирилицата', и ще видите за какво иде реч.

 

Всичко това е манипулация, с определена цел. Жалкото е, че някой хора, за няколко сребърника се продадоха. А други, още по-трагично, искрено ги говорят, тези неща.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

 

Изчадието на пропагандната машина в България по случай Освободжението...

 

В момента "пропагандната машина" в БГ е част от световната пропагандна машина на СБанка/Сорос/US ... и всичко което е неудобно се смазва безжалостно. У нас са останали само една две медии, които са що годе независими. Но и те не помагат срещо вече промитите мозъци , които с небивал ентусиазъм гласуват за Него, а пък той автоматично увеличава тока с 20% и взима 16 млрд. заем ей така.

А овчедушното стадо ... спи.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

 

Какво да кажат? Те си го казаха, 'живели сме добре и царски'. 'Руснаците са ни завиждали, и са ни поробили'. То не бяха 'окупации', то не беше изписана помия, във форума. И не само, в този форум. После, ще разправят че имало руска пропанда.

 

Хайде, хайде... Нима забравяш Съединението, абдикацията на Царя... И да, има про-Кремълска пропаганда у нас. Не казвам руска, защото Кремъл е бил винаги враг на Русия и руснаците (мисля е показателен фактът кой е избил най-много свои поданици). На българина няма нужда да му плащаш, за да се симпатизира на Русия. Виж за Кремъл е друго. Само че аз се чудя на слабата им машина. Американците например използват мощни институти, неправителствени организации, икономисти. Е, всъщност Кремъл си имаха министри у нас, де...

 

На нас не ни трябва даже някой да ни плаща. Просто сме... :doh:  Доста удобно, медиите изместиха фокуса на темата, която трябваше да ни вълнува - защо толкова години след Освобождението ни управляват еничари все още...

Редактирано от Методи Дамянов (преглед на промените)
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Тази година нямах възможност да им слушам речите, но в центъра на мое село има мавзолей или както ще да го наричат, в който се пазят костите на загиналите. И панорама. Всеки знае и всяка година се споменава, че освен руски са загинали и румънци, и финландци, както и сърби и черна гора.

И всичките, които са си изпуснали сапунчето в банята (казармен фолклор) да се сетят чии бомбандировачи сринаха София през 1944 и какво са правили Списаревски и другите.

Редактирано от Филипов (преглед на промените)
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Тази година нямах възможност да им слушам речите, но в центъра на мое село има мавзолей или както ще да го наричат, в който се пазят костите на загиналите. И панорама. Всеки знае и всяка година се споменава, че освен руски са загинали и румънци, и финландци, както и сърби и черна гора.

И всичките, които са си изпуснали сапунчето в банята (казармен фолклор) да се сетят чии бомбандировачи сринаха София през 1944 и какво са правили Списаревски и другите.

Никога не е късно, нови английски или американски бомбандировачи, да им изтрият генетичната линия от лицето на Земята. Пък те нека си се мазнят и да спрятат по някой и друг жълт цент за старанието си. Най-готината усмивка, която сещам напоследък, е тая на Jolly Roger(Веселия Роджър):

 

$(KGrHqJ,!qgFHJY60(7)BR5duSrKhQ~~60_35.J

Редактирано от 1Force1 (преглед на промените)
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Никога не е късно, нови английски или американски бомбандировачи, да им изтрият генетичната линия от лицето на Земята. Пък те нека си се мазнят и да спрятат по някой и друг жълт цент за старанието си. Най-готината усмивка, която сещам напоследък, е тая на Jolly Roger(Веселия Роджър):

 

$(KGrHqJ,!qgFHJY60(7)BR5duSrKhQ~~60_35.J

 

 

Но не е луд този дето яде /US/зелника, а тези дето му го дават. Срещу малко сребърници в някоя друга офшорка.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Защо Русия, винаги ще беде велика страна? Не само заради историята си. Ние имаме велика, хилядолетна история. А защото не отричат, никоя част от историята си. Пазят се званията 'Герой на СССР', или 'Заслужил артист на СССР'. А при нас какво е? Една групичка клакюри, на западните господари, плюят по историята ни. И не само плюят, ами и я отричат, за да се харесат, на същите тези господари. Но не разбират, че получават само презрение. Включително, от западните гопподари. Никой не уважава, това поведение на 'труженичка'. ;) Стигна се до там, че да съжаляват за освобождението ни, Защото е извършено от Русия. И да се говорят, всякакви простотии, по този повод. Срам и позор. 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Най-умните политици от нашата история, а те не са много, винаги са действали според максимата "винаги с Германия, никога против Русия". И докато днес дори швабите не могат да си позволят 100% напълно независима политика - първата част от максимата може да се обмисли пак. Но варианта който днес "Срещу Русия", който налагат днешните политици благодарение на малоумно гласувалите зомбирани "електорални единици" - е чисто самоубийство! Но

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

...

 

Браво, бе, Ани!

Браво!

Браво на всички в тази тема!

Друг коментар нямам!

Редактирано от algor
Премахване поста от цитата. (преглед на промените)
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Браво на всички в тази тема!

Друг коментар нямам!

Защо? Не е ли истина, това което направиха някой, точно на 3-ти Март? Подигравката с паметта, на загиналите за нашата свобода. Какво не ти харесва? Да коментар нямам, ама за тия дето плюха, на националният празник. ;)

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Защо? Не е ли истина, това което направиха някой, точно на 3-ти Март? Подигравката с паметта, на загиналите за нашата свобода. Какво не ти харесва? Да коментар нямам, ама за тия дето плюха, на националният празник. ;)

 

Ами не съм ви следила приказките тук, защото бях на Шипка на 3-и март.

Интересно е, че никъде и от никой не чух подигравки. На Шипка беше ужасен вятър, мъкър дъждо-сняг и въпреки всичко имаше доста хора, с малки деца.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Ами не съм ви следила приказките тук, защото бях на Шипка на 3-и март.

Интересно е, че никъде и от никой не чух подигравки. На Шипка беше ужасен вятър, мъкър дъждо-сняг и въпреки всичко имаше доста хора, с малки деца.

Ми разгледай написаното тук.  И ще видиш, какви ги твориха. За това и колегата, направи тази тема. Защото, много хора във форума, бяха възмутени.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Ми разгледай написаното тук.  И ще видиш, какви ги твориха. За това и колегата, направи тази тема. Защото, много хора във форума, бяха възмутени.

 

Струва ми се, че вие(участниците в тази тема) не знаете какво означава национален празник. На едно място попитах Алия, но тя така и не ми отговори.

Никой и никога не е подценявал ролята на руските, румънските, финландските и т.н. воини(участници в Руско-Турската война от 1877- 1878 год) и резултатът от нея-появата на третата българска държава, вярно все още васална и малка по размери, но с бъдеще.

Трети март е началото. А националния ни празник почита не само тези герои-освободители, а и всички българи, дали живота си преди и след тази война до ден днешен.

Да. Не съм чела какво сте писали, но доколкото прочетох увода на Сим... ами нямам коментар наистина. За хора, като атакистите, предпочитам да си замълча.

Защото... не знам поради каква причина, но не видях ни едно тяхно знаме на Шипка, нито в Плевен, пред Мавзолея... но видях много БЪЛГАРИ!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Струва ми се, че вие(участниците в тази тема) не знаете какво означава национален празник. На едно място попитах Алия, но тя така и не ми отговори.

Никой и никога не е подценявал ролята на руските, румънските, финландските и т.н. воини(участници в Руско-Турската война от 1877- 1878 год) и резултатът от нея-появата на третата българска държава, вярно все още васална и малка по размери, но с бъдеще.

Трети март е началото. А националния ни празник почита не само тези герои-освободители, а и всички българи, дали живота си преди и след тази война до ден днешен.

Да. Не съм чела какво сте писали, но доколкото прочетох увода на Сим... ами нямам коментар наистина. За хора, като атакистите, предпочитам да си замълча.

Защото... не знам поради каква причина, но не видях ни едно тяхно знаме на Шипка, нито в Плевен, пред Мавзолея... но видях много БЪЛГАРИ!

Прочети какво са писали, и тогава коментирай. ;)  Ако Алгор, не е изтрил 'творчеството' им, ще видиш. Иначе се получава малко неприятно, да коментираш нещо, дето не си чела. ;) 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

25 години имаме етническа партия във властта - на този фон, на запада му излиза жълти стотинки, за да купува управниците ни, та заради това е и западната пропаганда: защото може, защото е евтино и се намираме на кръстопът.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Прочети какво са писали, и тогава коментирай. ;)  Ако Алгор, не е изтрил 'творчеството' им, ще видиш. Иначе се получава малко неприятно, да коментираш нещо, дето не си чела. ;)

 

Всъщност коментирам това, което прочетох тук, например "творението" на Ани за разстрелите и т.н.

 

И напълно не споделям мненията тук за незачитане на освободителите. Всяка година празнуваме още дати, свързани с войната. Все пак съм от град, който пази светините си, свързани с подвига на онези хора, оставили костите си по наша земя, като очите си ги пазим. Ела в Плевен и виж!

Самият факт, че местата, на които се чества празника, са "кръвно" свързани с освободителите ни, нищо ли не ви говори?

Но 3-и март е празник на България! Разберете това! На българите, дали нещо свое свято на България!

Редактирано от Нел (преглед на промените)
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Всъщност коментирам това, което прочетох тук, например "творението" на Ани за разстрелите и т.н.

Тоест, не искаш да прочетеш, какво са писали, другите? Едни твой съмишленици, дето взаимно си харесвате писанията. ;)  Знам защо не искаш. ;) . А за въпросната  Ани, си има модератори, да й гледат писанията.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

"По отношение на България решенията на конгреса в Берлин са крайно реакционни. Преживяла два века на възход, българската нация получава признание и от Османската империя през 1870 г., когато Високата порта начертава границите на Българската екзархия, и от представителите на всички Велики сили в Цариград по време на Цариградската посланическа конференция през декември 1876 — януари 1877 г., когато тези граници, с незначителни поправки, са потвърдени от всички. По това време 1870–1876 г. те не са наложени със силата на оръжието или поради военния разгром на Османската империя. Те са очертани единствено съобразно живеещото в тях българско население. Две години по-късно, през 1878 г., представителите на същите тези Велики сили променят тотално своето мнение по този въпрос, което идва да подскаже, че „обективността“ им е в тяхната сила."

Иван Стоянов "История на българското възраждане"

 

http://chitanka.info/text/5773/60

 

Два века на възход, и Българска Екзархия на три морета. Ето кое е унищожила завоевателната война. И да се има предвид, че учебникът е явно русофилски. Все пак авторът не е посмял да отрече истината.

Редактирано от Реджеп Иведик (преглед на промените)
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

И тъй като пак се почна с пропаганда, и избирателно показване на неща, ето нещо 'пропуснато' ;)  Същият линк, давам и аз. Моля, въпросният човек, да се въздържа от опити за манипулации.

 

 

Санстефанският мирен договор предизвиква недоволството както на всички Велики сили, така и на балканските страни. Англия и Австро-Унгария открито заявяват, че Русия се захванала самоволно с разрешаването на Източния въпрос, без да се интересува от мнението на другите заинтересовани от този проблем. Особено недоволство сред западните покровители на Турция предизвиква обстоятелството, че българското княжество има излаз на Бяло море. Против този излаз се обявяват всички под претекст, че той ще бъде използван от Русия, за да утвърди своето присъствие в Средиземно море и по този начин да наруши равновесието на европейските морски сили.

Мирният договор от Сан Стефано довежда до втвърдяване на позицията на западните сили по Източния въпрос и до консолидирането на техните политически инициативи. Англия заплашва Русия с военни действия. Тя е подкрепена от виенското правителство, което постоянно изтъква, че Петербург е нарушил поетите ангажименти от 3 януари 1877 г. за несъздаване на голяма славянска държава на Балканския полуостров, Франция и Италия припявали в същия глас и единствено Германия се въздържа от нападки спрямо Русия и подписания мир, но тя съветва северната империя да бъде по-отстъпчива и по-сговорчива със своите опоненти.

 

 

http://chitanka.info/text/5773/60

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Тоест, не искаш да прочетеш, какво са писали, другите? Едни твой съмишленици, дето взаимно си харесвате писанията. ;)  Знам защо не искаш. ;) . А за въпросната  Ани, си има модератори, да й гледат писанията.

 

Нямам никаква причина да се срамувам от "съмишлениците" си(спорно е, защото съм убедена, че по много въпроси, мненията ни са коренно различни), но ти явно имаш причина да се разграничаваш от Ани и другите пропагандатори на омраза и то към кого... към българи. И то защо... защото си знаят историята и помнят и добрите и недотам добрите моменти, дори и срамните моменти... тя е затова тази история - да се знае всичко, а не да избираме - това "да", това "не".

Редактирано от Нел (преглед на промените)
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

  Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Добави ново...

Информация

Поставихме бисквитки на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите Условия за ползване