Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

    Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

    Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

     

badsector

Черен списък от продукти на българския пазар

Препоръчан отговор


След поредната измама на закупен продукт, който уж е с добро качество, а реално е пълен боклук, реших да пусна тази тема. Първоначално се чудех дали да не я пусна в раздел Здраве и медицина, където се намира темата "Замисляте ли се какво ядем?" защото тези нискокачествени продукти оказват действие върху здравето ни, но все пак тук е разделът за храни. Ако някой модератор прецени, че темата не е за тук, моля да я премести. По същество предлагам всеки да сподели горчивия си опит от сблъскването с наглите производители-тарикати. Давайте възможно най-много информация за конкретния продукт и помнете, че като потребители, ние определяме какъв ще бъде пазара. Затова участвайте и дано темата е полезна :)

 

Започвам пръв с пресни впечатление от вчера.

 

Купих си вчера кашкавал на промоция от Кауфланд. Марка "Мероне-Н ЕООД". Беше намален от 16,90лв на 12,90лв. Солидна цена, затова реших, че трябва да е качествен и казах на продавачката да отреже по-голямо парче от питата. Нищо подобно. Веднага като се прибрах го пробвах и останах шокиран. Още при рязането беше мек, гумен и много се лепеше по ножа. На вкус е нещо средно между масло и сирене и е толкова гаден, че едва се преглъща. Първоначално си помислих, че просто са го наблъскали с мас, за да прилича на кашкавал и ще може да се яде след термична обработка. Е да, ама не. Днес нарязах едни дебели парчета върху филии и го метнах във фурната да се пече. Разтече се точно като кашкавал от изцяло растителни мазнини и толкова изчезна, че почти нищо не остана от него. Всъщност малкото останали петна от кашкавал по филиите, бяха сипкави, като пресечени и гадният вкус се беше запазил. Заключението ми е, че от много време не бях попадал на чак толкова нискокачествен кашкавал и го избягвайте задължително!

 

 

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
публикувано (редактирано)

Здравей те хората са го написали "Кауфланд" - веригата на ужасите! Развалени храни, макарони с червеи, ядки с буболечки, сок с плесен, домати с кълнове... то Кауфланд да беше само колко вериги са така   много стока която след 1-2 седмици я хварлят нарочно ли се взима толкова не знам  или просто са >...... както бях чул някъде тези кюфтета който им свършва годноста ги слагат на скарите и пак ги дават на хората не говоря за Кауфланд във друга верига.

Редактирано от ™TҢﻍWáŁЌĩŃĜÐÈÃЙ (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Кауфланд София Дружба е една невероятна гнусотия!

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
публикувано (редактирано)

Здравей те хората са го написали "Кауфланд" - веригата на ужасите! Развалени храни, макарони с червеи, ядки с буболечки, сок с плесен, домати с кълнове... то Кауфланд да беше само колко вериги са така   много стока която след 1-2 седмици я хварлят нарочно ли се взима толкова не знам  или просто са >...... както бях чул някъде тези кюфтета който им свършва годноста ги слагат на скарите и пак ги дават на хората не говоря за Кауфланд във друга верига.

То не е само Кауфланд. Зависи за кой град говорим, щото например Била при нас предлагаше най-отвратителните храни. Да купиш пресен плод или зеленчук? Не се излагай! Отдавна се отказах да пазарувам от Била, а 1-2 години след това няколко обекта ги затвориха. За сметка на това Кауфланд е фраш от народ. И в двата. Не ти е работа да пазаруваш след 16 часа, а и преди това не е цвете за мирисане. И аз съм попадал на боклуци, например макарони с гъгрица. От тогава не купувам макарони от там или ако купувам, гледам да не е пробита торбичката от някоя гъгрица. Особено намалените макарони и такива, дето са застояли дълго време, избягвайте.Що се отнася до кашквалите, от 1-2 години насам купувам само на Сирма Приста Русе. Това е бившия млекозавод. Кашкавалът не само че е доста по-евтин от останалите уж качествени кашкавали, но и винаги е добър на вкус, на рязане и на печене. Дори преди два 1-2 месеца някъде имаше промоция, мисля някъде по 9 лева го бяха пуснали. Без да се замислям взех 3-4 килограма и последния сега го свършвам. Не е мръднал в хладилника. От колбасите купувам единствено с марка "Стара Планина". Там изборът не е голям, но примерно от кренвиршите купувам на "Леки", защото на практика само те имат продукт "Стара Планина".  От останалите колбаси предпочитам тия на "Бони Оборот", които поне от 15 години консумирам редовно, щото в началото дори работех за тях, та от там. Кисело мляко от магазин не купувам никога, освен за закваска. Всяка седмица си правя поне по 5 литра прясно мляко в кисело, дори след малко пак ще ставам млекар :) Карам си на домашно кисело мляко и ако не го направя като хората, аз съм си виновен. Сигурно вече станаха две или три години, откакто сам почнах да си правя киселото мляко един или два пъти в седмицата. Пропуск нямам.  Долу горе мнението ми е, че всичко останало е рисково за покупка и най-често боклук. 

Редактирано от bildera_ (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
публикувано (редактирано)

След поредната измама на закупен продукт, който уж е с добро качество, а реално е пълен боклук, реших да пусна тази тема. Първоначално се чудех дали да не я пусна в раздел Здраве и медицина, където се намира темата "Замисляте ли се какво ядем?" защото тези нискокачествени продукти оказват действие върху здравето ни, но все пак тук е разделът за храни. Ако някой модератор прецени, че темата не е за тук, моля да я премести. По същество предлагам всеки да сподели горчивия си опит от сблъскването с наглите производители-тарикати. Давайте възможно най-много информация за конкретния продукт и помнете, че като потребители, ние определяме какъв ще бъде пазара. Затова участвайте и дано темата е полезна :)

 

Започвам пръв с пресни впечатление от вчера.

 

Купих си вчера кашкавал на промоция от Кауфланд. Марка "Мероне-Н ЕООД". Беше намален от 16,90лв на 12,90лв. Солидна цена, затова реших, че трябва да е качествен и казах на продавачката да отреже по-голямо парче от питата. Нищо подобно. Веднага като се прибрах го пробвах и останах шокиран. Още при рязането беше мек, гумен и много се лепеше по ножа. На вкус е нещо средно между масло и сирене и е толкова гаден, че едва се преглъща. Първоначално си помислих, че просто са го наблъскали с мас, за да прилича на кашкавал и ще може да се яде след термична обработка. Е да, ама не. Днес нарязах едни дебели парчета върху филии и го метнах във фурната да се пече. Разтече се точно като кашкавал от изцяло растителни мазнини и толкова изчезна, че почти нищо не остана от него. Всъщност малкото останали петна от кашкавал по филиите, бяха сипкави, като пресечени и гадният вкус се беше запазил. Заключението ми е, че от много време не бях попадал на чак толкова нискокачествен кашкавал и го избягвайте задължително!

в нета има списък на фирми, които произвждат с растителни мазнини, тази въпросната е алфатарска (обл. Силистра) и е в списъка...

https://www.google.bg/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=1&cad=rja&uact=8&ved=0CCUQFjAA&url=https%3A%2F%2Fwww.fermer.bg%2Ffiles%2F0%2F148-predpriqtiqmlqkohimiq.doc&ei=aNgOVfPpBaHCywPDyoKgBg&usg=AFQjCNHYyspVuDFDfALw1DQ6Tt5hFbLpXw&bvm=bv.88528373,d.bGQ

http://zonazdrave.com/content/view/567/26/

повечето български производители са измекяри. от няколко години не купувам никакви салами и кренвирши... пък да не говорим за луканки... само охладено месо.

п.с. "охладеното" месо в лидъл, поне това дето пускат на промоция, е било замразено, личи си по оцветяването, което липсва във външните 5 мм (като се разреже, вътре месотго е червено, а външния слой кафяв )... но пак си е качествено...

последния хубав кашкавал който ми хареса е на Лакрима, сиренето им пък е прекалено солено и твърдо, такова е и Тертер (качественото сирене не трябва да се рони при рязане, и е нормално да си е твърдо, но мен не ме кефи, особено ако е много солено)

@bildera_

Сирма Приста ползва растителни мазнини.

истинския кашкавал мухлясва в хладилника за седмица (като се разпечата опаковката), че и за по малко... пробвай тоя на лакрима...

Леки въобще не са стара планина, пробвай на Тандем... кренвиршите трябва да са твърди, а не гумени, дори след запарване или 1-2 минути в микровълновата пак си остават твърди.

лично аз смятам че някой като е ползвал растителни мазнини за някои свои продукти, ко прави за всичките и продължава да го прави, тоест "Вълкът козината си мени, но нрава не"

Редактирано от the professor (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
публикувано (редактирано)

Хайде сега! Пак ви виновни - веригите!

Купувайте си от кварталните магазини или от тия дето само се хвалят, че зареждат само качестгвена българска стока! :giggle1:

Аз лично не съм от тия дето ще да платят повече пари за качествена родна стока. Купувам си стоки от определени производители или пеценявам на място! То и за това всеки има глава на раменете си, че да реши за какво да си похарчи парите или не!!!! Никой ви "бута" стоката насила в ръцете! 

Редактирано от Black Power (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

В Penny продават стар хляб. С изтекъл срок или с един ден оставащ срок. Полумухлясял. Само го притоплят във фурната да се поразмекне и го слагат на витрината. Найлонките се изпотяват.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
Гост
публикувано (редактирано)

 Независимо от къде купувате, купувайте с повишено внимание и четете етикетите. Има проучвания, според които много малка част от българските потребители си правят труда да четат етикети. Аз се насочвам към марки, които познавам и чета внимателно етикетите, не само като срок на годност, ами и като състав. Както се казва "Дяволът понякога се крие в детайлите".

Рядко правя грешката втори път да купя нещо, от което веднъж съм бил разочарован.

Практически НИКОГА не купувам нищо, което е на промоция. Когато видя промоция или намаление, обикновено правя точно обратното на повечето хора - отбягвам я. Съгласен съм да платя повече за нещо читаво. Много често в промоциите са застояли стоки с изтичащ срок на годност! Също така гледам от срока на годност да е останало достатъчно време. В зависимост от това дали са малотрайни продукти или по-дълготрайни този критерий има различни измерения. Вакуумирани храни не купувам в последните 15 дни от срока им на годност. Значи според мен, плащам си достатъчно, за да не плащам и на доктори, като се натровя с развалена храна. Не знам дали са ми високи критериите за качество, но за годност са. Имам ли най-малки съмнения за годността на даден продукт, внимателно го оглеждам и често решението е кофата, ако е развалено, в противен случай ако просто не ми харесва - храня кучето или котката с него.

Много малко неща взимам на промоция, като например продукти като захар или сол. Те няма как да се "развалят" по начина, по който много други стоки могат.

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

в нета има списък на фирми, които произвждат с растителни мазнини, тази въпросната е алфатарска (обл. Силистра) и е в списъка...

https://www.google.bg/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=1&cad=rja&uact=8&ved=0CCUQFjAA&url=https%3A%2F%2Fwww.fermer.bg%2Ffiles%2F0%2F148-predpriqtiqmlqkohimiq.doc&ei=aNgOVfPpBaHCywPDyoKgBg&usg=AFQjCNHYyspVuDFDfALw1DQ6Tt5hFbLpXw&bvm=bv.88528373,d.bGQ

http://zonazdrave.com/content/view/567/26/

повечето български производители са измекяри. от няколко години не купувам никакви салами и кренвирши... пък да не говорим за луканки... само охладено месо.

п.с. "охладеното" месо в лидъл, поне това дето пускат на промоция, е било замразено, личи си по оцветяването, което липсва във външните 5 мм (като се разреже, вътре месотго е червено, а външния слой кафяв )... но пак си е качествено...

последния хубав кашкавал който ми хареса е на Лакрима, сиренето им пък е прекалено солено и твърдо, такова е и Тертер (качественото сирене не трябва да се рони при рязане, и е нормално да си е твърдо, но мен не ме кефи, особено ако е много солено)

@bildera_

Сирма Приста ползва растителни мазнини.

истинския кашкавал мухлясва в хладилника за седмица (като се разпечата опаковката), че и за по малко... пробвай тоя на лакрима...

Леки въобще не са стара планина, пробвай на Тандем... кренвиршите трябва да са твърди, а не гумени, дори след запарване или 1-2 минути в микровълновата пак си остават твърди.

лично аз смятам че някой като е ползвал растителни мазнини за някои свои продукти, ко прави за всичките и продължава да го прави, тоест "Вълкът козината си мени, но нрава не"

Ако Сирма Приста  слагат растителни мазнини, то ще го пише на опаковката. Това не е мандрата на Виктор, дето ще си плати на ДВСК.  И чакай малко. Аз казах, че си купиух 4 кила кашкавал, но той е вакуум! Един калъп свършва за седмица, понякога и по-бързо, щото често си правя сандвичи за работа. Така, че споко, мухлясва си и той, но това зависи и от хладилника, както и от периода в годината. Зимата мухълът е много ограничен. Нали ти казах, че си правя кисело мляко, което е пак млечен продукт. Знаеш ли кога чак мухлясва в хладилника? Случвало ми се е да забравя някой буркан Омния. В такива го правя. Отгоре поставям капачка, без да я затварям херметически. Мухлясва едва след 3-4 седмици в хладилника. Каква е логиката кашкавала да мухлясва още на първата седмица? Ако питаш мен никаква. Чувал си ти, че трябва да мухлясва, ама нещо не си дочул. А да кажеш, че правя киселото мляко не както трябва и че слагам нещо...сори, ще те разочаровам. Единственото чуждо нещо в това кисело мляко е закваската, която често е и от предното ми производство. Въпреки всичко млякото е годно за консумация понякога и месец след направата му. Без консерванти, без нищо. Вярно, киселото мляко е добре да се консумира до третия ден, защото тогава бактериите са най-полезни. Но пък това не му пречи да не мухлясва дори след седмици. И ако мухляса, то това е заради влагата в хладилника.  А за кренвиршите ме остави сам да преценя кое е добро и кое не. На Тандем може и да са добри, но аз не съм ги виждал по магазините. За Бони Оборот какво да ти кажа. Тая фирма навремето беше най-добра. Ние имахме оборот на складовете до около 50 000 лева в нормалните дни и доста повече по празниците. Имай предвид, че тогава кашкавала струваше 5-6 лева, а луканката 14. Всеки ден от нас зареждаха над 100 търговеца. Имай предвид, че те не идват всеки ден да зареждат. Поне не и всичките. Така, че реално клиентите бяха много повече. Знам какво произвеждаха Бони Оборот и знам, какво произвеждат сега. Аз калпава тяхна стока скоро не съм срещал, макар че в интерес на истината купувам само продуктите им Стара Планина. Няма да ви лъжа, щото бях в тоя бизнес известно време и дори мислех да продължа да се занимавам с него. Хората през 1998-ма купуваха само Бони Оборот. Другото бе главно боклук с малки изключения на стари кланици и мандрички, които още не бяха му хванали цаката как да лъжат и си произвеждаха продукти Стара Планина без изобщо да е съществувал на книга тоя стандарт. Купувайте продукти на Бони и няма да сгрешите. Това е сериозна фирма, дългогодишна. 

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Направо не знам от къде да пазарувам, скоро си вземах кренвирши Кен и мой приятел бе така мил да ми прати снимка с този кренвирш в който във вътрешността имаше опаковка от стар кренвирш пак на Кен. Отказвам се да ям месо сериозно. Тея хора не са нормални, да ни предлагат такива гнусотии.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Както се казваше в рекламата - "С КЕН: ядеш боклуци всеки ден."

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Направо не знам от къде да пазарувам, скоро си вземах кренвирши Кен и мой приятел бе така мил да ми прати снимка с този кренвирш в който във вътрешността имаше опаковка от стар кренвирш пак на Кен. Отказвам се да ям месо сериозно. Тея хора не са нормални, да ни предлагат такива гнусотии.

въпросната снимка си е чист монтаж спретнат от някой конкурент

луканковия кренвирш на Кен си е вкусен обаче, друго не им ям

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
публикувано (редактирано)

Направо не знам от къде да пазарувам, скоро си вземах кренвирши Кен и мой приятел бе така мил да ми прати снимка с този кренвирш в който във вътрешността имаше опаковка от стар кренвирш пак на Кен. Отказвам се да ям месо сериозно. Тея хора не са нормални, да ни предлагат такива гнусотии.

 

По Дискавъри даваха как се правят кренвиршите. С две думи някаква розова смес от каквото се сетиш ,се слага в наилон ,и се продава. Отврат беше да се гледа дори по телевизията ,а тук в България не ми се мисли какво слагат. Трябва да си тотално безотговорен да ядеш каквито и да било колбаси.

Само прясно месо от кварталната месарница и това е. Иначе има такива химии ,с които мажат месото да изглежда като прясно ,че дори и разбирачи се лъжат.

Редактирано от KiriL Cox (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

който яде също така т.нар.дупета - не купувайте нищо, което е пакетирано от Фриго Трафик Плевен !

гранясали са

и се чудя колко ли пари дават на контролните органи да пробутват колбаси с отдавна изтекъл срок

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Основно пазаря в "Кауфланд" до МОЛ Варна. Майката на близка приятелка работи там, на щанда на месото. Самото месо не е супер качество, но винаги е прясно (освен може би по промоциите). Просто оборота там е такъв, че няма как да застои. Колбаси купувам изключително рядно, ако го правя - само от "Маджаров". По-често купувам пастърми или филета, надявайки се да е месо, а не продукти с карагенан, глутамат и всякакви други гов*а. Сирене купувам основно "Боженци" и "Маджаров", същата работа с кашкавалите. Лятото домати, краставици, черита и рукола и марули от градината на майка ми...правя си и песто с домашен босилек...

Доста често купувам замразени зеленчуци - броколи, карфиол и пр. 

Риба - само от рибния щанд на "Метро". Рибата е прясна и на читави цени - за справка, в неделя взех охладена сьомга към 3 кг. (цяла риба), излезе 32-33 лв., а като я филетирах, станаха към 10-тина филета. 2-3 за ядене, другото във фризера, главата, опашката и малките парчета за чорба и готово ;)

 

Единствената верига магазини, които избягвам са ЦБА - това са най-отвратителните магазини за мен!

Но където и да пазарите, трябва да сте наясно - ядем най-скъпата (спрямо стандарта ни и не само) и най-долнокачествената храна в целия ЕС!

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
публикувано (редактирано)

Плодове , зеленчуци , семена (ядки , боб , леща , ориз...) и корени (картофи...) - тях няма как да ги сбъркат .

заб.: Колкото и да ви се струва странно и неприемливо за употреба , плодовите червеи примерно по некачествени плодове на ходят....а са напълно безвредни , дори хранителни и носят вкуса на плода - нищо повече !

Чисто месо без кости ! :)

..Където видите червясала ябълка , череша и т.н. примерно , там изберете здравата.....дори ако трябва да изрежете част от нея щом не ви понася мисълта...  :)

Цитат :

"Белият червей е един от най-чистите.

Той приема миризмата в която живее.
Затова от голямо значение е в каква среда се появява .
В някои държави се лекуват гниещи  и отворени рани с него.
Използван е в древността,използва се и сега в алтернативната медицина  icon_wink.gif"

 

Проблеми с ГМО , но то си личи с просто око . Нито вкус има , нито мирис - само като красива картинка изглежда , а това е подвеждащо...

 

Прясно месо ! Или преработено , но от доверен и роден производител .

Жива риба - тук никак не може да се сгреши .

Домашни кокошки когато намеря...

Патешки разфасофки - тях няма как да ги сбъркат (освен с вода да ги "налеят" , лед за патешко да ви продават) . Дроба им е за износ (у нас не знам да се продава) , а там контролът е железен .

 

С млечните продукти ми е по-сложно .

Пробвам различни марки , като първо ги предлагам на домашна котка сиамка(по своему е специална!) - повечето не ги и поглежда даже , дори и от глад да умира (правил съм си експерименти)....

Уличните котки или домашни , хранени  с готови храни - не стават за "дегустатори" ! Те са се "изхабили"..

Също е и със саламите !  :)

Добитъкът най-добре "знае" !  :)

Която марка се представи като "предпочитана котешка" , нея употребявам....докато е "котешка"....че си менят производството  :)

Редактирано от by_chechi (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
публикувано (редактирано)

Плъхове в месарница на женския пазар - Господари на ефира (16.07.2015)

 

http://www.vbox7.com/play:d7230400fa

Редактирано от Blue ':^) (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
публикувано (редактирано)

В тубата е фрашкано с видеа по темата. Показват как се правят "пушените" пилета/риби ,които всъщност са намазани с някаква химия ,която им придава кяфявият цвят ,и мирис на пушено без да са пушени изобщо. Показват как се третират стари меса (и риба) така ,че на полеви условия не може да се разбере ,че е старо. Супер много информация ,само да има време да гледа човек.

Редактирано от KiriL Cox (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Вече да те е страх да ходиш да си купиш нещо от магазина  :mad:

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
Гост
публикувано (редактирано)

Не пазарувайте от Кауфланд! Продават скъпи стоки извън срок на годност. Влязох вътре за последен път преди 3 дни. Наистина последен. Отивам на щанда на маслините, цените високи - по 6-7лв нагоре. Самите маслини все едно са ритани, настъпвани, дъвкани и плюти. Отвратителни като качество, трето и долнопробно. Купувам си по-хубави и евтини от кварталното магазинче или от други познати супермаркети. Отивам на щанда на каймите и месата. Гледам Кайма "Народна" - срокът й на годност по етикет е 2 месеца, да подчертая. Гледам и посягам да взема. Гледам срока - оставащи 2 дни! Датата беше 28, каймата беше до 30-ти. Не беше намалена нито грам. Уж голям магазин с оборот. В Кауфланд продават скъпи и застоели стоки. Всеки с малко здрав разум и въобще акъл няма да отиде там!!!!!!

Аз да не съм помияр, да ям боклуците и лай..ната!?!?! Застоели стоки с изтичащ срок на годност. На запад поне ги намалят, а не ти ги набутват и ги отбелязват като такива. Тука няма братчее. :mad: Жестоко съм обиден от това, че ме смятат за тъп и прост купувач, който няма капка здрав разум и никакви критерии при избор на хранителни продукти. Имам правило да не купувам стоки, които им остава малко време от срока на годност.

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Ох, спомени. От времето когато каймата не се продаваще замразена, а само охладена и   48 часа след проидводството й непродадените количества биваха бракувани...Баща ми работеше в ХЕИ Белово, та знам от личен опит. Тая кайма "Народна", как въобще се излъга да посегнеш към нея, пък и съвсем "прясна" да беше? Нали уж си уважаващ себе си човек?

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
Гост
публикувано (редактирано)

Ох, спомени. От времето когато каймата не се продаваще замразена, а само охладена и   48 часа след проидводството й непродадените количества биваха бракувани...Баща ми работеше в ХЕИ Белово, та знам от личен опит. Тая кайма "Народна", как въобще се излъга да посегнеш към нея, пък и съвсем "прясна" да беше? Нали уж си уважаващ себе си човек?

Тук таме се използва за готвене посочената каймичка инцидентно, обикновено при не наличие на друга. Купувам обикновено големи разфасовки(съответно по-хубава марка кайма), но понякога трябва нещо малко. Отидох другаде и си купих хубава охладена. Останах обиден от ниското качество на стоките в Кауфланд като цяло и от това, че ме мислят за толкова тъп, че да си дам парите за застоели стоки и стоки, които са просто боклук. Не знам какво ми ги хвалите тия вериги. От всичките вериги само Пени-то го тача. Имат евтин чипс - 1.30 за голямата опаковка :D И понякога продават на промоция инструменти като в Лидъл. Където нехранителните стоки в Лидъл също са доста скъпи спрямо качеството и други магазини.

Охладената кайма все още е с малък срок на годност. В Била примерно се продава такава и си купих от там смес. Имаше няколко дни срок на годност. Рядко обаче купувам охладена, защото не мога постоянно да бягам из суперите и предпочитам да се запася за цялата седмица или две, да сложа във фризера и да консумирам когато искам.

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

 Не знам какво ми ги хвалите тия вериги.

Аз мога да говоря само и единствено за Фантастико, то и в района няма наблизо други.

Фантастико си имат отделно място на един щанд и там ги слагат всички продукти на които им изтича срока естествено с намалена цена.

На щанда на насипните меса също намаляват.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

По Дискавъри даваха как се правят кренвиршите. С две думи някаква розова смес от каквото се сетиш ,се слага в наилон ,и се продава. Отврат беше да се гледа дори по телевизията ,а тук в България не ми се мисли какво слагат. Трябва да си тотално безотговорен да ядеш каквито и да било колбаси.

Само прясно месо от кварталната месарница и това е. Иначе има такива химии ,с които мажат месото да изглежда като прясно ,че дори и разбирачи се лъжат.

Сега ще ти кажа, ама ще го маскирам в бяло, тай които иска да го чете:

Вземи примерно една кокошка, махни месото за ядене, и смели всичко останало(+костите) и го направи на кренвирш. Ето какво се вика кренвирш. Аз вече от 3-4 години им забравих вкуса перманентно :tease2: .

Аз бих ви препоръччал Т-МАРКЕТ за хляба Симид. Тоя хем е хубав и вечер всички щандове с хляб ги изпразват и на другия ден нови. Срок 2-3 дни, но това е истински хляб без удължители на срока на годносто нали?

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

  Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Добави ново...