Премини към съдържанието

Препоръчан отговор


Здравейте, предварително се извинявам за дългият пост. 

Значи.. имах компютър с:

  • Дънна платка: BIOSTAR MCP6P M2+ ver. 6.2
  • Харддиск: Самсунг 500gb САТА
  • РАМ: DDR2
  • Захранване:  400W

 

По едно време изгоря захранването, така че намерих ново също 400W, но нямаше  директно конектор за САТА харддиска. Взех си  преход от четирипиновият конектор към САТА. Държеше се прилично, но започна да дава проблеми с харддиска. Да фриизва целият компютър и се чуваше леко прецъкване от харда. След леко помръдване на прехода се оправяше веднаха. Започна все по-често и често да дава подобни проблеми, също като при старт да изписва "ERROR READING DISK. PRESS CTRL+ALT+DEL TO RESTART. С чести преинсталирания на Windowsa и пусканета на CHKDSK в cmd  успявах да го подкарвам. Но накрая се наложи да го занесем на поправка. Там момчето останови, че му е изгоряла дънната платка. Вижда се нагоряло на единият пин на захранващият конектор на дъното, който е 12V. На  този конектор, който има само четири пина, не дългият, два по 12 волта и 2 граунд. Пуснах тема във форумите и ме посъветваха да пробвам да изшкуря нагорялото и, че не е от голямо значение този пин защото и двата пина са свързани помежду си. Дъното на око няма нагорели кондензатори или подути или пробити. (от поправката ми върнаха някакво дъно, което не поддържа PCIEx видео карти, не съм вярвал, че няма да поддържа и си взех карта..... а поправката  е 100лв и всички части са от старият компютър, освен дъното. Картата струва още 40лв.) Та пробвах наскоро пак да го събера и всички работи работят добре: видеокарта, рам, двд, всички пинове за usb и led светлини и бутони за рестарт и подобни.. вентилатори, процесор. Само харддиска пак леко прецъква и дава грешката, че не може да се разчете. Харддиска прецъква отвреме на време и на другото дъно, но работи без грешка. 

   Та интересува ме, дали е възможно така да е изгоряла, че само харддиска да дава грешка. Или е напълно възможно да е от този преходник, който преди като го въртях и бутах ставаше, за да знам, ако може да си намеря захранване с директен конектор за САТА. Вече набутах достатъчно пари за този компютър, който ми е само за интернет и филми и ако може да го подкарам :д

 

Оценявам всякакви отговори, мерси  предварително!  :beer11:

Редактирано от tsvetoslav.petkov (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

То ти не пусна ли тема за изгорял пин на дънната платка ? Ами, щом е изгорял пина, има и възможности захранваннето и дъното да са дали фаира.


Спри да буташ пари, вземи си маркова машина втора употреба и си свиркай. А хрумна ли ти че хард диска е частично заминал ? Всякакви звуци от хард диск-а никога не са на добре. Пусни един тест с HDTune Pro и кажи резулатата.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Има харддискове които по рождение си стържат и си работят с години. Така както го обяснява най- вероятно чува главата. А чипсетите на Nvidia са пословично калпави. Имал съм случай на ново дъно с този чипсет след 2 седмици да сдаде багажа. Всичко си работеше с изключение на SATA устройствата. Смениха го гаранционно с друго, но вече с AMD чипсет. Но тук щом DVD-то работи по-добре да се насочи първо към SATA кабел, и ако пак не помогне, тогава да тества харда. Ако проблема е в кабела, пак ще има грешки. А да даде 100+ лева за хард, и тогава да разбере, че кабела е виновен- някак си не е оферта.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Има харддискове които по рождение си стържат и си работят с години. Така както го обяснява най- вероятно чува главата. А чипсетите на Nvidia са пословично калпави. Имал съм случай на ново дъно с този чипсет след 2 седмици да сдаде багажа. Всичко си работеше с изключение на SATA устройствата. Смениха го гаранционно с друго, но вече с AMD чипсет. Но тук щом DVD-то работи по-добре да се насочи първо към SATA кабел, и ако пак не помогне, тогава да тества харда. Ако проблема е в кабела, пак ще има грешки. А да даде 100+ лева за хард, и тогава да разбере, че кабела е виновен- някак си не е оферта.

Ако даде толкова пари, използва гаранцията.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Ако даде толкова пари, използва гаранцията.

Ти четеш ли въобще какво пишат другите. Ако даде толкова пари за хард и се окаже, че има същите проблеми и тогава смени кабела- на кое ще ползва гаранцията.


Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

3 различни сата кабели съм пробвал, просто тук върви без грешка, и в момента съм с него, а на въпросното дъно, само харддиска не работи. Възможно ли е да е от преходникът на захранването, който споменах, че като го местих се оправяше навремето?
Ето снимките: 

post-226078-0-68693600-1430088291_thumb.

post-226078-0-54229500-1430095521_thumb.

post-226078-0-81949200-1430095522_thumb.

post-226078-0-13956800-1430095524_thumb.

post-226078-0-52125000-1430095525_thumb.

post-226078-0-88987600-1430095526_thumb.

Редактирано от tsvetoslav.petkov (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Две повредени секторчета си имате... Направо даже се приготвайте от сега за смяна на диска...

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Лошо. Запаметявай ценната информация някъде и този го използвай докато замине.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Значи проблема е от харддиска? Не от дъното? Но защо работи тук а на другата не иска? Това ми беше целият въпрос.. 

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Проблема е от захранването, поне според мен. 

Имате едни стойности на interface crc error count които навеждат на там. А от такива проблеми могат да бъдат мяркирани някой сектори като лоши без в действителност да са такива. Наричат се логически лоши сектори и с подходящ софтуер се изчистват. На едното РС диска работи защото захранването е по ок от другото където дава ядове. Ако не се лъжа на шота където е грешката при четенето на устройствто самия диск не се е виждал в тоя момент поради проблем с кабелите.

  • Харесва ми 4

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Проблема е от захранването, поне според мен. 

Имате едни стойности на interface crc error count които навеждат на там. А от такива проблеми могат да бъдат мяркирани някой сектори като лоши без в действителност да са такива. Наричат се логически лоши сектори и с подходящ софтуер се изчистват. На едното РС диска работи защото захранването е по ок от другото където дава ядове. Ако не се лъжа на шота където е грешката при четенето на устройствто самия диск не се е виждал в тоя момент поради проблем с кабелите.

 

Благодаря ти много... всеки път като пусна тема получавам само даване на акъл какво трябва да си купа и подобни, ето точно отговор на въпроса ми!  :beer11:

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Трябва да имате регистрация за да може да коментирате това

Регистрирайте се

Създайте нова регистрация в нашия форум. Лесно е!

Нова регистрация

Вход

Имате регистрация? Влезте от тук.

Вход

  • Разглеждащи това в момента   0 потребители

    Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

  • Подобни теми

    • от Велико Русанов
      Здравейте банда.Имам проблем с усилвател Onkyo A-8015.Ползвам го от дълго време и съм доста доволен от работата понеже не ми е даваш дефекти но уви днес като го включих не пработи.....когато го включа в контакта и натисна Power бутона си светнат копчетата но преди се чуваше едно реле дето щтрака а сега не се чува и незнам какъв ми е проблема.Само да вмъкна че до посшвдното изключване на усилвателя всичко си беше ок просто сега като го включих се яви проблема(не се е чувал никакъв шум или изпукало нещо)просто релето не превключва.Та ако може да ми помогнете!!!БЛАГОДАРЯ :)
    • от SStevenSS
      Здравейте на всички.Имам волан за компютъра.Преди време съм го купувал и не съм имал досега проблеми с него.Бачка без грешка.Докато днес ми направи сериозен проблем.Включвам го и всичко си е на 6 бачка си.Обаче по време на игра изведнъж се бъгяса и неможе да завива.Реснах си компа не става.Инсталирах наново драйверите му и пак не иска.Интересното е , че всички копчето по него си бачкат само където не иска да завива.Някой знае ли какво става.Благодаря ви.
    • от Landser77
      Здравейте, искам да сваля един pdf фаил от сайт, когато кликна в дясно на прозорчето зарежда и след това ми дава грешка! 
      Моля ако някой може да го свали и да ми го прати това е сайта:
      https://parallelworlds-bg.blogspot.com/2014/01/blog-post_5.html?m=1
      Файла е най-отдолу преди коментара, ще съм адски благодарен ако някой го свали, трябва ми спешно! 
      Благодаря! 
    • от AngryChichko
      Здравейте,
      За първи път ми се случи нещо толкова нелепо като настоящатата яростна битка, която водя за да си върна обратно звука на машината. Всичко започна след като Windows "подобри" аудио драйверите ми довеждайки до тотална загуба на звука; независимо дали ще да е колони или слушалки свързани с преден / заден аудио жак, резултатът е все същия - тишина.  Опитах какво ли не:
      Писах във форумите на Windows  Инсталирах най-новите Realtek драйвери Върнах старата версия на драйверите Рестартирах драйверите от диспечъра на устройства Проверих дали някъде звукът не е mute-нат Махнах подобренията на звука Направих Realtek High Definition Audio по подразбиране в панела "Звук" Активирах Stereo Mix Резултатът е все един и същ. След гореспоменатия troubleshooting, единствено и само ако махна Realtek драйверите имам звук но само от задния аудио жак. Преди всичко си работеше както трябва и сега не знам какво да предприема за да се преборя с този проблем.
      ПП: За да отхвърля всички питанки дали има проблем със слушалките / колоните - тествах на друга машина  и работят идеално. Няколко скрийншота направих за всеки случай. Ако ви интересува какво е дъното, то е ASUS PRIME H270-PRO. Ще съм ви много благодарен за съдействието!
       



    • от iliqn marinovvv
      Проблема с моя Акаунт е следния: Добавях хора в моята Група в Фейсбук, и след около 2 мин. Сесията ви изтече. Изхвърли ме от Фейсбука, след това ми изискваше разпознаване на приятели, направих го. И стигнах до стъпка която ми изискваше. Смяна на парола ок! след това името ми в фейсбук. дава ми 2 имена но аз не съм нито с едното нито с другото. Писах на супорт в фейсбук но уви. от 26.11.2018 съм без Фейсбук и немога да си го възстановя. Моля кажете какво да направя? Ще пробвам да кача и снимки с проблема. Благодаря предварително!!!

  • Дарение

×

Информация

Поставихме бисквитки на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите условия за ползване.