Премини към съдържанието

Препоръчан отговор

публикувано (редактирано)

Колеги форумци имам неприятен проблем със скоростта на прехвърляне а и респективно на интернета от рутера ми Linksys AC1600. Изместил съм го по в края на къщата а в другия край де му е по слаб сигнала ползвам Linksys Range Extender RE2000

и в начало всичко си беше по учебник около 8 месеца. Но сега от скоро тая част де трябва да се покрива от рутера е много зле !!!

Където се предполага че си закачен директно към рутера скоростта е ужасна за капацитета му 70-100кб/с а където си закачен към повторителя скоростта понякога достига и до 11мб/с филми по 2-3гб от сървара ги мятка за 1-2 минути. но само където е повторителя. Изключвам повторителя от захранването и слагам лаптопа на неговото място и резултата е 80-100к/с !

Някой има ли идеи къде може да е заложен проблема. Понеже са ми на тавана непосредствено между бетонния покрив и гипс картона мислех че сега със затоплянето прави проблем но и нощем е същото положението но най накрая му и замерих температурата и е около 42градуса на кутията така че не вярвам от това да прави проблеми.

Чудя се да не би като и двете устройства са на линксис да си комуникират по някой служебен канал и повторителя да няма проблем със стандартните и да ми дава нормална скорост а рутера да има проблем със стандартните канали !

Поздрави !

 

п.п. Искам да добавя че сигнала на рутера като сила е нормален но както го скрия да не е в права директна линия а зад близка стена сигнала продължава да е силен но скоростта напълно умира и прекъсва свалянето на файла а връзката продължава да я дава че е отлична.

Редактирано от BMW Маниак (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

публикувано (редактирано)

Пробвай да смениш канала, но първо преслушай целия обхват и избери "най-тихия" канал

wifi_channel_monitor

wifi_information_view

Или ако имаш Android смартфон - WiFi Analyzer

ПП И самите твои устройства на различните канали излъчват с различна мощност. Малко пипкаво е с обследването на каналите, но резултатите си заслужават времето.

Между другото наскоро друг потребител имаше проблеми с новопридобит Linksys AC1600 и го реши с обновяване на фърмуера му.

Редактирано от belivakov (преглед на промените)
  • Харесва ми 1

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
публикувано (редактирано)

Пробвай да смениш канала, но първо преслушай целия обхват и избери "най-тихия" канал

wifi_channel_monitor

wifi_information_view

Или ако имаш Android смартфон - WiFi Analyzer

ПП И самите твои устройства на различните канали излъчват с различна мощност. Малко пипкаво е с обследването на каналите, но резултатите си заслужават времето.

Между другото наскоро друг потребител имаше проблеми с новопридобит Linksys AC1600 и го реши с обновяване на фърмуера му.

 

За ъпдейт в момента е с последния актуален поне според онлайн проверката от самия рутер.

Погледнах как е положението при изключен повторител с WiFi Analyzer с един таблет на самсунг.

Рутера беше на автоматични канали (в случая 6-ти) и минах според WiFi Analyzer на препоръчаните 1,11,12 и избрах 1.

Като че ли има някакво подобрение но незначително. Без повторител просто е плачевно. И ми се струва че повторител-рутер си комуникират помежду си по 5Ghz канали понеже и двете ги поддържат а там положението е много по добро и според тестовете с WiFi Analyzer

Май ще купя още един-два повторителя и няма да се занимавам с простотии.

Поздрави и благодаря за съдействието.

п.п. И още нещо, защо тая 5Ghz мрежа понякога ми се появява в лаптопа а в повечето време я няма даже почти в последно време не я виждам а телефона например винаги я намира !

Редактирано от BMW Маниак (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
публикувано (редактирано)

Причината може да е и адаптерът и драйвърът за него. Добре е 5GHz мрежата да е с друг SSID. А за силата на сигнала понякога влияние указва и самото метоположение на рутъра/рипитъра. Та в тая връзка можеш да направиш проби да ги поразместиш метър-два встрани.


A рутърът закачен ли е към www.linksyssmartwifi.com

Редактирано от belivakov (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
публикувано (редактирано)

Причината може да е и адаптерът и драйвърът за него. Добре е 5GHz мрежата да е с друг SSID. А за силата на сигнала понякога влияние указва и самото метоположение на рутъра/рипитъра. Та в тая връзка можеш да направиш проби да ги поразместиш метър-два встрани.

A рутърът закачен ли е към www.linksyssmartwifi.com

Изобщо нямам идея дали е закачен. Тоя рутер е на фабрични настройки само ме накара да си направя някаква регистрация ли не помня вече. (едвам открих файла де си бях записал данните mail и pass) Но изобщо не съм се занимавал повече с него. Нали едно нещо като работи не се подобрява и аз така !

Редактирано от BMW Маниак (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
публикувано (редактирано)

Едно нещо може да работи, но може да работи и по-добре :)

Настройка и фина настройка 

Нищо, че е smart

Редактирано от belivakov (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Трябва да имате регистрация за да може да коментирате това

Регистрирайте се

Създайте нова регистрация в нашия форум. Лесно е!

Нова регистрация

Вход

Имате регистрация? Влезте от тук.

Вход

  • Разглеждащи това в момента   0 потребители

    Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

  • Горещи теми в момента

  • Подобни теми

    • от barbuncela
      Здравейте!  Не знам какво да правя!
      Имам два лаптопа, единия в стаята, другия в кухнята. Рутера преди време го смениха тези от Мтел, някакъв HUAWEI, нямам достъп до него. От известно време този в кухнята започна да губи сигнала. Излиза удивителна на иконката за мрежата. Забранявам адаптора на WI-FI, разрешавам го, оправи се, кара няколко минути и пак удивителна! Хванах се за драйверите...и по-стари, и по нови, никаква промяна. Помислих си...мамка му хардуер! Сложих една флашка WI-FI, работи на пушка! Лаптопа е на три метра от рутера, през вратата на кухнята, стени няма.Другия лаптоп в стаята на около 5-6 метра през стената, няма проблем. Преди няколко дена спря нета, някакъв проблем...Реших да се вържа с тоя на съседа...Правим си тази услуга когато някой не си е платил сметката!    Хвана веднага. На 15 метра през 4 стени панел. По едно време нещо се сетих, махнах флашката и включих неговият си WI-FI. Моментално свърза, без проблем! И си работи! Пуснаха нета. Въртях антените на моя, нищо и половина. А онзи в стаята си работи.
      Естествено се обаждам На Мтел и обяснявам случката. Слушах 5 минути музика, обажда ми се мацката и ми обяснява, че са проверили, да включа и изключа рутера и т.н. Тоя номер съм го правила много пъти не става. При тях всичко било наред!?   Тръгна нета за около час и пак удивителната!   Пак се обадих, пак същото, при тях проблем нямало?!?! С този на съседа връзва моментално хем е доста далече!
      Тая сутрин кара 30 минути, и сега съм пак с флашката! Домашния комп дето си е с кабел от рутера, проблем също няма! 
       Не знам какво да правя?                                                                
    • от kemkama
      Здравейте,
      Имам рутер Dlink DIR-842, който e главният ми рутер в единия край на апартамента. Имам и друг такъв, който уж трябваше да бъде настроен като WDS Repeter в другия край на апртамента, но не виждам съответните опции за да направя промяната.

      Много ще бъда благодарен ако получа вашата помощ (очаквайте да задавам тъпи въпроси).
       
      Благодаря,
      Поздрави
    • от Bokeem
      Здравейте, значи моят проблем като цяло не ми пречи на работата , но със сигурност е налице такъв. Та става въпрос за индикатора интернет статус (земното кълбо), който е на самия рутер . Постоянно мига в оранжев цвят
      в PDFа е описано като 'amber blinking' , състоянието е - Router is attempting to connect to the internet ), а трябва да свети като останалите - синя икона без мигания. Като резултат в менюто на рутера дава (No Connection),но интернет си има и си работи безупречно.
      Четох по форуми...като цяло коментара е че няма проблем, но по този начин в log файла на за SYSTEM LOG дава само едно и също въпреки нормалното сърфиране -  а именно :
      Internet verification fail => Fri Mar 16 01:00:32 2018
      Internet verification fail => Fri Mar 16 01:00:58 2018
      internet verification fail => Fri Mar 16 01:01:22 2018
      Internet verification fail => Fri Mar 16 01:01:48 2018
      Internet verification fail => Fri Mar 16 01:02:11 2018
      Internet verification fail => Fri Mar 16 01:02:37 2018
      Internet verification fail => Fri Mar 16 01:03:02 2018
      Internet verification fail => Fri Mar 16 01:03:28 2018
      Internet verification fail => Fri Mar 16 01:03:54 2018
      Де факто рутера и "модема" в който е интернет кабела не се сработват нещо като хората. Ситуацията продължава близо месец, иконата така си мига в оранжево нонстоп 24/7... На известен интервал от време за кратко става синя, но е за 2-3 секунди и пак продължава оранжево мигане... Пробвал съм рестарти, ресет, вадене на кабели - няма ефект. Веднъж звънях на доставчика, но както и очаквах - като казах че нета си работи и оня ми вика "Проблема не е от нас... Няма какво да ресетна от тук, или да променям..."                   С последния фърмуер съм - 5.000
      някакви идеи ????
       
    • от iconi95
      Здравейте!
      До този момент ползвам услугите на варненският интернет доставчик TCV, ако това има значение, но напоследък имам едни spike-ове, които не се забелязват по време на браузинг, а по-скоро по време на геймнинга. Тези падения се оправят временно при рестарт на рутера, а от скоро вече и от това не се оправя. Направих и ъпдейт на фърмуера на рутера, белким нещо се промени - нищо. Хммм.., а защо не свържа направо ЛАН кабела към компютъра, лишавайки се от функциите на рутера? Устройва ме, така и направих. Свързах кабела,  (забравих да вметна, че до сега съм използвал интернетът безжично) влязох в IPv4 настройките, за да въведа предоставените ми от доставчика данни, а именно IP адрес, net mask, gateway и DNS и .. нищо - изписва ми неидентифицирана мрежа. Моля, помагайте!
    • от eysan
      Добър вечер.
      Мога ли да помоля за съвет относно нов рутер?
      Старият ми 1043N вече не може да поема трафика и често се налага рестартиране, пък и доста от устройствата у дома са с 5 ghz-ва свързаност, така че реших да се възползвам от новите технологии.
      Нужно ми е нещо стабилно до 200 лева.
      - AC свързаност.
      - Гигабитови портове.
      - Да покрива поне 150 кв.м. апартамент (сегашният ми ТП-Линк се справя добре поне с покритието).
      - ЮСБ, колкото повече, толкова повече.
      - Да поема спокойно трафика на поне 20 устройства (Десктопи свързани по лан, принтер, лаптопи, телефони, ТВ-та, ТВ боксове, екстендери, конзоли), като поне три от тях се използват за онлайн филми (естествено рядко всички са он-лайн по едно и също време).
      Въобще има ли  такъв чуден хардуер за тези пари, или трябва да се бръкна по-дълбоко?
      Благодаря предварително за всички препоръки.
      Приятна вечер.
  • Дарение

×

Информация

Поставихме бисквитки на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите условия за ползване.