Премини към съдържанието

Препоръчан отговор


Здравей,

ремонтирам един комп на един приятел, и нещо се закучи работата така да се каже.

Показват ми се да избера в кой диск да се инсталира новия windows 7 форматирам диска избирам NEXT почва да зарежда след което зарежда си до някаква степен рестартирва се компа и започва да стартирва WINDOWS 7 стига до екрана Starting windows показва се логото на Microsoft и до там забива и нищо повече немога да направя.
Някакви идеи, на някой да му се е случвало ?? ПОМОЩ ???

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Трябва да се закачи хард диска към друг компютър и с програмата HD tunes да се провери дали в SMART няма да излязат грешки.

Ако хард диска е ок, вероятно имаш проблем с DVD устройството или инсталационния диска на Windows 7.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Една идея пробвайте да запишиете Windows-а на флашка и кажете резултатите какви са.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Харда го проверявах за лоши сектори със Hiren boot

относно флашката пробвах го вече варианта пак същия проблем
 

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Харда го проверявах за лоши сектори със Hiren boot

относно флашката пробвах го вече варианта пак същия проблем

 

С кой софтуер на Hiren пробвахте хард диска? Сигурно ли е, че Windows който използвате за инсталация работи? 


Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Windows работи от флашка е слагам го на много машини вече.

Обработвах харда със HDD regenerator

 

С кой софтуер на Hiren пробвахте хард диска? Сигурно ли е, че Windows който използвате за инсталация работи? 

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Със HDD Regenerator

пробвах и с различни дискове на Windows и на флашка от флашката съм сигурен че работи и на други машини съм го слагал

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

По скоро е от Windows-a, ако не е от него значи преди това компютъра е имал проблеми вероятно с рам-паметите

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Тествах RAM паметта с Memtest86+

 

По скоро е от Windows-a, ако не е от него значи преди това компютъра е имал проблеми вероятно с рам-паметите

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Пробвай с WinNTSetup от miniWinXP от Hiren's.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Пробвах и така преди малко

отново не стана пак стига до windows starting където екрана е черен и се показва логото на Microsoft

 

немога да разбера какво става защо така ?

 

Пробвай с WinNTSetup от miniWinXP от Hiren's.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
публикувано (редактирано)

А форматира ли системния дял? Горе вдясно трите иконки бяха ли зелени чавки при завършване на операцията по подготовка на инсталацията?

Редактирано от belivakov (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

На мен ми звучи точно като проблем на Рам паметите, не знам каква е тази програма с която си ги тествал, но аз лично никога не съм имал доверие на такива програми. Имал съм абсолютно същия проблем, бях с 3 плочки извадих едната която ме съмняваше и тръгна без проблеми. Но всичко това при положение че си говори за читав Windows .

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

остави му само една плочка рам на първия слот и си готов имаш проблем с дъното

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Ако компютъра е с повече от 3гб рам изтръгни някоя плочка и го остави само с една при инсталацията.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Добре пробвах и това.

Със 3 плочки по 1 гб е компа извадих 2 от тях и оставих в първия слот 1 плочка и резултата е същия.
Като прбвах 2 различни windows 7 от диск и от флашка.

Немога да си го обясня компа работеше преди да започна инсталацията какво му стана ?

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Добре пробвах и това.

Със 3 плочки по 1 гб е компа извадих 2 от тях и оставих в първия слот 1 плочка и резултата е същия.

Като прбвах 2 различни windows 7 от диск и от флашка.

 

Ако е от рамта, нямаше да можеш да работиш със Хиренса.

Търси причината във твърдият диск.Провери във BIOS дали се вижда!

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

И аз мисля че е от харда,
но честно казано ми писна да се занимавам връщам го напича да си го прави каквото ще толкоз от мен 

Благодаря на всички за отделеното време.

 

Ако е от рамта, нямаше да можеш да работиш със Хиренса.

Търси причината във твърдият диск.Провери във BIOS дали се вижда!

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

И аз мисля че е от харда,

но честно казано ми писна да се занимавам връщам го напича да си го прави каквото ще толкоз от мен 

Благодаря на всички за отделеното време.

То, той пича, най вероятно ще е доста бос. И ще го разнася по различни сервизи. Сигурно доста от тях няма да могат да му помогнат. А тези които ще му помогнат, сигурно ще му съдерат кожата.

Така че ти си човека, който може да му помогне.Не се отказвай.Ние няма да спрем да даваме съвети.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
публикувано (редактирано)

И аз мисля че е от харда,

но честно казано ми писна да се занимавам връщам го напича да си го прави каквото ще толкоз от мен 

Благодаря на всички за отделеното време.

Макар че съм начинаещ ако ти се занимава - прасни HDD в друг комп инстални му ОС и виж как ще се държи после го върни в проблемния комп, пак казвам начинаещ съм но... Мисля че е най - доброто решение.

Редактирано от vanci (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Можеш ли да сложиш тоя диск в работеща система?

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

  Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Разглеждащи това в момента   0 потребители

    Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

  • Горещи теми в момента

  • Подобни теми

    • от aivanov1
      Здравейте! Днес ми направи впечатление един проблем с телефона ми Samsung J7 2017. Когато прозвучи нещо от говорителя (независимо дали е тон на звънене, мултимедия, уведомления и прочие), звукът отначало си тръгва нормално (в случая на max), а след няколко секунди започва драстично да намалява докато не стане много тих. Гледах настройките – всичко е наред. Моля за помощ!
    • от n.mihaylov1996
      Здравейте! Имам следния проблем реших да си поръчам ново PC, след като му инсталирах Windows 10, пуснах Benchmark valley и винаги когато стигне до теста на GPU-то и компютъра се изключва и немога да го включа веднага. Съмнява ме захранването, но искам да чуя и вашето мнение. 
      Motherboard:ASROCK B450M-HDV AM4
      CPU:AMD Ryzen 5 1600 (3,2GHz)
      GPU:Gigabyte RX-580 4GB
      RAM:2X4G DDR4 2666 KINGSTON HYPEX
      PSU:Makki PSU ATX-500W MAKKI-ATX-500-B-PCIE
       
    • от Devinbg
      Привет.
      Моля за съвет - Лаптопа ми е Lenovog50 с 4гб рам и се прецаках  като закупих още 4 гб рам с идеята да го подсиля с 8гб  но проблема е ,че на втория слот има прорезчета за рамта но онези "телчета" така да се изразя чрез които щраква ги няма.Не е носен никога в сервиз така е закупен.Как мога да оправя това освен да закупя цяла 8гб, имали вариант някак да се слага или аз не мога да ги сложа?
      Благодаря предварително!
       
    • от Spinder Whoey
      Здравейте, някъде Октомври месец миналата година си прецаках монитора и не искаше да показва картина (само надпис - Out of range)
      (докато играх лига сменях настройки за резолюцията, hertz-овете и стана така, че да бъгна играта и windows-a и да трябва да преинсталирам машината...
      Това го оправих.) След преинсталацията с чисто новия 1809 (първият който M$ пуснаха, този, при които се изтриваха файлове на потребители) 
      си пуснах csgo на резолюцията на която играх преди злополуката - т.е. 1280 на 800, като преди си играх на нея нормално, а сега е бъгната, 
      общо взето не scale-ва добре. Ще пратя и снимки. По принцип на самия монитор резолюцията си му е 1440x900, но в cs не играя на нея. 
      В момента съм на 1280x768, но си искам моето 1280x800, тъй като сегашната резолюция не е лоша, но картината беше по-добра с 
      допълнителните 32 пиксела, всичко изглеждаше по-добре, макар и малко...
      По принцип монитора си работи на 60 Hz, но в упътването си пише, че може да работи и на 75 Hz.
      Е, преди инцидента с лигата / смяната на настройките имах възможност да го пусна да си работи и на 75 и на 60 - сега не мога на 60. Тоест, избирам си от intel hd control панела да работи на 60 Hz, не се показва картина и след около 15 секунди си се връща на 75 Hz.
      Монитора е VA1903wb ; model - vs11654 .
      Видеокартата е вградената intel hd 630.
      Общо взето желая да оправим scaling-а и да си играя 1280x800. Моля, помогнете за решението на нелепия казус




    • от Vikincet0
      Здравейте,
      Пиша Ви във връзка с проблем, който срещнах с лаптопа ми - HP 350 GT. 
      Лаптопът, отказва да подава захранване и работи само на режим батерия. Батерията се зарежда само в изключено положение, а когато включа лаптопа, започва да дърпа заряд от батерията и в същото време захранването спира да работи и батерията не се зарежда. Ако се опитам да го включа само на захранване - не стартира.
      Тъй като изчетох доста форуми по темата, бих искала да споделя следното:
      1. Не е проблем от зарядното - Пробвах с 4 различни зарядни (3 от които бяха със същите параметри, а четвъртото дори по - силно)
      2. Не е софтуерен проблем - Преинсталирах windows (Все още не съм качила драйвърите, но това предстои да се случи до около 9 часа сутринта).
      3. Както вече споменах не е проблем от батерията, защото лаптопа ми трябва за университета и не ми пречи да работя с него само на захранване, но уви не иска да се включи.
      4. Разглобих лаптопа и всичко от вътрешната му страна (връзката и медните жици за захранване например) изглеждаше нормално.
       
      Някой има ли идея какво би могло да бъде? Възможно ли е да е възникнал проблем с дънната платка, понеже това е единственото нещо, за което не ми става ясно на пръв поглед за съществуващ проблем?
       
      Благодаря предварително за отговора на отзовалите се!
      С уважение,
      Виктория
  • Дарение

×
×
  • Добави ново...

Информация

Поставихме бисквитки на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите Условия за ползване