Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

nVidia драйвери не искат да се инсталират

Препоръчан отговор

Имам проблеми с видеото-не го разпознава жалкия лаптоп lenovo y500 / windows 7 x64 прясно инсталиран
излишно е да споменавам колко пробелми ми е създал тоя боклук върховен жалко подобие на геймърски лаптоп дето едни кадърни драйвери няма за него 

вчера инсталирах драйверите нищо нямаше рестартирам гледам аерото деактивирано и nvidia control center липсва
ейтака от нищото...без да съм деинсталирал нищо сефте ми се случва подобна глупост

видеото е 2x gt650m SLI (това SLI е трагедия жалка ама както и да е)

някакви идеи как да инсталирам драйверите дето мистериозно изчезнаха и сега не искат да се върнат? (деинсталирах старите, рестартирах, не помага)

post-169478-0-60585500-1433233922_thumb.

post-169478-0-24986700-1433233972_thumb.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Това е стара версия на драйвъра. Предполагам, че инсталирате от диска, който е дошъл с лаптопа.

Отидете на официалния сайт на Nvidia и изтеглете драйвъра от там. Ето така трябва да изглежда вашия избор:

egZw5yP.png

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

И под safe mode не стана.

Драйверите съм ги теглил и от nVidia (това по-горе), и от сайта на lenovo. То диск нямам, такова нещо не е идвало с жалкото подобие на лаптоп. Тези на nVidia са малко по-нови, но и двете са от май. Пробвах с мартенски и пак не стана. Просто това нещо отказва да разбере,че в лаптопа има не една, а дори две видеокарти, които упорито отказват да бъдат разпознати.

iPhone-а също отказва да се разпознае в iTunes, който деинсталирах и инсталирах пак, но това е друга тема. Windows Explorer го намира, показва го като у-во, телефона се зарежда, дори ме пита да добави ли лаптопа към Trusted Devices, но iTunes не го показва. Ама все тая, да оправим видеото , че после ще му мисля на ябълката...

Още някакви идеи?

(P.S: Аз имам една-ако мразите някой, препоръчайте му Y500. Микса от дефекти и проблеми е уникален, то няма OS и драйвер с която да работи нещо, пък друго да не работи).

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Както по горе е споменато, ти се опитваш да качиш драйвер 332.10

А в момента предлаганият от страницата на nVidia е 353.06

Но проблемът не е в това, че е стар, а че компютъра не разпознава видеокартите като nVidia 650М, така че проблемът не е до драйвери.

1z30vvd.png

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Винаги на първо място се инсталира драйвера за чипсета и след това всички останали. От картинките се вижда, че не си го инсталирал, така че почни от него. Освен това в този случай, ще трябва да инсталираш първо драйвера на вградената карта първо и после този на nVidia.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Сложих драйвер за чипсета, пак същата глупост. 

Чудно как вчера се инсталираха и работеха до няколко рестарта. И вчера нямах драйвери за чипсета.

Пак не разпознава, свалих ги от сайта , последни са си, все същото.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Не се чуди, всяко нещо си има логично-техническо обяснение. Инсталира ли драйвера на вградената карта? И да си ползвал някакъв активатор за Windows?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

X.S.09

Аз правилно ли разбирам, че след първоначалната инсталация всичко е било наред. А на другият ден, когато си пуснал компютъра си го намерил в това състояние?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Windows е OEM, пре-активиран (пиратски, но пре-активиран, смисъл още с иснталацията си е с лого на Lenovo, тапети и т.н. ). 

И да, правил съм няколко рестарта от вчера, до тази сутрин, когато след рестарт изненадващо се получи това. Сефте ми се случва. Сканирах за вируси-няма такова нещо. Инсталацията е прясна, има инсталирани само Chrome, антивирусна, Skype и Office 2013. 

Както си беше ОК, с драйверите, даже цветовете си настроих, Aero работеше , и те така. Рестартирвам и ейтова е...няма aero, няма нищо. 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Чипсет-вградено интел видео- nvidia. Това е правилния начин за инсталация. Лаптопа си е много хубав  и работи прекрасно ама собственика не знае как да работи със него.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Windows е OEM, пре-активиран (пиратски, но пре-активиран, смисъл още с иснталацията си е с лого на Lenovo, тапети и т.н. ). 

И да, правил съм няколко рестарта от вчера, до тази сутрин, когато след рестарт изненадващо се получи това. Сефте ми се случва. Сканирах за вируси-няма такова нещо. Инсталацията е прясна, има инсталирани само Chrome, антивирусна, Skype и Office 2013. 

Както си беше ОК, с драйверите, даже цветовете си настроих, Aero работеше , и те така. Рестартирвам и ейтова е...няма aero, няма нищо. 

Нещо се е омазало. Препоръчвам ти да си сложиш Win7, но в никакъв случай преактивиран!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Винаги на първо място се инсталира драйвера за чипсета и след това всички останали. От картинките се вижда, че не си го инсталирал, така че почни от него. Освен това в този случай, ще трябва да инсталираш първо драйвера на вградената карта първо и после този на nVidia.

Доскоро при всички преинсталации на ХР първо инсталирах драйвера за чипсета и след това всички останали. Обаче установих, че в този случай не иска да инсталира  версия на драйвера за добавена карта Ge Force 7600 GT, по-нова от 285. Последния път реших да мина без драйвер за чипсета (и за вградената 6100), човекът си инсталира безпроблемно версия 307 на видеодрайвера и сега си върви идеално.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Чипсет-вградено интел видео- nvidia. Това е правилния начин за инсталация. Лаптопа си е много хубав  и работи прекрасно ама собственика не знае как да работи със него.

Имам го от 2 години и съм наясно как се работи.
Извращението Y500 само изглежда красиво и мощно. Реалноста е съвсем друга. 
Първоначално пристигна с Windows 8, OEM, оригинален, има си и лепенка. Още в магазина примигваше екрана и си правеше някакви рестарти на видео драйверите. Нали все сме поклоници на обновяването, нищо, че то не носи добро-айде, обнових. Резлуатата беше интересен-рестарта спря, започна да цака framerate на игрите-за секунди както е по 29-30fps падаше до 2-3 и обратно и така на 10-15 сек. Върнах по подразбиране, изчаках да излязат нови-уви, нов проблем върху оправения стар-черти по игрите (проблеми с VSync). Каквито и видео драйвери да му се сложат, проблеми с видеото не липсват. Често след рестарт се губи цветовата настройка и се налага пак да се прави, но айде-това става за секунди. Изобщо аз не си спомням една версия на видео драйверите да не са направили проблем някъде. Изключвал съъ SLI-то, но без резултат.
Инсталирал съм 8 на чисто, същото е. Инсталирах и 8.1 , същото е. Пробвах с надграждане на вградения 8 до 8.1 с официален ъпдейт-същото е (че и по-лошо, стартовото меню така се разреди , че нямаше разбер кое къде е). Под 8 лаптопа има признат проблем-тъчпада си прави каквото иска и полудява. 
Налага се да сложиш 7, като първо минеш през формат на всичко и конвертиране в MBR, изключване на тия UEFI глупости и т.н. Със 7 резултата е подобен-получаваш тъчпад, камерата не работи. Един единствен път я подкарах като турих драйвер върху драйвер от 7 и 8 и незнам и аз как го омазах да тръгне. След рестарт спря отново да работа, аз отдавна съм забравил, че има камера. Видеото е трагично и при 7-едни черти, едни странни работи...като върнеш на deafult уж се оправя за едни игри, то се скапва за други. Изобщо...трагедия. Хард диска е 5200rpm което за гейм машина е плачевно, бонусът към аудиото DOLBY HD скапва звука, вместо да го направи по-добър, така, че дори не слагам аудио драйвери, нали със вградените си работи музиката. Козметично след първата година копчетата почват да се изтъркват-като за 2100 лв. за лаптоп не очакваш да почне да му падат надписите след първата година. Bluetooth никога не е работил, няма и да работи. Или рядко, и на прекъсване. Това и със 7,и с 8. 
Интересното е,че има драйвери за Vista, но Vista не може да се инсталира-дъното е заключено по някакъв начин и не може да се сложи по-ниско от 7. Иначе пък производителя предлага драйвери за Vista. Клавиатурата ми от месеци пише сама разни свимволи (скоро беше спряла да го прави номера за 1 седмица, ама пак почна). То не бяха формати, инсталации, живо Ubuntu...клавиатурата си е автоматик, сама си затваря, пише...даже в момента пиша в notepad.

Всички драйвери, които съм упоменал тук съм ги теглил от официалните им източници, или от сайта на производителя.

Хубави думи за тая подигравка с геймърски лаптоп все пак мога да кажа-екрана е много добър, особенно като вдигнеш констраст и цвят, стои естествено наситено, екрана е Full HD и определено се конкурира с LCD-то в хола. Клавиатурата свети и подсветката втора година не е мръднала (то остава и да беше). Вентилацията му работи прилично, сглобката е качествена, абе направено е в магазина, така на външност да мяза на нещо. Жалко, че само с мязането са си останали. 
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Като ти е правило тези проблеми  що дрема 2 години а не ползва : Гаранция 12 месеца международна гаранция (24 месеца гаранция за физически лица в България) ? Трябва да си ма много голям мазохист ,че да дадеш  2000  лева  за  дефектирал още в магазина лаптоп !!! Тия всичките ядове не са станали преди 3 дена  а си ги влачиш от маса време  според твойте писания.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Имам го от 2 години и съм наясно как се работи.
Извращението Y500 само изглежда красиво и мощно. Реалноста е съвсем друга.
....

Проблемът определено е хардуерен. Явно си попаднал на "куца" бройка. Трябвало е да го върнеш още тогава или да го ремонтират, докато е още в гаранция.

Да дадеш толкова пари за лаптоп и да търпиш тези му изпълнения си е голямо наказание. 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Два пъти това правих-Техномаркет ми се обясняваха,че не подлежал на ремонт, а директно на замяна (по-добрия вариант) , ама нямали бройки, а замяна ставала само в магазина, от който е купен, пък там бройка нямало, и не можело да ми се докара от друг магазин, те били според магазина (малоумното обяснение е дадено от брутално ниско девойче което в седнало положение е още по-ниско на касата на въпросния Техномаркет-Стара Загора).

После говорих с доста (ама доста) пъпчасал младеж (явно в тоя магазин визуалните качества са последното, по което наемат), който ми обясни същото. И ми стана ясно , че ще мотат яко, а то с жалби и темподобни си е живо главоболие,а и не стоя на едно място,че да се занимавам.

И тия дефектни бройки, как са дефектни, те не са ли тествани преди да излязат за продан?! Човек излиза с петно на челото (примерно), щото не се е погледнал в огледалото, та да го измие,нали? Ако ги тестваха преди да напуснат заводите, надали щеше да е така. Както и да е, поне вече знам-както отдавна се преориентирах към Apple ( и се преродих с 2-та iPhone-а ) смятам следващото да е нещо на Apple, с един boot camp или както там беше и ето ти го Windows. 

Сега това чудо следва да бъде реинсталирано (отново). За жалост проблема със самопишещата клавиатура дето си има собствено мнение ще остане-надявах се да е keyloger, ама не...под 8 пък тъчпада сам бута курсура дето му падне, явно на лаптопа клавтуатурата и тъчпада си имат собствено мнение....

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Два пъти това правих...

При всяко производство си има брак. Каквито проби и тестове да има. Това си е технологически предвидено.

Лаптопът ти няма да се оправи с никаква инсталация. Каквото и да сложиш, все ще избие от нейде нещо.

Иначе, добре си се ориентирал към MAC.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Ами това с драйверите аз вчера оправих по следния начин, щот и при мен се получи същото. Първо, деинсталирах всичко, което носи името NVIDA - PhisX, GeForce Experience, HD Audio  драйвера, 3D  и дори контролния панел. Това обаче го деинсталирах със Soft Organizer и чистех след всяка деинсталация. В един момент вече всичко бе  с голям шрифт и никакви драйвери не можеха да се инсталират нито автоматично, нито ръчно. Затова взех диска на видеокартата и тръгнах да търся драйверите, с която дойде. Драйвери нямаше или по-точно имаше, но те инсталираха само версия 2.1.1  на NVIDIA GeForce Experience. тя се инсталира без проблем. След това почнах да търся обновления на драйверите и чрез GeForce Experience  инсталирах всичко автоматично. След това си дооправих нещата. 

Иначе съм правил и друго с по-стари видеокарти. Пак диска на драйверите и ръчно инсталиране без да ползвам никакви автоматични стартирания, разархивирания и така нататък. Другия вариант, който съм ползвал и е бил успешен, е да забраня драйвера на видеокартата от диспечъра на устройствата и след това да пусна автоматично търсене на драйвер. Проработи веднъж. 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Два пъти това правих-Техномаркет ми се обясняваха,че не подлежал на ремонт, а директно на замяна (по-добрия вариант) , ама нямали бройки, а замяна ставала само в магазина, от който е купен, пък там бройка нямало, и не можело да ми се докара от друг магазин, те били според магазина (малоумното обяснение е дадено от брутално ниско девойче което в седнало положение е още по-ниско на касата на въпросния Техномаркет-Стара Загора).

Това ще ти е за урок да не купуваш компютри от магазини за печки и хладилници. Срамота е да дадеш близо 2000 лева за висок клас лаптоп, а насреща да не ти предлагат никаква поддръжка. Не са уважили и правото ти на гаранция и то със смешни аргументи от сорта, че нямали друга бройка в магазина... Трябвало е на време да си потърсиш правата, защото целта на веригите като Техномаркет е да те демотивират тотално и да те откажат от законните ти претенции.

Иначе един приятел има същия модел и е доста доволен. Показвал ми е Shadow of Mordor и подобни съвременни игри, които вървят на макс с приличен фреймрейт. Аз лично не бих си купил лаптоп с Optimus технологията, първо защото вече не играя игри и второ - настройката на драйверите е ужасно проблемна. Истината е, че геймърските лаптопи са прекалено скъпи, а за нормална употреба вградения графичен чип на Интел върши работа.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Аз на тоя геймърски лаптоп си спомням една игра, която наистина е оптимизирана за работа със SLI и върви на макс-NFS Most Wanted (новата, не тази от 2012). Впечатляваща графика, визуал, всичко. Друго заглавие успешно подкарано нямам-всяко е имало проблеми. GTA IV съм подкарвал с много ръчни настройки и пак лагва на текстури с вода в играта (това и с 7, и с 8).

Иначе нямам нищо, което да идвва с лаптопа, няма дискове. Ще метна наново 7 и да видим какво ще излезе. Принципно 8 му се инсталира съвсем легално, обаче губя тъчпада (със 7 губя камерата, което е по-добре).

Странното е какво се е омазало, като всичко си беше ОК до сутрешния рестарт. Ще пиша утре след инсталация, да видим.з

И не близко 2 хил. , а 2100 лв. (2099,90 лв. да сме точни).

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Иначе нямам нищо, което да идвва с лаптопа, няма дискове. Ще метна наново 7 и да видим какво ще излезе. Принципно 8 му се инсталира съвсем легално, обаче губя тъчпада (със 7 губя камерата, което е по-добре).

Как така губиш тъчпад или камера?!?

Дано да стане с нова инсталация, защото другият вариант би следвало да е хардуерен проблем...

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Ми камерата не работи под Windows 7, тъчпада-под Windows 8. Та избираш си кое не ти трябва и така. Bluetooth също не работи под 7, а под 8-евентуално, и то прекъсва. Това не е дефектна бройка, това е инвалид.

P.S.: Буквално е инвалид, на motherboard name пише LENOVO_INVALID - това го пише със всяка програма за гледане на системно инфо. Почвам да си мисля, че са ми дали бройка за брак като нова?! 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Пак е същото, реинсталирах и пак така..не намира графичен хардуер....а сега де?!

Накрая успях с GFroce experiance....странно, инсталатора не намира графична карта,но GF EX намира..? Все тая, инсталира се.

Мерси на всички за помоща!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

• Добави ново...