Премини към съдържанието

    Препоръчан отговор

    =Ivan=    10253

    Здравеите предварително се извинявам ако темата не е за тук.Тази сутрин като отворих лаптопа и ето какво ми показваше.Снимката е малко гадна за което се извинявам но нямам с друго какво да снимам

    • Харесва ми 1

    Сподели този отговор


    Линк към този отговор
    Сподели в други сайтове

    make79    42

    Добро утро,

    Погледнете първо дали има диск или флашка бодната в лаптопа - В общи линии не може да намери ОС.

    Ако има нещо закачено на usb-тата - махнете ги и опитайте с рестарт.

    Сподели този отговор


    Линк към този отговор
    Сподели в други сайтове
    techmaniac    11069

    Проверете в биоса дали мрежовия адаптер не е зададен като първо бутващо устройство, и го сменете с друго (HDD примерно)

    • Харесва ми 2

    Сподели този отговор


    Линк към този отговор
    Сподели в други сайтове
    =Ivan=    10253

    В биоса мрежовия адаптер беше зададен като първо бутващо но аз това несъм го правил как така само се е задало :no-no: иначе мишката ми е закачена в usb-to

    • Харесва ми 1

    Сподели този отговор


    Линк към този отговор
    Сподели в други сайтове
    techmaniac    11069

    Сменете го както ви посъветвах, и ще се оправи тази грешка


    Сподели този отговор


    Линк към този отговор
    Сподели в други сайтове
    =Ivan=    10253

    Благодаря ви


    Интересно преди малко рестартирах и пак същия номер но сега немога да влезна в биоса

    • Харесва ми 1

    Сподели този отговор


    Линк към този отговор
    Сподели в други сайтове
    ExaFlop    26935

    Добре е да се направи нулиране настройките на BIOS. Дай модел на лаптопа.

    Сподели този отговор


    Линк към този отговор
    Сподели в други сайтове
    yarlovo    2

    Здравейте, имам подобен проблем с един asus x501a исках да му кача уиндоус през флашка влезнах в биоса настроих да буутва флашката и като натиснах ф10 да го сейфа и не иска да светне повече пробвах и с външен монитор пак не става а лаптопа работи но не дава нищо на монитора?

    Сподели този отговор


    Линк към този отговор
    Сподели в други сайтове

    Здравейте, имам подобен проблем с един asus x501a исках да му кача уиндоус през флашка влезнах в биоса настроих да буутва флашката и като натиснах ф10 да го сейфа и не иска да светне повече пробвах и с външен монитор пак не става а лаптопа работи но не дава нищо на монитора?

    Трябва да отговориш на няколко въпроса,за да стане по ясна ситуацията.Успя ли се след това да инсталираш системата?Пробва ли да влезеш отново в БИОС,за да върнеш настройката, да бутва от хард диска,в който е инсталирана системата?Има вероятност да не е успяла инсталацията и да си без ОС в момента!Задължително трябва да покаже някакво съобщение,когато включваш лаптопа!

    Сподели този отговор


    Линк към този отговор
    Сподели в други сайтове
    ExaFlop    26935

    Изтегли подходящата версия на BIOS и го разархивирай. Внимавай с точния модел на лаптопа - X501A или X501A1

    https://www.asus.com/Notebooks_Ultrabooks/X501A/HelpDesk_Download/
    Преименувай BIOS файла на AMIBOOT.ROM и го запиши на FAT форматирана флашка. Постави я в USB 2.0 порт.
    Изключи лаптопа от захранващата мрежа и от LAN  мрежа (ако е свързан) за 15-20 минути.
    Натисни и задръж CTRL + HOME и с така натиснатите клавиши натисни бутона за включване.
     

    Редактирано от ExaFlop (преглед на промените)
    • Харесва ми 1

    Сподели този отговор


    Линк към този отговор
    Сподели в други сайтове
    yarlovo    2

    Трябва да отговориш на няколко въпроса,за да стане по ясна ситуацията.Успя ли се след това да инсталираш системата?Пробва ли да влезеш отново в БИОС,за да върнеш настройката, да бутва от хард диска,в който е инсталирана системата?Има вероятност да не е успяла инсталацията и да си без ОС в момента!Задължително трябва да покаже някакво съобщение,когато включваш лаптопа!

    Не успях да инсталирам уиндоуса, натиснах ф10 сейфах настройките и сега не иска да светне ?

     

    Изтегли подходящата версия на BIOS и го разархивирай. Внимавай с точния модел на лаптопа - X501A или X501A1

    https://www.asus.com/Notebooks_Ultrabooks/X501A/HelpDesk_Download/

    Преименувай BIOS файла на AMIBOOT.ROM и го запиши на FAT форматирана флашка. Постави я в USB 2.0 порт.

    Изключи лаптопа от захранващата мрежа и от LAN  мрежа (ако е свързан) за 15-20 минути.

    Натисни и задръж CTRL + HOME и с така натиснатите клавиши натисни бутона за включване.

     

    Пробвах колега, не става или аз не права нещо как трябва, изтеглих  от сайта биос форматирах флашката на фат преименувах файла качих направих всичко и пак не иска да светне :@ Дали  видеото картата ми е дала фира ?

    Сподели този отговор


    Линк към този отговор
    Сподели в други сайтове
    ExaFlop    26935

    Остава да гостува на сервиз.

    • Харесва ми 1

    Сподели този отговор


    Линк към този отговор
    Сподели в други сайтове

    Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

    Трябва да имате регистрация за да може да коментирате това

    Регистрирайте се

    Създайте нова регистрация в нашия форум. Лесно е!

    Нова регистрация

    Вход

    Имате регистрация? Влезте от тук.

    Вход


    ×

    Информация

    Този сайт използва бисквитки (cookies), за най-доброто потребителско изживяване. С използването му, вие приемате нашите Условия за ползване.