Премини към съдържанието

    Препоръчан отговор


    Здравейте колеги

    Имам дъно Msi K9N neoV2/V3 на което съм сложил две плочки DDR2 по 1гб 800mhz Изпадна ми още един кит 2x1гб но е на друга марка и друга честота (667mhz),

    Проблемът е, че не знам как да ги накарам тези четири плочки да работят заедно. когато слагам едните или другите поотделно работят перфектно, но заедно не искат.

     

     

    Сподели този отговор


    Линк към този отговор
    Сподели в други сайтове

    Здравейте колеги

    Имам дъно Msi K9N neoV2/V3 на което съм сложил две плочки DDR2 по 1гб 800mhz Изпадна ми още един кит 2x1гб но е на друга марка и друга честота (667mhz),

    Проблемът е, че не знам как да ги накарам тези четири плочки да работят заедно. когато слагам едните или другите поотделно работят перфектно, но заедно не искат.

    Гадая само, но вероятно на първите два слота слагате вашите а на 3 и 4 тези дето са на по ниска честота. Тогава дъното вероятно хваща честотата на първите и ги пусна на нормалната за тях честото на другите при нея се дънят. Сложете тези дето са на 667 на първи и втори слот. Ако и така не се получи ще трябва да си поиграете с таймингите в биоса, а винаги има и момент на несъвместимост.

    • Харесва ми 1

    Сподели този отговор


    Линк към този отговор
    Сподели в други сайтове

     

    на дъното слотовете са 4

    1.зелен

    2.оранжев

    3.зелен

    4.оранжев

    Слагам моята на зелените слотове, а другата на оранжевите.

    Не се бях сетил да ги сложа  двете една до друга.

    Сподели този отговор


    Линк към този отговор
    Сподели в други сайтове

    Слотът най-близо до процесорния сокет е 1-я слот, ако питаш това. 

    Сподели този отговор


    Линк към този отговор
    Сподели в други сайтове

    Бързите памети на оранжевите, бавните на зелените, пък дано се уравнят с малкото допълнително закъснение. Със сигурност ако заработят всички, ще е на честотата на по-бавният, а не на по-бързият кит.


    • Харесва ми 1

    Сподели този отговор


    Линк към този отговор
    Сподели в други сайтове

    .....................

     

    Да преди слотовете не бяха поредни за да работи двуканалниа режим, Цветовете определят първи и втори канал. Не ги редете последователно. Както по-нагоре казаха на първия канал сложете по-бавните.

    Сподели този отговор


    Линк към този отговор
    Сподели в други сайтове

    Нищо не става.

    Отказвам се и ще си го ползвам с досегашните 2х1gb 800mhz.

    Другите на тавана за резерва :D

    Сподели този отговор


    Линк към този отговор
    Сподели в други сайтове

    Колеги, днес пак го подхванах. не ме сдържа като знам, че имам още памет а не я използвам.

    Тъй като съм си сложил x86 windows мисля да добавя само едната плочка и да станат 3гб РАМ, но както и да ги комбинирам не става. В единия случай не тръгва нищо, а в другия минава POST и не тръгва да зарежда ОС.

    Ето два скрийна да видите данните и на двете памети. Предполагам че трябва да се пипнат таймингите, но не знам какви стойности да им задам..

    http://alfa.kachi-snimka.info/vij.php?id=klz1436125312f.jpg

    http://alfa.kachi-snimka.info/vij.php?id=klz1436125382q.jpg

    Сподели този отговор


    Линк към този отговор
    Сподели в други сайтове

    Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

    Трябва да имате регистрация за да може да коментирате това

    Регистрирайте се

    Създайте нова регистрация в нашия форум. Лесно е!

    Нова регистрация

    Вход

    Имате регистрация? Влезте от тук.

    Вход


    ×

    Информация

    Този сайт използва бисквитки (cookies), за най-доброто потребителско изживяване. С използването му, вие приемате нашите Условия за ползване.