Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проект Desk Case

Препоръчан отговор

Здравейте колеги.

Преди няколко дена в една друга тема споменах за настоящия си проект,но след известно време размисли реших все пак да отворя отделна тема. В началото плана беше да го направя и тогава да публикувам всички събрани материали,за да не се губят между постовете. Прецених обаче, че винаги в процеса на работа на някой може да му хрумне нещо по-добро от това което аз съм измислил/видял и да даде някоя добра идея.Но да започнем отначало.

Вдъхнових се изобщо за нещо такова от 2 неща.

От него съм взаимствал и основния концепт а като се разтърсих в интернет видях и това с канала отзад за захранването и кабелите.От проекта му за стената пък взаимствах идеята с осветлението. С някои доработки естествено,или за да сме точни побългаряване.

Идеята ми като цяло е да бъде изпълнено в черен цвят като вътрешността облепена с карбоново фолио.Дъната на двете отделения от 5мм плексиглас и под всеки компонент изрязано фолиото за да се получава като ореол.Това е и връзката с едното малко квадратче до дъното в лявата част. Там ще стои ето това и ще регулира цветовете на осветлението и интензитета според натоварването или температурата (или и двете,това ще го решавам като стигна до там).В средната част ще бъде резервоара за водата а вдясно в ъгъла помпата,по средата място за 2 харда или ССД и Хард и Блу Рей плейъра ми.В момента съм го остави с 4 отвора отпред ,защото още се чудя за една бленда с ЮСБ-та и/или Aquaero на даден етап.Може да ги изрежа и да ги покрия с бленди.

Ето и някоя картинка и едно клипче докъде съм стигнал с чертането.За повече няма да имам време поне до края на месеца.

post-46692-0-44993400-1436893556_thumb.jpost-46692-0-74022500-1436893555_thumb.j

https://youtu.be/RXA9XNJCL44

Ще помоля хората ,които се занимават професионално с чертане да проявят разбиране за качеството и коректността на чертежите. ;)

Това което още не съм решил е колко дебел да бъде материала. На чертежите съм взел 16мм за отправна точка а днес като търсих откъде да поръчам и се оказа,че шпертплата който искам да ползвам има 15 или 18мм.А именно трипластов ,нишките на всеки пласт на 90 градуса - не знам как е на български.Отворен е и въпроса със стъклото отгоре,дали да е чисто или леко затъмнено.

Бюджета ,който съм си поставил е около 300 евро.Като гледам само решетките за радиаторите и филтрите колко пари са,най-вероятно ще са повече,но все нещо трябваше да се каже на съпругата като цена.То и кормилото което ще си купя при първия ни разговор беше Force GT за ужким 80 евро а сега вече се подготвяме за G27 :P .

Грубата част ще я правя с един колега,който е професионален дърводелец,специалност мебели и маси. А окабеляване,фолио,монтаж,осветление и т.н. ще си правя сам.

Това ,което не съм нарисувал още са отворите за графичната карта и дъното,но там ще трябва най-вероятно да се работи с dummy-та за максимална прецизност в процеса на работа.Даже онзи ден си намерих един компютър на боклука ,който ще изкормя за рамки и части, с които да меря и си го возя в багажника,докато му дойде реда.

Та така дилемата ми беше бюро и волан ИЛИ ъпгрейд със Skylake,но като гледам първите leak-ове не съм впечатлен и повече клоня към бюрото и волана.Окончателно ще се реши началото на август като излезнат първите официални тестове.Както и на Win 10 и DX 12.

Това не пречи обаче да ползвам темата като дневник,където да ви информирам за развитието на проекта,както правят хората по западните форуми.Още повече,че слийвинга от старата тема ще бъде показван тук,отказах се от всякакви модове по сегашната кутия.А на бюрото кабелите ще бъдат Full Sleeve (или поне видимата част) и с UV.

Дано да ви е интересно и ако има идеи ,давайте.

Поздрави

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

• Отговори 145
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Потребители с най-много отговори

Публикувани изображения

На моето бюро плоскостите са по 18 мм, а на надстройката са по 15 мм. Ако цената не е голям проблем, препоръчвам да избереш по-голямата дебелина. Какви са габаритните размери за момента?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

На корпуса без горната плоскост 150х65х20 см. В зависимост от това с какви крака ще бъде ще взема 160 или 170 см за горе. За момента имам 2 идеи , трябва да допреценя.

Твоето Desk case ли е или обикновенно бюро ?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Разгледах клипове на подобни проекти и ми се наби в очите един недостатък. Плота е прозрачен и много осветен. По принцип е красиво, но светлината идва из под клавиатурата и няма да се виждат надписите на бутоните. Аз имам една прозрачна мишка на която  корпуса и свети в променливи цветове. Вечер на тъмно ме дразни много и все я завивам със едно парцалче, за да мога да си гледам филма.

На тъмно, наложи клавиатурата върху монитора за да идва светлината зад клавиатурата и ще видиш какво имам в предвид.

Редактирано от nikolela (преглед на промените)
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Моята е с подсветка така че тов няма да ми е проблем. А светлината е планирана индиректна под компонентите и под ръба на плота. Но това за силата на светлината е един от факторите за размисли прозрачно или затъмнено стъкло.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

На корпуса без горната плоскост 150х65х20 см. В зависимост от това с какви крака ще бъде ще взема 160 или 170 см за горе. За момента имам 2 идеи , трябва да допреценя.

Твоето Desk case ли е или обикновенно бюро ?

Ако питаш мен - бюрото ми е обикновено, ъглово.

Осветлението, което ще слагаш ще го регулираш ли по сила? В същата стая ли спиш?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Готина идея - евала за мерака!

Направи-си-сам може да стане хем по-яко (и както ти си го искаш всъщност), хем по-тънко като цена.

Бях гледал нещо такова на Lian-Li - и като качество на изработка без съмнение е космическо, но пък като изпълнение имаше някои неща, които му липсваха (въпреки че беше направено да побира два компютъра), а цената беше от порядъка на хиляда зелено.

Конкретно по твоя проект - накъде ще сочи I/O панела на дъното (съответно и разширителните слотове)?

Дали не би имало начин радиаторите да гледат нагоре, за да отделят и пасивно, или това не ти е приоритет? А може би няма да има голяма разлика, ако вентилаторите ще работят постоянно...

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

публикувано (редактирано)

Панела ще е назад в затворената част, където е и захранването. Ще трябва обаче да променя концепта малко , току що ми подариха стъклена плоскост 180х80х1 см. (Около 300€ ако я купувах )Леко матирана с големи шарки. Ако реша да я ползвам ще мина без Горна плоскост от дърво, но тогава ще се виждат само нюансите на осветлението не и чарковете.

На Лиан ли я видях, но тук ще бъде над 1000€.

Осветлението ще има пълни възможности за контрол,затова давам 40€ за джаджата от линка горе.

Редактирано от Tommygun (преглед на промените)
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

• 1 година по-късно...
на 15.07.2015 г. в 16:02, Tommygun написа:

Панела ще е назад в затворената част, където е и захранването. Ще трябва обаче да променя концепта малко , току що ми подариха стъклена плоскост 180х80х1 см. (Около 300€ ако я купувах )Леко матирана с големи шарки. Ако реша да я ползвам ще мина без Горна плоскост от дърво, но тогава ще се виждат само нюансите на осветлението не и чарковете.

На Лиан ли я видях, но тук ще бъде над 1000€.

Осветлението ще има пълни възможности за контрол,затова давам 40€ за джаджата от линка горе.

Tommygun, завърши ли си проекта, че и аз съм се насочил в тази посока? Ще сменям жилището си и мисля в новата си празна стая да си направя такова бюро, но от гипсокартон, отгоре за капак голямо стъкло за плот.

Виждам в тубата доста мебели си правят хората от този материал. Сблъска ли се с някакви трудности и недостатъци на този вид кутия, като слаб въздушен поток или нещо друго?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

До тук го докарах,но доста време не съм пипал нищо. От 1-ви ми свършва сезона с работата и ако има време Август ще го довърша.

NitOwKu9W6SEFfvd0YcWBNrWw74VTHpTDGUJ_Qvs

DV4fv3hIdH7s-Lin2QMBqR1HvaA8VX_eMXT8KWiA

2xvtAB-u7XX9pO5QwpSGsPe7ULd8r-CDuO0LLfXu

PjJ2RZ5kCm4ULE1GQ0Kly8VsGE9OxpBr5gQfEwOa

Обаче много пъти го променях а и в процеса на работа се оказа че ще трябват още промени.

Например краката мислех да са метални,но тези които ми пасват като цена не могат да носят толкова тежест. Другите струват 2 пъти повече от материала за цялото бюро.Затова последния проект е просто още 2 броя 3-сантиметрови плоскости  отстрани, тъкмо радиаторите и вентилаторите ще се крият напълно в стената а няма да стърчат към чарковете.Нещо такова, но това е от версия 2 ,която трябваше да бъде с вграден ЛЕД в краката.Само че чак толкова шарено не ми трябва и сега остава само по една плоскост спъната долу ниско където ще ми седят педалите.

_01.jpg

Не съм сядал да го дочертая както ще е окончателно, че като непрофесионалист ми отнема доста време а това е нещото което напоследък изобщо нямам.Почнал съм, но е до никъде...

_02.jpg

Иначе съм си купил почти всичко без ЛЕД и материала за пълен слийв на всички кабели. Но това мога да го добавя и после.

ig7Cvz8u_ohORM12VwcQ7XmlBthDQSdbqXfS2FzU

По принцип исках да видя какво ще стане с Бродуел и какво дъно ще си харесам за голямата платформа а накрая се оказа че все пак ще трябва да ъпгрейдвам "само" със Скайлейк или каквото там му е следващия фейслифт. Водното ми блокче става за всичко само не и за 2011-3. А размера на дъното има значение за да знам как да си разпробия подовете от плексиглас върху които ще са захванати компонентите.

Друга неизвестна е цвета. Бях се насочил към черно, но всички мебели в стаята са ми тъмно дърво и накрая май ще го шлайфам и с тъмен лак,но да се виждат шарките на дървесината.

Също така и стъклото. Подариха ми още преди месеци страхотна плоскост, но не е съвсем прозрачна и ще трябва да видя как ще ми изглежда с нея . Ако не ми хареса ще трябва да видя какво стъкло да сложа.

B3HQcapWT3rTwCzEYH-9bnjbagfDTPOU2jpCtDWA

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 час, Tommygun написа:

Обаче много пъти го променях а и в процеса на работа се оказа че ще трябват още промени.

За това ти повдигнах въпроса, за да си спестя и аз доработки и съсипване на материала. Това стъкло вероятно няма да ти хареса. Бюрото по му подхожда да е със плоскости от страни вместо крака. По красиво и по здраво е с плоскости.

Мисля, че каквото и дъно да си вземеш, ще е със еднакво захващане. Аз три пъти сменях с различни дъна - едното беше микро дънце а използвам все една кутия. Дупките за болтчетата си пасват. Това повдигнатото по средата за какво ще служи? По точно от гледна точка на въздушния поток питам, понеже и от двете страни на преградата ще слагаш компоненти.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 4 минути, nikolela написа:

За това ти повдигнах въпроса, за да си спестя и аз доработки и съсипване на материала. Това стъкло вероятно няма да ти хареса. Бюрото по му подхожда да е със плоскости от страни вместо крака. По красиво и по здраво е с плоскости.

Мисля, че каквото и дъно да си вземеш, ще е със еднакво захващане. Аз три пъти сменях с различни дъна - едното беше микро дънце а използвам все една кутия. Дупките за болтчетата си пасват. Това повдигнатото по средата за какво ще служи? По точно от гледна точка на въздушния поток питам, понеже и от двете страни на преградата ще слагаш компоненти.

Това ще е така ако си разпробия пълно копие на дупките от кутията,но не искам да дупча излишно за да не нарушавам светлинния ефект. А и става дума за 1см плексиглас не за метал.

Стъклото ще го видя. Като си сложа ръката е почти прозрачно,ще видим какво ще се вижда.Защото ако е чисто стъкло,осветлението ще ме дразни при игра. Това ще го реша накрая.

Там долу ще ми седят краката, иначе става много високо. И от там ще ми се вади дъската на която ще захващам волана и скоростния лост.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Плексигласа е лесен за смяна - в практикер един малък лист (не помня точни размери, но стига за едно нормално дъно) струва 5 лева.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Тези които ги има и тук в Практикер и подобните магазини са по 5-6 мм а се оказа че с дъното на него прoвисва. Сега ми подари един колега 2 парчета 1см плексиглас от някакъв негов проект. Купил го (около 200 евро) изпуснал го и му отчупил единия ъгъл. Та го взех, понеже аз така или иначе ще изрязвам място за помпата. Оказа се че трябва да е стъпила на дъното и дори и тогава резервоарчето ми ще е на има-няма 2 см по-високо. Ако някой се чуди, при водните охлаждания водата трябва да може да влезе на самотек в помпата и после тя поема, не може да си засмуче вода от по-ниско.

Колкото до въздушния поток - не мисля че ще има проблем с 3 вкарващи и 3 изкарващи E-Loop-a.

NJxs0tN0nDdhTLkLSSM6sDjniOngjdeYh9V-c1eu

А и все пак ще добавям още един 360мм радиатор,така че едва ли ще има чак такава жега. Аз и сега само с един 360мм охлаждам адекватно(не перфектно) зверски клокнатите ми лами (i7 920 и R9 290X).

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

на 26.07.2016 г. в 20:47, Tommygun написа:

ова ще е така ако си разпробия пълно копие на дупките от кутията,но не искам да дупча излишно за да не нарушавам светлинния ефект. А и става дума за 1см плексиглас не за метал.

В такива проекти за по лесно се изрязва компютърната кутия и се използва само панела държащ дъното, захващам  с четири видии по края.  Мисля и аз така да направя. Панела остава покрит от дъното и май не виждам недостатъци.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

• 3 месеца по-късно...

Стана ми интересно до къде си стигнал. :) За мен не е особено практично - просто защото обичам да си разнасям компютъра навсякъде където мога, а не да изтезавам лаптопа. :)

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

В моя случай, ако времето се развали ще имам развитие около 20-ти.  На наш пазар, може ли да се намери такъв кабел? Трябва да е около 30 сантиметра дълъг.

http://www.ebay.com/itm/Flexible-PCI-E-PCI-Express-x16-to-x16-Riser-Card-Extension-Adapter-Cable-/172337673341

От него зависи разположението на дъното. Него намирам а ми се иска картата ми да е в легнало положение.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 3 часа, niki292002 написа:

Това ще ти свърши ли работа ? 

На практика ще работи, но на пръв поглед ми се струва, че трансфера на данни е прекалено малък. Моето дъно има 3 PCI-Expres x 16.

Най близкия слот до процесора е Х16. Втория слот е Х8. Третия слот в който съм си сложил картата е Х4. А това което ми предлагаш е Х1. Поне така ми се струва.

А причината поради която ми стои картата на най слабия слот е разлика от 10 градуса в температурата и. Дали защото не се товари толкова или заради по голямото свободно пространство около нея за сега не знам.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Tommygun, идеята със стъкления плот е разкошна откъм дизайн и визия с осветлението. Но при продължителна работа на стъклен плот, ще псуваш (измръзва се, дори и при 20С+ околна среда, не е комфортно).

Редактирано от ExaFlop (преглед на промените)
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 час, ExaFlop написа:

Tommygun, идеята със стъкления плот е разкошна откъм дизайн и визия с осветлението. Но при продължителна работа на стъклен плот, ще псуваш (измръзва се, дори и при 20С+ околна среда, не е комфортно).

Не е стъклен, плексиглас е. Той е вид пластмаса. Отделно, има по-големи маус падове - никой няма да мръзне. :)

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 час, ExaFlop написа:

Хе-хе, чак пък да измръзнеш е доста пресилено твърдение. Няма да лежиш на това бюро.:D В момента ти пиша точно от ''стъкло'' и не ми е студено. Но е хубаво да си вземеш един качествен пад за мишката със среден размер от 25x35. 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

току-що, XECUTIONER написа:

Хе-хе, чак пък да измръзнеш е доста пресилено твърдение. Няма да лежиш на това бюро.:D

Имаше в предвид, че ръката ти ще измръзва, в следствие на което тя изтръпва.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 4 минути, niki292002 написа:

Не е стъклен, плексиглас е.

на ‎26‎.‎7‎.‎2016‎ г. в 19:14, Tommygun написа:

Също така и стъклото. Подариха ми още преди месеци страхотна плоскост, но не е съвсем прозрачна и ще трябва да видя как ще ми изглежда с нея . Ако не ми хареса ще трябва да видя какво стъкло да сложа.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Добави ново...