Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

    Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

    Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

     

Ansari

Спасителят е тук

Препоръчан отговор


Пратеника от Илия (мир нему) за Евреите, Утешителя от Исус (мир нему) за Християните, Пратеника от Имам Махди (мир нему) за Мюсюлманите.

Добри вести, спасителят дойде!

Аллах: Създателя
Перлата на вярата и напътстивето

Ако някой погледне към света около тях, е лесно да види, че това е създаден свят. Затова е нормално да се задават въпроси като “Кой или какво създаде всичко това?” Някой трябва да пита тогава

Създателя

“Какво правя тук, каква е моята цел и какви напътствия трябва да следвам за да живея своя живот по-най добър възможен начин?”

– От Имам ал-Рида мир нему, чист напътстващ от Бог.


О, Господи, въпреки, че твоята сила е видима, хората не стоят със страхопочитание пред теб, те са те изоставили заради невежест, те са се опитали да те обяснят чрез аналогия. Те те слагат уподобие към твоето творение, и след като те не знаят Кой си ти, те не ти се покланят.”


Хората не са перфектни, и в тяхното несъвършенство те придават характеристики към Бог, които са неправилни и пълни със заблуждение. Но със сигурност Бог, Великолепния е много над това което хората си мислят в свойте въображения относно Него. Няма значение какво обикновените хора казват, то не променя реалността на неговото съществуване или творение.

Чистото напътствие на Бог

И така, Бог в своят разум е създал чисти хора, които да напътстват, които са били с перфектно знание относно него, неговата природа и неговото творение. По този начин, човечеството ще има постоянна и продължителна връзка, казвайки му как да се живее в този свят. По този начин, хората ще може да живеят своя живот по начин, който ще може да ги накара да вярват, мислят и да живеят по начин по който ще им е от най-голяма позла в този живот и Следващия. Това напътствие е пре-програмирано в хората преди те да влязат в този физически свят. Но в този свят, който е често хаотичен и объркващ и извор на погрешни сведения, хората загубиха пътя на истинската истина и започнаха да следват свойте собствени идей и начини.

Чистото напътствие на Бог
Неговите чисти Пратеници и напътстващи.

Така, като част от плана му, Бог изпрати чисти напътстващи – които да бъдат пращани като пратеници, на различни места и времена, на различни групи от хора, да ги напътстват обратно към универсалната и несменяема Истина. Някой дойдоха с писания от Него и отразиха словата от тези писания в техните речи и животи. Други живяха техният живот спрямо писанията на Бог, но не донесоха Писание във форма на книга. Ролята на тези напътсващи, от друга страна е да насочи хората към пратениците, посланията на пратениците, и да защитят истината на Бог от иновации. Както Господ казва в свещения Коран описвайки ролята на Пророка Мохамед:

62: Започвам с името на Бог Милостивият, съчустващият. Аз (Мохамед) ви доставям посланието на моят Господ, и аз ви предоставям добър съвет и аз знам от Бог това, което вие не знаете.

– Сурат ал-Араф (Висотите) 7.


Основното послание на всички напътстващи и пратеници е Единството на Бог, и как да се води живот, който ще радва него и е в хармония със словото му за ползата единствено на човека. Той е Единия, единствения Създател. Само той може да разбере такива неща и само той да назначи пълно напътствие на свойте творения. Защото е справедлив и мил, той не е оставил хората да се лутат самички без напътствие, без знание за пътя който води към Него и без знание на неговата воля. И разбира се, тези пратеници и напътстващи трябва да са безпогрешни, без грях или неверни сведения. Без тези качества, те ще могат да дават грешни напътствия, който ще премахнат смисъла от цялото съществуване. Защото Бог ни казва в Корана:

80 Започвам с името на Бог, милостивия, съчустващия. Който се подчинява на Апостола се подчинява на Аллах.

– Сурат ал-Ниса (Жените) 4.


Без съмнение, Господ е изпращал тези безпогрешни през времената за да напомни на хората за себе си. Той ги е пращал да напътства хората надалеч от поклонение пред негово творение към поклонение пред Него, и от подчинение на творението му към подчинение на Него.

Напътствието
Напътсвтащите

Както е имало Пророци и Пратеници през времената също е имало и напътстващи през времената. Техните роли са били постоянно да насочват хората към пратениците и посланията им, които са носели от Бог – да изваждат на преден план Истината и да показват на хората как да живеят свойте животи в пълна хармония с това. Пророка Мохамед “Печата на Пророците”, е донесъл книгата на откровението и Свещения Коран
За съжаление хората могат да изопачават в свойте умове и действия.

73. В името на Бог, милостивия, съчустващия. И направихме от тях Имами, за да ги напътстват към нашите заповеди.. и те бяха сигурни за нашата комуникация.

– Сурат ал-Анбия (Пророците) 21.

И днес, в тези тежхки времена изпълнени с неправда и несправедливост, човечеството трябва винаги да се обръща към Бог. Това означава достъп до това напътствие чрез благословията на Бог, чисто сърце и инструментите на Корана, пратениците, и чистите напътстващи. Бог, в Свещения Коран обяснява тези концепции казвайки чрез Пророка Мохамед:

7. В името на Бог, милостивия, съчустващия, Той е този, който е изпратил писанията на вас, някой от нейните редове са решаващи, те са основата на Книгата, и други са алегории. Тогава в на тези сърцата в които има отклонение, те следват часта която е алегория, търсеики политеизъм, и търсеики да дадът свое тълкуване но никой не знае тълкуването освен Бог и тези който имат достъп за знанието.

– Сурат Аали Имран (Семейството на Имран) 3.

Какво виждаме днес?

Хората днес просто следват свойте желания, и техния мозък като инструмент който ползват в ред да изберат за кого да гласуват и да изберат някой, който да стане “Техният” президент, или някой който да ги представя като индивидуална нация. Обаче, като истински вярващ, човека трябва да си спомни, че тази вселена е под контрола на единствения на Единия и единствен Бог, и само той е този който е в управление в тази вселена и при Него ще се върнем. И така, само Бог има правото да сложи някой който да представя Него в света. Невероятно е, че много хора спорят срещу това, но въпроса който изниква тук е, някой чул ли е пророк или пратеник да е бивал избран или издигнат от хората?


Друга точка също която ще се коментира е факта, че никой човек не е перфектен, освен ако той не е “Избрания” избран от Бог. Иначе, ако хората бяха перфектни, в какъвто и да е начин, света нямаше да бъде разделен на много нации и племена. Затова става ясно, че Бог е този който управлява. Още повече, всички доктрини са признали и ратифицирали, че това са края на времената, края на света… това е времето в което свещения очакван реформатор, ще се издигне и ще изпълни света с мир и справедливост, след като е бил изпълнен с потисничество и несправедливост. Как и по какъв начин ще дойде Очавания Реформатор? Отговора е, по същият начин по който всеки пророк или пратеник е идвал. Още повече, че този свещен човек е споменат в мюсюлманските Шиитски, мюсюлманските Сунитски, Християнски и Еврейски доктрини. Обаче, във всяка доктрина, светия Реформатор е бил споменат по различен начин:
Еврейска: Илия
Християнство: Утешителя или Сина на човека
Ислям: ал-Махди
Този човек е също споменаван в други вярвания, обаче без назоваване на определен човек.


Очаквания реформатор е ТУК


Той ви зове за обединение под знамето на чистата и истинска Вяра, правда, справедливост; под знамето на Вярност на Бог (Аллах). Той е Имам Ахмад ал-Хасан, който е споменат в завещанието на Пророка Мохамед мир нему и неговото семейство в нощта преди да почине. Той също е споменат в хадиси на Ахлул Бейт мир над тях. Той е пратеника на Имам ал-Махди мир нему, който е изпратен на всички мюсюлмани. Той е пратеника на пророка Исус (мир нему) към всички Християни, и пророка Илия (Илияху/Елиас) мир нему към всички Еврей.

 

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
публикувано (редактирано)

Това да не е оня "спасител", кръвния брат  на Осама бин Ладен, който "спасява", пращайки безумци, опасали колан с екплозиви на кръста си?

Редактирано от 1Force1 (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Извинявам се, просто не се стърпях: :clown:

" .... Ако някой погледне към света около тях, е лесно да види, че това е създаден свят....."

WTF - значи нормално никой не поглежда към света на около, но АКО погледне ще види, че е създаден свят. И как точно ще го види това ?

 

Нямаше ли преди време една тема как приемането на халюциногенни вещества влияе на мисленето ?

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
......

Това в първия пост, малко трудно минава за мислене, но .......


Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Изключително труден за четене първи пост в темата. Малко поне по в хумористичен вид да беше четивото че да се задържа четящия го.

И най добре директно в писмеността на спасителя да бъде написано, то кой му трябва ще си го разбере а така на кирилица едва ли ще може да го прочете и асимилира.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

И по кое се вижда, че Спасителят е тук? Даже напротив! Ерата на Водолея и как всички сме щели да се обичаме - дрън-дрън, става точно обратното! Светът съвсем обезумя и Дяволът си прави вече каквото си иска.

Според мен, всичко бавно, но сигурно отива към разруха. 

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Здравейте, нека мира бъде над вас.
 

А ти какъв си му на този очакван реформатор?

Аз съм просто слуга на Господ, а след като Бог изпрати Първият Махди а.с., неговите последователи се наричат Ансар, което от арабски значи Помощник. Както и Исус имаше свой Помощници / Ансари и затова Християните се наричат Насара. Помощник в смисъла на разпространяването на Зова, който е към последователите на Трите религии и цялото човечество. 

Имам Ахмад ал-Хасан а.с каза:
“Не дойдох да търся слуги. Нито дойдох за да може хората да ме виждат, и да бъда завеса между тях и Аллах. Дойдох да разруша структурата на лъжата и да построя структурата на истината, за това ми помогнете, и нека Аллах изпрати своята милостиня върху всички вас.”

 

 

Това да не е оня "спасител", кръвния брат  на Осама бин Ладен, който "спасява", пращайки безумци, опасали колан с екплозиви на кръста си?

Това са уахабите, и Пророка с.а.с. е предсказал за тях. Те убиват също и най-вече Шиитите на Али. Багдад не е виждал спокойствие от 12 години насам, постоянни самоубийствени атентати. И защо, само защото сме шиити. 

 

Тяхното място е Огъня, защото Пророка с.а.у.а.с. е казал: "Който не обича Али, той е излязъл от религията на Бог."

 

 

Извинявам се, просто не се стърпях:  :clown:

" .... Ако някой погледне към света около тях, е лесно да види, че това е създаден свят....."

WTF - значи нормално никой не поглежда към света на около, но АКО погледне ще види, че е създаден свят. И как точно ще го види това ?

 

Нямаше ли преди време една тема как приемането на халюциногенни вещества влияе на мисленето ?

Здравей, нека мира бъде над теб. Цитата става въпрос, че е създаден от Висш Разум. Предполагам, че си Атеист.   

И имаше Атеисти, които когато им беше разяснена истината станаха част от Ансара.  http://saviorofmankind.com/proofs/atheist

 

 

Изключително труден за четене първи пост в темата. Малко поне по в хумористичен вид да беше четивото че да се задържа четящия го.

И най добре директно в писмеността на спасителя да бъде написано, то кой му трябва ще си го разбере а така на кирилица едва ли ще може да го прочете и асимилира.

Може би на английски ще е по-добре. http://saviorofmankind.com/homepage/86-english-uk/slideshow/97-glad-tidings

 

И по кое се вижда, че Спасителят е тук? Даже напротив! Ерата на Водолея и как всички сме щели да се обичаме - дрън-дрън, става точно обратното! Светът съвсем обезумя и Дяволът си прави вече каквото си иска.

Според мен, всичко бавно, но сигурно отива към разруха. 

Винаги, когато Пророк или Вестител е бил пращан, мнозинството го е отричало, въпреки, че той е носил със себе си явни доказателства. И сега е така.  Всичко това е пречистване и част от теста на който е подложено човечеството на тази земя. Има и шиити, сунити, християни и атеисти, които повярваха в Зова и станаха Ансари, но мнозинството. За съжаление мнозинството изповядващи трите религии следват сляпо свойте духовници. Върховните духовни власти в Ирак обявиха фатуа за убийството на Ахмад ал-Хасан а.с.

Имам Ахмад ал-Хасан а.с каза:
Исус мир нему каза: (О, заблудени духовници, Същината на Аллах не е каквато вие поискате или изберете, но за смъртта вие стройте жилище и за разруха вие стройте и за наследника вие проправяте път.)

Имам Ахмад ал-Хасан ал-Ямани а.с каза:
“Пророка на Аллах (мир нему и неговото потекло) каза:
(Ще дойде време върху моята нация, когато нищо от Корана не остане освен калиграфията му и нищо от Исляма не остане освен името му, те се окачествяват с тях, докато са хората които са най-далеч от тях, техните джамии са добре построени, докато са разруха за напътствие. Духовниците през това време са най-лошите духовници под сянката на небето, от тях започна теста, и при тях ще се завърне.)”

 

Имам Ахмад ал-Хасан ал-Ямани а.с каза:

Призовавам ви, хора, да се спасите от теста на тези заблуждаващи и заблудени духовници. Размислете над ситуацията относно нациите, които са били преди вас. Намирате ли заблудените духовници да поддържат пророк от пророците, или наследник от наследниците? И за това не повтаряйте същото нещо отново, следвайки тези заблудени духовници.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
публикувано (редактирано)

Аз пък знам, че там всички убиват. Всички които се борят и са получили някаква власт над останалите, а поредният "нов" "Махди", не е като да няма власт. Добре че всички сме смъртни, а все пак съм по-млад от него. Ако не успее да ме убие, вероятно ще го надживея.

Редактирано от 1Force1 (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Здравей, не мога да разбера какво точно имаш предвид?  А, Ахмад ал-Хасан а.с., Първият Махди, не е нов Махди. Той е написан в завещанието на Пророка с.а.с., по име, но въпреки това мнозинството не повярва в него, както не повярваха в Исус мир нему, въпреки, че неговото пристигане също беше и известено.  https://spasiteliat.wordpress.com/завещанието/

 

И иракските власти продължават да арестуват Ансара. Също има много Ансар в затворите в Иран и други държави. От както Посланието беше обявено през 2003г. властите преследват Ансара и Ахмад ал-Хасан а.с., въпреки това, Ансара никога не е отвръщал със сила.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
публикувано (редактирано)

Ansari, ти ни призоваваш към обединение на трите религии или просто ни изнасяш религиозни уроци от корана? Защото, ако е второто, аз напускам дискусията! Повечето хора тук знаят отношението ми към исляма.

Редактирано от Agentpat™ (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Я да видим какво ни казва Уикипедия, за един от най-новите "махди", който няколко пъти е споменат тук. В първия коментар на темата единствено с името: " Имам Ахмад ал-Хасан"  Ето го пак с  пълното му име Ahmad bin Ismâ'îl bin Sâlih bin Husayn bin Salmân bin Muhammad bin Al-Hasan bin 'Alî bin Muhammad ibn 'Alî bin Mûsâ bin Ÿa'far bin Muhammad bin 'Alî bin Al-Husaîn bin 'Alî bin Abî Tâlib Включващо и прякора на човека.  Явно в медресетата не допускат да учите история, но той далеч не е първия обявил се за "Махди" и гарантирам  - няма да е и последния. Това едва ли е истинското рождено име на човека. Така че съкратените варианти Имам Ахмад ал-ХасанИмам Ахмад ал-Хасан ал-Ямани а.с, са удачно подбрани, да заблуждават вярващите, да си мислят че той отговаря на условията на пророка

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Къде ,е ?Нима си мислиш , че човек може да си позволи всичко безнаказано .И после ще дойде спасителят и ще ни опрости всичко.Ха , не думай.Всеки ще си плати и когато си плати , тогава ще дойде спасителят.Но, ще почакаш още.Та ние сме затънали в поквара и грехове , нищо не зачитаме освен парите.Живеем на кредит с пари който нямат покритие .Има свръх производство , но милиони измират.Брат брата убива ,син изнасилва майка си.И ще дойде един спасител , независимо как се казва и ще ни опрости всичко.Не , скъпо ще си платим.Безплатен обяд няма.Когато се пречистим ,тогава Бог ще ни уважи молитвите и ще ни извиси за по добър живот.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
публикувано (редактирано)

Я да видим какво ни казва Уикипедия, за един от най-новите "махди", който няколко пъти е споменат тук. В първия коментар на темата единствено с името: " Имам Ахмад ал-Хасан"  Ето го пак с  пълното му име Ahmad bin Ismâ'îl bin Sâlih bin Husayn bin Salmân bin Muhammad bin Al-Hasan bin 'Alî bin Muhammad ibn 'Alî bin Mûsâ bin Ÿa'far bin Muhammad bin 'Alî bin Al-Husaîn bin 'Alî bin Abî Tâlib Включващо и прякора на човека.  Явно в медресетата не допускат да учите история, но той далеч не е първия обявил се за "Махди" и гарантирам  - няма да е и последния. Това едва ли е истинското рождено име на човека. Така че съкратените варианти Имам Ахмад ал-ХасанИмам Ахмад ал-Хасан ал-Ямани а.с, са удачно подбрани, да заблуждават вярващите, да си мислят че той отговаря на условията на пророка

 

Здравей. Радвам се, че сте се поинтересували по темата и относно Ахмад ал-Хасан (нека Бог го благослови.)

Да, така е. Имало е през годините такива които са твърдели, че са Махди, но освен, че са били явни лъжци, то те не са предоставяли никакво доказателство за твърденията. И Господ е намалявал техният престои на тази земя заради очевидната им лъжа. 

 

Но тези личности са се представяли за Махди а.с. след като вече той е бил дошъл на тази земя и е бил изпратен от Господ. Защото Махди а.с. е Мохамед ал-Махди а.с.  сина на Хасан ал-Аскари а.с.  Съответно Махди а.с. е 12-тият Имам мир нему, сина на 11-тият Имам мир нему в който всички шиити вярваме.  https://en.wikipedia.org/wiki/Muhammad_al-Mahdi

 

За съжаление, мнозинството мюсюлмани - сунити (мисля, че са към милиард и нещо) не вярват в него, дори не знаят, че съществува. Имам Махди а.с. е роден през 9 век и е в Окултация и както Исус мир нему ще се завърне на Земята в края на времената и двмата заедно ще победят Антихриста. 

 

Съответно след раждането на Имам Махди мир нему, е имало няколко личности които са се представяли, че са Махди, но след като вече Имам Махди е бил роден. Както никой не се е представял за Мойсеи, за Исус мир над тях и т.н преди самите те да дойдат първо. 

 

Ахмад ал-Хасан а.с. е пратеник и наследник на Имам Махди а.с. и е наречен по име в завещанието на Пророка Мохамед с.а.с. https://spasiteliat.wordpress.com

 

И за това в предния си пост казах, че не е Нов Махди, защото той не се представя за Имам Махди, който вече съществува. Той е неговият пратеник и наследник. Той бива изпратен за да подготви човечеството за завръщането на Имам Махди и Исус мир над тях. 

 

А Махди значи правилно напътстващ, съотвено щом Ахмад ал-Хасан е потеклото на Имам Махди а.с., той всъщност също е Махди, и е Първият Махди, първият от Вярващите защото е негов наследник и първи призовава човечеството да се върне към вярата в Господ и да се подготви за връщането на Имам Махди и Исус мир над тях. 

 

"Ahmad bin Ismâ'îl bin Sâlih bin Husayn bin Salmân bin Muhammad bin Al-Hasan bin 'Alî bin Muhammad ibn 'Alî bin Mûsâ bin Ÿa'far bin Muhammad bin 'Alî bin Al-Husaîn bin 'Alî bin Abî Tâlib "  

Това е всъщност родословното дръво на Имам Ахмад ал-Хасан а.с.  Чете се Ахмад син на Исма'ил син на Салих и т.н докато не се стигне до СИН НА МОХАМЕД АЛ-МАХДИ А.С.

 

Имам Ахмад ал-Хасан а.с. е от потеклото на Имам Махди а.с. затова и той е неговият пратеник и негов наследник.

 

ал-Ямани е името с което Ахмад ал-Хасан а.с. е известен в Шиитските пророчества, и всички шиити знаят за тях и го очакват преди завръщането на Имам Махди а.с.  И пак казвам, той е първият който идва с завещанието на Пророка с.а.с. от 1400 години насам, а само истинският ищец може да предиви собственост върху завещанието, иначе Господ ще му намали престоя на тази земя, както е правил с предишни явни лъжци. 

 

Но, когато Ахмад ал-Хасан обяви, че е ал-Ямани и Първият Махди от Завещанието на Пророка и наследника на Имам Махди, то Иракските власти почнаха да го пресладват и това е така до ден днешен. 

 

Давам пример с Иран, която е единствената страна, където Шиизма е официална религия и най-голяма такава.  Давам пример с Лидера на тази страна - Али Хаменеи.

 

Ето писмо на Имам Ахмад ал-Хасан а.с. към него обявявайки, че Той е вече тук!

 

"До Саид Али Хаменeи, 

Длъжен сте да предадете управлението в Иран на наследника на Имам Махди (мир нему), иначе ще се считате в непокорство със заповедта на Имам Махди (мир нему). Почтения ирански народ в земята на Ал-Раи, който оросява земята в края на времената трябва да ми помогне да управлявам върху земята на Иран. 

 

Ахмад ал-Хасан

Наследник и пратеник на Имам Махди (мир нему) до всички хора,

подрекпян от Габриел, напътстван от Михаил, победоносен от Исрафил."

 

 

А, отговора на Али Хаменеи беше да арестува стотици Ансари, които повярваха в Посланието и още са държани в Иранските затвори. Върховния иракски духовник Али Систани пък обяви фатуа за убийството на Ахмад ал-Хасан (нека Бог го благослови.)

 

И историята на тази земя отново се повтаря, точно както евреиските духовници не повярваха на Исус мир нему и не преминаха своят тест.

Редактирано от Ansari (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
публикувано (редактирано)

Всички мюсулмани вярват в Аллах и също като християните трябва само в Него да вярват и да не се кланят на идоли, или на живи и/или мъртви посредници. Дори на Мохамед не трябва. Изключение е само Исус, който е въплъщение на Бога, т.е. самия Бог(или Аллах, както се нарича от мюсулманите) Пророците, светците и прочие единствено може да се почитат и да се следва начина им на живот, доколкото е угоден Богу. Всичко друго са извращение натрупали се през вековете и довели до разделянето на вярата на различни течения и секти.

Редактирано от 1Force1 (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

И историята на тази земя отново се повтаря, точно както евреиските духовници не повярваха на Исус мир нему и не преминаха своят тест.

Пише се Иисус.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Ansari, ти ни призоваваш към обединение на трите религии или просто ни изнасяш религиозни уроци от корана? Защото, ако е второто, аз напускам дискусията! Повечето хора тук знаят отношението ми към исляма.

 

Здравей, разбирам. И за това е виновна така наречената Османска Империя, която използва името на Исляма за своите сатанински цели, но знаи, че те нямаха нищо от Исляма, само името му. И те приеха Исляма от Абасидската Империя, която е населдник на Умаядската Империя, която пък узурпира правото на истинските управители, които са били назначени директно от Бог и използва името Ислям за своите политически и военни цели. 

 

Има предсказание на Пророка с.а.с., че Умаядската и Абасидска империи ще бъдат зли такива и никои не трябва да ги следва. Също има предсказание, че след него ще има 12 , но не самоназначили се Царе, а владетели назначени от Бог. Това са 12-те Шиитски имама, но Сунитското мнозинство узуприра тяхното управление.  И това предсказание на Пророка с.а.с, че след него ще има 12 Управителя и всички ще са от неговото потекло е известно. И труците са го знаели, затова турските султани които се наричат Халифи на всички мюсюлмани или Управници на всички мюсюлмани нареждат това пророчество да бъде забранено и които го спомене да бъде ликвидиран, защото то доказва, че Османската Империя е била нелигитимна империя. И относно това има интересни серии - The Arrivals ако би желал да видиш в подробности. 

 

Но, Ахмад ал-Хасан а.с. също е пратеник от Исус мир нему за Християните, и да той иска да убедени трите религии заедно във вярата в Бог, защото и трите религии са се отклонили от пътя на Господ. 

 

Част от интервюто с Ахмад ал-Хасан а.с.

 

Въпрос 25: Има ли нещо друго което искате да коментирате?

Искам да се обърна към Християните в Америка и на запад: О, вие които чакате Исус (мир нему), чели ли сте в Библията, думите на Исус (мир нему):

5 А сега отхождам при тогоз който ме е проводил; и никой от вас ме не пита: Къде отхождаш?

6 Но понеже ви изказах това, скръб изпълни сърцата ви.

7 А пък аз истината ви казвам: За вас е по-добре да отида аз; защото ако не отида аз, Утешителът нема да дойде на вас; но ако отида, ще ви го проводя.

8 И той кога дойде ще изобличи света за грех, и за правда, и за съдба:

9 за грех, защото не верват в мене;

10 а за правда, защото отхождам при Отца си, и нема вече да ме виждате;

11 а за съдба, защото князът на този свет е осъден.

12 Много още имам да ви река, но сега не можете да носите.

13 А кога дойде онзи, Духът на истината, ще ви настави на всека истина; защото нема да говори от себе си, но каквото чуе ще говори, и ще ви извести това що има да бъде.

– Евангелие на Йоан 16:5-13.

Това е Исус (мир нему) обещавайки в Библията, в която вие вярвате и признавате, че аз ще дойда. Аз съм пратеника и Утешителя на пратениците на Аллах и неговите пророци. Ако сте търсели истината, тогава наистина истината дойде.

https://spasiteliat.wordpress.com/интервю/

Къде ,е ?Нима си мислиш , че човек може да си позволи всичко безнаказано .И после ще дойде спасителят и ще ни опрости всичко.Ха , не думай.Всеки ще си плати и когато си плати , тогава ще дойде спасителят.Но, ще почакаш още.

 

Здравей родина, да така е, затова Господ продължава да тества човечеството както го прави от времето на Адам мир нему и му изпраща нов пратеник. Който е пратеник от Илия мир нему за евреите, обещаният утешител от Исус мир нему в Евангелията за християните и пратеника от Имам ал-Махди за мюсюлманите. Но мнозинството отново го отхвърля, както отхвърляха пратениците преди това. И това е шанса на малцината които ще повярват в Посланието да изпълнят мисията си и да зарадват своя Господ в този бездуховен свят. И вече има християни, атеисти, шиити, сунити които повярваха в Зова на Ахмад ал-Хасан а.с.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Утешителя (παράκλητος) е едно от имената на Светия Дух, третото Лице от Св. Троица. Наричат го още "благодат" и тя действа във човека, което е посочено в цитираното евангелие от Иоана гл.14 -

 

16. И Аз ще помоля Отца, и ще ви даде друг Утешител, за да пребъдва с вас вовеки,
17. Духът на истината, Когото светът не може да приеме, защото Го не види, нито Го познава; а вие Го познавате, защото Той с вас пребъдва и във вас ще бъде.

 

http://azbyka.ru/dictionary/19/uteshitel.shtml

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

 Помощник в смисъла на разпространяването на Зова, който е към последователите на Трите религии и цялото човечество. 

 

И какъв е този зов - какво трябва да се случва сега?

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

това някакъв вид икуменизъм ли е? :ohmy:

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Кой Спасител?Спасителят в ръжта на Селинджър?Че то останаха ли души за спасяване?Според мен не.Всички сме грешници щом пъплим по тая грешна земя.Трябва втори страшен съд,втори Содом и Гомор и за всеки случай и един потоп след това да не би част от нашата човешка паплач да е успяла да се скатае,да е останала ненаказана.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
публикувано (редактирано)

Всички мюсулмани вярват в Аллах и също като християните трябва само в Него да вярват и да не се кланят на идоли, или на живи и/или мъртви посредници. Дори на Мохамед не трябва. Изключение е само Исус, който е въплъщение на Бога, т.е. самия Бог(или Аллах, както се нарича от мюсулманите) Пророците, светците и прочие единствено може да се почитат и да се следва начина им на живот, доколкото е угоден Богу. Всичко друго са извращение натрупали се през вековете и довели до разделянето на вярата на различни течения и секти.

Така е, но да вярваш в Господ трябва да познаеш неговият Приемник на тази земя, иначе няма как да познаеш Бог. 

И когато Бог каза на Иблис л.а. да се поклони на Адам мир нему и по този начин покланяйки се на него самия, Иблис л.а. каза, че ще се покланя на Господ винаги само, ако му разреши да не се покланя на Адам мир нему. Но Господ му отвърна, че той не иска да му се покланя както той желае, а както Господ е наредил. И Иблис л.а. каза, защо да му се покланям, ти ме създаде от огън, а него от кал. И който не победи своето его / болестта на Иблис няма да може да разбере кой е Приемника на Господ на тази земя. Защото след като беше изгонен от Царството Небесно, Иблис л.а каза, че ще направи така, че всички хора да го последват в огъня на ада. И винаги когато пророци и пратеници са били пращани, мнозинството ги е отхвърляло или се е опитвало да ги убие. 

От Анас ибн Малик, който казва: “Пророка на Аллах с.а.с. каза: Моята нация ще бъде разделена на седемдесет и три секти, всички от тях ще бъдат в Ада, освен една. Беше казано: “И коя е тази група?” Той с.а.с. каза: Над която сме аз и моите спътници днес.”Mujama Al-Zawa’id wa Manba’ Al-Fawa’id, Page 189, 2 – 98 – 2, Hadith No. 899 – линк към него от Ахлул сунна уал джама.

 

И тази една Единствена секта е тази, която следва посланията на всички пророци Ной, Авраам, Мойсей, Исус, Мохамед мир над тях. И това е посланието към което Ахмад ал-Хасан а.с. призовава и този тест, който е сега в края на времената е от най-трудните. И всички религии са единодушни, че живеем в края на времената.

И мнозинството мюсюлмани отричат този зов, мислеики си, че Господ няма да ги тества, но той го прави, както го е правел винаги и мнозинството не повярва на Ной и мнозинството не повярва на Исус мир над тях. 

Имам Ахмад ал-Хасан ал-Ямани а.с каза:

Призовавам ви, хора, да се спасите от теста на тези заблуждаващи и заблудени духовници. Размислете над ситуацията относно нациите, които са били преди вас. Намирате ли заблудените духовници да поддържат пророк от пророците, или наследник от наследниците? И за това не повтаряйте същото нещо отново, следвайки тези заблудени духовници.

 

И в днешно време виждаме, че евреиските, християнските и мюсюлманските духовници са се отдалечили от пътя на Господ и водят свойте последователи извън пътя на Господ, и виждаме, че единствено ги интересуват материалните блага в този свят. 

 

Утешителя (παράκλητος) е едно от имената на Светия Дух, третото Лице от Св. Троица. Наричат го още "благодат" и тя действа във човека, което е посочено в цитираното евангелие от Иоана гл.14 -

 

16. И Аз ще помоля Отца, и ще ви даде друг Утешител, за да пребъдва с вас вовеки,

17. Духът на истината, Когото светът не може да приеме, защото Го не види, нито Го познава; а вие Го познавате, защото Той с вас пребъдва и във вас ще бъде.

 

http://azbyka.ru/dictionary/19/uteshitel.shtml

В Евангелие Йоан 16 : 5-13, виждаме, че Утешителя за който Исус мир нему предсказва, ще бъде напътстван от Светия Дух, както всички пророци и пратеници преди това. А Светия Дух е Архангел Габриел, който се яви на Мария мир над нея, когато и каза, че ще зачене Месията мир нему и когато тя го роди. 

 

И тези редове са тълкувани по грешен начин от същите духовници, който продължават да заблуждават свойте последователи. И на Събора в Никея когато езичника Константин вижда, че Империята му е пред разпад, заради истинските последователи на Христос - Ариус и неговите сподвижници, той организира Събора в Никея и там гласуват тези иновации относно Христос, които до тогава не са били известни на християните. И както свещениците на Ариус са били наравно заедно с тези които са казвали, че Христос е Бог и са слагали на преден план веруюто в Троицата, то накрая Ариус остава сам само с двама, и влиянието на езичника Константин си е казало своята дума.   

 

Исус (мир нему) и събора в Никея

Откъс от “Книгата на монотеизма: Интерпретация на сура ал-Таухид” От: Имам Ахмад ал-Хасан а.с.

И който не знае кой е бил Константин и как е подтискал който не е бил с него, дори този който не е бил съгласен с него да му е бил близък, тогава нека той да разгледа историята на този тиранин, който разпространява това корумпирано християнство в Европа, и който никога не се е замислял в убийство на свойте братовчеди и близките до него ако не са били съгласни с него. Докато виждате в днешно време свещениците да пренебрегват кървавата история на Константин, и да го представят като нежно агънце, който е държал събора и е дал свобода на всички тези който са били с него и против него, въпреки изселването на Ариус и забраната на неговата вяра след Събора е достатъчно да разбере целта на състояването на събора, и тя е била да се разрбие Ариус и вярата, че Христос е просто създадено същество и да се разпространят езическите вярвания в Христос, който са че той е Аллах (Господ).

Превод на латинския текст:

(Ние вярваме в един Бог, бащата, който е способен на всичко, създателя на всички неща видими и невидими, ние вярваме в един Господ, Исус Христос, сина на Господ, единствения син на Господ, значейки от същността на бащата, Бог от Бог, Светлина от Светлина, Истински Бог от Истински Бог, единородният, не направен/не създаден, той е равен с бащата в същността, Който за нас хората и нашето спасение слезе долу и беше въплътен и беше направен човек, и страдаше и възкръсна на третия ден отново, този който чрез него всичко почна да съществува, всичко в Небесата и всичко на Земята, и той се извиси в Небесата, той идва да съди живите и мъртъвците и чрез Светия Дух. А за тези, които казват “Имаше време, когато той (словото) не бе” и “Той не беше преди да бъде роден” и “Той започна да съществува от това което не съществува (Беше направен от нищото)” или пък казват за съществуването на сина на Бога, че “Той е от друг човек, от друга същност” или, че “Той е създадено същество” или “променящо се” или “сменяем” – те са осъдени от светата католическа и апостолическа Църква).

И всички свещеници, които са били подписват този Закон на вероучение, освен двама от тях – и може би и още – и разбира се с Ариус и неговите хора).

И Православния папа на Египет, Шинуда трети, казва в своята книга Природата на Христос: (Ариус отричаше Божествеността на Христос, и казваше, че той е по-малко от бащата в същност, и че е бил създаден.

 И между доказателствата, че вярата, че Христос е Божествен е иновация, която е била потвърдена в Събора на Никея, е че половината от тези, които са присъствали са подкрепяли Ариус или са били неутрални, и вярата, че Исус е бил просто създадено същество е била общоприета и преобладаваща вяра по времето на Ариус, и това е нещо, което свещениците признават в свойте книги днес:

Написано е в книгите с изследвания на християнските вселенски събори – от Свещеник Бишои (…4- Събора в Никея: 1- Причините за провеждането му…….)

2- Главната причина за провеждането на този събор, е била иновацията на Ариус (Ереса на Ариус), защото империята щеше да бъде разделена заради тази иновация…….

Вселенския събор се е състоял, по команда на Цар Константин, заради неговите страхове относно сериозно разделение, което е било настояще в империята, заради иновацията на Ариус. Събора се е състоял през 325г. в Никея, и на него са присъствали триста и осемнадесет свещенника. И както светеца Атанасий, който е бил свидетел и един от членовете на събора, и е споменал в една от свойте речи, че в началото, шестнадесет свещенника са били на страната на Ариус, и двадесет свещеника са били подркрепяли Александър, и останалите са имали неутрална позиция. И към края на събора, само двама свещеника са останали на страната на Ариус, и те са били Секундос и Теонас, които са отказали да подпишат/да се подчинят към това верую на събора заедно с другите свещеници, които са били с тях." https://spasiteliat.wordpress.com/2015/07/03/исус-и-събора-в-никея/

Затова Богомилите са били на прав път и са ги гонели и убивали. 

И също относно датата на Исус нека мира и благословията на Бог бъдат над него, 25 Декември която е празнувана от цялото християнство, ние виждаме, че тя също е иновация базирана на езически празник празнуван на този ден от Константин. 

И в Библията ясно е казано кога точно е роден Христос мир нему и това не е 25 Декември, което показва, че духовниците са отишли директно против писанията в които уж те твърдят, че вярват.

И какъв е този зов - какво трябва да се случва сега?

Извинявай, не мога да разбера точно въпроса ти? 

Редактирано от Ansari (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Извинявай, не мога да разбера точно въпроса ти? 

Aми нали спасителя е тук и това предполагам е изключително важно събитие от огромно значение, което се очаква от много време и е пророкувано в древните доктрини. Та след като вече е тук, ние следва ли да правим нещо, очаква ли се нещо конкретно от нас или просто ни осведомяваш, един вид новините в осем - спасителят дойде, настъпи края на времената, края на света и всичко ще се оправи ..... следват спорните новини.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Aми нали спасителя е тук и това предполагам е изключително важно събитие от огромно значение, което се очаква от много време и е пророкувано в древните доктрини. Та след като вече е тук, ние следва ли да правим нещо, очаква ли се нещо конкретно от нас или просто ни осведомяваш, един вид новините в осем - спасителят дойде, настъпи края на времената, края на света и всичко ще се оправи ..... следват спорните новини.

Ами, така и така второто пришествие според автора на темата и този който го е зарибил е в ход и, тъй като така или иначе сме за геената, поне да си оправдаем присъдата. 

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Aми нали спасителя е тук и това предполагам е изключително важно събитие от огромно значение, което се очаква от много време и е пророкувано в древните доктрини. Та след като вече е тук, ние следва ли да правим нещо, очаква ли се нещо конкретно от нас или просто ни осведомяваш, един вид новините в осем - спасителят дойде, настъпи края на времената, края на света и всичко ще се оправи ..... следват спорните новини.

 

Благодаря за разяснението, сега разбрах. :)

Да, след като този на който му бъде разяснен Зова и повярва в него, той трябва да се врече във вярност на пратеника на Илия, Исус и ал-Махди мир над тях и той става в очите на Господ, като тези които повярваха на Ной и се качиха на кораба му. 

 

Следователно той става Ансар/ помощник на Единствения Бог.

 

И сега Ахмад ал-Хасан а.с. обяви мобилизация на Ансара и организира военна бригада срещу заплахата на така наречената "Ислямска държава." След като тези плъхове на които мястото им ще бъде Огъня, там ще векуват, завзеха Рамади, то те наложиха директна заплаха към и те застрашиха свещенните за шиити Карбала и Наджаф и Ансари ще ги патролират и защитават ако "Ислямска държава", нека Аллах ги накаже стигне до там. И в Иракската армия има Ансари, които са с чинове майор и тн, но се пазят в тайна, защото ако властите разберат, ще бъдат арестувани. 

 

И най-важното, което Ансар може да прави е да разпространява зова, защото дори от 1000 човека, всички без един да не повярват и да се изсмеят на зова, то този който е повярвал и му е била изяснена истината е от голямо значение. И в момента тече подготовката за завръщането на Имам Махди и Исус мир над тях, и Имам Ахмад ал-Хасан е в контакт със своят Ансар чрез феисбук и по този начин той а.с. е постоянно в контакт със своя Ансар. И когато трябва да се прави нещо /върши нещо в полза на Зова/ и когато момента за завръщането на ал-Махди и Исус мир над тях наближи, то Ансара ще узнае. (И Илия мир нему също ще бъде в тяхната армия, който евреите чакат да се завърне до този ден, но защото те не повярваха в Исус, Илия мир нему ще ги прикани да повярват отново и тогава те ще обвинят Илия в конспирация и ще се бият срещу него. )

И това е феисбук страницата на Спасителят а.с.  https://www.facebook.com/Ahmed.Alhasan.10313 

Това е с превод на англииски на неговите публикации https://www.facebook.com/AhmedAlhasanEnglish.10313

Това са книгите писани от Спасителят а.с. http://saviorofmankind.com/books

 

https://www.facebook.com/Ahmed.Alhasan.10313.UK/videos/1565603593664430/?video_source=pages_finch_trailer

И това е реч на Спасителят а.с. от Май месец относно "Завършек на религията" и той се обръща към всички духовници на трите религии и техните последователи.

 

  

И това е първото интервю на живо на Ахмад ал-Хасан а.с. преди няколко дена в палталк.  (Превода в зелено е речта на Спасителя нека Бог го благослови.)

 

И на който му е странно и се чуди относно изложената информация, но все пак не е отхвърлил напълно този Зов, може да зададе въпрос на Ахмад ал-Хасан на който само човек със знанието дадено му от Бог може да отговори и въпроса му ще бъде преведен от арабския комитет и ще бъде предаден на Спасителят а.с., ако е рекъл Бог. 

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

  Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Добави ново...