Премини към съдържанието

Препоръчан отговор


Здравейте,

Има ли програма с която да водя сметките в ресторант,

в която да въведа артикулите и цените и тя да води сметката и да показва крайната сума и ако има за възможност отпечатване/принтиране на сметката би било екстра..не съм в час по въпроса.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Роска, приятел. Ако имаш хотел и ресторант няма да ти е толкова бедна гагата, че да не можеш да си купиш нужния счетоводен и друг софтуер. Даже ще си го впишеш в перо "разходи" да спестиш някой лев данък.  Явно  предишната тема не си се справил с проблема и с използуването на Excel. Ето ти една програмка. .. Безплатна е...Всъщност вместо програмата ти давам страницата  на една от фирмите за такъв тип софтуер, там има програми с различно предназначение. Обикновените версии са безплатни. Дори има една наречена Хотел про, която макар да е "про" пак е безплатна. Професионалните са заплатени. Разгледай безплатните, във всеки един от трите раздела на сайта(счетоводен, търговски и "друг" софтуер) все някоя ще ти пасне. Може и да ти паснат дори няколко. Има и други фирми, които предлагат подобни софтуери, вероятно и другите фирми предлагат версии с по-ограничена функционалност, които да са безплатни. Не е сложно да ги откриеш в интернет. Ако това те затруднява, защото не можеш дори да се справиш с търсенето в Гугъл, значи за мен си бита карта, все пак се иска минимум образование за каквато и да е интелектуална работа. Ако си с незавършено основно образование и дебел врат, по-добре не притежавай хотел и ресторант, а се наеми за бияч в тях, или отиди да си довършиш обазованието.  

Редактирано от 1Force1 (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Не, извинявам се..но не съм този стериотип който ти описа..разгледах мнохо програми, но нито една не ми пассна..и за андроид разгледах. А колкото до excell се справих.. Защо да не съм..

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Не, извинявам се..но не съм този стериотип който ти описа..разгледах мнохо програми, но нито една не ми пассна..и за андроид разгледах. А колкото до excell се справих.. Защо да не съм..

С безплатните програми е така, с ограничена функционалност са и за да се свърши една работа може да се наложи числата да се прекарат през няколко...вероятно с ръчно местене на резултатите. Платените са пакетни и данните би трябвало се прехвърлят диретно между модулите в пакета...Това е положението, за без пари, се налага потребителят да си изгуби повечко време.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Ако си с незавършено основно образование и дебел врат, по-добре не притежавай хотел и ресторант, а се наеми за бияч в тях, или отиди да си довършиш обазованието.  

Към автора: Ако разполагаш с малко ресурси, наеми някой който да ти направи системата като хората.


Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

...........

 

Ако искаш, да те викна да ми натискаш бутоните на клавиатурата, някои си имат собствено мнение и искат бой, за да пуснат резултат, а други като ги натиска по-силно пускат по няколко символа. Може и на добра воля, да ми купиш нова "пишеща машина".

Редактирано от 1Force1 (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Здравейте,

Има ли програма с която да водя сметките в ресторант,

в която да въведа артикулите и цените и тя да води сметката и да показва крайната сума и ако има за възможност отпечатване/принтиране на сметката би било екстра..не съм в час по въпроса.

Така и не разбрах кои сметки искаш да "водиш" - счетоводството на ресторанта или сметките на клиентите?

 

Почти всички от новите касови апарати имат "Ресторантски режим". Напосоки отворих упътване за Касови апарати TREMOL и ще ти цитирам малко (стр. 41 -  43)

3.5. РАБОТА С КА В РЕСТОРАНТСКИ РЕЖИМ

3.5.1. Специфични особености

Работата в ресторантски режим позволява едновременното натрупване на няколко сметки (маса/място). Достъпа до всяка сметка се осъществява с избор на маса от 1 до 64 и място от 1 до 4.

При натрупване в избрана сметка се издава служебен бон, описващ продажбите в отделната поръчка, както и старото и новото салдо на сметката.

.....

 

Може да ти издава бележка за клиента и дубликат (за кухнята примерно).

Ако си въвеждаш всички приходи и разходи - може да ти подготви нещата за счетоводното приключване.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

  Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Разглеждащи това в момента   0 потребители

    Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

  • Горещи теми в момента

  • Подобни теми

    • от Simply Red
      Здравейте!
      Тъй като наскоро се сблъсках с проблем с размера на флаш паметта ми след като си правих една буутваща флашка и след неуспешен опит с форматиране (от опциите на Уиндоус) да го поправя той си остана, аз се поразрових и прилагам тук моето решение за всички, които в бъдеще имат този проблем. Намерих безплатната програмка BOOTICE която дори няма нужда от инсталация.
      Давам програмката по-долу.
      1. Стартираме Bootice от .exe файла (не се налага инсталация)
      2. Избираме USB флаш устройството
      3. Кликваме на "Parts Manage" бутон
      4. Кликваме на "Re-Partitioning" бутон
      5. Избираме опцията "USB-HDD mode (Single Partition)"
      6. Опционално (по избор): Избираме предпочитаната от нас файлова система за флашката - FAT32 или NTFS (NTFS формата позволява да се работи с файлове по-големи от 4GB) и даваме име USB флашката.
      7. Кликваме на "OK".
      Оригиналния размер вече е възстановен.
       
      Това е. Дано съм бил полезен.
       
       
      BOOTICEx86_v1.3.4.0_2016.06.17.exe
      BOOTICEx64_v1.3.4.0_2016.06.17.exe
    • от Vasko Mihaylov
      Здравейте,
      Хванал съм се със следния проект. Правя видеа за специфичен удар или движение. Имам нужда от sofrware който може да отчита кои  мускулни групи работят по време на движението. Платени варианти също е опция.  
      Допълнително, аз знам точно кои мускулки групи се вкючват в определено вдижение и не е необходимо sofrware да засича това. Може sofrware само да визуализира в 3Д самото мускулно движение. И да не забравя трябва да мога да го интегрирам към видеото.
      Благодаря за предложенията!
       
       
    • от Valeri Bukurov
      Не мога да намеря програма за синтез на реч за Samsung на български, ако някой знае нещо, моля да пише
    • от Plamy Gerova
      Здравейте, може ли помощ за курсовата ми задача?
      съставете програма с функции за:
      а) въвеждане от клавиатурата във файл и в масив( чрез добавяне) данни за морски пътувания (до 25)- Морска гара Варна: маршрут, кораб-име, име на капитан, цени на билетите- I,II класа, брой пасажери в съответната класа, обща сума на продадените билети- през избран месец от годината.Извеждане текущото съдържание на масива(файла) на екрана.
      б) извеждане на екран данните за превозите на кораб по въведено от клавиатурата име на кораб(със запитване за справка)
      в) извеждане на екран данните за морско пътуване с най- голяма обща сума на продадени билети.
      Главна функция main()- с меня за избор на функции и проверка за състоянието та данните.Използване на локални променливи и функции с предаване на параметри. 
       
    • от BWB. Eclipto
      Търся помощ за курсовата си работа по програмиране, защото отсъствах близо два месеца поради операция, а не се имам с колегите си.
      задачата гласи :"Съставете алгоритъм и напишете програма за въвеждане координатите на точки и извеждане на екрана координатите на онези от тях, които не лежат в защрихованата област.Въвеждането се прекратява, когато броят на въведените точки стане най-малко М и броят на лежащите в защрихованата област стане N."

      помощ!!
  • Дарение

×
×
  • Добави ново...

Информация

Поставихме бисквитки на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите условия.