Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем с батерия на лаптоп

adersa

Препоръчан отговор

Днеска забелязах един странен за мене проблем отдолу на статуса на батерията пише - Включен в захранването / не се зарежда / Като извадя кабела и лаптопа веднага изключва . От какво може да е да не би вече да е време за смяна на батерията ?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Прочетох много стари теми по моя проблем и 90 % от отговорите бяха точно като твоя . А до кога е срока за смяна смисъл ако не я сменя до зимата ще си бачка ли лаптопа ? гледам ги в нета по евтини от 56 лв няма .

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Прочетох много стари теми по моя проблем и 90 % от отговорите бяха точно като твоя . А до кога е срока за смяна смисъл ако не я сменя до зимата ще си бачка ли лаптопа ? гледам ги в нета по евтини от 56 лв няма .

Направо я махни и си карай само на зарядното на лаптопа. Така или иначе не върши работа.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Пробвай да я калибрираш. Друго, което би помогнало е да деинсталираш Microsoft ACPI-Compliant Control Method Battery от Device Manager, след което да рестартираш системата. 

Също така: до колко % стига и пише, че не се зарежда?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

А може просто модулът в лаптопа, който следи батерията, да не я зарежда и тя да е 0%

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Пробвай да я калибрираш. Друго, което би помогнало е да деинсталираш Microsoft ACPI-Compliant Control Method Battery от Device Manager, след което да рестартираш системата. 

Също така: до колко % стига и пише, че не се зарежда?

А може батерията да се е скапала вече и на мястото на иконката за зареждане, да се показва един Х.

Ардеса, кажи модел на лаптопа и от колко време го имаш. Ако е от по-дълго време, може да си достигнал циклите за зареждане. (не съм сигурен че е така, така че, ако не е така ме поправете, Благодаря)

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Лаптопа е на 4 / 5 години вече , батерията никога не е сменяна може би това е най - качествената на която съм попадал но и дошло времето вече . Лаптопа е hp g62 сега като го пуснах пише 56 % а снощи докато си легна пишеше 76 % ... Може утре като го пусна в захранването въобще да не се пусне . Май трябва спешно нова батерия вече .

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Ще я подложа на стрес тест докато събера парички за нова батерия да видим колко ще издържи . А кои са най - хубавите четох в нета с повече клетки до 4 / 5 клетки били най - хубави мене ме интересува колко дълго време ще стой без захранване .

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Погледни тази статия на HP за тестване и калибриране на батерия:

http://support.hp.com/za-en/document/c00821536

Чети внимателно и което не е ясно по-добре първо питай и после прилагай,

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Какъв стрес тест на батерия те гони бе??? Трябва да се калибрира и може да се пооправи съвсем малко. HP май нямаха такива туулчета, затова ще трябва ръчно да се направи.

Изключваш абсолютно всички програми и интернет включително. Спираш автоматичното заспиване. Може да оставиш екрана да се изключи след няколко минути. Няма да буташ нито тъчпада/мишката, нито клавиатурата! След като излезе балонче, че батерията е стигнала 5 или 7%, т.е. критичния и заряд. Включваш зарядното и я зареждаш до 100%. Отново не буташ нищо по лаптопа. 

Ако използваш лаптопа по време на този процес нищо няма да се получи!

Батерията доколкото знам се търси по сериен номер, на самата батерия го пише.

П.С. ExaFlop ти е показал статия, там има туулче на HP, с което се калибрира, ако не може да се оправиш с него, чети стъпките от моя коментар.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

И тулче и процедура за "офлайн" (независима от ОС, вградена в BIOS) тестване на батерията.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Какъв стрес тест на батерия те гони бе??? Трябва да се калибрира и може да се пооправи съвсем малко. HP май нямаха такива туулчета, затова ще трябва ръчно да се направи.

Изключваш абсолютно всички програми и интернет включително. Спираш автоматичното заспиване. Може да оставиш екрана да се изключи след няколко минути. Няма да буташ нито тъчпада/мишката, нито клавиатурата! След като излезе балонче, че батерията е стигнала 5 или 7%, т.е. критичния и заряд. Включваш зарядното и я зареждаш до 100%. Отново не буташ нищо по лаптопа. 

Ако използваш лаптопа по време на този процес нищо няма да се получи!

Батерията доколкото знам се търси по сериен номер, на самата батерия го пише.

П.С. ExaFlop ти е показал статия, там има туулче на HP, с което се калибрира, ако не може да се оправиш с него, чети стъпките от моя коментар.

Невъзможна мисия май трябваше по рано да пусна темата . Ти не прочете ли в по горните ми постове , че като дръпна кабела лаптопа изключва .

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

А ако купуваш нова батерия има едно много важно условие, което почти никой не го следи. Затова много често хората закупили "нова" батерия се оплакват отново след някое време. Магазинът, от който купуваш батерията е важно да е в твоя град. С лаптопа в магазина и правиш пълен заряда на батерията в магазина ( продавача не би трябвало да се противопостави защото си му потенциален клиент) При правилно зареждане на батерията я вземаш, защото не се знае колко години "новата" батерия е стояла на "склад" .А иначе, даже и опаковката и е новичка.Знаеш че е консуматив и елементите са направени от химични вещества, които така или иначе без поддръжка (зареждане) почват да се разпадат постепенно. Не даваш 10-20 лева , а на няколко места по толкова. Бъди внимателен. Има много "нови ",батерии които я те карат месец, я не. Особено, когато я купуваш от магазин за втора ръка компютърна техника.Можеш да си караш и на импулсното мрежово захранване на лаптопа.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Четох снощи стари теми за новите батерии някои не държали и 1 седмица . Да знам да внимавам още оня като ми каза , че ми трябва нов хард диск . Естествено , че с лаптопа ще отида и ще правим тестове . А вие внимавайте при кого си водите лаптопа на профилактика , че тука много теми за последните 2 месеца изчетох от пишмян майстори .

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Освен цената, гледай и гаранционния срок!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

че като дръпна кабела лаптопа изключва .

Убил си я тотално. Сменяш я, а оригиналната няма да я хвърляш! Разрови се в гугъл има доста съвети как да запазиш живота на батерията. 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

А според тебе докато я сменя всеки ден като пускам лаптопа процентите ще намаляват ли докато стигне до 0 % ..

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

А защо не ползваш известно време лаптопа без батерия.

Дай точния модел и S/N на батерията

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

А според тебе докато я сменя всеки ден като пускам лаптопа процентите ще намаляват ли докато стигне до 0 % ..

Не би трябвало да стига до 0. Все пак има някакъв минимален заряд в нея. HWMonitor показваше максималния и наличния заряд на батерията. Може да дадеш една снимка. 

мене ме интересува колко дълго време ще стой без захранване .

Никой не може да ти каже, колко ще издържи батерията докато и свърши заряда. Това зависи от ОС, хардуер, софтуера който се използва и т.н.. Щом сложиш новата батерия и я заредиш/разредиш няколко пъти индикатора на ОС ще се калибрира и ще ти показва точно колко време ще издържи.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

• Разглеждащи това в момента   0 потребители

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.
  • Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.
    Абонирайте се
  • Добави ново...