Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Windows 10 Впечатления и проблеми (2)

Featured Replies

Определено! Драстрично се подобри работата и на машини с HDD (стац и лап) и на машина с SSD (лап).

Редактирано от ExaFlop (преглед на промените)

• Отговори 14,2k
  • Прегледи 1,3m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Относно "модата" да се инсталира най-новата ОС, без да се осмисля необходимостта, е следствие от действията на самите създатели на ОС. Дълго време "господстваше" ХР и относително дълъг период Майкросо

• Да ви разправя един майтап под Windows 10 днес. Трябваше ми да печатам, нооо...принтерът не го правеше. След 2 часа на диагностикка/ремонти/преинсталиране на драйвър,подмяна на win32spl.dll, минах под

• Това ви е проблема - вярвате на някакъв, който бил видял "руски хакер" да разбива криптирането на телеметрията и в пакета имало снимка на екрана. Пълни глупости, целящи медийно внимание. Пакетите на т

Публикувани изображения

Знае ли някой как стой въпросът с microsoft  office в уйндоус 10?Дали се пренася лиценза и за него от стария уйндоус,или няма да стане.Аз си го имам и сега в уйн 8.1,щото сложих 10ката без да махам стария,но дали ще работи  офиса ,ако го сложа в 10ката?

Да, върви. 2003, 2010X64, 2013X64 съм ги виждал работещи на Win10

Редактирано от ExaFlop (преглед на промените)

За тези Office не знам, аз получих безплатен едногодишен абонамент за Office 365 Personal.

Още не съм го ползвал - щото не фърфи под линукс  :wink12:

преди 37 минути, jhoro написа:

За тези Office не знам, аз получих безплатен едногодишен абонамент за Office 365 Personal.

Още не съм го ползвал - щото не фърфи под линукс  :wink12:

Да,добре е поне година да не го ползваш ,да отлежи и после.......:)

преди 1 час, Слави Маринов написа:

Да,добре е поне година да не го ползваш ,да отлежи и после.......:)

Ти искаш ли го?

преди 3 часа, Слави Маринов написа:

То за вървене ,ми е ясно,че вървят.Аз съм с office 2013X64 и предполагам,че ще върви,ама за лиценза как стоят нещата............

Няма да имаш проблем с активирането на офиса.

преди 26 минути, дръндю написа:

втори ден вече не ми набутват несъвместим с драйвъра софтуер
благодаря

Изчакай при мен на четвъртия ден кацаха:)Сега и от това място ги спрях по горе където ExaFlop ми показа да видим.Bez-imejXtUjsB.png

преди 20 часа, ExaFlop написа:

gpedit-prevent-driver-installation-600x3

Computer Configuration > Administrative Templates > System > Device Installation > Device Installation

Prevent Installation of Devices not described by other policy settings > Enable > Apply / OK

Хаха дано при теб се получи,ама за всеки случаи ги спри и от тука.

че и на мене ми писна да трия и да инсталирам:emoji_smiley-12:

преди 9 часа, jhoro написа:

Ти искаш ли го?

Е аз си имам,макар и само на win 8.1.Чудех се,дали ако го сложа и на 10ката ще имам проблеми с лиценза.Има малко инфо из нета по въпроса,пише че офис 2013 може да се пренася и на друг компютър,но може да работи само на 1 компютър(логично) и може да се мести веднъж на 90 дни.При мен става въпрос за 1 компютър,но с 2 ОС(8.1 и 10),та се чудех какво ще стане,ако го сложа и на 10ката.Благодаря за предложението,ако не го използваш найстина някой ,който се нуждае, може да се възползва.

преди 1 час, Слави Маринов написа:

Е аз си имам,макар и само на win 8.1.Чудех се, дали ако го сложа и на 10-ката ще имам проблеми с лиценза. Има малко инфо из нета по въпроса, пише че офис 2013 може да се пренася и на друг компютър, но може да работи само на 1 компютър (логично) и може да се мести веднъж на 90 дни. При мен става въпрос за 1 компютър, но с 2 ОС (8.1 и 10), та се чудех какво ще стане, ако го сложа и на 10-ката.

Колко добър събеседник си - сам пита, сам си отговаряш, аз само кимам (дано не ми падне главата).

Поначало не ми е ясно защо са ти 8-ца и 10-ка на една машина, ама това са подробности. Начини и варианти има достатъчно, просто ... не е тук мястото да ги коментираме в детайли. Освен това се чудя - какво ще спечелиш ако го има и на двете места?

Виж - 1 лиценз да се ползва на няколко физически машини - има врътка. Не е супер издържано, ама ще работи.

преди 20 минути, jhoro написа:

Колко добър събеседник си - сам пита, сам си отговаряш, аз само кимам (дано не ми падне главата).

Поначало не ми е ясно защо са ти 8-ца и 10-ка на една машина, ама това са подробности. Начини и варианти има достатъчно, просто ... не е тук мястото да ги коментираме в детайли. Освен това се чудя - какво ще спечелиш ако го има и на двете места?

Виж - 1 лиценз да се ползва на няколко физически машини - има врътка. Не е супер издържано, ама ще работи.

Ми по принцип 8.1 ми харесва и работи доста добре,та  затова не се отказвам от нея,пък 10ката я сложих,за да не изпусна безплатното надстройване и така..................викам си хем не мога да се откажа от старата ОС,хем не е за изпускане и безплатната нова,като Бай Ганьо съм,от всичко да имам!:lick lips:

Взех, че и аз сглупих и ъпдейтнах седмицата до десятката.
(Много дървена визия, но както и да е ще му свикнем.) 
Появи се един досаден проблем, всъщност за това е и питането ми. 
Някой стриймове отказват да се запускат във FullScreen mode!
Например „камерите“ - Ето този сайт:

http://free-webcambg.com/Primorsko-01-city-street-beach-port-webcam-live-online-camera-kamerite-na-jivo-vremeto-weather.html
Преди на win7 или на XP при двоен клик - екрана минаваше във FullScreen mode и така във всички браузъри.
Сега този контол наработи, както и иконката на плеъра за FullScreen mode, изпробвано отново на всички браузъри. Единствено на Хрома тръгва, но само за 10 секунди и отново минава към нормален изглед. Виждам,  че сайта използва Adobe Flash Player (моят е 22.хх.хх.хх.) Човърках разните му настройки, но без резултат и в момента сайта си работи съвсем коректно на 7, 8, 8.1, и на XP.  Само на моята десятка не ще... дали има някакво решение?

преди 22 часа, ExaFlop написа:

Има чувствителна промяна в работата след 14293.5

По-напред писах и за начина на качване на двата ъпдейта върху 14293 САМО - 14293.3 и 14293.5.

Поне при мен на три машини мога да го потвърдя. Довечера ще потвърдя и за четвърта евентуално.

Потвърждавам и на втората стационарна машина подобрено бързодействие.

на 7/27/2016 в 10:37, サムライオートバイ написа:

Пародията е там че в сайта в едно от правилата е написано за забраняването на разпространение на пиратски софтуер а 95% от потребителите които влизат в сайта са с пиратско копие на Уиндос и само ревът за проблеми.

Tи ако си мисли, че оригиналното не страда от проблеми, ходи на доктор. Какво му е на MSDN копието свалено от MS? 

Редактирано от Евгени Симеонов (преглед на промените)

Един господ знае......

Но за да не решите че се ебавам - на втори август ще излезе голямо обновяване "Anniversary update". Иначе настоящата версия е от 29 юли 2015 с ъпдейт от 12 юли 2016

преди 1 час, Aquaris написа:

Иначе настоящата версия е от 29 юли 2015 с ъпдейт от 12 юли 2016

За коя версия говориш?

Non-insider

Това пишеше в уикито като дати(GA + последното там 1511 или както беше), не съм гледал дали са много верни

Проверка: 1511 (10.0.10586.494)

преди 7 часа, Евгени Симеонов написа:

Tи ако си мисли, че оригиналното не страда от проблеми, ходи на доктор. Какво му е на MSDN копието свалено от MS? 

Че докато стигне до теб през торенти първо че може да се барне доста от хора които да имат достъп до машината ти, второ че поддържаш пак гадна корпорация.

преди 25 минути, サムライオートバイ написа:

Че докато стигне до теб през торенти първо че може да се барне доста от хора които да имат достъп до машината ти, второ че поддържаш пак гадна корпорация.

Кви торенти,бре?Ти да не мислиш,че уйндос свален от майкрософт не може да се активира?

преди 10 минути, Слави Маринов написа:

Кви торенти,бре?Ти да не мислиш,че уйндос свален от майкрософт не може да се активира?

Я дай един линк как да си сваля уиндос от майкрософт. Само да го пробвам за 30 дена тоя уиндос 10

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.