Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Windows 10 Впечатления и проблеми (2)

Featured Replies

OpenShell 4.4.184
https://ci.appveyor.com/api/buildjobs/dqp2ry48gx3e8s5b/artifacts/OpenShellSetup_4_4_184-kfcysoap.exe

OpenShell 4.4.185 Beta

https://ci.appveyor.com/api/buildjobs/308ayeaqs598s08a/artifacts/OpenShellSetup_4_4_185-pjmkvwin.exe

• Отговори 14,2k
  • Прегледи 1,3m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Относно "модата" да се инсталира най-новата ОС, без да се осмисля необходимостта, е следствие от действията на самите създатели на ОС. Дълго време "господстваше" ХР и относително дълъг период Майкросо

• Да ви разправя един майтап под Windows 10 днес. Трябваше ми да печатам, нооо...принтерът не го правеше. След 2 часа на диагностикка/ремонти/преинсталиране на драйвър,подмяна на win32spl.dll, минах под

• Това ви е проблема - вярвате на някакъв, който бил видял "руски хакер" да разбива криптирането на телеметрията и в пакета имало снимка на екрана. Пълни глупости, целящи медийно внимание. Пакетите на т

Публикувани изображения

Бетата май е за предпочитане този път, макар да я няма още в changelog-a и в секцията Releases (или поне касае повече потребителите на Win 11).

Темата с поправките за 184

https://github.com/Open-Shell/Open-Shell-Menu/pull/1259

и за 185 бета:

https://github.com/Open-Shell/Open-Shell-Menu/pull/1254

January 10, 2023—KB5022282 (OS Builds 19042.2486, 19044.2486, and 19045.2486) - Поддръжка от Microsoft

Цитат

Издание    Windows 10 IoT Enterprise LTSC
Версия    21H2
Компилация на ОС    19044.2486
Персонализиране    Windows Feature Experience Pack 120.2212.4180.0

преди 19 часа, nikssi написа:

това дойде днес и при мен, но
какво ми направи впечатление
до преди, само заместваха файлове и размера на джама не се променяше, а днес ми качиха 400 мегабайта и от 10,2 гъби, стана на 10,6

:offtopic_s:
Да ви разправя един майтап под Windows 10 днес. Трябваше ми да печатам, нооо...принтерът не го правеше. След 2 часа на диагностикка/ремонти/преинсталиране на драйвър,подмяна на win32spl.dll, минах под Win 11. И там не иска́. Като отидох при принтера, на дисплея се мъдри съобщене за липса на хартия...😎

преди 4 минути, цър-вул написа:

Като отидох при принтера, на дисплея се мъдри съобщене за липса на хартия...😎

одъртяваш и ставаш склерозен кът мен

преди 2 часа, цър-вул написа:

:offtopic_s:
Да ви разправя един майтап под Windows 10 днес. Трябваше ми да печатам, нооо...принтерът не го правеше. След 2 часа на диагностикка/ремонти/преинсталиране на драйвър,подмяна на win32spl.dll, минах под Win 11. И там не иска́. Като отидох при принтера, на дисплея се мъдри съобщене за липса на хартия...😎

Трябваше още малко да си поиграеш и щеше да тръгне и без хартия :)

на 7.01.2023 г. в 3:26, цър-вул написа:

Пропуснал съм 187-ма. Сега ще надградя от 186, да видя дали са оправили краша с explorer.exe или ще трябва да го докладвам, че преди малко преглеждах dmp файла и всичко сочеше към StartMenuDLL.dll.

Когато пуснеш точката за достъп, а после отвориш настройките й, интернета спира временно. Това проблем ли е, който Майкрософт смятат да оправят, или умишлено е направено така?

Ето как да пресъздадете този проблем, че да видите повече подробности:

1. Пускаш точката за достъп.

2. Свързваш устройство.

3. Започваш да теглиш нещо от интернет.

4. Отваряш Notification менюто, което са отворя от иконката, намираща се в долния, десен ъгъл на екрана.

5. Натискаш с десен бутон на мишката, върху иконата за точката на достъп и натискаш "Settings".

След като се отворят настройките на точката за достъп, първо имаш бял екран, при който има няколко сини точки, преминаващи от ляво на дясно, в горната част на екрана. Докато настройките зареждат, поддаването на интернет сигнал през точката за достъп, спира, и другото устройство остава без интернет, докато се зареждат настройките.

Майкрософт имат ли намерения да направят така, че поддаването на сигнал да не спира, като отвориш менюто с настройки за точката за достъп?

10ката вече одърте, време е да се прекръсти темата на "Windows 10 Проблеми".

преди 12 минути, S197 написа:

Ами не и преди 14-ти октомври 2025!

преди 3 минути, S197 написа:

все още съм впечатлен ве
изключена хидравлика...опс, хибернация, виртуалната памет на друг дял и с почистване на заменените файлове държи 10.2 гъби и след много ъпдейти пак 10,2

големата изненада беше последния ъпдейт, от 10,2 са дигна на 10,6 
тъй де, тва заедно с драйвърите, заради които има разлика между различните машини в големината на джама
и при всички тех по 0.4 гъби нагоре

току-що, B-boy/StyLe/ написа:

Ами не и преди 14-ти октомври 2025!

Предпенсионно. Смисъл, вече няма какво да впечатли тази система.

току-що, S197 написа:

Предпенсионно. Смисъл, вече няма какво да впечатли тази система.

Който не я ползва няма място в темата така или иначе.

А впечатления означава да се сподели личен опит с нея, а не да "впечатлява" в традиционния смисъл на думата.

преди 1 минута, B-boy/StyLe/ написа:

А впечатления означава да се сподели личен опит с нея, а не да "впечатлява" в традиционния смисъл на думата.

добре де, моя грешка
впечатлението ми че IoT 2021 я раздуха 400 мегабайта с последния ъпдейт

Не ви знам какво си правите с компютрите... За толкова години, един единствен - да го наречем проблем. С ъпдейт. Беше ми премахнал "sleep", от старт менюто. След два дена, сам се поправи(не че не ръчках).

преди 4 минути, овню написа:

добре де, моя грешка
впечатлението ми че IoT 2021 я раздуха 400 мегабайта с последния ъпдейт

Защо цитираш мен. Поста ми не беше насочен към теб. Просто споменах, че @S197 няма за какво да се тюхка като и без това за него вече 10 е персона нон-грата и не я ползва. Просто може да подмине.

А иначе аз също все още намирам 10 за по-стабилната за всекидневна работа от 11-ката. Определено 11 е по-добра в някои отношение като нововъведения, но има какво да се изглажда още по нея. Може би 2024-та ще я сложа живот и здраве докато 12-ката през това време пък ще е още зелена и така. Не ми трябва да бързам и да качвам неизгладени ОС. Мина ми мерака да тествам и да репортвам бъгове като цяло. Особено сега като се търси стабилност и системите се ползват и за работа от вкъщи и всичко там е капризно по отношение и на съвместимостта.

преди 19 минути, овню написа:

все още съм впечатлен ве

преди 1 минута, B-boy/StyLe/ написа:

Защо цитираш мен.

заради това
останах с впечатлението че поста се отнася за двамата употребили подобни изрази

преди 15 минути, Beemo написа:

Не ви знам какво си правите с компютрите... За толкова години, един единствен - да го наречем проблем. С ъпдейт. Беше ми премахнал "sleep", от старт менюто. След два дена, сам се поправи(не че не ръчках).

Аз се сещам за 2 причини.

1. Ентусиасти, които знаят какви може да са последиците, мазохистично го правят, но поне после могат да си ги оправят. Включвам и себе си в това число (или поне докато бях по-млад). :D

2. Зле поддържани системи.

Иначе ако не се тества и се поддържа добре една ОС може да издържи наистина много. Моята не е преинсталирана от 2015-та януари. До 2021-ва юни бях на 8.1, оттогава насам съм с 10. Върви все едно вчера е инсталирана.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.