Премини към съдържанието

Препоръчан отговор


Привет!

 

По-рано днес се бях заел да изчистя един досаден троянец, който криеше съдържанието на USB флашки зад шорткътове - за щастие Malwarebytes го утрепа успешно. Преди да стигна до Malwarebytes, обаче, направих сканирания с adwcleaner_5.002 и Junkware Removal Tool - едно от двете намери някакъв туулбар в Chrome и моя милост го затри без много да му мисли (по принцип в Chrome нямам никакви активни туулбари). 

 

В момента всяка нова страница в Chrome е с 6 плочки с най-посещавани страници, вместо 8. Функционалността им е запазена и мога да изтривам и възстановявам единични без проблем. Въпросът е, че двете плочки вдясно просто липсват - слотовете им не се регистрират изобщо. 

 

Илюстрация е прикачена към поста. post-361089-0-42985500-1440099989_thumb.

 

Пробвах ресетване през настройките, преинсталирах (без да затривам историята и букмарковете). Все така си стои. Пробвах да импортирам други файлове от AppData папката от друг компютър - все не ще. Гугъл не намира нищо полезно ): 

 

Проблемът е дребен и козметичен, но дразнещ. Някой може ли да сподели насоки за решаването му?

 

Благодаря предварително!  

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Че то и моят е с 6 плочки.  :doh:

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Допълнително ровене откри това полу-решение: 

 

http://superuser.com/questions/952657/google-chrome-new-tab-page-thumbnails-no-longer-fit-and-wrap-out-of-view

 

Явно нещо се е прецакало в ширината на отстоянието между плочките. Ръчното им редактиране дава резултат, но трябва да се прави всеки Божи път D:

 

За съжаление съм некомпетентен, що се отнася до програмиране D:

 

Всяка помощ е добре дошла! Благодаря предварително още веднъж! :)

 

EDIT: Така, проблемът се решава ако създам нов Chrome профил - C:\Users\ЮЗЪРНЕЙМ\AppData\Local\Google\Chrome\User Data\Default папката се бакъпва ръчно и се изтрива. След това Chrome създава нова и всичко е в ред. Сега само трябва да разбера кой от десетките файлове е повреден и да си спестя само него, когато го мигрирам обратно от бакъпа D:

 

EDIT 2: Гореописаният номер работи. Само селективно копирайте в прясно-генерираната Default папка букмаркове, история, кукита и т.н.

Редактирано от LuciaFinstra (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

И при мен е така ,но това е временен проблем. Надявам се скоро да го решат. 

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Трябва да имате регистрация за да може да коментирате това

Регистрирайте се

Създайте нова регистрация в нашия форум. Лесно е!

Нова регистрация

Вход

Имате регистрация? Влезте от тук.

Вход

  • Разглеждащи това в момента   0 потребители

    Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

  • Горещи теми в момента

  • Подобни теми

    • от slavcho hadjiyata
      Здравейте, фенове на Puppy Linux! 
      Свалих си на флашка Slacko64-6.3.0. Свалям Chrome.deb и той се инсталира автоматично на флашката, но не мога да го стартирам, въпреки че иконката му се появява в папка Интернет. Не зная кода за стартиране от терминал на Puppy Slacko6.3.0. 
      Моля, помогнете! 
    • от Sarditata
      Днес имаше ъпдейт на Хрома и оттогава не може да се включи wi fi Помощ!!!!
    • от HackerX
      Здравейте!
      Вече от доста време насам имам проблем с браузъра на Гугъл и сайта на Фейсбук - зареждам news фийда (началната страница), въртя си надолу - всичко добре. Но като минат няколко минути започва да ми насича и в task manager-а на Хром виждам, че се товари много процесора за тази страница. Презареждам я и се оправя, докато не минат пак няколко минути и да започне отново да товари.
      При вас има ли го това, от какво може да е и как мога да го оправя?

    • от bumblebee
      Здравейте,
      след преинсталация на Windows (10) имам странен проблем с google chrome. Допреди преинсталацията си седях логнат във всички сайтове, които посещавам - Youtube, facebook дори и тук във форума, но сега всеки път като затворя Chrome и вляза пак трябва да се логвам отново.
      Някаква идея?
    • от RagnerBG
      Последните дни си играя с някои мултимедийни функции на приложенията в Linux и специално при тези два браузъра (Firefox, Chromium), но предполагам, че така е и в Opera-та, забелязах, че използването на хардуерно ускорение през видеокартата (OpenGL под Linux) е забранено по-подразбиране, специално за Linux платформа. Нека не им позволим да ни цакат с топла бира, поне докато има възможности за правилните настройки.
      За Firefox нещата са лесни. Ако съдим по-това - Blocklisting/Blocked Graphics Drivers, всичко изглежда чист алтруизъм - забранили са определени видео драйвери (затворени предимно), които били потенциален риск. Въпреки, че те са същият риск и за Windows платформата, но както бяха обещали преди, от версия 57 там вече ускорението е активирано по-подразбиране. Под Linux също е активирано ускорението по-подразбиране, но само за WebGL. Точно така - това, заради което беше целият шум и забрана на ускорението в старите версии, защото имало риск за сигурността. А рендерирането на енджинът, което би донесло по-пъргава работа на браузърът, е забранено по-подразбиране без никакво обяснение и причина - "GL layers acceleration is not yet enabled by default (see bug 594876)" (бъгът, всъщност е молба за активирането му). Както и да е.
      Разрешаването става сравнително лесно - about:config, търси се - layers.acceleration.force-enabled и се разрешава (двоен клик). Рестартира се браузърът и се проверява какво е положението в about:support (Menu-Help-Troubleshooting Information):

      В ляво е преди активирането (Basic), в дясно след (OpenGL). Би трябвало да забележите по-пъргава работа на браузърът, особено на лаптопи и по-стари машини.
      Забележка: Това няма да се отрази на натоварването в сайтове като youtube.com, ако видеокартата ви не е по-ново поколение, което поддържа webm/vp9 хардуерно ускорение, вече h264 не важи, благодарение на google.
       
      И като споменахме google, ако при Mozilla може и да има съмнение, че са орязали функциите под Linux за да имитират по-бърза работа под Windows и да речем има някаква случайност, или неизчистени бъгове. То нека да видим какви стъпки са ни нужни за активирането на същото това ускорение под Linux за Chromium (Chrome). Първо проверяваме какво е текущото положение като пишем в адресната лента - chrome://gpu :

      Забележете накрая - "decode is unavailable on Linux", красота нали ? I don't think so. Тук пак става дума за някакво рязане на драйвери и модели видеокарти, освен за рязане на Linux като цяло, така положение е възможно да го заварите и в Windows, ако сте с определена видеокарта (по-стар модел) и описаните стъпки (повечето) важат и за там също. За да заобиколим ограничението за платформа и хардуер отиваме на chrome://flags, търсим настройките - Override software rendering list и GPU rasterization разрешаваме ги и рестартираме браузърът:


      Интересен е и този раздел:

      Това ще си остане така, независимо какво правим, ако видеокартата ви не поддържа webm/vp9 ускорение, както писах и за лисицата горе. След рестартиране, положението в chrome://gpu би трябвало да е такова:

      Изглежда по-добре, но не е. На практика още нищо не работи. Ако скролнете надолу, ще забележите и още една интересна функция:
      Compositor Information - Tile Update Mode    One-copy
      За директен достъп до видеопаметта ни е нужно Zero-copy. Освен това в chrome://flags няма настройка, с която да активираме Native GpuMemoryBuffers, но има друг начин да ги форсираме с използване на командни параметри. Палим конзолата и стартираме браузърът така:
      chromium --enable-zero-copy --enable-native-gpu-memory-buffers Тези параметри (--enable-zero-copy --enable-native-gpu-memory-buffers) можем да ги добавими на краят на стартерите/линковете след пътят до бинарито, така че ще се стартира така и от там. Иии най вероятно ще видим следното съобщение в конзолата (ако не - добре, игнорирайте следващите няколко изречения):
      ERROR:browser_gpu_channel_host_factory.cc(107)] Failed to launch GPU process И въпреки, че в настройките всичко ще свети в зелено, това е индикация, че пак нищо не работи. Тоест, гадовете от google не се предават, каквото и да направим пак ще намерят начин да ни изключат хардуерното ускорение. Е, почти. Това, което трябва да направим е да изпълним следното в терминала:
      export BROWSER=google-chrome С "echo $BROWSER" можем да проверим каква е стойността. Преди командата трябва да е празно, след нея - google-chrome. За да запазим променливата и след рестартиране, горният ред се добавяна краят на .bashrc в домашната директория, или /etc/environment за цялата система:
      nano .bashrc sudo nano /etc/environment Вече грешката в конзолата трябва да е изчезнала, а chrome://gpu да изглежда така:

      А Compositor Information ще изглежда така:
      Compositor Information - Tile Update Mode    Zero-copy
      Сега вече всичко би трябвало да работи.
  • Дарение

×

Информация

Поставихме бисквитки на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите условия за ползване.