Премини към съдържанието

Препоръчан отговор


Здравейте, днес си направих мултибут флашка с уин хп, 7 и 10... Направих я с програмата easy2boot, но имам странен проблем на моят комп... Когато флашката е вкарана в usb-то и ресна компа, направо забива, стига ми до екрана press dell to enter bios и press esc to boot menu, но компа е забил и не мога да направя нищо, това е винаги когато флашката е вкарана и го рестартирам.... Пробвах на друг комп, на един приятел, и там няма проблеми, зарежда си всичко нормално, бутва си флашката, изважда си менютата с уиндоусите, но при моя комп нещо не става... Някакви идеи от какво може да е....

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Проблема не е във флашката, а в компютъра ти. Ако закачиш обикновена флашка имаш ли същия проблем? Пробва ли в в друг USB порт? 

Това лаптоп ли е или desktop машина?

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Desktop машина е, значи проблемът се появи от както я направих бутваща easy2boot, преди това същата флашка ми беше бутваща само че я бях правил със SARDU, но със него мога да си кача само уиндоус ХП и 7, 10 не мога... easy2boot, ми дава възможност да качвам и 10-ка, но на моята машина нещо се бъгва... На приятелят ми на компа, както казах го няма този проблем, вкарвам си флашката, рестартирам го, и си зарежда буут менюто без проблеми, при мен обаче, вкарана ли е флашката и го ресна, забива още отначало.... Иначе след като ми е заредил уиндоуса и я вкарам, няма проблеми, мога да си работя с нея нормално....

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Desktop машина е, значи проблемът се появи от както я направих бутваща easy2boot, преди това същата флашка ми беше бутваща само че я бях правил със SARDU, но със него мога да си кача само уиндоус ХП и 7, 10 не мога... easy2boot, ми дава възможност да качвам и 10-ка, но на моята машина нещо се бъгва... На приятелят ми на компа, както казах го няма този проблем, вкарвам си флашката, рестартирам го, и си зарежда буут менюто без проблеми, при мен обаче, вкарана ли е флашката и го ресна, забива още отначало.... Иначе след като ми е заредил уиндоуса и я вкарам, няма проблеми, мога да си работя с нея нормално....

Биос разпознава ли флашката като устройство, когато си я закачил? Предполагам си избрал и опцията да зарежда от USB-то.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Пробвай във друг USB порт , или върни настройките на биоса по фабрично също й може да запишеш програма за поправяне на биоса , защото може от там да е проблема.


Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Пробвай флашката на твоя компютър да я стартираш тестово с помощта на MobaLiveCD. Изтегли го на десктопа и го стартирай като администратор. От бутона Run the LiveUSB избери устройството, на което е монтирана флашката и потвърди. Потвърди и съдаването на виртуален твърд диск. Виж дали ще зареди нормално.

mobalivecd.png

Ако зареди нормално, провери за наличие ма актуализация на BIOS за твоя модел дънна платка в саита на производителя й.

Ако не зареди в тази виртуална машина снимай каква грешка съобщава и я покажи ттук.

Редактирано от ExaFlop (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Биос разпознава ли флашката като устройство, когато си я закачил? Предполагам си избрал и опцията да зарежда от USB-то.

Биос няма как да я разпознае, защото, ако уиндоуса не е заредил, и флашката е вкарана, със самото включване и компа забива... Когато не е вкарана флашката и съм влязъл в биоса всичко си работи, ровя се в настройките му без проблем, но вкарам ли в което и да е усб, както съм вътре в биоса, отново компа забива.... При зареден уиндоус не е така, вкарвам я, разпознава я и я отваря и всичко си е ок.... Тествах и с друга флашка и отново е същата работа, когато е правена с www.easy2boot.com, ако я направя със http://www.sarducd.it/го няма този проблем, зарежда си я, буутва си я, и си вади менютата с уиндоусите и т.н.. но със сарду, не мога да й добавя уин 10... Незнам на какво се дължи този проблем при easy2boot, но интересното е, че го прави на моя комп, на компа на един приятел както казах, не го прави, там всичко си работи нормално, рестартира се, буутва си флашката и т.н... И не мога да разбера на какво се дължи....

Пробвай флашката на твоя компютър да я стартираш тестово с помощта на MobaLiveCD. Изтегли го на десктопа и го стартирай като администратор. От бутона Run the LiveUSB избери устройството, на което е монтирана флашката и потвърди. Потвърди и съдаването на виртуален твърд диск. Виж дали ще зареди нормално.

mobalivecd.png

Ако зареди нормално, провери за наличие ма актуализация на BIOS за твоя модел дънна платка в саита на производителя й.

Ако не зареди в тази виртуална машина снимай каква грешка съобщава и я покажи ттук.

Зареди я нормално, не дава грешки... Ама както писах горе, след като ми е заредил уиндоуса на машината, флашката си работи нормално, проблема със забиването, е при стартиране на компютъра, когато е вкарана в някой порт....

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Явно проблема ти е в биос или в неговите настройки. Ето тук има информация защо се получава този проблем.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

С RMPrepUSB ли форматира?

Редактирано от ExaFlop (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Не, не съм форматирал с RMPrepUSB, в сайта на easy2boot пише, че за новите версии не се налага използването на RMPrepUSB, всичко си го прави самата програма...


Явно проблема ти е в биос или в неговите настройки. Ето тук има информация защо се получава този проблем.

това за UEFI, Legacy и Secure Boot, съм го гледал, нямам такива опции в моят биос....

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

форматирай с Rufus с избрана опция за MBR и UEFI и после насипи EasyBoot. Проблемът най-верочятно е в разпознаване на на boot сектора на флашката.

Редактирано от ExaFlop (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

easy2boot иска задължително той да си форматира флашката, сега пробвах, форматирах я с руфус, но като стартирам easy2boot, иска отново формат, ако му дам да не  я форматира, се затваря програмата

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Трябва да имате регистрация за да може да коментирате това

Регистрирайте се

Създайте нова регистрация в нашия форум. Лесно е!

Нова регистрация

Вход

Имате регистрация? Влезте от тук.

Вход

×

Информация

Поставихме бисквитки на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите условия за ползване.