Премини към съдържанието

Препоръчан отговор


Здравейте ъпдетнах си компютъра с 8гб рам и нов процесор но нещо не е наред защото не усещам съчествена разлика от преди на моменти даже е по бавен.Преди имах процесор 2х 2800 и 4 гб рам.Сега съм с процесор 6х3500 и 8 гб рам.Захранване 750W ,видео GeForce GTS250.Нов windows7 64 съм. Къде може да е проблема? Като отворя свойства на компа показва само 3,98 използваеми??? 

 

Това е характеристиката на компа.Извинявам се бях качил грешна снимка преди

post-341594-0-38346500-1441218525_thumb.

Редактирано от tiberii1 (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

най-вероятно си инсталирал 32бит windows за 3те рам които виждаш..

 

едит: на тази снимка какво искаш да покажеш?

Редактирано от Can Oa (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Здравейте ъпдетнах си компютъра с 8гб рам и нов процесор но нещо не е наред защото не усещам съчествена разлика от преди на моменти даже е по бавен.Преди имах процесор 2х 2800 и 4 гб рам.Сега съм с процесор 6х3500 и 8 гб рам.Захранване 750W ,видео GeForce GTS250.Нов windows7 64 съм. Къде може да е проблема? Като отворя свойства на компа показва само 3,98 използваеми??? 

 

Здравейте ъпдетнах си компютъра с 8гб рам и нов процесор но нещо не е наред защото не усещам съчествена разлика от преди на моменти даже е по бавен.Преди имах процесор 2х 2800 и 4 гб рам.Сега съм с процесор 6х3500 и 8 гб рам.Захранване 750W ,видео GeForce GTS250.Нов windows7 64 съм. Къде може да е проблема? Като отворя свойства на компа показва само 3,98 използваеми??? 

Ми пише 64 

най-вероятно си инсталирал 32бит windows за 3те рам които виждаш..

 

едит: на тази снимка какво искаш да покажеш?

Извинявай качих грешна снимка в първия пост

post-341594-0-50288500-1441218329_thumb.

Редактирано от tiberii1 (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

странно :) пробвай да ги извадиш и да ги постави пак рамовете.

рама нова или 2ра ръка си взел?

 

във msconfig да не си барал и да си задал макс 4 рам?

Редактирано от Can Oa (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Чисто нова е но не съм я ползвал 2 години защото предишния процесор не потдържаше DDR3 ram

 

Никъде нищо не съм пипал по настройки

 

Тече един ъпдейт на wina вече 2 часа и повече... рам паметта е на 80%.. Като свърши ще извадя рама и ще пробвам отново

Редактирано от tiberii1 (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Аз имах същия проблем и смених слотовете  от 2 и 4 на 1 и 3 и се оправи,ако рам-та ти е на dual channel може да го пробваш.

Редактирано от Денката (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

може да трябва да сe ъпдейтне биоса или слота е прецакан , знаеш ли модела на дъното?

 

едит: натисни старт меню

напиши в run... "msconfig" и натискаш enter

на това което се отвори дай на таба  "Boot"

после отдолу има advanced option или нещо такова не знам как се пише :) натисни го

после гледаш в новия прозорец който се отвори дясно горе maximum memory има ли отметка и ако има колко пише под него?

 

11111.jpg

Редактирано от Can Oa (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Дъното ми е:

 

ASRock N68C-GS FX AMD Socket AM2 / AM3 / DDR2 DDR3 Motherboard

 

Ъпдейта най-накрая свърши ще рестартна компа и ще сменя слотовете на рама

Редактирано от tiberii1 (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Дъното ми е:

 

ASRock N68C-GS FX AMD Socket AM2 / AM3 / DDR2 DDR3 Motherboard

 

Ъпдейта най-накрая свърши ще рестартна компа и ще сменя слотовете на рама

ти сега с 2 плочки по 4 ддр3 рам ли си???

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Да с 2 плочки х 4 гб DDR3 рам съм

 

Извадих ги и ги сложих отново, свалих радиатора на процесора и сложих мой силикон понеже процесора го купих седмица назад и на самия радиатор си имаше силикон не бях слагал допълнителен.Силикона този който си беше оригинално на радиатора се беше доста стегнал мисля че е от доста нягряване..Игри вече не играя нямам време за тях,единствено гледам клипове в ютуб и някой онлайн филм преди лягане..Не знам от къде може да идва това натоварване.Почистих изцяло компа от прахоляк не се чува че работи ,ще видя как е със скоростта.Но продължава да показва че използва 3,98 ГБ рам все едно съм с 32 битов windows :eek:  

post-341594-0-28808100-1441232736_thumb.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Трябва да имате регистрация за да може да коментирате това

Регистрирайте се

Създайте нова регистрация в нашия форум. Лесно е!

Нова регистрация

Вход

Имате регистрация? Влезте от тук.

Вход

×

Информация

Поставихме бисквитки на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите условия за ползване.