Премини към съдържанието

    Препоръчан отговор


    Имам проблем с рутера, и той е, че wi-fi мрежата я има, но показва жълт триъгълник с въпросителен знак на него, и според мен проблемът е 100 % в това, че долу на connection mode стои connecting..., а не connected. Идеи за решаване ?

    post-330163-0-77671900-1442763207_thumb.

    Сподели този отговор


    Линк към този отговор
    Сподели в други сайтове

    Като за начало обади ли се на доставчика да провери дали всичко ти е наред до рутера? Сигурен ли си, че са въведени и правилните настройки за PPPoE акаунта?

    Сподели този отговор


    Линк към този отговор
    Сподели в други сайтове

    Покажи Wireless раздела на рутъра

    Сподели този отговор


    Линк към този отговор
    Сподели в други сайтове

    Влез в настройките на рутера от настолния и от там си поиграй с настройките и виж мак адреса дали е клониран както и DHCP дали работи правилно .

    Сподели този отговор


    Линк към този отговор
    Сподели в други сайтове

    Като щракнеш с десен бутон по мрежовата икона с удивителната и избереш Troubleshoot problems и избереш мрежовия адаптер, какъв резултат връща?

    Изпълни и следното:

    Start->Accessories->щракни върху Command Prompt с десен бутон и избери Run as administrator.

    Като се отвори черният прозорец напиши

    ipconfig /all > %userprofile%\desktop\ipconfig.txt

    На десктопа ще се появи файл ipconfig - отвори го, натисни Ctrl+A после Ctrl+C.

    Влез тук и щракни в полето за писане, после натисни Ctrl+V и публикувай поставенотто съдържание.

    Редактирано от ExaFlop (преглед на промените)
    • Харесва ми 1

    Сподели този отговор


    Линк към този отговор
    Сподели в други сайтове

    А ако сложиш директно кабела от доставчика в LAN порта на машината - ще има ли нет?

    И после - пробвай с кабел от рутера до машината.

     

     

    Струва ми се, че ако си отвориш "Центъра за мрежи и споделяне" - картинката ще е като тази

     

    10.JPG

     

    с "Х" или жълт триъгълник с удивителна преди рутера. Ако е така - просто кликни в/у него и ще стартира диагностиката. Обикновено проблема се отстранява, но ако не - поне цитирай резултата.

    Редактирано от jhoro (преглед на промените)

    Сподели този отговор


    Линк към този отговор
    Сподели в други сайтове

    Резултатът от troubleshootig-а е на снимката. А от cmd ip config е 

     
    Windows IP Configuration
     
       Host Name . . . . . . . . . . . . : user-PC
       Primary Dns Suffix  . . . . . . . : 
       Node Type . . . . . . . . . . . . : Hybrid
       IP Routing Enabled. . . . . . . . : No
       WINS Proxy Enabled. . . . . . . . : No
     
    Ethernet adapter ‹®Є «­  ўак§Є :
     
       Connection-specific DNS Suffix  . : 
       Description . . . . . . . . . . . : Qualcomm Atheros AR8172/8176/8178 PCI-E Fast Ethernet Controller (NDIS 6.20)
       Physical Address. . . . . . . . . : 7C-05-07-B2-EA-09
       DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : Yes
       Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes
       Link-local IPv6 Address . . . . . : fe80::c8ba:35b7:259f:e542%13(Preferred) 
       Autoconfiguration IPv4 Address. . : 169.254.229.66(Preferred) 
       Subnet Mask . . . . . . . . . . . : 255.255.0.0
       Default Gateway . . . . . . . . . : 192.168.2.1
       DHCPv6 IAID . . . . . . . . . . . : 360449287
       DHCPv6 Client DUID. . . . . . . . : 00-01-00-01-1A-44-57-FB-C0-D9-62-7D-6B-77
       DNS Servers . . . . . . . . . . . : fec0:0:0:ffff::1%1
                                           fec0:0:0:ffff::2%1
                                           fec0:0:0:ffff::3%1
       NetBIOS over Tcpip. . . . . . . . : Enabled
     
    Wireless LAN adapter ЃҐ§¦Ёз­  ¬аҐ¦®ў  ўак§Є :
     
       Connection-specific DNS Suffix  . : 
       Description . . . . . . . . . . . : Atheros AR956x Wireless Network Adapter
       Physical Address. . . . . . . . . : C0-D9-62-7D-6B-77
       DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : Yes
       Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes
       Link-local IPv6 Address . . . . . : fe80::8001:17ef:71ce:45f5%12(Preferred) 
       IPv4 Address. . . . . . . . . . . : 192.168.2.100(Preferred) 
       Subnet Mask . . . . . . . . . . . : 255.255.255.0
       Lease Obtained. . . . . . . . . . : 20 ᥯⥬ўаЁ 2015 Ј. 19:41:58 з.
       Lease Expires . . . . . . . . . . : 21 ᥯⥬ўаЁ 2015 Ј. 00:49:06 з.
       Default Gateway . . . . . . . . . : 192.168.2.1
       DHCP Server . . . . . . . . . . . : 192.168.2.1
       DHCPv6 IAID . . . . . . . . . . . : 213965154
       DHCPv6 Client DUID. . . . . . . . : 00-01-00-01-1A-44-57-FB-C0-D9-62-7D-6B-77
       DNS Servers . . . . . . . . . . . : 192.168.2.1
       NetBIOS over Tcpip. . . . . . . . : Enabled
     
    Tunnel adapter ‹®Є «­  ўак§Є * 9:
     
       Media State . . . . . . . . . . . : Media disconnected
       Connection-specific DNS Suffix  . : 
       Description . . . . . . . . . . . : Microsoft Teredo Tunneling Adapter
       Physical Address. . . . . . . . . : 00-00-00-00-00-00-00-E0
       DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : No
       Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes
     
    Tunnel adapter isatap.{FF559A9A-D896-431E-8C1E-A754C0EF04D3}:
     
       Media State . . . . . . . . . . . : Media disconnected
       Connection-specific DNS Suffix  . : 
       Description . . . . . . . . . . . : Microsoft ISATAP Adapter #4
       Physical Address. . . . . . . . . : 00-00-00-00-00-00-00-E0
       DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : No
       Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes
     
    Tunnel adapter isatap.{0AC218B2-5D7B-4646-A3F8-7D4C1CE698B4}:
     
       Media State . . . . . . . . . . . : Media disconnected
       Connection-specific DNS Suffix  . : 
       Description . . . . . . . . . . . : Microsoft ISATAP Adapter #5
       Physical Address. . . . . . . . . : 00-00-00-00-00-00-00-E0
       DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : No
       Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes
     

    За jhoro като сложа кабела от интернет доставчика, избирам широколентова връзка, пиша паролата и има нет само лаптопът, а аз искам да е wi-fi мрежа лаптопи, телефони, таблети да се свързват по wi-fi, всички да имат нет. В центъра за мрежи и споделяне е с Х, а резултатът от диагностиката е връзката между точката на достъп, маршрутизатора или кабелния модем и интернет е прекъсната, нямам модем междудругото, проблемът е в няма валидна ip конфигурация 100 %. 

    post-330163-0-31042300-1442778574_thumb.

    Сподели този отговор


    Линк към този отговор
    Сподели в други сайтове

    За jhoro като сложа кабела от интернет доставчика, избирам широколентова връзка, пиша паролата и има нет само лаптопът, а аз искам да е wi-fi мрежа лаптопи, телефони, таблети да се свързват по wi-fi, всички да имат нет. В центъра за мрежи и споделяне е с Х, а резултатът от диагностиката е връзката между точката на достъп, маршрутизатора или кабелния модем и интернет е прекъсната, нямам модем междудругото, проблемът е в няма валидна ip конфигурация 100 %. 

     

    Това беше прост тест. Щом директно на лаптопа има нет - значи проблема не е преди рутера.

    Не казваш - от LAN порт на рутера с кабел към лаптопа - има ли нет?

    Сподели този отговор


    Линк към този отговор
    Сподели в други сайтове

    Имам проблем с рутера, и той е, че wi-fi мрежата я има, но показва жълт триъгълник с въпросителен знак на него, и според мен проблемът е 100 % в това, че долу на connection mode стои connecting..., а не connected. Идеи за решаване ?

    или е изгорял wan порта или проблемът е по трасето... като изкараш кабела от wan порта някоя лампичка загасва ли? ако няма промяна пробвай кабела в друг порт - ако там светва значи ти е изгорял порта, ако и там не светва има проблем по трасето (което не отхвърля пак да е изгорял WAN, щото по някога като изгори свети индикацията без кабел)

    за да ползваш нет без рутера, трябва да вкараш кабела в лаптопа, да настроиш pppoe конекцията (естествено слагаш твоите настройки от рутера, а не тия в примера)и после да я набереш, по това каква грешка ти дава ако не тръгне нета, може да се определи дали проблема е по мрежата или в рутера...

    Редактирано от the professor (преглед на промените)
    • Харесва ми 1

    Сподели този отговор


    Линк към този отговор
    Сподели в други сайтове

    Като изкарам кабела от wan порта 1 лампичка изгасва. Аз в момента използвам нет без рутера иначе нямаше изобщо никакъв нет да имам, пиша си там username and password, дадени от доставчика и има нет, но само машината, към която е свързан кабела от доставчика има нет по този начин, а аз искам да е wi-fi мрежа, то мрежата си я има де, но няма нет по нея. Междудругото всички проблеми тръгнаха от това, че занесох тоя рутер от село в града щото тоз бил по-нов, по надалече разпространявал wi-fi сигнал от тоя рутер, който е в града... Свързах го в града (там доставчикът е друг) и мрежата я имаше, но нета - не.Върнах си градския рутер на мястото и нет си има. Върнах го на село селския рутер, свързах го и от 1 месец стои така с този проблем, а преди месец си имаше нет по wi-fi. Ако подменя тук на село рутера с нов, дали проблема ще се оправи ?

    Сподели този отговор


    Линк към този отговор
    Сподели в други сайтове

    Kanchor, изпълни пост №8 със закачен LAN. Рутърът не раздава май адреси.

    Сподели този отговор


    Линк към този отговор
    Сподели в други сайтове

    или е изгорял wan порта или проблемът е по трасето... като изкараш кабела от wan порта някоя лампичка загасва ли? ако няма промяна пробвай кабела в друг порт - ако там светва значи ти е изгорял порта, ако и там не светва има проблем по трасето (което не отхвърля пак да е изгорял WAN, щото по някога като изгори свети индикацията без кабел)

    за да ползваш нет без рутера, трябва да вкараш кабела в лаптопа, да настроиш pppoe конекцията (естествено слагаш твоите настройки от рутера, а не тия в примера)и после да я набереш, по това каква грешка ти дава ако не тръгне нета, може да се определи дали проблема е по мрежата или в рутера...

     

    Професоре - май още спиш. Тази опция я изяснихме още снощи - виж пост 10. Проблема не е преди рутера, нито след - а в самия рутер. Или в комуникацията му с провайдъра.

     

    Опитай се да осмислиш подчертаното

    Като изкарам кабела от wan порта 1 лампичка изгасва. Аз в момента използвам нет без рутера иначе нямаше изобщо никакъв нет да имам, пиша си там username and password, дадени от доставчика и има нет, но само машината, към която е свързан кабела от доставчика има нет по този начин, а аз искам да е wi-fi мрежа, то мрежата си я има де, но няма нет по нея. Между другото всички проблеми тръгнаха от това, че занесох тоя рутер от село в града щото тоз бил по-нов, по надалече разпространявал wi-fi сигнал от тоя рутер, който е в града... Свързах го в града (там доставчикът е друг) и мрежата я имаше, но нета - не. Върнах си градския рутер на мястото и нет си има. Върнах го на село селския рутер, свързах го и от 1 месец стои така с този проблем, а преди месец си имаше нет по wi-fi. Ако подменя тук на село рутера с нов, дали проблема ще се оправи ?

     

    Kanchor - компромисен вариант за wifi-мрежа. На лаптопа имаш и Ethernet, и wifi адаптери. Щом при директно вкарване на кабела има нет - просто си направи бридж (мост) към wifi-адаптера и оттам ще раздава нет. Недостатък - няма да е много бърз и лаптопа трябва да работи постоянно.

     

    Тези - "селски" и "градски" рутери - еми щом са различни доставчици и настройките ще са различни. Не може просто да махнеш единия и да сложиш другия и да е ОК. Я бавно обясни кой кой е - WR740N е бил на село и е работил, после го носиш в града - не работи, връщаш го не село - пак не работи? Така ли е?

     

    Я го ресетни (с нещо тънко - кламер, клечка за зъби... - в отвора отзад) да си възстанови фабричните настройки и му задай нещата отначало. Първо си ги запиши на хартия де. Закачи кабелите - вход към WAN, LAN към лаптопа и тогава дай - "клониране на MAC адреса", за да вземе този на лаптопа.

    Сподели този отговор


    Линк към този отговор
    Сподели в други сайтове

    Стана!!! Оправи се, върнах фабричните настройки на рутера с химикал, после вкарах LAN кабел към лаптопа, създадох нова wi-fi мрежа, след това клонирах MAC адреса и се оправи! Благодаря на всички отзовали се, особено на jhoro ! :)

    • Харесва ми 1

    Сподели този отговор


    Линк към този отговор
    Сподели в други сайтове

    Сега си направи резервно копие на настройките на рутъра, за да си ги имаш и после с едни щракване да си ги възстановяваш.

    Сподели този отговор


    Линк към този отговор
    Сподели в други сайтове

    Сега си направи резервно копие на настройките на рутъра, за да си ги имаш и после с едни щракване да си ги възстановяваш.

    Ако се чудиш как - ето картинка

    Backup_and_Restore.jpg

    Стана!!! Оправи се, върнах фабричните настройки на рутера с химикал, после вкарах LAN кабел към лаптопа, създадох нова wi-fi мрежа, след това клонирах MAC адреса и се оправи! Благодаря на всички отзовали се, особено на jhoro ! :)

    За нищо - важното е, че се е оправило. И за друг път ще знаеш това-онова.

    • Харесва ми 1

    Сподели този отговор


    Линк към този отговор
    Сподели в други сайтове

    Здравейте ! Да не пускам нова тема ще пиша в тази. Дано да няма нищо против автора :)

    Мисля, че от 3г. го имам този рутер и нещо не можах да го настроя или рутера е дефектен. Последно време, рутера може да работи и два дена без да спре, а друг път, не може да го накарам да тръгне. Включвам таман тръгне и след малко спре. Или това сутринта ми го прави или някъде привечер. Рутера съм му връщал настройките поне 20 пъти обновявал съм го и пак прави така. В момента пак е с фабричните настройки.

    Ако този рутер не става мисля да купувам нов. Няма по цял ден да стоя на него и да го включвам/изключвам :mad:

     

    • Харесва ми 1

    Сподели този отговор


    Линк към този отговор
    Сподели в други сайтове

    Преди два часа купих рутер  "ZyXEL  NBG-418N v2  от "Вали" за 34 лева. Вече е готов и работи. Мнението ми. Сигнала е по силен с едно деление на този рутер. Настройката е лесна и няма да те затрудни. Разбира се, нямам месечно наблюдение  върху него, но за целите които ще го ползваш ще те задоволи напълно.Старият, който ползвах беше същият като твоя, но също показва дефект, подобен на твоя. Ако искаш да експериментираш, можеш да опиташ с този модел. Много малък и удобен и за вертикално закрепване Има и елементарно описание за настройки като напечатана информация, а меню има и на български език. Написах ти, за да ти спестя лутането и мисленето, какъв да си избереш. 300 мегабитов с подробни настройки оформени като отделни менюта. От мен успех в избора. Не ти го рекламирам, да си знаеш!

    http://www.jmt.bg/p/7422/zyxel-nbg-418n-v2-wireless-n300-home-router

    Редактирано от ПОТРЕБИТЕЛ 65 (преглед на промените)
    • Харесва ми 1

    Сподели този отговор


    Линк към този отговор
    Сподели в други сайтове

    Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

    Трябва да имате регистрация за да може да коментирате това

    Регистрирайте се

    Създайте нова регистрация в нашия форум. Лесно е!

    Нова регистрация

    Вход

    Имате регистрация? Влезте от тук.

    Вход


    ×

    Информация

    Този сайт използва бисквитки (cookies), за най-доброто потребителско изживяване. С използването му, вие приемате нашите Условия за ползване.