Премини към съдържанието

    Препоръчан отговор


    Зравейте, проблема ми е следният:
    Компютърът ми не прави връзка с монитора, проблема възникна след като преместих компютърът от едната в другата стая (не е имал никакви поражения). Видео картата е наред, изпробвах я на друг компютър и няма никакви проблеми. Не е в кабелът който ги свързва, нито в монитора и двете ги изпробвах. Някой има ли някаква идея къде може да е проблема.

    Редактирано от Emokostov (преглед на промените)

    Сподели този отговор


    Линк към този отговор
    Сподели в други сайтове

    Да, проверете си контактите или разконителите в помещението, където сте пренесли компютъра. Явно там нещо не е наред.

    Сподели този отговор


    Линк към този отговор
    Сподели в други сайтове

    Върнах го и в другата стая, на същото място и същите контакти където работеше, пак няма резултат.

    Редактирано от demona1994 (преглед на промените)

    Сподели този отговор


    Линк към този отговор
    Сподели в други сайтове

    А в какво се състои проблема. На монитора нищо не свети или....?

    Сподели този отговор


    Линк към този отговор
    Сподели в други сайтове

    На мониторът пише "Check signal cable" докато не го свържа (което явно иска), а след това минава в "Power save mode" все едно компютърът не е включен.


    Сподели този отговор


    Линк към този отговор
    Сподели в други сайтове

    Добре, а като пуснеш компютъра завъртат ли вентилаторите, светва ли power бутона, чува ли се някакъв звук?

    Сподели този отговор


    Линк към този отговор
    Сподели в други сайтове

    Всички вентилатори работят (захранването, процесора и видеокартата), power бутона също свети (като влкюча мишка, също свети).

    Редактирано от demona1994 (преглед на промените)

    Сподели този отговор


    Линк към този отговор
    Сподели в други сайтове

    A чуват ли се така наречените Beep Sounds

    Сподели този отговор


    Линк към този отговор
    Сподели в други сайтове

    Явно при преместването на компютъра от едната стая в другата се е разместил някой хардуер. Ако си навътре в нещата просто е хубаво да се провери всеки един хардуер и кабел дали е включен на правилното място. Ако не е правена и профилактика на компютъра е хубаво да се направи. 

    Сподели този отговор


    Линк към този отговор
    Сподели в други сайтове

    Така или иначе не е проверен целия хардуер. Има ли възможност да провериш дали захранването работи и е здраво.Освен това може някой хардуер да не контактува добре. С течение на времето в слотовете влиза прах и мръсотия или някой елемент ( на рам паметта или краче на процесора) се окислява. Хубаво да е се направи продухване на хардуера и пръскане с почистващ спрей. 

    Все още мисля, че някой елемент не контактува добре. Преди няколко години имах същия проблем, за който говориш в момента. Оказа, се че видеокартата не контактува добре със слота си понеже компютъра беше доста мръсен. Разбира се това е предположение, не мога да го твърдя на 100%

    Сподели този отговор


    Линк към този отговор
    Сподели в други сайтове

    Занулих и BIOS-a, пак не се получи. Не виждам вече от къде може да е проблема. Всичко свързах на ново и почистих, но дори да не е напълно звързано, пак щеше поне да се зареди BIOS-a или да даде някаква връзка. Единствената възможност която виждам е по някаква причина да е изгоряло дъното, но защо вентилаторите работят тогава...

    Сподели този отговор


    Линк към този отговор
    Сподели в други сайтове

    значи проблема е във видео картата, защото те са чувствителни.Предполагам, че едната стая е по-топла или студена от другата и за това видео картата е направила проблем.трябва да се държи на еднакво средна температура 23 градуса(мисля)!!!!

    Сподели този отговор


    Линк към този отговор
    Сподели в други сайтове

    Махни плочките рам,  пусни го и кажи дали пищи.

    значи проблема е във видео картата, защото те са чувствителни.Предполагам, че едната стая е по-топла или студена от другата и за това видео картата е направила проблем.трябва да се държи на еднакво средна температура 23 градуса(мисля)!!!!

    Абе какви са тези глупости...?

    Редактирано от Stoyannnov (преглед на промените)

    Сподели този отговор


    Линк към този отговор
    Сподели в други сайтове

    Махни плочките рам,  пусни го и кажи дали пищи.

    Абе какви са тези глупости...?

    кви глупости на мен ми беше така.На теб не са ли ти казвали :D Такива са ATI Radeon

    Сподели този отговор


    Линк към този отговор
    Сподели в други сайтове

    Конденз може да се получи, но не и при местене от стая в стая сега, когато времето е топло. Освен това автора казва, че монитора и картата са тествани на друга машина и работят. Причината не е в това.

    Вероятни причини за проблема:

    1. Неконтактуващ добре хардуер - Получава се при окисляване, мръсотия или неправилно монтиране.

    2. Повреден хардуер - Така или иначе не е тестван целия хардуер. хубаво е да се провери, а това може да стане в сервиз.

     

    Редактирано от Emokostov (преглед на промените)

    Сподели този отговор


    Линк към този отговор
    Сподели в други сайтове

    Конденз може да се получи, но не и при местене от стая в стая сега, когато времето е топло. Освен това автора казва, че монитора и картата са тествани на друга машина и работят. Причината не е в това.

    Вероятни причини за проблема:

    1. Неконтактуващ добре хардуер - Получава се при окисляване, мръсотия или неправилно монтиране.

    2. Повреден хардуер - Така или иначе не е тестван целия хардуер. хубаво е да се провери, а това може да стане в сервиз.

     

    да прав си колега според мен е 2рото :)

     

    Редактирано от Emokostov
    Редактирах си моя грешка в правописа ;) (преглед на промените)

    Сподели този отговор


    Линк към този отговор
    Сподели в други сайтове

    кви глупости на мен ми беше така.На теб не са ли ти казвали :D Такива са ATI Radeon

    Конденз не се получава с местене от стая в стая или с температурна разлика от 3-4 градуса, и то когато времето е топло.

    Edit: Е па изпревариха ме.

    да прав си колега според мен е 2рото

    Т'ва колега, като стигнеш неговите знания. ;) 

    Редактирано от Stoyannnov (преглед на промените)

    Сподели този отговор


    Линк към този отговор
    Сподели в други сайтове

    Занулих и BIOS-a, пак не се получи. Не виждам вече от къде може да е проблема. Всичко свързах на ново и почистих, но дори да не е напълно звързано, пак щеше поне да се зареди BIOS-a или да даде някаква връзка. Единствената възможност която виждам е по някаква причина да е изгоряло дъното, но защо вентилаторите работят тогава...

    Имате ли възможност да пробвате компютъра(целия - не само видеокартата) на друг монитор...или пък на телевизора - като основен монитор?

    Сподели този отговор


    Линк към този отговор
    Сподели в други сайтове

    Млък

    Конденз не се получава с местене от стая в стая или с температурна разлика от 3-4 градуса, и то когато времето е топло.

    Edit: Е па изпревариха ме.

    Т'ва колега, като стигнеш неговите знан

    Сподели този отговор


    Линк към този отговор
    Сподели в други сайтове

    Пробрал съм го на друг монитор, пак не работи. Махнах рам плочката и не издаде никакъв звук...

    Погледни захранването и дъното за подути/разтекли кондензатори.

    Сподели този отговор


    Линк към този отговор
    Сподели в други сайтове

    Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

    Трябва да имате регистрация за да може да коментирате това

    Регистрирайте се

    Създайте нова регистрация в нашия форум. Лесно е!

    Нова регистрация

    Вход

    Имате регистрация? Влезте от тук.

    Вход


    • Подобни теми

      • от ExaFlop
        Десен клик по старт бутона и се избира Command Prompt (Run as Admin). Копира се текста от по-долу и в черния прозорец се кликва с десен бутон.

        dism /online /cleanup-image /restorehealth и натисни Enter
        sfc /scannow
        powershell
        и се натиска Enter
        Копира се  текста от по-долу и в черния прозорец се кликва с десен бутон.
        Get-AppXPackage -AllUsers |Where-Object {$_.InstallLocation -like “*SystemApps*”} | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register “$($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml”}
        и се натиска Enter



        Натиска се WIN + L  и се проверява. Вече трябва да се вижда екрана на Windows Spotlight.

        Ако това не помогне:
        1) Забранява се Windows Spotlight в Settings.
        a) Start > Settings > Personalization



        b) Избера се Picture или Slideshow за фон на Lock screen.



        2) Стартираа се File Explorer с Win + E.
        Под View се кликва Show/hide и се  слага отметка на Hidden items.



        3) Отваря се папка
        %localappdata%\Packages\Microsoft.Windows.ContentDeliveryManager_<Package ID>\LocalState\Assets
        (копира се получерния текст и се поставя в адресната лента на Windows Explorer и се натиска Enter)

           Изберат се всички файлове в папка Assets , натиска се клавиш Delete.



        4) Разрешава се Windows Spotlight в Settings. 
        Избира се Windows Spotlight за фон.




        Натиска се WIN + L и се проверява. Би трябвало да се види екранът на Windows Spotlight.
      • от Тъп Но Грозен
        Здравейте колеги, имам нужда от вашата помощ. Става въпрос за преинсталирането на windows7. Имам си boot флашка, с която всеки път си преинсталирам компютъра, обаче сега имам доста странен проблем. Когато вляза в boot менюто и дам boot да се изпълни през плашката, не ме вкарва в boot менюто да избера къде да се инсталира windowsa и съответно да изтрия дяла с старият windows, а директно ме праща от мястото директно на инслирането на windowsa, с 2 думи се пропуска 1 стъпка.
         
        Моля за помощ, че подобно нещо до момента не ми се е случвало.
      • от peekmemf
        Здравейте, снощи докато бях на лаптопа забелязах следния проблем: батерията беше изтощена и както обикновено включих зарядното към лаптопа. След около 20 минути иконката на батерията на екрана показваше, че батерията е напълно заредена, но на лаптопа отвън има индикатор за батерията когато се зарежда,  и когато е напълно заредена свети в бяло, а когато има още да се зарежда - в червено. Та докато на екрана показваше, че батерията е напълно заредена, индикатора светеше в червено, т.е, че има още да се зарежда. Махнах аз зарядното и пак си показваше 100%, когато насочих мишката към иконата на батерията на екрана. След около 5 минути изведнъж падна до 80% и след 15-20 минути падна до 20%. И днес пак се случи същото... Та въпроса ми е защо windowsa ми показва, че батерията е заредена като всъщност не е и да държа ли лаптопа на зарядно докато индикатора не започне да свети бяло. Лаптопът е Asus K555L ако има някакво значение. Благодаря предварително!
      • от Ангел Богатинов
        Здравейте,
        От известно време имах проблем със стария рутер - губеше се мрежата или при стартиране на копа, след като не е бил ползван няколко дни, трябваше да се чака по 10-20 мин. за връзка.
        Смених рутера, защото мислих, че проблема е в него. Сега съм с TP-LINK TL-WR841N(EU). В началото всичко беше на ред, но няма и два месеца започна да се губи безжичната връзка. Реших, че локалния комп. може да създава проблем, за това го вкл. в допълнителния порт на медията. И отново се повтори същия проблем - ако локалния комп. не работи след няколко часа прекъсва връзката към рутера.
        Днес се оказа, че рутера не отчита връзка с интернет, а компа да. Проверих WAN порта на рутера - работи и не изгорял. Рестартирах до фабрични - нищо. Ъпдейтнах фърмуера до последна версия - отново нищо.
        Някакви идеи къде може да е проблема?
        П.П. Тествах кабелите първо на компа после и на рутера. Свързах и лаптопа към медията - след няколко минути го разпозна и свърза, т.е. имаше връзка към мрежата. Рутера е с клониран мак от настолния комп.
      • от Goshoyy
        Клавиатурата на Samung на кирилица когато е не забива, но когато обърна на латиница, буквите се показват с известно закъснение което е доста фростриращо когато искаш да напишеш нещо бързо преди да си го забравил.Когато съм с различна клавиатура ( някоя свалена от Google Play проблема го няма и всичко върви както трябва.Та въпроса ми е как може да оправя проблема.Пробвал съм с рестартиране на телефона,връщане на фабричните посъветвайте ме какво да правя, искам да използвам клавиатурата на Samsung тъй като е доста удобна и не е претрупана с реклами и ненужни бутони?
    • Разглеждащи в момента   0 потребители

      Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

    • Дарение

    ×

    Информация

    Този сайт използва бисквитки (cookies), за най-доброто потребителско изживяване. С използването му, вие приемате нашите Условия за ползване.