Премини към съдържанието

Препоръчан отговор


Здравейте,пак съм аз.Закачих новата видео карта и новото захранване и не иска да зареди.Стига до тук,и никаква реакция от клавиатурата  върнах старата карта и старото захранване извадих батерията на дъното включвам и пак същата работа натиснете ф1 натискам и нищо..

image.jpeg

Редактирано от Penko91 (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Ако клавиатурата е USB, може и да не я разпознае.... Намери си една PS2

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Ако клавиатурата е USB, може и да не я разпознае.... Намери си една PS2

И това пробвах и с безжична пробвах неще и неще понякога изписва само това отгоре американ мегатренд и надоло черен екран

Ето и двете ги разпознава.Понякога черен екран и след15 сек изгася сам и в двата случая 

image.jpeg

image.jpeg

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Ако проблема се е появил след монтажа на новото видео, извади го и стартирай с вградената. Настрой си БИОС-а и задай първа да е PCIex, след save&exit го загаси от копчето и монтирай картата... Стартирай и пак пиши...

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Понякога,монитора неиска да се включи изобщо(enter a sleep mod).Никаква реакция от клавиатурите.Вече не разполагам с ps2 клавиатура.Включвам компа и понякога той тръгва след няколко секунди после спира сам след 3-4 секунди,неможе да зареди изобщо 


Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Има вероятност някой елемент да не контактува добре. Ако си наясно разглоби компютъра и напръскай с почистващ спрей слотовете на видеокартата, рамта, процесора. Направи изцяло профилактика.

Поради каква причина слагаш ново захранване и видео карта? Старите да не са изгорели?

  • Харесва ми 1

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Не,просто вече са стари.Върнах оригиналното дъно,пробвах със старата видео карта през хдми,пише че няма сигнал компа си работи нормално със новото захранване.можете да видите частите в старата тема от преди една седмица

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Пробва ли да нулираш настройките на BIOS от джъмпъра на дъното?

  • Харесва ми 1

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

И това пробвах,вадих ги,местата им смених пак обратно ги върнах.Батерията на дъното цяла нощ беле извадена нз вече кво да правя със старото дъно няма сигнал към телевизора с хдми а монитора заспива .

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

И това пробвах,вадих ги,местата им смених пак обратно ги върнах.Батерията на дъното цяла нощ беле извадена нз вече кво да правя със старото дъно няма сигнал към телевизора с хдми а монитора заспива .

Не става само с изваждане на батерията. Кондензаторите може и седмица да държат, ако само се извади батерията. След изваждането на батерията на дънната платка, окъсете контактите й, или задръжте натиснато за около 25-30 секунди копчето за включване на компютъра(надявам се имате на предвид, че всичко това се прави при отприсъединен от ел.мрежата компютър)

 

За да си свършите работата максимално ефективно, намерете си от някъде ps2 клавиатура. Все някой комшия ще има за назаем.

Редактирано от 1Force1 (преглед на промените)
  • Харесва ми 2

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Пак нищо,ще върна новото дъно и ще търся пс2 клавиатура.С него поне имаше сигнал и стигаше до press f1 to run settings и ще пиша пак благодаря 

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Пробвах и с пс2 клавиатура-не я намира,рам вадих слотове чистих мистих,с трите видео карти (едната от които вградена)пробвах,със старото захранване с новото,с новото дъно със старито,старт бутона задържах,батерията вадих чаках,джъмперите на дъното рестартирах,процесора продухах,към телевизора с хдми не става и това е.Сигурно съм повредил нещо,когато слагах новото захранване и новто видео.Забравих да махна драйвъра преди да сложа новото видео.Сега като го пусна работи няколко секунди,спира сам после пак се пуска,един път няма сигнал друг път само черен екран трети път натиснете ф1  то рън сетингс четвърти път изобщо не тръгва компа.Кабели мабели всичко съм проверил.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Пробвах и с пс2 клавиатура-не я намира,рам вадих слотове чистих мистих,с трите видео карти (едната от които вградена)пробвах,със старото захранване с новото,с новото дъно със старито,старт бутона задържах,батерията вадих чаках,джъмперите на дъното рестартирах,процесора продухах,към телевизора с хдми не става и това е.Сигурно съм повредил нещо,когато слагах новото захранване и новто видео.Забравих да махна драйвъра преди да сложа новото видео.Сега като го пусна работи няколко секунди,спира сам после пак се пуска,един път няма сигнал друг път само черен екран трети път натиснете ф1  то рън сетингс четвърти път изобщо не тръгва компа.Кабели мабели всичко съм проверил.

Преди 2 седмици си сглобих нова конфигурация и не тръгна от първият път. Видях същата снимка от първият ти пост. Влязох в биос и се порових там.  Смених харда от ata/atapi на ide и той запали както трябва. Преди няколко месеца видях същата снимка от първият ти пост, когато нещо стана с на брат ми компютъра. Оказа се, че харда не контактуваше добре. Цялата му букса играеше от платката. При наличието на 2 захранвания, 2 дъна и 3 видео карти ти остава вариант от лошо свързване или трябва да се пипне нещо в биос. Какво толкова може да се повреди при слагане на ново захранване? Нали при този случай няма да има проблем като върнеш старото дъно и видео, както и старото захранване. Можеш и да започнеш със стандартната процедура от темата  https://www.kaldata.com/forums/topic/146980-какво-да-правим-когато-не-стартира-компютъра/

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

като включиш компа помпиш клавиша за влизане в биос (F2, F11, DEL) влизаш и настройваш usb keyboard = ENABLED така usb клавиатурата ще работи и след биос, а не само в него...

30.jpg46.jpg

после даваш F10 и exit

Пробвах и с пс2 клавиатура-не я намира,рам вадих слотове чистих мистих,с трите видео карти (едната от които вградена)пробвах,със старото захранване с новото,с новото дъно със старито,старт бутона задържах,батерията вадих чаках,джъмперите на дъното рестартирах,процесора продухах,към телевизора с хдми не става и това е.Сигурно съм повредил нещо,когато слагах новото захранване и новто видео.Забравих да махна драйвъра преди да сложа новото видео.Сега като го пусна работи няколко секунди,спира сам после пак се пуска,един път няма сигнал друг път само черен екран трети път натиснете ф1  то рън сетингс четвърти път изобщо не тръгва компа.Кабели мабели всичко съм проверил.

за вадене на слотове трябва бая сила или поялник... като не знаеш как да опишеш какво правиш значи толкова и разбираш как се прави, носи компа на сервиз...

п.с. разкарай хъбовете от usb-тата и card reader-a. при дъната асрок  има опция ако рестартираш компа няколко пъти подред на биос или около него да вади съобщение за резет на настройките...

Редактирано от the professor (преглед на промените)
  • Харесва ми 1

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Носи го на сервиз  ако е гаранционно. Ако не... Аз преди месец бях в същата  ситуация със старото дъно. Стигаше дотам, докъдето стига и твоя и нищо не помагаше. Беше се прецакал BIOS след многото интервенции и се бе върнал стария BIOS( дъното е GB). Дори преди да стигна до "края на живота му", при опит за даване накъсо на крачетата за джъмпера, нещо изпука. Е, тогава разбрах, че това е края. След два три дена проби се отказах и смених компютъра. Това дъно стоя близо месец при мен, преди да го дам на сервиз, защото си бе гаранционно. В сервиза просто са го пуснали и тръгнало. Сложили му последния BIOS  и готово. Продадох скъпия процесор, купих си най-евтиния, сложих му едно SSD   и вече е идеалния компютър за скайп и интернет. 

 

А относно горните съвети за промяна на BIOS...вие не четете ли темата? Човека стига до началния екран и не може да влезе в BIOS! Какво предлагате?

 

ПП: Професоре, къде видя Asrock?

Редактирано от Кико (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Провери кабела от дъното към  Хард диска и погледни от кое устройсво се BOOT.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Трябва да имате регистрация за да може да коментирате това

Регистрирайте се

Създайте нова регистрация в нашия форум. Лесно е!

Нова регистрация

Вход

Имате регистрация? Влезте от тук.

Вход


×

Информация

Този сайт използва бисквитки (cookies), за най-доброто потребителско изживяване. С използването му, вие приемате нашите Условия за ползване.