Премини към съдържанието
V.B.

След старт HDD работи на 100%

Препоръчан отговор


здравейте,

Искам да попитам някой имал ли е такъв проблем и на какво може да се дължи.

Проблема е следния - след старт на системата хард диска работи около 10 мин на 100%  после нещата горе долу се нормализират 20-30%

програмите който виждам през таска мениджъра че го натоварват се сменят постоянно - cyberfox, system, service host и др, за тези се сещам в момента,

Проверил съм за вируси с avast internet security, malware antibytes и ultra virus killer,

за почистване ползвам system ninja и ccleaner

 

системата е с параметри:

win 8.1 pro

8gb ram 1600MHz

intel pentium 2020 2x2,4 GHz

video intel 4500 u ATI MOBILITY RADEON HD 7650 - 2Gb DDR3

проблема е от няколко дни до преди това го нямаше, възстановяването на системата е спряно.

Някой имал ли е подобен проблем, ще съм много благодарен ако сподели как да го реша.

Ако трябва още информация питайте ще услужа с всичко

 

 

П.С. след около 20 мин работа става с нормалните 0-5% при спокойно състояние.

Редактирано от V.B. (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

здравейте,

Искам да попитам някой имал ли е такъв проблем и на какво може да се дължи.

Проблема е следния - след старт на системата хард диска работи около 10 мин на 100%  после нещата горе долу се нормализират 20-30%

програмите който виждам през таска мениджъра че го натоварват се сменят постоянно - cyberfox, system, service host и др, за тези се сещам в момента,

Проверил съм за вируси с avast internet security, malware antibytes и ultra virus killer,

за почистване ползвам system ninja и ccleaner

 

системата е с параметри:

win 8.1 pro

8gb ram 1600MHz

intel pentium 2020 2x2,4 GHz

video intel 4500 u ATI MOBILITY RADEON HD 7650 - 2Gb DDR3

проблема е от няколко дни до преди това го нямаше, възстановяването на системата е спряно.

Някой имал ли е подобен проблем, ще съм много благодарен ако сподели как да го реша.

Ако трябва още информация питайте ще услужа с всичко

 

 

П.С. след около 20 мин работа става с нормалните 0-5% при спокойно състояние.

Спри автоматичната поддръжка на Уиндоус. В настройките го има. Уиндосу сам прави дефрагментиране и уж оптимизации. Ако не се справяш, има писано или питай. А винаги можеш да пуснеш тема, в раздела за антивирусна борба. Там ще погледнат, дали все пак нямаш някоя буба. И ще ти дадът, отлични препоръки какво да правиш.

  • Харесва ми 1

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Не е вирус. Често срещан проблем с Windows 8 и Windows 10.

  • Харесва ми 1

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Освен това, което те посъветваха по-горе, спри и деактивирай Windows Defender. В нета има много добри статии как се прави

Редактирано от sokoban (преглед на промените)
  • Харесва ми 1

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Трябва да имате регистрация за да може да коментирате това

Регистрирайте се

Създайте нова регистрация в нашия форум. Лесно е!

Нова регистрация

Вход

Имате регистрация? Влезте от тук.

Вход

×

Информация

Поставихме бисквитки на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите условия за ползване.