Премини към съдържанието

Препоръчан отговор


Е не можех да не напиша и какво ви е мнението за сайта: http://www.kaldata.com/ особено след като днес останах приятно изненадан от промяната. В първия момент си помислих, че съм объркал адреса. :ph34r:

Редактирано от digitaltune (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

sharpshoot3r ! Твоя сайт нали е с хтмл как го направи така че сеедно с пхп правен

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

http://kaldata.com, както казах преди време в една тема е доста черен. Трябва малко светлина, щото прилича на сайтовете в hit.bg, дето са с черен фон и голями бели букви бяз никакъв дизайн.

/Krasko тоя сайт дето го дадох не е мой :) Това е демо н един шаблон за Joomla. Пуснах го само за ебавка

sharpshoot3r ! Твоя сайт нали е с хтмл как го направи така че сеедно с пхп правен

Как да не е на php. та нали това е php-fusion

Редактирано от xsakex (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

sharpshoot3r ! Твоя сайт нали е с хтмл как го направи така че сеедно с пхп правен

Това не е хтмл а е пхп.

Системата която използвам се казва Php-Fusion :yanim: !

А иначе за computersbg.net мноо е рошаф :)

Няма никаква симетрия !

А за новия сайт на калдата ще кажа ,че бутоните и банера са много гадни :lol6:

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Еми помогнете ми кажете ми какво да направя по него...!?!?Че мисля да плащам за реклама в калдата а в арената съм я оредил без пари за 1 седмица че имам прятел админ там..!Но неискам да си дам парите на вятара кажете какво да оправя за да хваща окото ... :ph34r:


Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Значи ако питаш мен : 1. Махни часовника ( излишен е ) 2. Използвай Php-Fusion (според мен) 3. Направи ширината на менютата една и съща 4. Горе банера го направи един ( лого на сайта , да е в средата ) 5. Банерите ги направи един под друг или по 2 на ред ( ако са много ) 6. Това за логването стой като меню ( менюто единствено За реклама ,начало и форум ли е ? ) Това е от мен :ph34r:

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Е разбирасе че не са само тези неща като се логнеш като потребител се вижтат такива неща ЦъК ам часовника ще го направя по малак или ще го махна и ширучината на мениютата сега ще оправя но как да направя това меню за логване да е на надпис някаде или незнам как ще стане добре.. банерите ще ги сглоба да са на 1 ред.. :rolleyes: даваите още упреци ;)

EDIT:хмм виж сега как е ...???Почти сичко оправих което ми беше казал :) без логването.. :) ам xsakex аз съм дал в долния десен ъгал меню с теми.. над 10 15 теми са и потребителите са си избрали като се логнеш се вижда.... ам от 867 потребители 560 са избрали тази тема и заради това съм я сложил и настроил добре за главна тема.. :)

Редактирано от bestlap (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

ако може пубертети да не пишат, само разбирачи

Дръж си устата затворена, дава ти съвет сертифициран уебдизайнер. Плюс това ако имаше и грам опит в уебдизайна веднага щеше да определиш "дизайна" ти с готовите на Macromedia Dreamweaver. Ама и аз съм хитър... с простак не се спори :)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Е разбирасе че не са само тези неща като се логнеш като потребител се вижтат такива неща ЦъК ам часовника ще го направя по малак или ще го махна и ширучината на мениютата сега ще оправя но как да направя това меню за логване да е на надпис някаде или незнам как ще стане добре.. банерите ще ги сглоба да са на 1 ред.. :) даваите още упреци ;)

EDIT:хмм виж сега как е ...???Почти сичко оправих което ми беше казал ;) без логването.. :) ам xsakex аз съм дал в долния десен ъгал меню с теми.. над 10 15 теми са и потребителите са си избрали като се логнеш се вижда.... ам от 867 потребители 560 са избрали тази тема и заради това съм я сложил и настроил добре за главна тема.. :)

http://www.themesbase.com/?view=228

Ето това е един доста хубав дизайн, ама не знам доколко ще ти свърши работа, зщаото има 2 колони само.

Ето примерно калдата колко добре седи като е по-светъл сайта. Вярно ти черното моеж да го ползваш за фон, както тук е бялото, а текста да е на друга основа.

http://www.e107bg.org/download.php?list.10 тук лошто е че не може да видиш какви са преди да ги изтеглиш.

http://e107themes.com/e107_plugins/themepr...previewtheme.10 това като вариант е добро, но цветовете са му много убити.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Ем кажете ми още някакви упреци към сата ми...?!xsakex според теб коя е наи хубавата тема ти по разбираш аз ги разгледах и не ме кефят мн мн :clap:

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Ами да ти кажа и на мен не ми легна нито една на сърцето. Ама мисля, че споркойно може да си я модифицираш по свои желания. Опитай в e-mule може да има там теми за e107

http://www.joomlactive.com/component/optio...nc,select/id,2/ от тук първите 3-4 са готини

http://e107.net/download.php?view.2

Все пак преди да си харесаш шаблон за тоя CMS трябва да решиш какво ще ти трябва и как ще гоорганизираш, а не да харесаш шаблона и после да се чудиш с какво да го гъчиш, за да не е празен.

Пример: За какво ти е часовник в сайта? Нали всеки си има в трея по един. И също трябв да решиш коя информация е най- важната и която трявб дасе види първа, дая направиш по-активна като цвят, шрифт от другата по-маловажна. Например не бива някакви банери да ти изскачат пред очите, а вжаната информация относно споедни новини във форума, последни новини да е някъде долу.

И пак ти повтарям така с 2 цвята #000000 и #ffffff няма да постигнеш голямо разнообразие.

Заглавията на всеки пост би било добре да се открояват повече от останалия текст в тях. Дали с фон или с по-голям шрифт ще го постигнеш си е твой проблем.

и за какво ти е празния чрен правоъгълник в зоната, която "струва най-скъпо". Потребителя влизайки първо вижда горе какво има а при теб е празно. С какво ще привлечеш потребителя? Замисли един хедър, който дам по себе си да даде информация за какво е сайта ти.

Редактирано от xsakex (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Значи от поста ти "xsakex" има много полезна информация (както винаги :wors: ) значи искам да ми обясниш какво значи това изречение """""Замисли един хедър, който дам по себе си да даде информация за какво е сайта ти."""" кфо означава хедер... ?!?!Обясни за малко по абни.. :) и да те питъм как може да направя заглавията на новините да се открояват някаде от настроиките ли да търся или каде??? :) мерси много.. :) ако някои има още упреци има срок до среда до тогава трябва да по оправя да изглежда добре за да не хвъргам пари за реклама на вятара :)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Е допуснал съм една печатна грешка :wors:

хедър е например в http://tilix.org горе картинката с езерото,

На http://xsakex.art-bg.org - хедъра е горе с тубата с боята,

ма пък не е задължително хедъра или "главата" да е винаги правоъгълник.

Например в http://spas.art-bg.org - тук основната графична информация се разполага по вертикала, а горе са последните новини.

Да ти кажа е доста трудно да замислиш нещо, което на не е претрупано и същевременно да носи много информация.

А за заглавията на новините трябва по шаблона да пипаш.

Кода на сайта е доста объркан - няма нови редове, но тва, което изкопах е

<div class='nextprev'>неделя 25 февруари 2007</div><div class='cap_border'><div class='main_caption'><div class='bevel'>Нови мини флаш-стикове от Sony</div></div></div>
Трябва само в CSS файла на шаблона да намериш съответстващите класове и да го промениш по твой вкус

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Мм според теб за моя саит какъв ще е подходящият "хедър" и ми кажи ако може точно каде да търя в кои фаилове... :) че незнам баш каде се намират тези неща....?!И xsakex има ли още нещо освен тези неща което да не те кефи.. :) или пък да добавя нещо... :) ??? :) :) :):wors:

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Здравейте на всички! От доста време не се бях ровил по форуми, но днес както си четях новините в kaldata.om случайно забелязах темата и си помислих, че ще има нещо интересно, та отделих около час да разгледам кой какви глупости (шегичка) е написал. От доста време се занимавам с web приложения и смятам, че съм доста наясно с това как трябва да изглежда един сайт (както повечето хора са свикнали да наричат web приложенията, като не са далеч от истината в повечето случаи), как трябва да работи това приложение и т.н. Реших да напиша няколко реда в случай, че някои сметне мнението ми за вярно (то колко е така никой не знае ама хайде :lol6: ) За да се направи едно приложение, работещо в глобалната мрежа, първо трябва да се предположи какви ще бъдат посетителите: какви браузери ще използват, на какви устройства ще се гледа, каква ще е скоростта на връзката и други подобни дребни, но много важни нещица. След това да се направи дизайн (тоест една картинка, която ще е основната визия на сайта). След това да се почете малко за CSS, HTML, JavaScript, Web Standards, съвместимост при различните браузери ... Следващата стъпка е да се направят темплейтите. Това означава (да не се засягат хората, които имат представа за какво говоря - просто като четох постовете останах с впечатление, че само xsakex има някаква представа) да се направят чисто HTML странички, които ще се ползват да се сложи съдържание в тях. Следващата стъпка - трябват малко (и повечно) познания по някакъв сървърен език за програмиране - PHP, Java, ASP, .... на кой каквото му е по-лесно и разбираемо - разликата е в синтаксиса :lol6: След тези стъпки може да седнете и да си напишете backend-a на приложението, което ще взима някакви данни от базата данни (забравих да препоръчам да се позанимавате малко и с бази данни - MySQL, MS SQL, ORACLE, Postgre или каквито ще използвате) и ще запълва вашите темплейти с тези данни, форматирани по някакъв начин. В общи линии за да се направи по този план един проект са нужни няколко човека - един дизайнер - който да направи дизайна, един човек който ще прави само HTML темплейтите, един който да програмира (PHP, ASP, Java ...) Това е перфектния план за разработка, защото ако един се занимава с всичко - нещата няма да се получат толкова добре - един е добър с Photoshop и има въображение, друг се занимава с HTML, CSS и JavaScript, трети могат да програмират. Засега толкова от мен относно приложенията за глобалната мрежа - ако някой се интересува повече, мога да дам полезна информация кое от къде може да се чете. Сладурите, които тепърва започват да се занимават с това - не се притеснявайте, все от някъде се почва, ще има и критики, и похвали. Да се позлват готови решения (като прословутата Joomla, която толкова се споменава) не е чак такъв проблем ако нямате достатъчно време да се занимавате. Ние също понякога използваме готови решения - например fckEditor, Lightbox и други, но това е защото сроковете, които имаме определят това, също и заплащането, което получаваме за някои проекти. Поздрави, Веселин Хаджиев

Редактирано от fuchs (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Мм според теб за моя саит какъв ще е подходящият "хедър" и ми кажи ако може точно каде да търя в кои фаилове... :) че незнам баш каде се намират тези неща....?!И xsakex има ли още нещо освен тези неща което да не те кефи.. :) или пък да добавя нещо... :) ??? :wors: :wors: :):wors:

Е аз откъде да знам какви къде са тези файлове. Никога не съм работил с e107, ама ако искаш да правиш нящо квалитетно ще е добре да го разровиш и да видиш кое какво прави и да си го промениш. За мен e107 не е чак толкоз добра CMS (поне доколкото съм пробвал не ми допадна), ето например шаблони не можеш да си намериш. Ако има някъде туториал как се правят - това е най-доброто твоя приятел дето ти слага банерите ще ти направи дизайна и ще го нагласите да е темплейт и тогава ще стане супер.

Има една новинарска система - datalife engine. Доколкото съм гледал има много готини сайтове правени на нея. тя е руска, но мисля, че има вече и английски превод. За жалост е платена, но из нета съм виждал и кракната.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Ем ако някои знае как мога да го орпавя да помогне.. :speak: ам и ако имаш още упреци кажи ги плс да се опитам да го приведа в приличен вид :)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Здравейте!!!

Значи предполагам, че вече доста хора са се запознали със сайта, който правя за манастира на адрес: http://rilamonastery.pmg-blg.com

та въпроса ми е на снимката долу е показано в левото меню има едно "Мултимедия" и сега да попитам хората с дизайнерски усет да кажат как им се струва дали много се разминава с идеята на сайта, някакви проблеми при формите, размерите, цветовете и разположението на елементите (става на вапрос само за "Мултимедия") и някакви идеи как да го направя по-добро:

Публикувано изображение

Редактирано от m_sharky (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Кофти стои. Особенно тези иконки. Намери някои по-готини пиктограми за това. Из нета поне е пълно. Или нацяло ги махни и го направи като бутон следващ стила на сайта. Това ще е по-доброто решение. Така седи като мацнато не на място. Пробвай го като бутон по извивката как ще стои. Или бутон в стила на другите два отгоре.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

<marquee> - сигурен начин са отблъснеш потребителите Доста е тежък. Сигурно е заото е правен с WYISIWYG редактор - web page maker и той си измисля код, който не ти е нужен това, което си направил може да се постигме с не повече от 30 реда HTML код. Клипа зарежда 1000 часа и дразни, че го чакам само него.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

<marquee> - сигурен начин са отблъснеш потребителите

Доста е тежък. Сигурно е заото е правен с WYISIWYG редактор - web page maker и той си измисля код, който не ти е нужен

това, което си направил може да се постигме с не повече от 30 реда HTML код.

Клипа зарежда 1000 часа и дразни, че го чакам само него.

Дам абсолютно прав.. ;)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

тази тема нещо замря, та викам да я съживим малко

Та правя си нов дизайн за сайта и сега се двуумя

единия вариант ми се свтрува много контрастен (този със синьото), а пък другия като, че седи малко безлично.

Вие какво ще кажете?

http://store3.data.bg/xsakex/site/xsakex-v2.jpg

http://store3.data.bg/xsakex/site/xsakex-v2.2.jpg

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

тази тема нещо замря, та викам да я съживим малко

Та правя си нов дизайн за сайта и сега се двуумя

единия вариант ми се свтрува много контрастен (този със синьото), а пък другия като, че седи малко безлично.

Вие какво ще кажете?

http://store3.data.bg/xsakex/site/xsakex-v2.jpg

http://store3.data.bg/xsakex/site/xsakex-v2.2.jpg

Според мен този със синьото е по-добър, защото наистина вторият стои малко безлично :clap:

Браво - чудесен дизайн ;)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Нещо средно м/у двата варианта ще да е :) Смени синьото с други варианти. Пробвай с различни цветове и все някое ще излезе

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Трябва да имате регистрация за да може да коментирате това

Регистрирайте се

Създайте нова регистрация в нашия форум. Лесно е!

Нова регистрация

Вход

Имате регистрация? Влезте от тук.

Вход

×

Информация

Поставихме бисквитки на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите условия за ползване.