Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Avast Anti-Virus Free/Pro/IS - проблеми, въпроси, мнения, обсъждане-част 2

Featured Replies

Здравейте,

На 3,10,2011 ми изтича безплатния лиценз за Аваст Фрий антивирус. От менюто за регистрации натискам бутона за да я регистрирам за нов период, но няма никакъв ефект.Версията е 6,0,1289. Как да я регистрирам за нов период от 12 месеца? ( Операционна система ХР SP3).

Попълваш данните от имейла и т.н и получаваш в пощата лиценза.

http://www.avast.com...e-antivirus.php

Избираш FREE и натискаш бутона.

• Your free license key is sent by email within 24 hours after this registration
  • If you do not receive your license within 24 hours, please check your junk or SPAM folder
  • You need to enter the license key in the program to continue to use it after the trial period expires (detailed instructions for inserting the license key are included in the email)

Редактирано от nikssi (преглед на промените)

• Отговори 2,2k
  • Прегледи 120,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Официален сайт на Avast! Новата версия 5.0 допринася за постигането на целта на компанията да предлага пълноценна антивирусна и анти-malware защита, която е модерна, опитна – и безплатна. Н

• И едно мое мнение ...  избор на антивирусна програма е личен избор на всеки, който би трябвало да се базира на вашите нужди, техническите умения, опит и възможности, предлаганите от антивирусните комп

• Здравейте,     Ако ви се случва често да грешите URL-тата при въвеждане, а и за да се предпазите от phishing след грешно въвеждане на сайт ви препоръчвам добавката Adblock Plus, като в настройките

Публикувани изображения

ами аз за сега съм доста доволен от аваст фрий,нямам проблем.............знам ли може и да имам грешка,но като цяло си е доста стабилен безплатен продукт

• 2 седмици по-късно...

Момчета искам да ви попитам понеже съм с Уиндоус 7 съм си направил правило в Защитната стена за онази реклама в Avast Free 6 това пречи ли на програмата по някакъв начин?

Момчета искам да ви попитам понеже съм с Уиндоус 7 съм си направил правило в Защитната стена за онази реклама в Avast Free 6 това пречи ли на програмата по някакъв начин?

Имаш предвид процеса AvastUI.exe - не пречи, ако е блокиран от стената.

Как да инсталираме плаг-ина Avast WebRep (Репутация на уебсайтове) в браузъра Mozila Firefox Portable (Преносима версия).

1. Отваряме инициализационния файл за разширения в администраторската директорията на Mozila Firefox:

C:\Documents and Settings\Administrator\Application Data\Mozilla\Firefox\Profiles\iwbfdjs1.default\extensions.ini

2. В инициализационния файл extensions.ini добавяме допълнителен ред, който съдържа ново разширение (Extension) с поредния по-голям номер спрямо предишното, и пътя до директорията на Avast за плаг-ина WebRep за Mozila Firefox:

............

Extension3=................................................. (съществуващ ред за разширение)

Extension4=C:\Program Files\AVAST Software\Avast\WebRep\FF (нов ред за разширение)

(празен ред)

[ThemeDirs] (съществуващ ред)

............

Забележка: Името на папката "iwbfdjs1.default" може да е различно.

3. Запазваме промените направени в extensions.ini и отваряме Mozila Firefox Portable. Иконата на плаг-ина Avast WebRep трябва да се появи от лявата страна на адресната лента.

Публикувано изображение

Как да инсталираме плаг-ина Avast WebRep (Репутация на уебсайтове) в браузъра Google Chrome Portable (Преносима версия).

1. Отваряме браузъра Google Chrome Portable, в адресната лента въвеждаме пътя до файла на плаг-ина Avast WebRep за Chrome и натискаме Enter.

C:\Program Files\AVAST Software\Avast\WebRep\Chrome\AswWebRepChrome.crx

2. Следваме инструкциите като разрешаваме инсталацията на плаг-ина чрез натискане на бутоните: Continue (Продължи) и Insall (Инсталирай).

3. Рестартираме браузъра. Иконата на плаг-ина Avast WebRep трябва да се появи от дясната страна на адресната лента.

Публикувано изображение

:P

Редактирано от user2910 (преглед на промените)

Момчета днес след посления ъпдейт на Аваст докато инсталирах ImgBurn, VLC Player и още една програма не помня коя излезе прозореца за отваряне на някакъв файл в виртуална кутия. Това стана някъде към средата на инсталацията. Чудно ми е защо е така при положение че вчера инсталирах същите програми и това нещо го нямаше. Ако някой може да пробва нека опита и види къде е проблема. Дали наистина са заразени файловете или от Аваст са допуснали грешка. Мерси предварително.

Редактирано от ludiq94 (преглед на промените)

Момчета днес след посления ъпдейт на Аваст докато инсталирах ImgBurn, VLC Player и още една програма не помня коя излезе прозореца за отваряне на някакъв файл в виртуална кутия. Това стана някъде към средата на инсталацията. Чудно ми е защо е така при положение че вчера инсталирах същите програми и това нещо го нямаше. Ако някой може да пробва нека опита и види къде е проблема. Дали наистина са заразени файловете или от Аваст са допуснали грешка. Мерси предварително.

Нещо става с Аvast тези дни не сте само вие които се оплаквате.Онзи ден Аvast заподозря собственните си модули за вируси и бяха в карантината.Нещо пак е прецакан внимавайте тези дни и не допускайте да ви трие неща.Надявам се да го оправят(макар,че това е програмата във вечен бета стадий)

И какво общо има update на дефиниции с autosandbox ? Хората за това са направили опция, ако си сигурен във файла да го сложиш в изключенията и да не те пита autosandbox ! Пример: Публикувано изображение

Нещо става с Аvast тези дни не сте само вие които се оплаквате.Онзи ден Аvast заподозря собственните си модули за вируси и бяха в карантината.Нещо пак е прецакан внимавайте тези дни и не допускайте да ви трие неща.Надявам се да го оправят(макар,че това е програмата във вечен бета стадий)

Я стига глупости - интересно ми е за кои файлове на модулите говорите ?

При мен нищо такова не се е случвало. Пиши се "собствените" - няма двойно "н".

Не става въпрос за Autosandbox. Става въпрос че онзи ден не засичаше нищо в инсталацията на тия програми а вчера започна да засича.

И какво общо има update на дефиниции с autosandbox ? Хората за това са направили опция, ако си сигурен във файла да го сложиш в изключенията и да не те пита autosandbox ! Пример: Публикувано изображение

Я стига глупости - интересно ми е за кои файлове на модулите говорите ?

При мен нищо такова не се е случвало. Пиши се "собствените" - няма двойно "н".

Няма значение кое как се пише.Ако разгледаш постовете ще видиш,че и букви изпускам в бързината(а и пиша с това : http://forum.abv.bg/abv/lat2cyr.php) и в последствие ги корегирам.Важното е ,че твоят любим Аvast пък се пооака.

Ето.

Редактирано от Coccinelle (преглед на промените)

Не отричам да е било така, но при мен нищо такова не е ставало.

Важното е при FP да се коригира в рамките на 1-2 дена, затова от avast! имат 2-3 обновявания на ден като 0 е най-голямо другите 1-2 пак добавят, но по-малко предимно коригират при FP. Пример:

• 11.10.2011 - 111011-1

This VPS update contains only fixes to existing definitions or removal of false alarms.

Никой не е застрахован от FP. Дори и Microsoft, които на скоро антивирусната им прие за зловреден файл на Google chrome.

Редактирано от Burkoff (преглед на промените)

Аз за това спокойно обясних да не се предприемат мерки и да се трие каквото и да е било.А ти реши да ме поучаваш.Нищо де, то тук само това се прави.

• 1 месец по-късно...
  • 2 седмици по-късно...

Ако беше пуснал full scan на 12 ноември вечерта, щеше да срещнеш.Не е казано, че всеки ден се случва.

Дали си въобразявам или avast бави отварянето на страници,а AVG например -не,затова сложих нея, въпреки че е доста по-тежка от avast и има много повече процеси..Дали може да се направи нещо ,да не бави нета освен да се спре интернет щита,което едва ли е удачно?

Вчера вечерта се наложи да преинсталирам лаптопа на колежка с оригиналният и диск за въстановяване на Toshiba със всичките му там драйвери и тем подобни !

Слагам веднага Аваст FREE обоновявам и качвам всички програми. Днес понеже вече считам,че съм приключил реших от нямане какво да правя да пусна една пълна проверка на компа. Ха ето какво намерих в карантината.

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Въстановявам файла и сканирам ръчно папката в директорията - никаква реакция !!! Сканирам само отделният файл - няма заплаха !!!

Реших да пратя файла като фалшиво засичане обаче - ме пита производите и т.н. аве кьорави ли са да си го видят файла ;)

Проверявам пак ръчно папката с файла - никаква реакция !

Пускам после едно бързо сканиране и хопа....

Публикувано изображение

Качих файла във Вирус Тотал - http://www.virustota...23b9-1322394151

Файл : BroadbandFromBT.exe

Линк за сваляне : http://dox.bg/files/dw?a=8bb9463652

Сложих Avira FREE понеже преди това същият комп,със същият софтуер изкара без никакъв проблем две години !!!

Avast FREE никога повече няма да го сложа на никакъв комп и още утре ще го разкарам от лаптопа на шефката. :)

Редактирано от nikssi (преглед на промените)

Просто свалих файла.Може да е FP, може и да не е.Сега ми възбуди любопитството и ще го побъзикам тоя файл, да видя за какво иде реч.;))

Публикувано изображение

Ей го диска ;)

Просто свалих файла.Може да е FP, може и да не е.Сега ми възбуди любопитството и ще го побъзикам тоя файл, да видя за какво иде реч. :))

Той не е сам ! Има цяла папка с файлове в system32

Вчера вечерта се наложи да преинсталирам лаптопа на колежка с оригиналният и диск за въстановяване на Toshiba със всичките му там драйвери и тем подобни !

Слагам веднага Аваст FREE обоновявам и качвам всички програми. Днес понеже вече считам,че съм приключил реших от нямане какво да правя да пусна една пълна проверка на компа. Ха ето какво намерих в карантината.

Въстановявам файла и сканирам ръчно папката в директорията - никаква реакция !!! Сканирам само отделният файл - няма заплаха !!!

Реших да пратя файла като фалшиво засичане обаче - ме пита производите и т.н. аве кьорави ли са да си го видят файла :)

Проверявам пак ръчно папката с файла - никаква реакция !

Пускам после едно бързо сканиране и хопа....

Качих файла във Вирус Тотал - http://www.virustota...23b9-1322394151

Файл : BroadbandFromBT.exe

Линк за сваляне : http://dox.bg/files/dw?a=8bb9463652

Сложих Avira FREE понеже преди това същият комп,със същият софтуер изкара без никакъв проблем две години !!!

Nikssi ,тая шпионска програма не нарушавала сигурността ,така ли? Какво като е от диска на Тошиба?! Я виж това BTYahoo каква работа има там? И още нещо каква работа има с webcontrol ??

Avast FREE никога повече няма да го сложа на никакъв комп и още утре ще го разкарам от лаптопа на шефката. :mad:

Колко трагично,ами какво чакаш сложи и безупречния,неповторим Kaspersky

Fuck Forever Toshiba ;)

Редактирано от lost in (преглед на промените)

Да Касперски ще и сложа - някакъв проблем има ли?

Не, няма проблем,но категорично да оплюеш някоя програма в защита и да я пратиш в коша,било то зареди едно FP ,но в случая не е даже и това е просто ....нелепо! Нищо повече!

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.