Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Avast Anti-Virus Free/Pro/IS - проблеми, въпроси, мнения, обсъждане-част 2

Featured Replies

Здравейте, открих непреведана част в настройките на Аваст и по-специално в раздел "Срийн сейвър проверка"

Публикувано изображение

Много моля да бъде докладван, или кажете къде мога да го направя собстевноръчно! :wink12:

• Отговори 2,2k
  • Прегледи 120,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Официален сайт на Avast! Новата версия 5.0 допринася за постигането на целта на компанията да предлага пълноценна антивирусна и анти-malware защита, която е модерна, опитна – и безплатна. Н

• И едно мое мнение ...  избор на антивирусна програма е личен избор на всеки, който би трябвало да се базира на вашите нужди, техническите умения, опит и възможности, предлаганите от антивирусните комп

• Здравейте,     Ако ви се случва често да грешите URL-тата при въвеждане, а и за да се предпазите от phishing след грешно въвеждане на сайт ви препоръчвам добавката Adblock Plus, като в настройките

Публикувани изображения

Ето и примера с Аваст. Всички ми трошите сол на главата, че Аваст бил тежък, затормозявал и т.н... Да, ама не! Аз вече месец го ползвам на служебния лаптоп (и то в присъствието на Комодо-стена) и нямам никакви, ама никакви проблеми! Сега моето ли е частен случай или е частен случай проблемите на другите с Аваст!? Убеден съм, че на чиста и читава ОС Аваст е лек като перце. Но както е известно в България (а и не само) всеки инсталира и деинсталира всякакви програми, ползва фалшиви уиндоуси и е напълно обяснимо, ако Аваст е инсталиран на такава машина, да създава грижи...Ако беше изначално бъгава, затормозяваща и тежка програма, логично беше и аз да го имам това...да, ама го нямам.

Така, че и във твоя случай- не трябма да се учудващ, че не вземат веднага "при сърце" твоя проблем....Представяш ли ако при проблема на всеки веднага почваха да ръчкат по програмата....хептен батака щеше да е пълен!

Колко по-оригинална система от тази която идва с машината?

Я коментирай този случай http://www.kaldata.c...60#entry2400157 http://forum.avast.c...?topic=110770.0

Повторюсь, что ВСЕ позвонившие имеют Windows XP, обращений огромное множество, я привел сводную статистку всех операторов техподдержки. Также добавлю, один из пользователей сказал что аваст удалил файл svсhost.exe.

Новые версии Аваста не стабильны, вот 4.8 была отличная версия.

Ну так я и говорю - народ пошлет лесом именно софт потобного производителя.

Опааа вървят по стъпките на Касперски :D

Колко по-оригинална система от тази която идва с машината?

Я коментирай този случай http://www.kaldata.c...60#entry2400157 http://forum.avast.c...?topic=110770.0

Опааа вървят по стъпките на Касперски :D

бах мааму....значи аз имам някакъв уникален Аваст, щото нито на 7-цата нито на ХР имам проблеми! Нещо не са ми читави уиндоусите явно.... :rolleyes:

бах мааму....значи аз имам някакъв уникален Аваст, щото нито на 7-цата нито на ХР имам проблеми! Нещо не са ми читави уиндоусите явно.... :rolleyes:

Просто си загубил обективността си! :) Аваст не е това което беше преди,откъм засичане е подобрен но товари и ти не желаеш да го възприемеш.

Говориш за затлачени системи,а аз ти говоря за чиста система с първо слагане на антивирус.

Айде стига с тази производителност. Не каза нищичко за проблема от тия дни! На какво се дължи това?

Е, добре, кое е толкова тежко на avast-това на снимката са единствените процеси, които имам от него?

Публикувано изображение

Ми така, де....как да коментирам или подтвърдя нещо, дето не съм го виждал....

Аз пък видях как бастиса напълно легален файл на Тошиба. След изпращането му проблема беше коригиран.

От кого: [email protected] Кому: nikssi <[email protected]>

Сегодня, 11:38

Hello,

thank you for sending sample. False positive will be fixed in next VPS update.

Sorry for any inconvenience.

Best regards,

Milos Hrdy

Virus analyst

Нещо много фалшиви аларми дава напоследък,като необучен доберман е ако знаеш какво е това... Евристика,ама чак пък дотам...

Много щеше да ми е интересно ако на тебе ти се беше случило. Какво ли щеше да пишеш тогава?

Редактирано от nikssi (преглед на промените)

Аз пък видях как бастиса напълно легален файл на Тошиба. След изпращането му проблема беше коригиран.

Нещо много фалшиви аларми дава напоследък,като необучен доберман е ако знаеш какво е това... Евристика,ама чак пък дотам...

Много щеше да ми е интересно ако на тебе ти се беше случило. Какво ли щеше да пишеш тогава?

току що инсталирах на чисто нов ХР SP3 със Аваст Интернет секюрити. С'я да видим (в течение на 1 месец), ако не ми възникне никъкв проблем....к'во прайм? Ето ти сам казваш, че засякло някакъв файл на Тошибата...на друг евентуално ше му засече някакъв файл на друга програма...това са нормални неща и се случват и са се случвали на всяка програма, НО прави ли това Аваст проблемен продукт? Все едно да кажа, че Касапа като има проблем с Virtual Box (по общо приети твърдения), че сега Касапа да го хвърлим в коша. Аз съм убеден, че проблемите които хората имат с Аваст, в 90% от случаите се дължат на тях самите, и 10%- на проблем в самата програма. На повечето хора компютрите са им едни "преварени компоти", и ако Аваст е по-чувствителна програма (което явно е така)- ей как възникват "проблемите"! Аз съм убеден, че Аваст и 1 година да ми стои на служебния лаптоп (с Уин 7), няма да имам никакъв проблем!

Аваст е приятна програма, БЕЗПЛАТНА, с приятен интерфейс на български (не е маловажно - това показва, че чехите се отнасят с уважение към работата си) и по-важното - с много прилично ниво на детекция. На харизан кон, особено ако оре добре, зъбите му не са толкова важни. Има и други малки бъгчета програмчето. Лично аз не съм й фен, не заради друго, ми просто си имам любимец. Познавам човек, който за 6-7 години е имал ВЕДНЪЖ само проблем със зараза и то причинена не по вина на програмата, а на един глупак дето инсталира на компа на собственика програма с крак. Евала на чехите. Повечето хора инсталирали аваст веднъж, не се разделят с нея, поне от познатите ми. Имам наблюдение най-вече над 4.7 ли беше класическата версия. Тя имаше проблем с ауторън зарази от флашка, не знам как е сега, но те всички програмчета се дънят на флашките май.

Редактирано от М. Дамянов (преглед на промените)

Аваст е приятна програма, БЕЗПЛАТНА, с приятен интерфейс на български (

Има безплатна версия, но основната защита (IS) не е безплатна.За харизания кон и българския съм съгласен.Има и други, които също говорят български, къде по-добри, но всичко е въпрос на личен избор и предпочитания.

.Има и други, които също говорят български, къде по-добри

Безплатни? Мисълта ми е за безплатна - АИС се ползва от много по-малко, поне у нас. Превода на български за мен показва отношение. Ние не сме 100 млн. и те нямат някаква особена далавера да им е на български програмчето. Това показва също, че е уважавана от българина дотолкова, че някой предполагам безплатно е седнал и е направил преводите. Но както казваш въпрос на избор е. Лично аз от безплатните предпочитам Авира, но не е заради нещо конкретно. Имам по-голям опит с немците, отколкото с чехите. Немците ме дразнят, че не са направили на български програмата си. Това също говори за тях разни неща. ;)

току що инсталирах на чисто нов ХР SP3 със Аваст Интернет секюрити. С'я да видим (в течение на 1 месец), ако не ми възникне никъкв проблем....к'во прайм? Ето ти сам казваш, че засякло някакъв файл на Тошибата...на друг евентуално ше му засече някакъв файл на друга програма...това са нормални неща и се случват и са се случвали на всяка програма, НО прави ли това Аваст проблемен продукт? Все едно да кажа, че Касапа като има проблем с Virtual Box (по общо приети твърдения), че сега Касапа да го хвърлим в коша. Аз съм убеден, че проблемите които хората имат с Аваст, в 90% от случаите се дължат на тях самите, и 10%- на проблем в самата програма. На повечето хора компютрите са им едни "преварени компоти", и ако Аваст е по-чувствителна програма (което явно е така)- ей как възникват "проблемите"! Аз съм убеден, че Аваст и 1 година да ми стои на служебния лаптоп (с Уин 7), няма да имам никакъв проблем!

Очакваше се точно такава реакция. Типично за тебе в желанието да покажеш, че си прав в изводите и мненията си.

Лично аз съм сложил като защитна програма Аваст на доста хора. Програмата е с приятен вид,с доста добро засичане но както казах по-горе в някои случаи е прекалено параноична,в други пък е неадекватна. Нормално е.

Не съм съгласен само с това колко е лека. Ами не е толкова лека,както преди и няма как да е след толкова нови неща интегрирани в нея. Нормално е да има проблеми с нея,както е нормално и с други програми.

Сравнението с Kaspersky и VirtualBox не е съвсем удачно,тука става въпрос за други неща. Конфликт на драйверите доколкото знам. Напълно е съвместим с VMware. Нортон също преди беше несъвместим с Microsoft Virtual PC 2007 и това не го прави автоматично проблемен продукт.

Що се отнася до Тошибата става въпрос не за програма,а за конкретен файл свързан с активацията и регистрацията на операционната система. Различно е от някакво друго приложение,все пак производителя не е някой неизвестен а световен лидер. Нататък да не казвам за архиватори и други програми като K-Lite дето ги даваше,че не са познати и ги буташе във виртуалката. Малко дразнещо е това.

Не искам да остава някой с впечатлението,че не харесвам Аваст. Още преди време малко хора го бяха и чували и се мръщеха като чуеха са него и се дърпаха като от огън. Сега чехите промениха това и им прави чест!

Поздрави :)

Редактирано от nikssi (преглед на промените)

Безплатни?

Да, Комодо например е в пъти по-добър (че и стена имаш към авантата).

Май забрави когато Касперски мяташе explorer.exe в карантината :footinthemouth::giggle1:

Да, Комодо например е в пъти по-добър (че и стена имаш към авантата).

Ами да, ама много хора не я харесват, а много други даже не я и знаят. Аз не съм привърженик на антивируса на Комодо. А самата програма има проблемна деинсталация - говоря за CIS, понякога забравя какво си й казал, а разликата между "Чист компютър" и "Параноичен режим" е огромна говоря пак за пакета - ако го нямаше във форума инструмента за деинсталация щях да си преинсталирам компа - на ДВА ПЪТИ. След деинстал - в старт менюто седи групата на Комодо, обаче като цъкна - няма никой и като искам да инсталирам нещо друго ми казва "сори, деинсталирай Комодо". То, ако с папките да ги изтрия само ставаше - ок, ама... Антивир Аваст или Авира и стена К0модо и си свиркаш. Чудесна и доказана комбинация.

Проблем с деинсталацията на стената не помня. Но за CIS и деинстала - тук вече зъбите на харизания кон рушат нивата...

Ами да, ама много хора не я харесват, а много други даже не я и знаят. Аз не съм привърженик на антивируса на Комодо. А самата програма има проблемна деинсталация - говоря за CIS, понякога забравя какво си й казал, а разликата между "Чист компютър" и "Параноичен режим" е огромна говоря пак за пакета - ако го нямаше във форума инструмента за деинсталация щях да си преинсталирам компа - на ДВА ПЪТИ. След деинстал - в старт менюто седи групата на Комодо, обаче като цъкна - няма никой и като искам да инсталирам нещо друго ми казва "сори, деинсталирай Комодо". То, ако с папките да ги изтрия само ставаше - ок, ама... Антивир Аваст или Авира и стена К0модо и си свиркаш. Чудесна и доказана комбинация.

Аз с деинсталацията му никога не съм имал никакви проблеми.Както и да е, това имах предвид, като казах различни вкусове и предпочитания.

Редактирано от luckyboy (преглед на промените)

Аз с деинсталацията му никога не съм имал никакви проблеми.Както и да е, това имах предвид, като казах различни вкусове и предпочитания.

Аз съм имал проблем с деинсталацията му , като предполагам защото бях забравил да превключа на обучаващ режим , та стигнах до преинсталация на уина. Някъде из темите преди около година и половина B-boy[styLe] също беше писал че не е успял да го изкорени от някакъв компютър въпреки че е направил всичко по силите си и се е стигнало до преинстал. Също беше писал колко е впечатлен от устойчивоста му и че никога преди това не си е имал работа с такова чудо.

Аз съм имал проблем с деинсталацията му , като предполагам защото бях забравил да превключа на обучаващ режим , та стигнах до преинсталация на уина. Някъде из темите преди около година и половина B-boy[styLe] също беше писал че не е успял да го изкорени от някакъв компютър въпреки че е направил всичко по силите си и се е стигнало до преинстал. Също беше писал колко е впечатлен от устойчивоста му и че никога преди това не си е имал работа с такова чудо.

Там по-скоро се бяха омазали правата по някакъв начин (явно UAC + permissions) бяха в конфликт нещо.

Но не се отнасяше за Comodo Firewall или CIS, а за CCE :)

http://www.kaldata.com/forums/topic/160769-%D0%B2%D1%81%D0%B8%D1%87%D0%BA%D0%BE-%D0%B7%D0%B0-%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%B4%D1%83%D0%BA%D1%82%D0%B8%D1%82%D0%B5-%D0%BD%D0%B0-comodo-5-av-is/page__st__920#entry1956698

От доста време като сканирам с аваст, и ми намира едни и същи неща, които не мога да премахна. Просто не става с опцията "премести в клетка" или "изтрий".  Eто за какво говоря:

Публикувано изображение

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.