Премини към съдържанието
gogi1000

Видео картата не ми тръгва само писука а е нова

Препоръчан отговор


Купих си нова видео карта но не тръгва ? казват че ми е старо дъното? Смисъл купих захранване ново  и пак не става ! Като влключа захранващич кабел пишти тиит тит тит и не тръгва вентилатора се върти но комюотъра не тръгва ? като го извада се влючва с вграденот видеои работи с картата не ??? Помоощщ Видео картата е АТИ X1950PRO?

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Ами кажи модела на дъното и модела на захранването,за да видим дали наистина хардуера е несъвместим или има друг проблем.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Тая карта май е на 10 години та дъното едва ли е по-старо. Иначе щом картата влиза в слота всичко е тип-топ.

Не че не са възможни проблеми за това е желателно да обновиш биоса до последния. 

Ако и тогава не запали очевидно картата е прецакана.

Редактирано от Roujin Z (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Power BOX ATX-500W сега  го купих
Дънна платка    FUJITSU SIEMENS D2811-A1

Картата е пробвана 3 пути на 3 различи компютри

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

А монитора връзваш ли го към изхода и като я монтираш? :) Защото щом работи с вграденото значи монитора е вързан към него.


Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Това което чуваш като писукане е нормално. Едно дъно в повечето случаи писука в 2 ситуации -при проблем с RAM паметта и при проблем с видео карта, като двете писукания са различни. В товоя случай писука на видео карта... Каза че си я купил... , а нова ли е...има ли си гаранционна карта? Ако да... върни я и им кажи че не пасва с дъното...Ако са истинска фирма...би трябвало да ти предложат друга на друг производител...примерно NVIDIA за да пробваш с нея. Ако дъното ти е с чипсет на NVIDIA има вероятност да не се "виждат" и да не комуникират ...това са микропроцесорни системи...нормално е ! Пробвай неработещата видеокарта на друго дъно...при някои приятел...просто за твое успокоение... И НЕ ЗАБРАВЯЙ... сменяй платки и модули ... ВИНАГИ при изключен от мрежата компютър !!!

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

А на това дъно виждала ли се е на монитора?

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 13 минути, automobile написа:

Това което чуваш като писукане е нормално. Едно дъно в повечето случаи писука в 2 ситуации -при проблем с RAM паметта и при проблем с видео карта, като двете писукания са различни. В товоя случай писука на видео карта... Каза че си я купил... , а нова ли е...има ли си гаранционна карта? Ако да... върни я и им кажи че не пасва с дъното...Ако са истинска фирма...би трябвало да ти предложат друга на друг производител...примерно NVIDIA за да пробваш с нея. Ако дъното ти е с чипсет на NVIDIA има вероятност да не се "виждат" и да не комуникират ...това са микропроцесорни системи...нормално е ! Пробвай неработещата видеокарта на друго дъно...при някои приятел...просто за твое успокоение... И НЕ ЗАБРАВЯЙ... сменяй платки и модули ... ВИНАГИ при изключен от мрежата компютър !!!

да работи пробвахме я 100% чипсета е на интел

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Както казах подобни проблеми не са често срещани но ги има включително с актуалната платформа и предишното поколение видеокарти на Nvidia.

Проблемите се оправят с обновяване на биоса (между временно духаш супата) като в твоя случай говорим за антики та решение нормално би имало от много години.

За съжаление с тия маркови сглобки нещата са зле та най-добре някой друг да се изкаже има ли въобще повече от една версия на биоса или са зарязани по-начало.

Редактирано от Roujin Z (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Здравейте,

Аз имам следния проблем: Един приятел ми даде една видеокарта xfx hd5450, но не мога да я подкарам. Когато включа компютъра веднага се рестартира няколко пъти преди да се включи и не дава картина( монитора включва на power save mod). От биоса зададох да работи и вграденото видео и така стартирах Windows. Картата се засича и в диспечара на задачи пише, че устройството работи нормално. Ъпдейтнах биоса, но работата е същата. Със старата видеокарта проблем няма. Дъното е Gigabyte GA-M61SME-S2L (rev. 2.0)

 

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Ох като чуя за XFX почвам да си мисля за сервиз... Иначе консумацията е 19W та едва ли е от слабо захранване.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Трябва да имате регистрация за да може да коментирате това

Регистрирайте се

Създайте нова регистрация в нашия форум. Лесно е!

Нова регистрация

Вход

Имате регистрация? Влезте от тук.

Вход

×

Информация

Поставихме бисквитки на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите условия за ползване.