Премини към съдържанието

    Препоръчан отговор

    m0nss7erKill    46

    Здравейте! Имам един проблем, който не знам от какво е, и не знам как да го реша. Понякога (рядко) като включа компютъра и той не тръгва. Тръгва, но няма картина. Това се случва понякога и след като съм го оставил в "hibernate" режим. Случвало ми се е да си върви компютъра, но да няма картина. Проблемът се решава единствено с махане и слагане на видео картата. Този номер го прави и след почистване. Чистя компютъра, следователно целият е разглобен. Сглобявам го и не тръгва. Трябва да махна видео картата и да я сложа за да тръгне. Дъното е ASRock A75M-HVS, с последна версия на BIOS-a, Palit GeForce GTS450, използвам HDMI

    Сподели този отговор


    Линк към този отговор
    Сподели в други сайтове

    Кико    5206

    А с махане на батерията на BIOS  не се ли оправя?Преди няколко месеца имах подобни проблеми, само че при смяна на видеокарти. Дъното си замина   :) . Картaта, която правеше проблеми бе точно GTX460, почти същата като твоята. Свързвам ги нещата, защото при мен проблемен бе BIOS  на дъното, довел след себе си други проблеми, като неразпознаване на SATA портовете след неочаквано възстановяване от Duall BIOS при стартиране на щайгата . Та така, лека му пръст на дъното. Всичко тръгва, без хард дисковете.  Малко встрани от темата, ама да ти пикая на Duall  BIOS-а. Вероятно върши работа, колкото да те ядоса и да ти отнеме от времето и паричките. 

    Сподели този отговор


    Линк към този отговор
    Сподели в други сайтове
    m0nss7erKill    46
    преди 7 часа, Кико написа:

    А с махане на батерията на BIOS  не се ли оправя?Преди няколко месеца имах подобни проблеми, само че при смяна на видеокарти. Дъното си замина   :) . Картaта, която правеше проблеми бе точно GTX460, почти същата като твоята. Свързвам ги нещата, защото при мен проблемен бе BIOS  на дъното, довел след себе си други проблеми, като неразпознаване на SATA портовете след неочаквано възстановяване от Duall BIOS при стартиране на щайгата . Та така, лека му пръст на дъното. Всичко тръгва, без хард дисковете.  Малко встрани от темата, ама да ти пикая на Duall  BIOS-а. Вероятно върши работа, колкото да те ядоса и да ти отнеме от времето и паричките. 

    BIOS-а го флашнах и преди доста време и пак си прави същите проблеми. А колкото до ресването на BIOS-a, не искам всеки път да го настройвам и да клоквам. Преди 2 години имах инцидент с видеото. Компютъра и монитора бяха включени в различни контакти, и понеже контактите не са хубави стана късо и VGA кябела стана като електрод на електрожен. Следователно VGA не работи и картината е размацана, и тъмна. Може ли от това да е ?  

    Сподели този отговор


    Линк към този отговор
    Сподели в други сайтове
    Кико    5206

    Ами може, що да не може. Не знам обаче с какво тая тема може да реши проблемът ти. 

    Сподели този отговор


    Линк към този отговор
    Сподели в други сайтове
    VipKokata    1808

    100% захранване. И аз след хибернация като включа компа имам само черен екран.


    Сподели този отговор


    Линк към този отговор
    Сподели в други сайтове
    pconline    3440
    преди 1 час, m0nss7erKill написа:

    ...... клоквам.....

    Ето това може да е едната причина видеото ти да се държи странно. Махни клока и виж без него каква е ситуацията има ли го пак проблема.

    Друга причина може да е нестабилно захранване. 

    Това, че това видео си е опържило VGA порта съшо може а допринася за нестабилната работа. 

    Окисляване на конекторите на видеото също може да са причина след като при вадене и слагане от слота нещата се променят. Конекторите се чистят с гума за молив. 

    преди 9 часа, Кико написа:

    ..........защото при мен проблемен бе BIOS  на дъното, довел след себе си други проблеми, като неразпознаване на SATA портовете след неочаквано възстановяване от Duall BIOS при стартиране на щайгата . Та така, лека му пръст на дъното. .........

    Пишете глупости!

    Проблемът ви не е бил в биоса а в заминаващ си чипсет. Това е като да кажете, че РС-то ви е умряло щото ОС се е скапала. Биоса е софтуер и като се омаже се преинсталира и той не може да доведе до смърт на дъното !
     

    Сподели този отговор


    Линк към този отговор
    Сподели в други сайтове
    m0nss7erKill    46

    Проблемът го имаше преди да клокна процесора. В хибернация и спящ режим понякога влиза трудно - т.е. събужда се сам. А понякога не иска да се събуди. Черен екран, следователно рестарт не помага.

    • Харесва ми 1

    Сподели този отговор


    Линк към този отговор
    Сподели в други сайтове
    Кико    5206
    преди 1 час, pconline написа:

    Ето това може да е едната причина видеото ти да се държи странно. Махни клока и виж без него каква е ситуацията има ли го пак проблема.

    Друга причина може да е нестабилно захранване. 

    Това, че това видео си е опържило VGA порта съшо може а допринася за нестабилната работа. 

    Окисляване на конекторите на видеото също може да са причина след като при вадене и слагане от слота нещата се променят. Конекторите се чистят с гума за молив. 

    Пишете глупости!

    Проблемът ви не е бил в биоса а в заминаващ си чипсет. Това е като да кажете, че РС-то ви е умряло щото ОС се е скапала. Биоса е софтуер и като се омаже се преинсталира и той не може да доведе до смърт на дъното !
     

    Е нали точно това казвам, омацан BIOS. А каква е причината...ти няма как да знаеш. И айде да не задълбаваме какво е BIOS. Като толкова знаеш, да бе помогнал на човека. Че ако не бях писал нищо, никой и нямаше да се сети да пише. Ако целта ти е заяждане, ОК. И целта ми не бе да обяснявам какъв точно е проблема, щото дъното два пъти ходи на ремонт и двата пъти нищо не направиха. Ходи на ремонт, щото бе гаранционно, но както и да е. Като толкова знаеш какво е, що не го оправи или замени?

    Сподели този отговор


    Линк към този отговор
    Сподели в други сайтове

    Този проблем е като моя преди го имах проблема  вероятно имаш проблем със северният мост на дъното така ми казаха във сервиза решение е да се смени дъното най добре нова машина като мен 

    Сподели този отговор


    Линк към този отговор
    Сподели в други сайтове
    pconline    3440
    преди 2 часа, Кико написа:

    Е нали точно това казвам, омацан BIOS. А каква е причината...ти няма как да знаеш. И айде да не задълбаваме какво е BIOS. Като толкова знаеш, да бе помогнал на човека. Че ако не бях писал нищо, никой и нямаше да се сети да пише. Ако целта ти е заяждане, ОК. И целта ми не бе да обяснявам какъв точно е проблема, щото дъното два пъти ходи на ремонт и двата пъти нищо не направиха. Ходи на ремонт, щото бе гаранционно, но както и да е. Като толкова знаеш какво е, що не го оправи или замени?

    Говориш за умиране на дъното заради софтуерен проблем. Което е леко невярно.

    Като гледам темата е пусната нощеска та не си приписвай заслуги, че никой нямало да отговори ако не си бил ти, Леко смешен си. 

    А до това дали памагам с идеите си или не ще каже автора, ако опита нещата които съм предложил.

    Сподели този отговор


    Линк към този отговор
    Сподели в други сайтове
    m0nss7erKill    46
    преди 59 минути, pconline написа:

    Говориш за умиране на дъното заради софтуерен проблем. Което е леко невярно.

    Като гледам темата е пусната нощеска та не си приписвай заслуги, че никой нямало да отговори ако не си бил ти, Леко смешен си. 

    А до това дали памагам с идеите си или не ще каже автора, ако опита нещата които съм предложил.

    Стига се дъвкахте бе :D  Проблемът го правеше и преди, и след клока. BIOS-а го флашнах до последната версия, защото не можеше да буутне инсталация на win10. Проблемът може да ми го прави всеки ден, може и месеци да не го прави.

    Сподели този отговор


    Линк към този отговор
    Сподели в други сайтове
    pconline    3440
    преди 3 часа, m0nss7erKill написа:

    Проблемът го правеше и преди, и след клока. BIOS-а го флашнах до последната версия, защото не можеше да буутне инсталация на win10. Проблемът може да ми го прави всеки ден, може и месеци да не го прави.

    За появата на даден проблем може да има повече от няколко причини едновременно, така че връщаш всичко на сток и пак следиш ако го има правиш друго, второ, трето и т.н. Когато откриеш проблема чак тогава се заиграваш с клок и пак се тества системата за стабилност. Търсенето на проблема докато системата е с клок е ...... да кажем загуба на време. 

    Казваш че само ваденето и слагането на видеокартата довежда до промяна на ситуацията? Когато вадиш картата ресетваш ли? Включваш ли РСто без видео и тем подобни? Колкото повече инфо дадеш за това което си опитал толкова по-лесно ще е да ти се помогне. Ако не правиш нищо друго а само махаш и връщаш видеото това навежда на мисълта за контактен проблем на слота, затова предложих вадене на картата изтъркването на конекторите и с гума за молив и след това неколкократно вкарване и изкарване на слота така конекторите се понадират леко и контакта се възстановява.

     

    преди 22 часа, m0nss7erKill написа:

    ......Случвало ми се е да си върви компютъра, но да няма картина. ............

    Какво означава това? Компютъра работи? Чувате звук от ОС? Или само се въртят вентилаторите?

    Сподели този отговор


    Линк към този отговор
    Сподели в други сайтове
    m0nss7erKill    46
    преди 1 минута, pconline написа:

    За появата на даден проблем може да има повече от няколко причини едновременно, така че връщаш всичко на сток и пак следиш ако го има правиш друго, второ, трето и т.н. Когато откриеш проблема чак тогава се заиграваш с клок и пак се тества системата за стабилност. Търсенето на проблема докато системата е с клок е ...... да кажем загуба на време. 

    Казваш че само ваденето и слагането на видеокартата довежда до промяна на ситуацията? Когато вадиш картата ресетваш ли? Включваш ли РСто без видео и тем подобни? Колкото повече инфо дадеш за това което си опитал толкова по-лесно ще е да ти се помогне. Ако не правиш нищо друго а само махаш и връщаш видеото това навежда на мисълта за контактен проблем на слота, затова предложих вадене на картата изтъркването на конекторите и с гума за молив и след това неколкократно вкарване и изкарване на слота така конекторите се понадират леко и контакта се възстановява.

     

    Какво означава това? Компютъра работи? Чувате звук от ОС? Или само се въртят вентилаторите?

    Точно така. След "събуждане" на компютъра ми се е случвало да няма картина, но OS да работи. Когато натисна някой клавиш на клавиатурата и се чува звук. Но след като рестартирам, няма никаква картина. И следователно си правя упражнението 

    Сподели този отговор


    Линк към този отговор
    Сподели в други сайтове
    pconline    3440
    преди 11 минути, m0nss7erKill написа:

    Точно така. След "събуждане" на компютъра ми се е случвало да няма картина, но OS да работи. 

    Това може да е причинено и от софтуер. И не означава, че непременно проблема е от видеото може и от монитора да е просто той да не се буди. С друг монитор пробвано ли е. Ако няма наличен може и с друго видео да се пробва, дали пак ще го има проблема. На лигави проблеми няма готово решение. Проблема се открива обикновено с проби и грешки.

    Сподели този отговор


    Линк към този отговор
    Сподели в други сайтове
    m0nss7erKill    46
    преди 19 часа, pconline написа:

    Това може да е причинено и от софтуер. И не означава, че непременно проблема е от видеото може и от монитора да е просто той да не се буди. С друг монитор пробвано ли е. Ако няма наличен може и с друго видео да се пробва, дали пак ще го има проблема. На лигави проблеми няма готово решение. Проблема се открива обикновено с проби и грешки.

    С друг монитор и видео не е пробвано. Но при включване на компютъра и при черен екран, след 2/3 минути (за което време компютъра е трябвало да се включи ако работи) няма нито звук, нито картина, и се изключва от копчето без да се задържа. Все едно натискаш копчето при POST-a

    Сподели този отговор


    Линк към този отговор
    Сподели в други сайтове
    pconline    3440

    Това е вероятно защото не е минал коректно чека на системата. Има ли го сигнала (бип кода)?

    Пробвано ли е така да поседи десетина минути и след това само рестарт? При някой проблеми със захранването и по-точно заминали кондензатори се случва подобен ефект.

    Сподели този отговор


    Линк към този отговор
    Сподели в други сайтове
    m0nss7erKill    46
    преди 23 часа, pconline написа:

    Това е вероятно защото не е минал коректно чека на системата. Има ли го сигнала (бип кода)?

    Пробвано ли е така да поседи десетина минути и след това само рестарт? При някой проблеми със захранването и по-точно заминали кондензатори се случва подобен ефект.

    Ами няма го сигнала, защото нямам "пищялка" Сложих уж една от старото дъно ама тя май не работи.

    Сподели този отговор


    Линк към този отговор
    Сподели в други сайтове

    Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

    Трябва да имате регистрация за да може да коментирате това

    Регистрирайте се

    Създайте нова регистрация в нашия форум. Лесно е!

    Нова регистрация

    Вход

    Имате регистрация? Влезте от тук.

    Вход


    ×

    Информация

    Този сайт използва бисквитки (cookies), за най-доброто потребителско изживяване. С използването му, вие приемате нашите Условия за ползване.