Премини към съдържанието

Препоръчан отговор


Здравейте. Извинявам се предварително ако е писано по тази тема (няма как да не е) но реших да попитам защото проблема не е конкретен и не знам на какво се дължи точно ..
Та проблема е там че от време на време лаптопа решава да забие напълно и друг вариант освен да го изключа на сила нямам .. често се случва да се включва мноого бавно и следователно да работи бавно за кратко време и после пак се оправят нещата .. мисля че проблема е или от хард диска или от операционната система (windows 10). Проблема за първи път мисля че се появи след един автоматичен ъпдейт на Windows-a .. забелязах че също така докато работи бавно лаптопа от task manager виждам че харда е почти през цялото време натоварен до 100% и няма нещо конкретно което да го товари толкова много .. тествах харда с HD Tune Pro, който сканира около 4 часа и ми показа че всичко е на ред но този проблем ме дразни много .. лаптопа не е удрян или изтърван .. дори не е толкова местен но мисля че проблема се появява най често когато започна да го местя (не винаги). Вариант е да се нуждае от профилактика но машината е на около 4-5 месеца и не мисля че това е главната причина .. модела на лаптопа е Asus X550JK

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Проблема е в Windows 10. Махни го и си сложи Windows 7 и проблема ти ще е решен.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Ми направи един скрийншот на процесите, с включено "процеси за всички потребители" и сортирани по натоварване от таск менаджере, за да се види за какво иде реч.

Иначе win10 е по-лека от win7. 

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Windows 10 въобще не е по лек от Windows 7. Това е голяма заблуда. Освен това при проверка и при update Windows 10 товари хард диска на 100% без да е натоварен процесор или РАМ памет. Според мен даже това е направено умишлено, за да може да се купуват хибридни хард дискове или SSD дискове. Там Windows 10 работи добре, защото този проблем не се усеща. При обикновен обаче хард диск проблема е доста неприятен. При Windows 8.1 също се наблюдава този проблем.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 5 минути, П.Петров написа:

Ми направи един скрийншот на процесите, с включено "процеси за всички потребители" и сортирани по натоварване от таск менаджере, за да се види за какво иде реч.

Иначе win10 е по-лека от win7. 

Забравих че го бях направил вече.. ето .. най натоварващия процес при проблема най често е този втория - " Система и компресирана памет ".

Едит: антивирусната я нямах преди това .. изтеглих я за да сканирам все пак да не е някой вирус .. но уви проблема все още го имам .. веднага след проблема бях опитал и възстановяване на системата .. и то не помогна ..

natovarvane.jpg

Редактирано от Cyberforce (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 1 минута, Cyberforce написа:

Забравих че го бях направил вече.. ето .. най натоварващия процес при проблема най често е този втория - " Система и компресирана памет ".

natovarvane.jpg

Не е само този процес. Понякога не може да ги сортираш или видиш или пък графиката я показва със закъснение.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 5 минути, П.Петров написа:

Антивирусната ти сканира. 

Бях си едитнал поста .. антивирусната я изтеглих след като стана това .. първия път когато се появи проблема лаптопа беше може да се каже неизползваем .. дори го бях оставил изключен за известно време ..

 

преди 6 минути, Емил Костов написа:

Не е само този процес. Понякога не може да ги сортираш или видиш или пък графиката я показва със закъснение.

също така докато ми зарежда windows-a понякога забелязвам че картината се рестартира по някакъв начин .. губи се за много кратко време и се появява отново ..

Ако "Нулирам компютъра" от опциите за възстановяване и изчистя всички дискове дали ще се промени нещо ?

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Пак ще ти кажа да си сложиш Windows 7 и проблема ти ще се реши. 

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 27 минути, Емил Костов написа:

Проблема е в Windows 10. Махни го и си сложи Windows 7 и проблема ти ще е решен.

Малко късничко видях отговора Ви. И аз си мислех да махна 10-ката но преди това бях с 8.1 която не ми харесваше дори колкото 10ката .. а когато се опитам да преинсталирам към 7ца не ми позволява да го направя ..

Едит: Дори опитах няколко пъти и с диск и с USB .. пробвах да инсталирам различни версии .. дори XP .. грешките винаги бяха различни .. а при опит за 7ца не ми намираше ликакви локални дискове докато избирам място къде да инсталирам файла.. мислех си да го дам за почистване и преинстал след няколко месеца но .. уви не очаквах да имам друг проблем .. :D

Редактирано от Cyberforce (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

За да инсталираш Windows 7 трябва да са налице следните неща.

 - хард диска ти трябва да е в MBR формат, а не в GPT, тъй като Windows 7 няма да го разпознае.

 - в настройките на bios трябва да избереш опциите secure boot of и legacy mode on, за да се разреши инсталирането на Windows 7 или по ниска версия на Windows.

 - в bios като first boot device трябва да е избрано устройството от което ще се инсталира windows отново.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 2 минути, Емил Костов написа:

За да инсталираш Windows 7 трябва да са налице следните неща.

 - хард диска ти трябва да е в MBR формат, а не в GPT, тъй като Windows 7 няма да го разпознае.

 - в настройките на bios трябва да избереш опциите secure boot of и legacy mode on, за да се разреши инсталирането на Windows 7 или по ниска версия на Windows.

 - в bios като first boot device трябва да е избрано устройството от което ще се инсталира windows отново.

Благодаря ви много! В най - скоро ще опитам .. дано всичко се оправи .. не ми се занимава с гаранции че нищо не е сигурно при тях ..

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

  Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Разглеждащи това в момента   0 потребители

    Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

  • Подобни теми

    • от Spinder Whoey
      Здравейте, някъде Октомври месец миналата година си прецаках монитора и не искаше да показва картина (само надпис - Out of range)
      (докато играх лига сменях настройки за резолюцията, hertz-овете и стана така, че да бъгна играта и windows-a и да трябва да преинсталирам машината...
      Това го оправих.) След преинсталацията с чисто новия 1809 (първият който M$ пуснаха, този, при които се изтриваха файлове на потребители) 
      си пуснах csgo на резолюцията на която играх преди злополуката - т.е. 1280 на 800, като преди си играх на нея нормално, а сега е бъгната, 
      общо взето не scale-ва добре. Ще пратя и снимки. По принцип на самия монитор резолюцията си му е 1440x900, но в cs не играя на нея. 
      В момента съм на 1280x768, но си искам моето 1280x800, тъй като сегашната резолюция не е лоша, но картината беше по-добра с 
      допълнителните 32 пиксела, всичко изглеждаше по-добре, макар и малко...
      По принцип монитора си работи на 60 Hz, но в упътването си пише, че може да работи и на 75 Hz.
      Е, преди инцидента с лигата / смяната на настройките имах възможност да го пусна да си работи и на 75 и на 60 - сега не мога на 60. Тоест, избирам си от intel hd control панела да работи на 60 Hz, не се показва картина и след около 15 секунди си се връща на 75 Hz.
      Монитора е VA1903wb ; model - vs11654 .
      Видеокартата е вградената intel hd 630.
      Общо взето желая да оправим scaling-а и да си играя 1280x800. Моля, помогнете за решението на нелепия казус




    • от Vikincet0
      Здравейте,
      Пиша Ви във връзка с проблем, който срещнах с лаптопа ми - HP 350 GT. 
      Лаптопът, отказва да подава захранване и работи само на режим батерия. Батерията се зарежда само в изключено положение, а когато включа лаптопа, започва да дърпа заряд от батерията и в същото време захранването спира да работи и батерията не се зарежда. Ако се опитам да го включа само на захранване - не стартира.
      Тъй като изчетох доста форуми по темата, бих искала да споделя следното:
      1. Не е проблем от зарядното - Пробвах с 4 различни зарядни (3 от които бяха със същите параметри, а четвъртото дори по - силно)
      2. Не е софтуерен проблем - Преинсталирах windows (Все още не съм качила драйвърите, но това предстои да се случи до около 9 часа сутринта).
      3. Както вече споменах не е проблем от батерията, защото лаптопа ми трябва за университета и не ми пречи да работя с него само на захранване, но уви не иска да се включи.
      4. Разглобих лаптопа и всичко от вътрешната му страна (връзката и медните жици за захранване например) изглеждаше нормално.
       
      Някой има ли идея какво би могло да бъде? Възможно ли е да е възникнал проблем с дънната платка, понеже това е единственото нещо, за което не ми става ясно на пръв поглед за съществуващ проблем?
       
      Благодаря предварително за отговора на отзовалите се!
      С уважение,
      Виктория
    • от ДиоиД
      Здравейте!
      Поствам тази задача тук, а не в тема образование, защото може и да има написан драйвер или видоизменен, който да решава въпросната задача.
      Не уточнявам ОС, защото се издирва или пък се търси решение, което да може да се реализира на всяка ОС.
      Ето и проблематиката:
      Дънна платка Asus P4C800-E Deluxe в която има Super I/O (страница 2-2 (28)) W83627THF. Процесора и оперативната памет които са монтирани на тази дънна платка не участват в решението.   
      Иска се, чрез нормалния конектор на флопито да се управляват две, а не едно.
      Трябва да отбележа, че има реализирано хардуерно допълнение от стр. 108 (115) т.9.3 от W83627THF и в BIOS по нестандартен начин е указано ОС да "разпознава" две флопита, а не едно ...
      Поставям тази задача като вид предизвикателство.
      Всякакви мнения, коментари и евентуално предложения за разрешаването на въпросната с удоволствие ще чета и обсъждам с участниците в нея.
      Успех!
      п.п. Ако някой предложи как в BIOS по нестандартен начин да се укаже на ОС, че има четири флопита също може да помогне в решението ...
    • от Иво Огнянов
      Здравейте, на майка ми компютъра спря да се включва преди месец. Едвам днес намерих време да й го преинсталирам, но при пускане запчва да пищи и да свети червено. Звуците са 4 на брой, еднакви. Качвам звука и параметрите на щайгата..Ако може да ме ориентирате от какво може да е, да знам дали да го хвърлям или да се прави някъде.  https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=2082279315141235&id=100000775608299

    • от sv3tlio
      Здравейте на всички! Ще гледам да съм максимално кратък и ще карам направо. Както виждате от заглавието на темата имам проблем с Хромиум. Като цяло проблемът ми е доста сходен с този : https://www.kaldata.com/forums/topic/270658-след-зареждане-на-windows-се-стартира-chromium/ . Същата работа е при мен. Преди около седмица си изтеглих BS Player, и от тогава се появи и този Chromium. BS Player-ът го изтеглих баш от сайта им, не от някакво измислено място, но явно и от там няма гаранция. Както и да е. Всеки път като се включи компютъра, било то след рестарт, или обикновено включване (това е само след пълно изключване на компютъра, когато го включа след "режим на готовност", този проблем го няма) веднага ми отваря Chromium и по-точно раздела history. На пръв поглед е все едно гледам Chrome, но не е. Отначало когато за пръв път се появи имаше историята от Chrome + каквито видео файлове съм пускал. Примерно влизал съм в еди си кой сайт, гледал съм еди си кой филм. Помъчих се да го деинсталирам обаче не става (ще приложа снимки какво точно ми излиза). 

      След като щракна върху Промени/премахни, пък ми излиза това: 

       И така до безкрайност. Писах "Chromium" в търсачката на компютъра (едно кученце). То търси, търси, чете някакви книжки, гледа с една лупа и накрая ми показа къде стоят файловете на този ми ти Chromium. Изтрих ги, нямаше никакъв ефект. После с Ctrl+alt+del влязох в "Процеси" и от там изтрих редовете на които пишеше chromium.exe. Тук беше и най-големият ми напредък, щото историята от Chrome + видео файловете отваряни откакто този компютър е станал компютър ги нямаше. Обаче остана това, че всеки път като включа компютъра и ми изкача нов прозорец в Chromium, ами освен това усещам как ми бави и самият Chrome - той е браузърът ми по подразбиране. Само да вметна, деинсталирах BS Player, Google Chrome, Mozilla Firefox, Avast също махнах за малко, барем се оправи, но не постигнах желаният от мен ефект. В темата която постнах по-горе от човека със същия проблем, пробвах да изтегля препоръчаният му fixlist, обаче ми дава грешка в страницата. Аз даже първо мислех, да си постна проблема там като коментар, ама викам айде да не спамя на човека темата, по-добре сякаш да отворя нова. Пък ако модераторите решат, че темата ми нещо е извън правилата, моля да бъда извинен за невежеството си. Та общо взето това е, бих се радвал на всякаква помощ. Лека вечер от мен!
       
  • Дарение

×
×
  • Добави ново...

Информация

Поставихме бисквитки на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите Условия за ползване