Премини към съдържанието
marginal

Безжичната ми връзка не излиза в списъка.

    Препоръчан отговор


    Здравейте.

     

    Безжичната ми връзка не излиза в списъка на мрежовите ми връзки.

    Иначе я виждам, но дали е тя не знам тъй като куките  и не знам си още кой ми бъркат по компа и интернета.

    Прилагам снимка на прозореца с мрежовите връзки.

     

    Благодаря предварително.

    Screenshot from 2016-01-19 11:00:04.png

    Сподели този отговор


    Линк към този отговор
    Сподели в други сайтове

    преди 6 часа, Zealar написа:
    преди 6 часа, Zealar написа:

    В терминала

    sudo iwlist wlan0 scan

    В терминала

    sudo iwlist wlan0 scan

    Здрасти Zealar и благодаря.

     

    Изписа ми цял ферман в който фигурираше и това за което питах, но все пак си остава въпроса защо липсва името на безжичната връзка на прозореца чиято снимка окачих по горе.

     

    Живи и здрави :-).

    преди 6 часа, Zealar написа:

     

     

    Сподели този отговор


    Линк към този отговор
    Сподели в други сайтове

    Не си вижда с какво си точно прилича на Ubuntu но кое точно не е много ясно.

    Пробвай с това.

    sudo gedit /etc/NetworkManager/NetworkManager.conf

    managed=true

     

    Сподели този отговор


    Линк към този отговор
    Сподели в други сайтове
    преди 3 часа, Zealar написа:

    Не си вижда с какво си точно прилича на Ubuntu но кое точно не е много ясно.

    Пробвай с това.

    
    sudo gedit /etc/NetworkManager/NetworkManager.conf

    managed=true

     

    Ето изхода:

    [main]
    plugins=ifupdown,keyfile,ofono
    dns=dnsmasq

    no-auto-default=********************************

    [ifupdown]
    managed=false

     

    Благодаря.

    Редактирано от marginal (преглед на промените)

    Сподели този отговор


    Линк към този отговор
    Сподели в други сайтове

    Как така изхода?

    Когато смените стойността на "managed" от false на true и рестартирате оправя ли се проблема или не?

    Сподели този отговор


    Линк към този отговор
    Сподели в други сайтове
    преди 14 часа, Zealar написа:

    Как така изхода?

    Когато смените стойността на "managed" от false на true и рестартирате оправя ли се проблема или не?

    Да, но кой да се сети :-).

     

    Смених го, но все още не се появява името на връзкара.

    Спрях безжичната връзка и мрежовата такава,  но още не излиза.

    Може би ще се появи след като рестартирам Линуха.

     

    Благодаря.

    Сподели този отговор


    Линк към този отговор
    Сподели в други сайтове

    Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

    Трябва да имате регистрация за да може да коментирате това

    Регистрирайте се

    Създайте нова регистрация в нашия форум. Лесно е!

    Нова регистрация

    Вход

    Имате регистрация? Влезте от тук.

    Вход


    • Подобни теми

      • от svetdd
        ..на лаптапа ми: acer aspire 5738ZG, рутера ми е от обикновените-TP-LINK 150 Mbps. Проблема се състои в това, че доста често нета ми увисва-нямам връзка, доли и като съм до него /рутера/. Появява ми се жълто триъгълниче с удивителен вътре, рестартирам връзката или самият модем. Дали има причина в настройките на връзката, или проблема е в хардуера? Готов съм да дам допълнително инфо.
    • Разглеждащи в момента   0 потребители

      Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

    • Дарение

    ×

    Информация

    Този сайт използва бисквитки (cookies), за най-доброто потребителско изживяване. С използването му, вие приемате нашите Условия за ползване.