Премини към съдържанието

Препоръчан отговор


Здравейте, купих си нова рам Kingston Hiper X 2x4GB CL9 и като стартирам компа стига до логото на windows-а и забива, а със старата памет работи. Дъното е Asrock H55M-LE...

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Не ме пуска и в биоса вече... Изписва ми Resuming from Hibernation и дотам. LiveCD никога не съм ползвал и не знам какво да данправя.

Възможно ли е процесора да не я поддържа i5 650?

Редактирано от mazazel (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Опитайте само с едната плочка.


  • Харесва ми 1

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

С F8 не става нищо... с едната плочка мога да влизам в биоса(и я засича), а като сложа и двете, не мога и в биоса да вляза. Пробвах с едната плочка да правя настройки на биоса но нищо не става.

12660430_981053085317338_2531988_n.jpg

12665862_981053098650670_601876684_n.jpg

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Пробвай с един стар и един нов модул. Стартира ли?

Пробвай да сложиш отново двата нови модула - възможно е преди да не е блил легнал добре някой от модулите.

Възможно е да има и несъвместимост на памет с дъното:
http://www.asrock.com/mb/memory/H55M-LE.pdf

Пробвай да направиш ресет на BIOS и да заредиш Optimized Defaults

Редактирано от ExaFlop (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Провах със стара и нова и пак не тръгва, 2 пъти слагах и двата нови модула, а само единия към 10 пъти... пише че поддържа KHX1600C9D3K2, а моята е khx1600c9d3b1k2... мн тъжно

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Пробвай reset на BIOS. А BIOS коя версия е?

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Няма такава версия на BIOS:

http://www.asrock.com/mb/Intel/H55M-LE/?cat=Download&os=BIOS

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 46 минути, ExaFlop написа:

Няма такава версия на BIOS:

http://www.asrock.com/mb/Intel/H55M-LE/?cat=Download&os=BIOS

1.60 9/1/2010

Обнових биоса и пак не става, стига до логото на вин-а и забива. Всеки път като сменям паметта ми дава някаква грешка на вин-а и Automatic Repair...

В линка който си дал и старата памет не пише, че я поддържа(няма я в списъка), но работи с нея.

12647913_981086115314035_1065439772_n.jpg

12665824_981095051979808_825682029_n.jpg

Редактирано от mazazel (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

То в тия списъци има няколко памети с които е тествано та нищо не значат. 

 

пс. Паметта върви с 8 години гаранция та просто върни кита с обяснението че едната плочка не работи.

Редактирано от Roujin Z (преглед на промените)
  • Харесва ми 1

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Здравейте, купих друга рам  GEIL Evo Leggera Hardcore Gaming Memory (GEL38GB1333C9DC) но като я сложа компа стартира и гасне постоянно. Пробвах с др захранване, вадих батерията, ръчках по биоса и пак не става.... отчаях се, каква рам да си взема?

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Трябва да имате регистрация за да може да коментирате това

Регистрирайте се

Създайте нова регистрация в нашия форум. Лесно е!

Нова регистрация

Вход

Имате регистрация? Влезте от тук.

Вход


×

Информация

Този сайт използва бисквитки (cookies), за най-доброто потребителско изживяване. С използването му, вие приемате нашите Условия за ползване.