Премини към съдържанието

    Препоръчан отговор


    От няколко дена ми тръгва трудно компютъра т.е компютъра тръгва но няма картина. След бърза консултация с google извода беше да направя тест на хард диска.

    Това беше резултата: HD Tune Pro 5.00

    Всеизвестно е че лидер за поправка на хард диск е: HDD Regenerator 

    Ето и резултата от него:

    Ако не е проблем да ми бъде обяснено къде е проблема или къде бъркам аз?

     

    Health 1.jpg

    wtf.jpg

    Сподели този отговор


    Линк към този отговор
    Сподели в други сайтове

    Как така няма картина ? В BIOS можеш ли да влезеш ? 

    Сподели този отговор


    Линк към този отговор
    Сподели в други сайтове

    Да след 20/30  минутно чакане windows-a тръгва и си работи нормално, проблема започва след като го угася и спрестой известно време,После като го пусна и се чува че работи но няма картина.

    Сподели този отговор


    Линк към този отговор
    Сподели в други сайтове

    Направи ресет на BIOS, после зареди optimized defaults. 

    • Харесва ми 1

    Сподели този отговор


    Линк към този отговор
    Сподели в други сайтове

    Как се ресетва Bios?  и сега ще го преинсталирам под формата на IDE


    Сподели този отговор


    Линк към този отговор
    Сподели в други сайтове

    В самите настройки на БИОС се прави задаване по подразбиране. Ресетването става с махане на батерията на дъното за половин час. 

    Сподели този отговор


    Линк към този отговор
    Сподели в други сайтове

    Изключваш компютъра от контакта, натискаш бутона за включване за 5 сек, сваляш батерията от дъното, след 15-ина минути я връщаш обратно на място. Включваш компютъра в контакта., натискваш бутона за включване, влизаш в BIOS (с F2,F9,F12, DEL, ESC...)Сверяваш дата/час, избираш Load optimized defaults. задаваш 1. зареждащо устроойство, натискаш F10 и потвъждаваш.

    • Харесва ми 2

    Сподели този отговор


    Линк към този отговор
    Сподели в други сайтове

    Всеизвестно на всички е че лидера за поправка на хард диск HDD Regenerator е плацебо. Това е м.б. единствената която не прави абсолютно нищо. За сметка на това работи невероятно бавно.

    Сподели този отговор


    Линк към този отговор
    Сподели в други сайтове
    преди 7 часа, onogondur написа:

    В самите настройки на БИОС се прави задаване по подразбиране. Ресетването става с махане на батерията на дъното за половин час. 

    В случеят съм с лаптоп което означава тутал разглабане........

    • Харесва ми 1

    Сподели този отговор


    Линк към този отговор
    Сподели в други сайтове

    Прочетете мнението под моето.

    А ко не можете да се справите с разглобяването,или в сервиз,или при някой познат,който е правил такива неща.

    Редактирано от onogondur (преглед на промените)

    Сподели този отговор


    Линк към този отговор
    Сподели в други сайтове
    преди 10 минути, djpiro написа:

    В случеят съм с лаптоп което означава тутал разглабане........

    Кога се появява картината? След известно време, или след рестарт?

    Какво си правил наскоро по този лаптоп? Нещо да си инсталирал? Или да си обновявал драйвери?

    Сподели този отговор


    Линк към този отговор
    Сподели в други сайтове
    преди 4 часа, ExaFlop написа:

    Изключваш компютъра от контакта, натискаш бутона за включване за 5 сек, сваляш батерията от дъното, след 15-ина минути я връщаш обратно на място. Включваш компютъра в контакта., натискваш бутона за включване, влизаш в BIOS (с F2,F9,F12, DEL, ESC...)Сверяваш дата/час, избираш Load optimized defaults. задаваш 1. зареждащо устроойство, натискаш F10 и потвъждаваш.

    Така днес го преинсталирах но 1-во влезнах в биоса и направих тази настройка: не знам защо но тук не е нещо както трябва дори и с ф9 настройката. Но след като го преинсталирах в тази форма промених и тези настройки ( 

    HKEY_LOCAL_MACHINE\System\CurrentControlSet\Services\Msahci ( 3 > 0 )
    HKEY_LOCAL_MACHINE\System\CurrentControlSet\Services\IastorV (3 > 0 )  )
     
    ефекта е същият даже днес ми отне повече време докато тръгне. ( Под формата тръгне имам предвид след натискането на старт бутона лаптопа стартира, перката започва да върти но няма картина на монитора и не зарежда биоса. Именно точно това е същността на проблема ) След да кажем 20 мин. се чува старт сигнала и тръгва монитора и зареждането на биоса.
     
    Консултирах се днес с сервиза в града ми казаха ми че проблема не идва от лошият сектор на харда по скоро от РАМ паметта да пробвам да махна едната понеже съм с 2 плочки по 2гб. Всяка една съм я пробвам еденично и на двата сокета - няма ефект. Каква е вероятността двете плочки рам и двата сокета да са тръгнали на опустошение ако наистина там е проблема?
     
    Държа да отбележа че матрицата на лаптопа е премахната и ползвам VGA изхода към монитор.

    IMG_20160215_062654.jpg

    преди 1 час, KTT написа:

    Всеизвестно на всички е че лидера за поправка на хард диск HDD Regenerator е плацебо. Това е м.б. единствената която не прави абсолютно нищо. За сметка на това работи невероятно бавно.

    Насочваш ме към??

    преди 21 минути, onogondur написа:

    Прочетете мнението под моето.

    А ко не можете да се справите с разглобяването,или в сервиз,или при някой познат,който е правил такива неща.

    Мога не ми е проблем но дали ще има ефект. После като задам дефаут настройки ще се върнат и настройките (AHCI > IDE ) от IDE конф. трябва ли? и ще се наложи ли пак да преинсталирам лаптопа? заради другите променени настройки:

    ( HKEY_LOCAL_MACHINE\System\CurrentControlSet\Services\Msahci 

    HKEY_LOCAL_MACHINE\System\CurrentControlSet\Services\IastorV )
    преди 21 минути, Digimon написа:

    Кога се появява картината? След известно време, или след рестарт?

    Какво си правил наскоро по този лаптоп? Нещо да си инсталирал? Или да си обновявал драйвери?

    Боот на флаш с Rufus с windows xp. При финал на програмата заби лаптопа. Извадих флаша и рестартирах лаптопа и тогава се появи проблема. 

    Сподели този отговор


    Линк към този отговор
    Сподели в други сайтове

    Пишеш че си преинсталирал!

    Интересува ме, дали като поставиш инсталационият диск, отново го има проблема?

    Или, по точно да попитам: -Ако заредиш от някое Live CD пак ли не се вижда на монитора?

    Сподели този отговор


    Линк към този отговор
    Сподели в други сайтове

    След преинстала положението е същото даже днес ми отне малко повече време докато се съвземе. Не поради причина че от угасено положение давам старт на лаптопа лампичката святка перката на охладителя на процесора тръгва но, не зарежда биос и картина. Зареждането започва след 20 до 1ч. време т.е чува се старт сигнала ( титкане )  и вече се вижда самият старт процес. 

    Сподели този отговор


    Линк към този отговор
    Сподели в други сайтове
    преди 4 минути, djpiro написа:

    След преинстала положението е същото даже днес ми отне малко повече време докато се съвземе. Не поради причина че от угасено положение давам старт на лаптопа лампичката святка перката на охладителя на процесора тръгва но, не зарежда биос и картина. Зареждането започва след 20 до 1ч. време т.е чува се старт сигнала ( титкане )  и вече се вижда самият старт процес. 

    Не си ме разбрал правилно!

    Поставяш някое Live CD и стартираш лаптопа! Зареждането започва от CD диска!

    Тогава пак ли не се вижда на монитора?

    Сподели този отговор


    Линк към този отговор
    Сподели в други сайтове

    Разбрах те правилно. Не съм пробвал но за тази цел трябва да го угася и след известно време да го включа и ще ви дам отговор. Но сега 1-во ще пробвам харда на друг лаптоп и ако тръгне без проблеми ще върна обратно направените от мен по рано настройки:

    HKEY_LOCAL_MACHINE\System\CurrentControlSet\Services\Msahci ( 0 >3 )
    HKEY_LOCAL_MACHINE\System\CurrentControlSet\Services\IastorV (0 >3) 
     
    и ще ресетна биоса да видим дали ще бъде изчистен проблема.

    Сподели този отговор


    Линк към този отговор
    Сподели в други сайтове

    А по чий съвет пипаш настройките на AHCI  услугите по Windows:
        HKEY_LOCAL_MACHINE\System\CurrentControlSet\Services\Msahci ( 0 >3 )  

       HKEY_LOCAL_MACHINE\System\CurrentControlSet\Services\IastorV (0 >3) 

    при положение, че няма открит закачен SATA диск?

    А и Темата е за компютър, а не за лаптоп. Двата вида изчислителна техника се ресетват по различен начин. Сега е ред да споменеш и марка и модел на лаптопа.

     

    Сподели този отговор


    Линк към този отговор
    Сподели в други сайтове
    преди 1 час, ExaFlop написа:

    А по чий съвет пипаш настройките на AHCI  услугите по Windows:
        HKEY_LOCAL_MACHINE\System\CurrentControlSet\Services\Msahci ( 0 >3 )  

       HKEY_LOCAL_MACHINE\System\CurrentControlSet\Services\IastorV (0 >3) 

    при положение, че няма открит закачен SATA диск?

    А и Темата е за компютър, а не за лаптоп. Двата вида изчислителна техника се ресетват по различен начин. Сега е ред да споменеш и марка и модел на лаптопа.

     

    Да грешката е моя! Модела е Asus M51TR

    Сподели този отговор


    Линк към този отговор
    Сподели в други сайтове

    Снимка на температурите , и по всичко личи , че проблема е хардуерен след преинсталация да е същия проблема . Като гледам резултатите в HD TUNES имаш няколко лоши сектора .

    Сподели този отговор


    Линк към този отговор
    Сподели в други сайтове

    Извади и върни на място твърдия диск и модулите памет.

    Сподели този отговор


    Линк към този отговор
    Сподели в други сайтове
    преди 9 минути, adersa написа:

     Като гледам резултатите в HD TUNES имаш няколко лоши сектора .

    Къде ги видя! Може да не съм доогледал!

    Сподели този отговор


    Линк към този отговор
    Сподели в други сайтове

    Ми момчета хард диска на друг лаптоп работи без проблем. С поставянето тръгна без никакви проблеми. Сега ще рестартирам биоса и ще ви пиша за резултата.

    Сподели този отговор


    Линк към този отговор
    Сподели в други сайтове
    преди 20 часа, djpiro написа:

    Насочваш ме към??

    MHDD, Victoria и много други. Цял комплект има в Hiren CD. Не си губете времето с HDD Regenerator, който работи с дни и не прави нищо. Има в нета декомпилирани негови версии, които разобличават "уменията" на автора.

    Редактирано от KTT (преглед на промените)

    Сподели този отговор


    Линк към този отговор
    Сподели в други сайтове
    преди 17 часа, djpiro написа:

    Ми момчета хард диска на друг лаптоп работи без проблем. С поставянето тръгна без никакви проблеми. Сега ще рестартирам биоса и ще ви пиша за резултата.

    Щом с друг диск пали от раз, не си играй да ресетваш BIOS. Нов диск.

    Сподели този отговор


    Линк към този отговор
    Сподели в други сайтове
    преди 21 часа, djpiro написа:
     
    Държа да отбележа че матрицата на лаптопа е премахната и ползвам VGA изхода към монитор.

     

    Гледам другите не са отразили това твое изказване - в което според мене се крие проблема ти...

    Тоест ти искаш да ползваш външен монитор всеки път след рестарта, а това явно не се случва по някаква причина (не винаги сработва видеокартата - полуумряла е или има друг проблем с връзките вътре в лаптопа или губи някакви настройки къде да прати картината)...

    Сподели този отговор


    Линк към този отговор
    Сподели в други сайтове

    Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

    Трябва да имате регистрация за да може да коментирате това

    Регистрирайте се

    Създайте нова регистрация в нашия форум. Лесно е!

    Нова регистрация

    Вход

    Имате регистрация? Влезте от тук.

    Вход


    ×

    Информация

    Този сайт използва бисквитки (cookies), за най-доброто потребителско изживяване. С използването му, вие приемате нашите Условия за ползване.