Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Private Firewall - характеристики, работа, проблеми!

Featured Replies

http://www.privacyware.com/PF_support.html И тук продължават да работят - конкуренцията при безплатните защитни стени достигна до небивали досега нива. Действително има доста да се чуди човек кои точно по-трайно да предпочете. Поздрави
  • Отговори 104
  • Прегледи 10k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Позволявам си да предоставя на всички моите настройки на Private Firewall. Не претендирам че тези настройки са за всеки - взаимствах ги от Би Бой и добавих от мене - като искам да изцедя максимума от

• B-boy/StyLe/
    B-boy/StyLe/

Така с Венци (Night_Raven) решихме да създадем списък с предложения за подобряването на стената и после той го формулира и писа на автора. Списъка съдържа някои от следните подточки (половината от т

• http://www.privacyware.com/personal_firewall.html

Публикувани изображения

http://www.privacywa...PF_support.html И тук продължават да работят - конкуренцията при безплатните защитни стени достигна до небивали досега нива. Действително има доста да се чуди човек кои точно по-трайно да предпочете. Поздрави

Няма нищо по хубаво от това нека има повече безплатни решения.Това е в наш +

Няма нищо по хубаво от това нека има повече безплатни решения.Това е в наш +

Жалко само,че не можах да я подкарам с Avast!Home под Windows XP SP3 .Инсталацията протече нормално,но при рестарт не можаха да се стартират модулите и.Естествено Explorer.exe заби след около 5 сек. и се наложи под Safe Mode да я премахна.Някой ползва ли я заедно с Avast!Home ? :eek:

Жалко само,че не можах да я подкарам с Avast!Home под Windows XP SP3 .Инсталацията протече нормално,но при рестарт не можаха да се стартират модулите и.Естествено Explorer.exe заби след около 5 сек. и се наложи под Safe Mode да я премахна.Някой ползва ли я заедно с Avast!Home ? :eek:

Да работят безпроблемно на лаптоп с Windows 7x64

Да работят безпроблемно на лаптоп с Windows 7x64

Мерси,може и проблема да е бил в моя "телевизор" тогава,но опитах и на нов Windows XP SP3 и ситуацията беше същата.

Но предполагам ползваш 7-ма версия,аз когато я пробвах беше 6.1.20.24 .

Жалко, че сега не мога да я пробвам под XP.

• 3 месеца по-късно...

Че какво и е на интерфейса - добър си е и той. При Comodo бъговете свършване нямат - обаче някои са си внушили, че била най-добра. Стените са ми слабост - искам много да са най-добри и да не мога да определя коя е по-най-най.Не ми харесва - сега около върха е май само Online Armor, а най-близо до него май е безплатната стена на PC Tools.

Дали са пооправили интерфейса, че изглежда като от балканската война? Иначе е много добра програмката.:))

Публикувано изображение

Публикувано изображение

нищо ново

post-57894-1266435713,38_thumb.png

• 1 година по-късно...

Нов PrivateFirewall:;

RELEASE NOTES - 7.0.24.9, posted 7/5/2011

- Added "Trust this process" option to the tray alerts.

- Added "Apply to all alerts" option to Full/Detailed alerts.

- Added "x" to sign in tray icon to indicate when Training is active.

- Expanded packet filtering indicators in firewall log.

- Added ability to generate HTML report for Detected Processes in Advanced Reports.

- Fixed IP address display issue in systems where IPv6 is not installed.

Преди да обновя, май ще си експортна настройките за всеки случай...че не са малко... :biggrin:

Най-накрая нещо полезно, улесняващо ежедневието: :love:

Странно, колко време им отне да се сетят и добавят подобна опцийка...

Публикувано изображение

• 2 седмици по-късно...

Така с Венци (Night_Raven) решихме да създадем списък с предложения за подобряването на стената и после той го формулира и писа на автора.

Списъка съдържа някои от следните подточки (половината от тях да вземе насериозно ще е супер) и ще подобри доста продукта.

Списъка е както следва:

Подобрения за PrivateFirewall:

-Няма процес мениджър (има само за преглеждане, но не и за килване на процеси и слагането им под карантина по-подобие на mamutu или Comodo и трябва да се използва външна програмка - Process Explorer/Hacker).

-Не могат да се затварят конекции от Port Tracking по подобие на COMODO - (трябва да се използва външна програмка за целта като Currports).

-Не може да се зачисти списъка с trusted publishers - трябва да се остави поне 1, иначе пак се самодобавят всичките. Това си има и плюсове и минуси (плюса е по-малко въпроси касаещи действията на легитимни програми, минуса е, че съвсем малко спада нивото на защитата, защото вече има и зарази за които се твърди, че използват цифров подпис - но дори и при тях HIPS-a трябва да реагира на някои от действията, затова защитата пада МИНИМАЛНО, но все пак...).

-Не може да се спре опцията за създаването на логове. По-принцип е добре да си създава, но мен лично малко ме дразни. Бих искал да може да се указва какво да се логва и какво не.

-Няма опция за автоматично почистване на невалидните правила на вече изтрити/деинсталирани приложения по подобие на COMODO и Malware Defender. Не че е чак такъв проблем, но е леко досадно да се прави ръчно запис по запис.

-Може да има по-добра самозащита (и двата процеса PFGui.exe и pfsvc.exe устояват на килване през Task Manager, но могат да се килнат от Process Hacker с или без Terminator поне при мен). При Венци се килват само при условие, че същата е добавена като доверена програма в правилата на PrivateFirewall, ако не е добавена издържат процесите.

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Да, това звучи логично, но например може да се използва примера от Mamutu - където услугата е настроена да се рестартира при килване (това може да се направи и ръчно разбира се и за PrivateFirewall), за да може ако дадена гадинка успее да прекрати процеса, той да се възстанови.

Публикувано изображение

Незнам...тук са малко противоположни резултатите...

-Липсва на възможност на създаване на правила в стил COMODO: (приоритизация на правилата + липсващи целеви адреси)

Action = Allo/Block

Protocol = TCP/UDP/IP

Direction = In / OUT

Source Address = Any

Destination Address = Any

IP Details = Any

-Понякога при стандартно зададени правила за svchost.exe PF при мен блокира Windows Update и се наложи да му дам Full access (Аllow), но това е малко неприемливо..преди малко пак тествах и всичко бе ок...може и да е било съпдадение с претоварени сървъри на MS...засега не го считамза БЪГ!

-Пропуска Conficker (тествано) - но пък издържа на GPcode, MBR Ransomware, TDL3/4, Stuxnet!!!

-БЪГ в ПЪЛНОЕКРАННИ ПРИЛОЖЕНИЯ - ако е включена опцията "Enable Process Detection" и се стартира игра, се появява черен екран и трябва да се рестартира от RESET бутона на кутията.

Ако обаче игрите са добавени предварително в правилата на PF, няма подобен проблем. Това се случва, защото при стартиране на дадена игра тя е в режим Suspended и PF очаква да изберете какво да я правите...но това няма как да стане, защото играта е в SUSPENDED режим разпъната на цял екран и...се налага рестарт. При Венци няма подобен проблем...но про мен има (дори пробвах и в режим TRAINING) и все същата простотия.

-Лек и безобиден бъг в скролването при правилата...стигате до средата, отваряте някое за да го едитнете...давате ОК и се получава после РАДНОМ преместване на списъка с правилата. (това важни ако имате много правила)...

И т.н. Заели сме се да и докладваме всички неща които ни дразнят. Ще е добре да я подобрят и доизчистят...Програмката го заслужава - супер лека и ефективна. Ако барнат и малко интерфейсчето ще е просто любимата ми програмка и даже няма да се замислям за друга.

Толкова засега...ще ви държа в течение. (живот и здраве!)!

http://www.kaldata.com/comments.php?catid=1&id=50512#comment101988

Дали те е послушал,като гледам промените!? :speak:

Не разбира се...промяната ще е в следващия ГОЛЯМ билд (може би версия 8), защото трябва доработка по кернел драйвърите, които скоро не са били обновявани.

Повечето от докладваните промени вече са в т.нар. queue и очакват да бъдат внедрени един по един. :baby:

• 2 месеца по-късно...

Разгеле:

RELEASE NOTES - 7.0.25.3, posted 9/26/2011

- Added Restricted Rights feature which allows rights to be reduced for specific apps on the fly (via Process Detection Alerts) or via Privatefirewall GUI (Processes tab of Advanced Applications Settings).

- Added log level control: Off, Low, Med, High. Low (only events with red/blue icons are logged, i.e. which are not related to any existing rules), Med (all except restricted IPs, port scans, invalid packet flags, dropped due to SPI), High (all firewall events are logged).

- Expanded max alert time-out and added user options to control length of time-out period.

- Added ability to right mouse click event in FW log to add IP to the Blocked or Trusted List.

- Addressed full-screen game compatibility issues.

http://www.kaldata.c...atid=1&id=50512

Чакаме версия 8... :(

• 4 седмици по-късно...

Две добри думи за PFW.Вече нямам проблеми с full screen apps.Дори и при максимални настройки, първо си показва съобщенията, одобрявам и тогава влиза във full screen.Ако някоя програма, докато е на цял екран, поиска връзка с нета, PFW я сваля в таскабара, за да мога да потвърдя или откажа възката.Вярно, малко тромаво стана обучението, но едно голямо БРАВО! от мен.Хората работят постоянно, и като имаме предвид, че това е безплатна програма...Заслужават уважение!

edit:Между другото - става дума за 7.0.25.4 :)

Редактирано от clonnning (преглед на промените)

С коя антивирусна е най-добре да се комбинира стената,по ваша преценка,аз си мисля дали с Immunet Protect free няма да е една лека и сравнително надеждна защита?

Редактирано от miazmatik (преглед на промените)

• 4 месеца по-късно...

Сложих на нейно място PrivateFirewall, която я пуснах на обучение и вече 3-и час ме затрупва с въпроси! За сега- системата като усещане е доста по-лека, като дразнещи са: многото въпроси, липсата на добрия мониторинг, който имаше Армор, липсата на руски/български език и изключително "дървения" интерфейс.

Да видим колко ще я изтрая! Ако изкара поне месец- значи е читава програма по моите критерии!

Вече втора седмица карам със стената на служебния лаптоп, в присъствието на Аваст. Никакви проблеми! Докато първите 3-4 ме засипваше със въпроси, вече ми задава максимум по 1 въпрос на ден, не се усеща като тежест, работата на компютъра е стабилна! Продължават обаче да ме дразнят две неща, с които няма как да свикна- липсата на съвременен стилен интерфейс, и липсата на български/руски език, като второто ме дразни повече....не ми е удобно да се мъча с тоя английски!

Щом програмата се задържа при мен повече от седмица, я обявявам за читава....по моите критерии, и ми влиза в "белия списък" с програми! :)

• 1 година по-късно...

Аре обясни ми следното: сваляш файл, който се маскира за системен, а всъщност е кон. Кво праим?  Ше го фане друг път.

...Колкото до маскирания файл - един опитен потребител ще се осъмни, когато "системния" файл се опитва да прави неприсъщи неща в повечето случаи.  :)

Private Firewall при промяна не само на системен, а на който и да е файл - задава въпрос, дали да бъде блокиран, или да се запазят настройките за стария.

При ъпгрейт на някоя програма с нова версия, при ъпдейти на ОС задава въпрос - много полезна функция според мен, при Комодо например я няма...

Редактирано от viperdick (преглед на промените)

Провели са 110 теста тук  http://www.matousec.com/projects/proactive-security-challenge-64/results.php

При настройки на максимална сигурност стената блокира стартирането на всичко, което изрично не е разрешено. Вярни са изводите в някои руски сайтове - това я прави практически непробиваема.   Снощи съм прекалил с бира Загорка - какво още да и тествам, тя абсолютно всичко ще блокира.Всеки, подобно на мен, може да провери доколко това е вярно.

Private Firewall при промяна не само на системен, а на който и да е файл - задава въпрос, дали да бъде блокиран, или да се запазят настройките за стария.

При ъпгрейт на някоя програма с нова версия, при ъпдейти на ОС задава въпрос - много полезна функция според мен, при Комодо например я няма...

Това мисля, че и аз съм го споменавал. :) Радвам се, че ти харесва и че още си с нея. :)

Другото интересно е следене за процеси, които натоварват над определени проценти...

И не на последно място - блокира locker-a, който проби хипса на Comodo 5/6.

Само да не бе толкова архаична - правилата на стената не са чак толкова удобни, не може да килва процеси и мрежови конекции и не ми харесва по-заобиколния начин за изтирване на невалидни правила (от вече премахнати приложения)...а последното е добре да се прави, защото при дълги списъци всяка стена, колкото и да е лека започва да бави и да се мота.

Иначе за тези, които не са маниаци на тема "спретнатост" и искат студен хипс без много автоматизации (малко в стил Malware Defeder) - това е правилния избор и винаги бих я препоръчвал на всички. В тубата с каквото и да е комбинирана (дори с MSE) се получава солидна комбинация.

Бтв - странно е, че на сайта на matousec на препоръки има "N/A". Според мен трябва да има Get it Now!

Всеки, подобно на мен, може да провери.......

Проверявам го вече,снощи деинсталирах Комодо и сложих Private Firewall,само със нея направих малко тестове справи се перфектно,никакво влияние върху системата,лесна за употреба,много солидна защита,ще остана известно време само с нея.

Стената си е като комплексна защитна програма

Windows 8, 7, Vista & XP support

img/check_green.gif

Zero-hour anti-virus protection

img/check_green.gif

Zero-hour spyware protection

img/check_green.gif

Zero-hour malware protection

img/check_green.gif

IPv6/IPv4 packet filtering

img/check_green.gif

Behavioral hacker protection

img/check_green.gif

Top-Rated Leak Defense (32/64 bit)

img/check_green.gif

Website/IP filtering

img/check_green.gif

Anti-logger (32/64 bit defense)

img/check_green.gif

Advanced Application Control

img/check_green.gif

Advanced Reporting module

img/check_green.gif

Process Control & Protection

img/check_green.gif

Registry protection

img/check_green.gif

System Anomaly Detection

img/check_green.gif

Email Anomaly Detection

img/check_green.gif

- през 2010 -та  месеци наред я ползвах без антивирус - с IDS -програми - първо с Mamutu, след това  и с ThreatFire .          

Леле какви характеристики...Ще видим ли все пак тестче?

Ама реално, а не синтетично?

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.