Премини към съдържанието
Sturm

Проблем със видео? картата WINDOWS 10

Препоръчан отговор


Преди около седмица ъпгрейднах на 10-ка и започна да ми се получава следния проблем.Най-често при излизане от игра Монитора ми се изключва, но звука си продължава(гледах и филм когато се случи единия от пътите).При пускане и включване на монитора положението не се оправя.Смених кабелите, тествах със DVI i VGA, дори смених и самия монитор показва, че няма видео сигнал.Докато бях на 8.1 такъв проблем нямаше, появи се мигновено при ъпгрейда на 10 ката.Сложих най-новите драйвери от Нвидиа, когато не се промени нищо използвах новата опция в 10 за клийн ресет на системата, но проблема продължава(общо взето по 2 пъти на ден горе-долу.) Проверих във Reliability Monitor да не би да блокира нещо самия Уин 10, но единствените Critical errors са когато съм рестартирал от копчето.Това са ми параметрите на ПС-то:

Дъно: Asus P5N-E sli

Процесор:Intel Core 2 Duo E6750 @ 2,67GHz

РАМ: 4x1 Gb DDR2 800mhz

ССД/ХДД: Adata SP900 128GB SSD /// HDD Samsung HD321KJI 320GB

Видео:Nvidia Geforce 450GTS

Driver-a на видеото е 361.91, последния излязъл за момента.

Ако някой има идеи как да оправя проблема със загасването на монитора моля да сподели :).Ако ли не ще се ролбаква пак на 8.1

 

 

 

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

преди 9 часа, Sturm написа:

Преди около седмица ъпгрейднах на 10-ка и започна да ми се получава следния проблем.Най-често при излизане от игра Монитора ми се изключва, но звука си продължава(гледах и филм когато се случи единия от пътите).При пускане и включване на монитора положението не се оправя.Смених кабелите, тествах със DVI i VGA, дори смених и самия монитор показва, че няма видео сигнал.Докато бях на 8.1 такъв проблем нямаше, появи се мигновено при ъпгрейда на 10 ката.Сложих най-новите драйвери от Нвидиа, когато не се промени нищо използвах новата опция в 10 за клийн ресет на системата, но проблема продължава(общо взето по 2 пъти на ден горе-долу.) Проверих във Reliability Monitor да не би да блокира нещо самия Уин 10, но единствените Critical errors са когато съм рестартирал от копчето.Това са ми параметрите на ПС-то:

Дъно: Asus P5N-E sli

Процесор:Intel Core 2 Duo E6750 @ 2,67GHz

РАМ: 4x1 Gb DDR2 800mhz

ССД/ХДД: Adata SP900 128GB SSD /// HDD Samsung HD321KJI 320GB

Видео:Nvidia Geforce 450GTS

Driver-a на видеото е 361.91, последния излязъл за момента.

Ако някой има идеи как да оправя проблема със загасването на монитора моля да сподели :).Ако ли не ще се ролбаква пак на 8.1

 

 

 

Аз бих се върнал, на старата версия 8,1. Но нека видим, какво ще кажат другите. Може да предложат решение.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Това с хардуерните гимнастики ми се видя безсмислено. От смяна на ос веднага да излезе от строй хардуер почти невъзможно

Във въпроса си дори сам сте си отговорили че проблемът е операционната система. Аз дори бих се върнал на 7.

 

Друго което можете да направите е да пробвате да актуализирате 10 до край.

И да наблюдавате промяна дали няма. 

Съответно с актуализации ако не изчезне проблема можете да пробвате други различни релийзи нови и стари до като не установите с кой бюилд релийз имате този бъг.

 

По всичко личи че драйверен конфликт.

Редактирано от Tanner Foost Foust (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 15 часа, Sturm написа:

Driver-a на видеото е 361.91, последния излязъл за момента.

Новия драйвер е за нови карти. Няма как да работи при тебе. Картата ти е от 2010г и ще ти трябва стар видео драйвер. Махни последния с Driver Uninstaller (DDU)

Опитай с по стар драйвер от списъка. Само натисни start search

На същата страница имаш и бутон auto DETECT YOUR GPU . И там да цъкнеш ще ти покаже оптималния драйвер за картата.

32 битова 10-ка http://www.geforce.com/drivers

64 битова 10-ка http://www.geforce.com/drivers

 

Редактирано от nikolela (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Добър вечер, за да не отварям нова тема пиша тук. Та проблема ми идва след като ъпдейтнах до 10-ката. Лаптопа върви много добре, но с един малък проблем. Инсталирам най новия драйвер от сайт на амд за радеон хд8570м, в девайс мениджъра картата се разпознава и работи, но лаптопа не пада под 52 градуса. Имах подобен проблем и на 8.1 но само със конкретен видео драйвър, а на 10 ката опитах всички възможни драйвъри и една и съща работа. Само когато деинсталирам амд драйвера и остана само на интелската карта, температурите се нормализират и в покой си седи на 42 градуса. Ако някой е имал подобен проблем, моля да сподели някакво решение. лаптопа е Lenovo G500(pentium 2030m/ 8gb/amd radeon hd8570m).Почистван е преди няма и месец така,че се изключва да е от мръсотия.


Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 13 минути, amd World написа:

лаптопа не пада под 52 градуса

Това коя температура е? А за почистването е от значение кой го е направил и каква паста и подложки е сложил.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

температурата е на процесора.аз съм правил почистването и съм поставил МХ4.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Колеги, оправих проблема. Изнамерих си един драйвер, който ползвах на уиндолс 7 и сега всичко е отлично - със отворени два таба в хрома съм на 45 градуса  а в покой е на 40-42

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Трябва да имате регистрация за да може да коментирате това

Регистрирайте се

Създайте нова регистрация в нашия форум. Лесно е!

Нова регистрация

Вход

Имате регистрация? Влезте от тук.

Вход


×

Информация

Поставихме бисквитки на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите условия за ползване.