Премини към съдържанието
 • Добре дошли!

  Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

  Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

   

Игри - общи дискусии, рекорди и настройки


Препоръчан отговор

Темата я създавам, понеже доста често в други теми главно за хардуер ( примерно тук), се разискват неща, нямащи нищо общо с хардуера или като цяло с темата, където се публикуват. Понеже забелязах, че дори да има тема за определена игра, то доста често се отплесваме към друга игра, реших да пусна и подобна тема, която да обере спама от други теми. Идеята ми е тук да коментираме всичко, което ни вълнува за дадена игра - било то настройки на графиката, периферните устройства ( клавиатура, мишка, волан...) или пък някой поставен рекорд - личен, а защо не и световен.  Тоест, предлагам в тая тема да не засягаме толкова хардуера, колкото това, за което е купен тоя хардуер, а именно игра. 

 

И за да дам тон на темата, ето едно мое клипче отпреди малко:

 

 

 Понеже цялата работа стана, щото без да искам си заличих предния най-добър резултат - 13-ти, тук се взех в ръце и подобрих още времето. Яд ме е, че първите два сектора бяха почти перфектни, дори имах преднина 0.358 секунди спрямо предното ми постижение, а в третия загубих над две десети. Ако бях повторил карането, мястото ми в ранглистата би било 6-ти или седми. При положение, че грешката ми дойде само при преминаването на еската след засичането за втория сектор, то с голяма вероятност бих казал, че времето би било още по-добро, вероятно поне с една десета. Или вече се доближавам до топ 3. Да, ама не...както казваше Бочаров, лека му пръст. 

 

Който го интересува, към края на клипа съм дал и настройките на автомобила + настройките ми за клавиатурата. 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

 • Отговори 3k
 • Създадено
 • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Aз го докарах вчера до 613-и а имам клипче от подобрението ми от 807 до 697,но като заек в играта съм далече още от такива резултати.

 

 

Иначе докато търсех нещо да попрочета за RRRE, намерих в техния форум препратка към това.

 

 

Така да се каже еквилента и с месечен абонамент. Тази игра играеше и момчето от което си купих кормилото. Техниката била същата ,така че и това което обясняват важи и за двете игри,.

 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

публикувано (редактирано)
преди 1 час, Tommygun написа:

Aз го докарах вчера до 613-и а имам клипче от подобрението ми от 807 до 697,но като заек в играта съм далече още от такива резултати.

 

 

Иначе докато търсех нещо да попрочета за RRRE, намерих в техния форум препратка към това.

 

 

Така да се каже еквилента и с месечен абонамент. Тази игра играеше и момчето от което си купих кормилото. Техниката била същата ,така че и това което обясняват важи и за двете игри,.

 

Аз iRacing  си купих преди два месеца лиценз за един месец, имаше някакво намаление, та реших да видя какво е. Обаче се оказах изигран. Играта може да се управлява само с кормило, джойстик и мишка. Пробвах да направя една обиколка с мишка, ама не можах да се задържа в пътя :P После тия се убиха да ми пращат съобщения, че ми е изтекъл абонамента. Аз обичам такива игри, като тая и  например rFactor 2. Има демо в Steam  с два автомобила - някаква формула и Chevrolet Corvette. Формулата се оказа малко трудна за каране, дори да си настроя клавиатурата. Шевролета обаче е супер. Клавиатурата има доста настройки - повече от тия при RRRE. Това не означава непременно по-добро управление, но поне нивото се докарва до същото. Не си я купувам, защото и искат над 100 лева. Бях се навил да си взема rFactor 1, дори платих, давайки 5 лева мисля, но ми пратиха съобщение, че играта я няма налична и явно е станало грешка. Предложиха ми да изчакам или да ми върнат парите. Аз си взех парите. След това гледам играта станала 4-5 пъти по-скъпа и се отказах. скоро пак бяха я намалили на 6-7 лева, но умря Марко. Ако ми попадне изгодно rFactor 2,  бих сия купил. Под изгодно разбирам 20-30 лева. 

 

Относно моите постижения в RRRE...ами подобрих ги поне 6-7 пъти и все с няколко стотни и дори хилядни. Общо взето смъкнах 250 хилядни спрямо горния клип и съм 11-ти. Преди малко бях и 12-ти, че един унгарец излязъл на второ място, но си върнах 11-тото място. За днес стига толкова. Много се дразня, когато поставя рекорд с най-бърз трети сектор. Това ми действа някак си подтискащо (демотивиращо) и дори да водя с 2-3 десети преди трети сектор, ми е трудно да съм добър и в последния. Преди малко точно това стана - две десети аванс на втората контрола и на последния завой в тревата :)  Иначе досега да съм 4-ти, 5-ти. 

 

 

 

Редактирано от Кико (преглед на промените)
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

След още малко километри днес, вече съм пети и то с неидеално време  в нито един сектор. Дори карането бе по-нервно от нормалното. Но понякога и късметът помага. И отново възникна въпросът  в мен - а какво бих направил с волан след 1500 км на тая писта. Определено с клавиатура си е изпитание и игра на тото понякога - ще вземе ли завоя, няма ли да вземи. Спирането точно ли е или не, а от там и ускорението и скоростта няма ли да са много за вземане на  завой. Щото едно отпускане на газта и ето ти леко поднасяне ( в случая недозавиване) и последващо бавно натискане на газта, понеже и настройките ми за газта са такива.  

 

 

Всички шваби ги минах засега. 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Вчера по някое време те видях че стриймваш докато бях навън. Стана ми интересно - как сменяш разпределението на спирачното усилие в движение. Защото това определено помага много. 70:30 определено са много за първия завой,но пък нужни за обратния. И се канех да те питам дали по принцип не може да се прави, а сега гледам го правиш. Нещо не намерих такава настройка. Или може би я няма за волана - макар че трудно мога да се представя.

Иначе честито - аз се вкарах вчера във филм с моето Raspberry Pi и не съм пипал да играя.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Има в настройките, но трябва да се зададат ръчно клавиши. Предполагам може да зададеш два клавиша на волана, с които да сменяш спирачното разпределение. Аз съм задал да сменям със "z" и "x"  на клавиатурата. Те са точно до клавишите, с които сменям предавките - Shift  и left control. Свикнах така от едно време с NFS... забравих кое точно беше. Удобно е, защото тия клавиши реално са най-отдалечени към края на клавиатурата и са най-удобни. Освен това си управлявам винаги с 4 клавиша от numpad-а, освен ако играта не разрешава това. А много игри го правят, включително Project Cars. Това ме дразни и понякога не я играя, щото ми е неудобно със стрелките и трябва време за свикване. Аз бях ти казал преди в темата за DIRT Rally  мисля, кога си сменям спирачното разпределение. В общия случай правилото е следното. При максимално развита скорост и яко спиране преди остър завой, спирачното разпределение се прави възможно най-голямо, тоест се прехвърля към предните спирачки, за да се избегне блокирането на задните и от там поднасяне. Аз рядко стигам до 70:30, както тук, но обикновено го правя до 65:35-67:33  и дори по-малко, в зависимост от автомобила, защото при различните автомобили има разлика. Другия фактор, с който се съобразявам, е колко съм нагласил спирачното усилие ( не го бъркай със спирачното разпределение на спирачното усилие). Ако съм го нагласил на 100% примерно, трябва и разпределението да е повече към предните колела по простата причина, че вече задните блокират по-рано. И цялата философия е в това, да се избегне колкото може по-дълго време блокирането на колелата. От там и си нагласявам усилието на спирачния педал, в случая на спирачния бутон. При това състезание аз съм на 50%, то се вижда към края на клипа. Иначе на други писти с други автомобили стигам и до 100%. Всичко зависи от автомобила и кога блокират колелата. И точно защото при бързо спиране от висока скорост колелата блокират почти винаги поради дългия спирачен път, си нагласям спирачното усилие( в спирачния цилиндър) по-малко, ако имам по-дълго спиране и блокиране на колелата или по-голямо, ако писта няма дълги спирания. 

 

Относно настройките, ще ти дам някой скрийншот за ориентация. Там има три менюта с настройки.

 

2016-03-25_175610.jpg

 

Друга важна опция която ползвам при някои автомобили, които имат ракшън контрол, то това е регулирането на тракшън контрола в движение. Преди това обаче се нагласят стойности в настройките на автомобила за силата на тракшън контрола. При някои автомобили те стандартно са 0, при други са настроени на някакви минимални стойности, а на по-старите автомобили 9 като време на излизане в играта, а не като модел), са и доста по-големи тия стойности. Например, ако имаш DLC-то за DTM 1992-ра,  там стандартно стойностите са на 0. Обаче може да ги смениш. За всяка писта настройките за ден автомобил се пазят автоматично и каквото да играеш, почнеш ли тая писта, си с последните направени от теб настройки. няма нулиране като при някои други игри. Това ми харесва, защото може преди година да съм си настроил автопмобила на дадена писта и настройките се пазят. Ето за какво говоря. Стандартно е така при Mercedes DTM 1992:

 

2016-03-25_180221.jpg

 

Може да ги променяш както искаш:

2016-03-25_180400.jpg

 

Между другото, тоя Мерцедес ми е любимата за каране кола. Стабилна е дори без TC,но си карам с TC  за по-сигурно, че мразя да се завъртам на изход от завой. 

 

И като казах, че TC  може да се променя по време на движение, ето какво съм настроил аз:

2016-03-25_181130.jpg

 

С 1 и 2 си намалявам и увеличавам TC. Има 6 степени както виждаш така, че с 2-ката си ги изреждам до 6-тата настройка, а с 1-цата обратно. 

 

Изобщо, доста полезни настройки може да намериш, включително ръчна спирачка, която лично аз ползвам, ако се завъртя на пистата, та да вляза по-бързо в пътя. А и на планинското може да се ползва при остри завои. 

 

Между другото, мисля след малко да напазарувам някой друг автомобил, че има намаление на писти и автомобили 50% следващите 2-3 дена. 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

А аз вчера цял ден се знаимавам с малинката и не съм пиапл но днес мисля да покарам малко - определено почна да ми харесва игричката. Даже мислех да си изровя дисковете с GRT/2 и Gt Legends,които едно време зарязах понеже ми бяха трудни с клавиатурата. Или може направо да си купя някоя и друга кола и писта.

А как става това с тея точки - само с пари ли ги купуваш или ако примерно участваш в някой challange и си напред ти дава точки,както е с парите в Dirt.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

публикувано (редактирано)
преди 1 час, Tommygun написа:

А аз вчера цял ден се знаимавам с малинката и не съм пиапл но днес мисля да покарам малко - определено почна да ми харесва игричката. Даже мислех да си изровя дисковете с GRT/2 и Gt Legends,които едно време зарязах понеже ми бяха трудни с клавиатурата. Или може направо да си купя някоя и друга кола и писта.

А как става това с тея точки - само с пари ли ги купуваш или ако примерно участваш в някой challange и си напред ти дава точки,както е с парите в Dirt.

Ами има няколко състезания, нарича се competition, което си нямам представа какво означава, не съм си го и превеждал. Няма начин да не си забелязал. Някои състезания имат награди, специално това с NSU  не. Аз съм печелил точки от там. 100 VRP  се равняват на 2 лева или едно евро. Ако имаш точки, може да платиш с точки. Ако не, плащаш в евро. Препраща те към Steam  портфейла и там ако имаш пари, плащаш. Ако нямаш, добавяш и разрешаваш да се плати. Това е. Значи за наградите...има състезания, където се рапределят точки на случаен принцип между участващите. Има и състезания, дето първите вземат повече точки и наградите стигат доста големи сумички, достатъчни да си купиш някое DLC и повече. Има награди, където директно подаряват DLC. Аз преди година затова си взех тая механична клавиатура, че със старата се бях хванал да играя за някакво DLC. мисля бе DTM 2014. Първите 10 печелиха. Но състезанието продължи един месец. До към средата на месеца бях стигнал до 6-то или 7-мо място, но към края вече се появиха някакви карачи и излязох от топ 10. Мисля закотвих на 16-то място, трябва да проверя, то го има в историята на профила ми. А и ти може да го провериш мисля. Тогава се разочаровах и престанах да играя competition. Само за спорта се пусках там, където разпределят vRP. Имаше състезания, където и до 100-но място даваха точки. Там е лесно да спечеля, но напоследък гледам точките ги раздават на случаен принцип или на твърде малко хора в челото. 

 

Аз вече си купих почти всичко. Останаха само 2-3 автомобила, но не мисля сега да ги вземам. Пистите всички ги купих - вчера Spa  и Macao. Втората не я купувах, защото има един завой на 180 градуса и с клавиатура ен се взема по никакъв начин. Или поне така бе до вчера, когато реших да пробвам с NSU TTS, използвайки ръчна спирачка. Между другото, поставих и рекорд с тая кола на тая писта, което пак доказва, че няма невъзможни неща. Тая писта наподобява на Монако, но има и доста бързи широки прави. Една обиколка се прави за над 3 минути.  

 

Тия дни чакам ( вероятно след като приключи намалението утре), да пуснат и Nordshleife  заедно с WTCC2015  автомобилите, където има и Lada Vesta. Само заради Ладата чакам с нетърпение това DLC. Сигурно от година го чакам, но тая Лада така и не са я пуснали още. Иначе като пускаш играта, доста често има и реклама на тая Лада, та само ме дразни.Чакам и McLaren 650S  заедно с BMW 235i. Това второто ще ми е доста интересно. Вчера попаднах на едно клипче с Nordshleife. За информация:

 

 

 

Миналата година гледах директно това състезание по Евроспорт. С волан ще да е супер. С клавиатура едва ли :) WTCC-то е мъка, ако не си настроя газта на 10%, за да не ми бяга предницата, щото автомобилите са с предно предаване. А и голяма играчка да настроя окачването така, че като отпусна газта, задницата да не иска да ме изпревари. Те пуснаха някакви ъпдейти и нещата се пооправиха, но не е за клавиатура това. Нищо, че и там имам добри резултати, особено със Ситроена на Льоб. 

 

ПП: Щях да пиша още нещо за наградите, но забравих. Понякога има награди волани със седалки. опитах се и за тях да играя, ама нали се сещаш, че за да играеш за седалка и волан, ти трябва седалка и волан :P Само първия печели, а това е невъзможно. Хубавото е, че който е печелил преди в competition,  не му дават награда и е извън класирането. Това за състезанията DTM. Сега има и цяла година шампионат DTM,  та там се трупат точки и накрая се излъчва победител. Изобщо, много състезания, но аз съм се съсредоточил само върху най-бързите обиколки.

 

Ако си решил да купиш някой автомобил, то имаш възможност преди това за 4-5 минути тест драйв. Дори може само с това да се занимаваш, ако не притежаваш автомобилите - тест драйв. Само една писта е, но пък я научаваш наизуст.  За жалост няма тест драйв на пистите. 

 

Редактирано от Кико (преглед на промените)
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Тоя в клипчето обяснява точно за това с бягането на задницата, че е променял toe angle. Аз съм карал досега само тая дъртата но имам чуството че на писта тея настройки са изключително важни за toe angle и camber. Като четох покрай Dirt за какво са и определено има логика а и специално там има огромен ефект върху стабилността.Особенно по време на ускорение и най-вече спиране.

Мисля че за предното предаване трябва да се "затворят" задните и "отворят" предните гуми,базирано на това накъде дърпа или натиска силата при ускорение и спиране.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 41 минути, Tommygun написа:

Тоя в клипчето обяснява точно за това с бягането на задницата, че е променял toe angle. Аз съм карал досега само тая дъртата но имам чуството че на писта тея настройки са изключително важни за toe angle и camber. Като четох покрай Dirt за какво са и определено има логика а и специално там има огромен ефект върху стабилността.Особенно по време на ускорение и най-вече спиране.

Мисля че за предното предаване трябва да се "затворят" задните и "отворят" предните гуми,базирано на това накъде дърпа или натиска силата при ускорение и спиране.

И аз точно с това се занимавах, макар да не съм чел инструкции. Обаче е трудно да се нацелят правилните настройки. То не е само да не бяга задницата, а и предницата да влиза и излиза добре от завой при подаване на газ.С клавиатурата нещата се усложняват заради константното подаване на газ. Ти с педала може да регулираш допълнително газта, аз просто натискам клавиша и чакам да подаде газ. Ако забавя подаването на газ, губя време. В обратния случай предницата може да тръгне рано към външната част на завоя. Там значение имаше и настройката на диференциала, но при WTCC  и това е ограничено в някакъв интервал. Но за волан не знам как е. С клавиатурата просто си нагласям да е удобно за управление, не толкова за бързина. 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Напредвам.....

 

 

Само че като гледам ти си карал около има няма 10 пъти повече обиколки от мен на тая писта. Аз няма нерви за толкова каране - преди малко щях а откъртя кормилото от бюрото с тоя обратен завой. 2-3 пъти правя по 2-3 десети на първи и трети сектор и губя всичко в тъпия обратен завой.

Редактирано от Tommygun (преглед на промените)
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 час, Tommygun написа:

Напредвам.....

Само че като гледам ти си карал около има няма 10 пъти повече обиколки от мен на тая писта. Аз няма нерви за толкова каране - преди малко щях а откъртя кормилото от бюрото с тоя обратен завой. 2-3 пъти правя по 2-3 десети на първи и трети сектор и губя всичко в тъпия обратен завой.

А, браво. Аз се олях малко с карането. 600 обиколки и 1800 километра. Ако бях тръгнал от Дунав Мoст, досега да съм при теб :P  А защо не пробваш да намалиш от настройките на играта времето за подаване на газ? 

 

2016-03-27_160543.jpg

 

Така и да натискаш яко педала на газта, в завоя няма да ти бяга задницата, ако това е проблема. Освен това имаш и едни други настройки, не знам дали си ги видял. Не знам и как ще работят при волан, при мен втората настройка омекотява завиването. 

 

2016-03-27_162145.jpg

 

Иначе аз сега се заиграх на Spa. Това е последната появила се писта в тая игра и макар да е DX9,  харесва ми как са направили графиката. Особено ако караш сутрин или привечер. 

 

Spoiler

2016-03-27_160939.jpg

 

 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Не ти се виждат 2 от 3 снимки. Това с педала на газта не действа при мен. Явно очакват да мога и сам да си го натискам както трябва. Настройката се променя но резултата е един и същи.

И проблема ми е в точката на спипране и захода към обратния завой,като най често го изпускам. Ако спирам много рано ,губя много време,но ако спирам по време на левия, задницата поднася и като завия надясно и става мазало все едно на рали захождаш за обратен без ръчна само със заигравка. Но ще му хвана цаката де.Иначе имам потенциал поне за още 8-9 десети само да го уцеля.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

публикувано (редактирано)
преди 58 минути, Tommygun написа:

Не ти се виждат 2 от 3 снимки. Това с педала на газта не действа при мен. Явно очакват да мога и сам да си го натискам както трябва. Настройката се променя но резултата е един и същи.

И проблема ми е в точката на спипране и захода към обратния завой,като най често го изпускам. Ако спирам много рано ,губя много време,но ако спирам по време на левия, задницата поднася и като завия надясно и става мазало все едно на рали захождаш за обратен без ръчна само със заигравка. Но ще му хвана цаката де.Иначе имам потенциал поне за още 8-9 десети само да го уцеля.

Сайта дето качвам не работи в момента. Исках да кача още снмимки но видях, че има проблеми. Ще се появят някой ден :) 

 

Точката на спиране...понеже няма АБС, си избирам някаква точка, може би десетина метра преди началото на бордюра. Захождам към него най-често, дори стъпвам леко. Ако е твърде висока скоростта ( щото тя може да е по-ниска или висока, в зависимост как съм ускорил от предния завой), просто помпя спирачката 1-2 пъти докато превключвам на по-ниска предавка. След това малко преди завоя захождам точно към десния бордюр, отпускам спирачния педал ( хаха) и задницата леко се измества. После внимавам с газта на изхода, като се стремя да съм по-близо до бялата линия в завоя. То като въртиш обиколки и почваш да го правиш машинално. Само че проблемни са доста завои и за всеки трябва да мислиш. Един да изтървеш и губиш. В един момент си направил почти всичко перфектно и трябва да изтръгнеш по още някоя стотна от завой. Ей тогава става трудно. 

 

Сега се загледах в рекордите си, които съм качил преди месеци и години. та да разнообразя малко темата:

 

Тука съм малко 4-ти малко преди края на надпреварата четвъртия ден.

 

 

 

 

И още един рекорд преди повече от година. За последно мисля съм втори, не съм пускал играта скоро:

 

 

 

И един от Project Cars, където се вижда кой с какво е играл. 

 

 

И малко на дъжд:

 

 

 

 

 

И малко рали:

 

 

 

 

Редактирано от Кико (преглед на промените)
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

публикувано (редактирано)
преди 1 минута, peppep написа:

Рекорд-129 победи на компетитив в цс го

Дай някой скрийншот, че така и аз мога да спомена 129 победи в Race Room ( не съм много далече от истината де) ;)

 

Редактирано от Кико (преглед на промените)
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

брат имам я от скоро написал съм 1 в повече

иначе на пс4 и на комп съм лог на фифа 16 мортал комбат 10 но ги играм в зала с пс4

преди 1 час, peppep написа:

брат имам я от скоро написал съм 1 в повече

иначе на пс4 и на комп съм лог на фифа 16 мортал комбат 10 но ги играм в зала с пс4

бог,не лог

за съжаление не ми е толкова мощен компа

на грид 2 също съм добър

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 38 минути, peppep написа:

брат имам я от скоро написал съм 1 в повече

иначе на пс4 и на комп съм лог на фифа 16 мортал комбат 10 но ги играм в зала с пс4

бог,не лог

за съжаление не ми е толкова мощен компа

на грид 2 също съм добър

Ако си добър на GRID 2, може да врътнем 2 обиколки някой ден  в Steam :)  Аз не съм я играл много отдавна, но няма проблем. 

 

Сега се сетих, че при GRID 1  имах 10 ника легенди, което ще рече по 1000 точки онлайн, като за победа се даваха 3, за второ място 2, за трето 1. Щях да имам и повече легенди, но играта позволяваше само 10 сейфа, а и сървърите затвориха, нищо че играчи много. 

 

 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

@Tommygun, току що се появи ъпдейт за RRRE. Гледам има и доста нови неща за FFB:

 

LIVE 

What’s New (Summary) 

- Massive physics overhaul for GT3-Specs classes, Prototype classes, GTO class. (Please note that the leaderboards of these classes have been wiped due to the overhaul) 
- Compact HUD to replace the mini hud. 
- FFB additions. Minimum force, slip effect, ffb meter, ffb multiplier per car. 
- Load/Save Car setups. Players can now save and load their car setups. 
- Bigger Grids. Maximum opponents on certain tracks can now go up to 100. 
- Fuel management in car setup 
- Oh, and new content too. 

Game: 

- Added support for Logitech G29. Please note that all Logitech users need to get the latest drivers from Logitech to have wheel ranges working properly. 
- Implemented Compact HUD which replaces the minimalistic HUD. 
- Added Bigger Grids, allowing tracks to have more than 24 opponents. The maximum number depends on the track and can go up to 100. (SP only for now) 
- Implemented FFB Meter which can be used to check the ffb output for clipping. 
- Implemented FFB Minimum Force which allows player to amplify small FFB forces. This is mostly for players that have the “dead center” problem when driving straight. 
- Implemented FFB Slip effect which simulates when the tires struggle for grip during wheelspin, understeering, sliding, heavy braking. 
- Implemented stationary friction in FFB to solve wheels that rotate by themselves while the car is stationary. 
- Implemented FFB Multiplier per car in the car setup, allowing player to adjust the overall FFB strength for a car individually. 
- Added a new Steering Animation Setting in Vehicle Settings. Player can now set the steering animation rotation to be a custom degree or to match what’s in car setup under steering settings. 
- Added Load/Save in Car setup. Also reorganized the settings a bit. 
- Removed old auto saving of setup when leaving car setup screen and related logic. Car setup will no longer auto save and the unsaved changes will disappear when leaving the game session. 
- Added fuel to car setup. 
- Implemented lap invalidation for wallriding. 
- Fixed some threading exceptions that could trigger a crash. 
- Fixed some camera related rendering thread issues that could trigger a crash. 
- Fixed random crash that could occur when pulling out of pits in single race practice session. 
- Fixed an issue where the game was only seeing the integrated graphics card on laptops with NVIDIA Optimus. 
- Changed fallback null texture format to better support older low end graphics cards that were getting crashes on startup. 
- Fixed an issue where start lights could get stuck on screen on certain occasions. 
- Fixed an issue where the game would spawn the player at an incorrect garage spot. 
- Improved Shadow split calculation 
- Added a potential fix for parts falling off car at race restart. 
- Fixed so that pitmenu, pit window and pit related overlays don’t show up post race. 
- Fixed a crash that could occur while using instant replay. 
- Fixed cars flickering in replay. 
- Changed so ambient sounds for tracking cameras are initialized after the loading is done to fix some wrong calls. 
- Optimized the logic performance. 
- Fixed issue with test drive losing audio when alt-tabbing and going back to the game. 
- Fixed an issue with returning to garage after pause. 
- Fixed cars popping in and out on occasion. 
- Fixed error messages in the new menus appearing as white text on white background. 
- Revised several controller profiles according to the new ffb additions. 
- Added Logitech G29, Fanatec CSR and Thrustmaster T300 F1 Wheel addon profiles. 
- Tweaked keyboard default profile for better steering at higher speed. 
- Fixed issue with ffb gain only being updated on device initialization which meant that changing it in options didn’t change anything). 
- Fixed so wheel range, rev lights and led display are reset when game is closed. 
- Added supplemental controller type so that devices such as shifters and pedals trigger the right dialogue when initialized. 
- Changed so control set evaluation is only done on controller that's not supplemental. This fixes the with wrong control set being selected by pedals etc and removes extra dialogs asking the player if he wants to create a profile for them. 
- Fixed a crash that could occur in driver logic. 
- Fixed a freeze that could occur after the initial track load. 
- Fixed gear damage that was occurring when downshifting on cars with downshift prevention. 
- Changed LiveTimings, Race Monitor and Session Info to be part of the Menu System instead of being static variables/singletons. This is an attempt to clear up some of the mess and to hopefully fix the issue with menu being broken sometimes after session switches. 
- Fixed so “Visible Cars” feature applies on any camera, including free cam. 
- Fixed so only timing and position overlays are disabled when the tv overlay setting is off. 
- Changed so low fuel, push to pass and drs overlays are not shown if the compact data display is active. 
- Fixed a crash that sometimes occurred when bringing up the pit menu. 
- Fixed issue with PitPresets not being shown if they're created mid race through the pause menu. 
- Added menu music and music volume setting in sound options. Multiplayer: 
- Added bigger grids in company dedicated servers for testing. We will set up few servers with more than the usual grid size (up to 100) to test and would like you all to join to help us testing. 
- Various potential fixes for a crash that was occurring when switching from qualifying to race in Multiplayer. 
- Increased stack size for game to fix the stack overflow crash that could have occurred when joining MP. 
- Fixed small issue with garage screen not refreshing after session switch in MP (still showed old session type name if player was in the menus during switch). 
Sounds, Cameras, Physics & AI: 

- AI now better respects track limits. 
- AI now visually use default steering settings for their car. Player’s car under AI control now also uses player’s steering settings. 
- AI cars now properly use the correct Final Ratio for their gearbox on the current track. 
- Updated chase cameras for all so player can feel the car better and be able to see enough of the road ahead 
- FallOffDistances (distance at which sounds can be heard) adjusted so replay volume on TV Cameras are balanced with gameplay volume. Engine sounds now have a longer audible distance 
- Ambient sound samples on old tracks are now starting at random moment in the samples. 
- RoadFeel Effects and Suspension Squeak sound option levels are now set to 40% by default. 
- Helicopter cameras now play a constant Helicopter sound sample (was using a fixed area before) 
- Wind sound sample (open cockpit cars) updated, volume decreased for a better balance in Stereo setups 
- New sound sample for rumblestrips 
- Fuel Estimates adjusted for all cars and tracks 
- FFB Multiplier adjustments for various cars 
- Audi 90 GTO : Massive physics update, cranked idle engine volume to 11 
- Chevrolet Greenwood (Gr.5) : Suspension sounds were missing. 
- Formula RR2: Fixed rearview camera in triple screen 
- GT3-specs cars: Massive physics update, new external sounds for the Z4 and P4/5, improved standing starts for AI’s 
- Prototype cars: Massive physics update, new sounds for all, action cameras added. 
- NSU TTS : Fixed a floatiness feeling, AI’s should now be better at standing starts 
- Hockenheim GP : TV camera files updated 
- Indianapolis: merged cut track rules 
- Macau : Tweaked AI lines around the hairpin, Fixed a couple TV cameras that were affected by guardrail / tree objects 
- Paul Ricard : TV Cameras updates 
- Salzburgring : AI tweaks 
- Spa-Francorchamps : TV camera files updated 
- Suzuka : AI tweaks 
- Zandvoort : TV cameras cleanup Art: 

- Added new content 
- P4-5 : swapped liveries in GTR3 
- Mercedes SLS GT3 : Fixed weird polygon on hood when damaged 
- New sky textures ( global ) 
- Minor livery fixes 
- Audi 90Q GTO : fixed a weird keyhole in taillight 
- Brands Hatch : Reduced bumpiness 


Portal: 
- Added Improved Newsfeed system which now works as a standalone application. 
- Added fallback functionality on timeouts on steam callbacks to ensure the transaction gets cancelled if Steam store times out as it did during holidays. 
- Fixed a purchase processing issue that could have triggered “nothing to buy” message, buying twice, and things not appearing as purchased problems. 
- Fixed a store content filtering issue in competition launcher and game menu. 
- Fixed so player can challenge other cars in a class where they own one of the class if they filter by class in LB (All cars in LB list). 

 

 

4GB. Да видим какво са направили, че гледам променяли физиката на GT3  автомобилите, а това означава заличаване на класациите. Пак. Променяли са и настройките за клавиатура при висока склорост...дано да е това, което си мисля, а не нещо, за което не се сещам. Оправяли са и поведението на AI. Не че и сега не бе добро, ама имаше моменти, когато при рязко спиране се натрисат в теб. Добавили са и G29, което ме радва, че преди време си харесах тоя волан. Вече съм спокоен :) . Още нещо, което ме кефи, е въвеждането на гориво, с което може да караш. Да видим дали е така. Ще стане още по-интересно. 

 

За един ден два големи ъпдейта - на RRRE  и Assetto Corsa. И то все големи промени. AC  наистина вече е с още по-добра графика и детайли на пистите, което ме радва, но не и видеокартата. Нови автомобили, нови писти...но старото калпаво управление с клавиатура на по-обикновените несъстезателни модели. Яко, ама волан трябва. 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Oлеле какъв е тоя ферман,аз само да го прочета не мога ,камо ли да влизам да настройвам.;)

А G29 не знам дали си гледал и чел ревюта,но е абсолютно същата техника като на G27. И струва майка си и баща си и ти го дават без скоростен лост. Колкото и да съм фен на Logitech(цялата ми периферия е тяхна) , няма с какво да оправдаят тази цена.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 2 минути, Tommygun написа:

Oлеле какъв е тоя ферман,аз само да го прочета не мога ,камо ли да влизам да настройвам.;)

А G29 не знам дали си гледал и чел ревюта,но е абсолютно същата техника като на G27. И струва майка си и баща си и ти го дават без скоростен лост. Колкото и да съм фен на Logitech(цялата ми периферия е тяхна) , няма с какво да оправдаят тази цена.

G29  ми хареса като визия и изработка. Поне с такова впечатление останах, когато гледах преди време видеоклипчета. Има време за волан, ще му мисля после. Но пък един от въпросите в мен отпадна - дали G29  става за PC, освен за PS4. Пуснах тук тоя ферман, защото нали скоро говорихме за FFB. Явно аз съм се объркал и е ставало въпрос за FFB, Но след ъпдейта на играта, който се появи преди час. 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Tова с графиките за FFB го разправяше единия по клипчетата,че той играел бетата и там го имало и какво били променили. Явно пача чак сега е дошъл за всички.И G29 става за ПЦ ,но мисля че не му работят всички работи.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Те хората предупреждават, тия с Logitech  да си ъпдейтнат софтуера за да нямат проблеми. При всяко пускане на игра ми се появява това съобщение. Иначе сървърите днес са претоварени, бавно зарежда и крашва. И друг път е било така след ъпдейт или след някакво голямо намаление, когато хората са хукнали да купуват и играят. Затова зарязах за днес играта, но впечатленията ми са положителни. Променили са малко сенките, а пистите ми се струват с по-добра графика, може би заради променените сенки. но може и да си внушавам. При всички положения не мога да направя от първия път разлика спрямо днес ъпдейтналата се Assetto Corsa,  макар че там са насадили по-буйна трева. Обаче дърветата са неподвижни. При RRRE  са направили подвижни дървета, да не повярваш! Е, не като при старите игри, дето цялото дърво се клати, а дискретно мърдане на листата или някои клончета. Това ми харесва. Харесва ми, че при SP  мога да заредя колкото гориво си искам и то да свърши някъде с прихълцване на автомобила. Обаче има някои неща, които не ми харесаха. Така и не можах да си изкарам GHOST Car-a,  както и времето с което изоставам или избързвам на всеки сектор и като цяло. Обърнах менюто, но така и не можах да го подкарам. Май ще се чакат пак ъпдейти. И други визуални бъгове видях, като преплитане на екраните преди състезание. 

 

Реших днес за последно да се пробвам в competition  с NSU-то, но така и не ме пусна. Все ме изхвърляше щом стигна до зареждане на пистата. А днес изтича срока, ще си остана 6-ти от близо 2000 играли. Това май е най-добрия ми резултат в тая игра. В DTM 2013  стигнах 16-ти от по-малко играчи, но там наградите бяха по-големи - за топ 10 - DLC DTM2014. 

 

 

 

 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Ако има мераклии да се състезават следващия месец безплатно - free to play, могат да се пуснат в Австралия на Mount Panorama с Cadilac CTS.

2016-04-02_110022.jpg

 

 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Ще се включа само да си оправя кормилото. Тоя ъпдейт ще иска сериозна пренастройка на всичко. Вчера пуснах това с аудито и бях от стена в стена. Ще трябва да си поиграя с основните настройки и после гледам че всяка кола си има собствен мултипликатор и ъгъл на въртене.

И ето ви малко разнообразие от рейсърите. Това е играта която съм играл най-много, а това е на основния ми герой.Като се има впредвид че има много хора и с доста повече играно време. Аз съм само на гости за по 2-3 месеца последните 4 години.

WoWScrnShot_040216_114431.jpg

А титлата е на английски The Insane. Все още трвърде малко хора я имат просто поради факта че отнема месеци за да се постигне.

А ето и едно от врмемето когато това беше най-трудната битка в играта. Преди всички пачове и намаляне на трудността. 7-8 седмици по 4 пъти в седмица по 3 часа 25 човека опити. Умираш - влизаш и умираш пак само за да може да свалиш боса с още 2% по-ниско на края на вечерта.Както се вижда още монитора ми е 4:3 и записвам с Fraps на 30 кадъра без компресия......;););)

 

Редактирано от Tommygun (преглед на промените)
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

  Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 • Разглеждащи това в момента   0 потребители

  • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.
 • Горещи теми в момента

 • Подобни теми

  • от vokil vulgarhan
   Един от най-добрите двигатели за страхотни beat 'em Up игри. Ще го намерите на страниците на ChronoCrash.
   На GithHub ще откриете всички нови версии на програмата https://github.com/DCurrent/openbor/releases
   Вече готови Игри за OpenBoR https://www.speedallonlinegamessiteshere.com

   Български отбор обаче все още липсва. Mожете да прочетете тази статия и да се включите в ''надпреварата'' https://openbor.start.bg/OpenBoR+предизвикателство-20663
    
    
  • от Mrnobody11
   Здравейте всички.
   Имам един въпрос някой знае ли къде мога да намеря ивеститор във България става въпрос за инвестиция във андроид игра искам да създам нова и интересна игра за андроид сигурен съм че играта ще стане хит защото няма подобна игра във плей стора а доста андроид потребители търсят нови и интересни игри.
   Знам за така наречените енджъл ивеститор но си нямам идея как се прави бизнес план проучвания и тн. Аи тези проучвания струват пари които нямам така че ако някой знаяе къде мога да се свържя дирекно със инвеститор и да му обясня за какво точно става въпрос и че наистина идеята ми си струва моля да сподели
  • от makabi
   Здравейте,
   търся лаптоп за игри и гледане на филми, бюджетът ми е до 1800-1900 лева.
    
   Кажете ми дали този е добър избор: https://ardes.bg/product/acer-nitro-5-an515-55-73hh-nh-q7jex-00l-173951
    
    
  • от dream3dprint
   Здравейте. От тук нататък ще публикувам технологични статии на теми, които ми харесват  Приятно четене.
    Шест причини, поради които да вземете проектор (вместо телевизор)
          Имате просторен хол, хубави мебели, голяма стена. В този момент инстинктът ви кара да похарчите парите си за хубав нов телевизор с плосък екран. Но ако пазарувате с ограничен бюджет или искате по-креативно решение за нуждите на мултимедийното си преживяване, помислете дали да не се откажете напълно от телевизора и да вземете проектор на негово място.
   Проекторите притежават множество изненадващи предимства и въпреки, че може да си помислите, че проекторите са стара технология, не се притеснявайте. Съвременните проектори могат напълно да обърнат представата ви за кино и мултимедийно преживяване на вашата скучна бяла стена. Ето няколко причини, поради които те са чудесна алтернатива на телевизорите.
    
   1. ПОЛУЧАВАТЕ ПО-ГОЛЯМ ЕКРАН ЗА ПАРИТЕ СИ.

        Ако искате голям телевизор с плосък екран, обикновено ще трябва да похарчите стотици левове. Но с проектор, който струва между 500 и 1000 лв, можете да пуснете любимите си филми с големина от 50 до 300 инча с резолюция до Full HD. Дайте малко повече пари и резолюцията вече става 4к. Можете също така да получите прилично изображение на екрана и за по-малко пари, тъй като много проектори са с резолюция 720p.
    

   2. НЕ ЗАЕМА МЯСТО НА ПОДА ИЛИ НА СТЕНАТА.
    
       Ако телевизорът трябва да се монтира върху стената, тя трябва да се пробива. Ако решите да стои до стената ще му трябва голям здрав шкаф подложен под него. Това превръща телевизора в централен обект в стаята. От друга страна проекторът е доста по-малък и може просто да бъде поставен на рафт, като така не заема никакво пространство.
   Дори ако си вземете екран за проекция, той може да бъде сгъваем и така стената ви също ще си остане незасегната.
    
    
   3. ТОЙ МОЖЕ ДА БЪДЕ СМАРТ.

        Проекторът може да изглежда като ретро технология, но с правилната настройка можете да свържете вашия Apple TV или Chromecast към вашия проектор, както и DVD плейър, конзола за видеоигри, телефон или компютър. На пазара вече има модели и с вграден андроид в тях.
    
    
   Следва продължение...
    
    
    
  • от martin0566
   Вие използвате ли  Nvidia Geforce Now Cloud Gaming? Аз лично го ползвам откакто е излезнал извън бета версията и съм горе-долу доволен. Понякога е пикселизирано, понякога не,защото сървърите понякога са натоварени, но по-често върви без проблем. Кажете какво е вашето мнение на Geforce Now.
×
×
 • Добави ново...

Информация

Поставихме бисквитки на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите Условия за ползване