Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Игри - общи дискусии, рекорди и настройки

Featured Replies

преди 3 часа, Валсо написа:
Най-после успях да подкарам тази игра на едноядрен процесор. i7-12700F с едно ядро, но едно ядро така или иначе. 😁 Голям кеф е да играеш без да крашва през 5 мин., защото не може да си разпредели ресурсите правилно

Никакви проблеми нямам с NFS Underground  1 и 2 под Windows 10 X64 с i7-8700k (6/12 threads). Как пък все ти имаш проблеми?

8jSM5v5.png

GUU9hDb.png

2-ката и тя вървеше, но я бях омазал с едни модове и после не щеше (без значение от триковете). Но пък след прясна преинсталация пак си тръгна:

nuCCpbI.png

Но ще взема да я врътна през DODI repack-a, защото има подобрения по графиката (re-shade) и т.н.

XSxOskN.png

• Отговори 3k
  • Прегледи 248,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Какво гледате на тези върхови телевизори? Кабелната телевизия пуска стари филми снимани с двупотопна техника. Освен това повтаря филмите от времето когато бях малък. Търся филми от торент са

• Julius Decimus
    Julius Decimus

Един личен рекорд от мене, специално за БМВ маниаците     

• Julius Decimus
    Julius Decimus

Инсталираш това: http://store.steampowered.com/?l=spanish - Steam и след това си правиш акаунт. Пускаш програмата логнал се и влизаш в магазина й. Харесваш си нещо и купуваш. Може Пей Пал, Виза, какво

Публикувани изображения

преди 15 часа, B-boy/StyLe/ написа:

Никакви проблеми нямам с NFS Underground  1 и 2 под Windows 10 X64 с i7-8700k (6/12 threads). Как пък все ти имаш проблеми?

Ти mъn ли си или на такъв се правиш? Не ми показвай снимки от интро състезанията на двете игри. Поиграй малко на Underground 1, докато стигнеш състезание, наречено Atlantica, където караш срещу Форд Фокус. След като го спечелиш и цъкнеш "Next", играта директно крашва до десктоп. Те хората от ЕА преди време си го казаха сами, че играта е предвидена за едноядрени процесори, ама професор Bi-boy знае по-добре от разработчиците на играта...

А Underground 2 крашва на случаен принцип навсякъде, след като си вземеш твоя кола и започнеш да се състезаваш.

преди 5 часа, Валсо написа:

Ти mъn ли си или на такъв се правиш? Не ми показвай снимки от интро състезанията на двете игри. Поиграй малко на Underground 1, докато стигнеш състезание, наречено Atlantica, където караш срещу Форд Фокус. След като го спечелиш и цъкнеш "Next", играта директно крашва до десктоп. Те хората от ЕА преди време си го казаха сами, че играта е предвидена за едноядрени процесори, ама професор Bi-boy знае по-добре от разработчиците на играта...

А Underground 2 крашва на случаен принцип навсякъде, след като си вземеш твоя кола и започнеш да се състезаваш.

Никога не съм казвал, че не е крашвала. Те модерни игри крашват (ето вчера например ми крашна Dying Light 2 в Halloween Event-a, макар и това да е първия краш от седмици насам), та какво остава за стари игри. Казах само, че си тръгва и си се играе. Превъртал съм ги и двете и на 8-цата и на 10-тката. Но игрите ми са в D:\ и след преинсталация на ОС пак си бачкат (стават като преносими), но често забравям да си копирам SAVE-овете, а те се създават в повечето случаи на C:\. Нямам намерение пак да ги превъртам на този етап само за да ти натривам носа. Имам да минавам NFS Heat и след това NFS Unbound. Ти вярвай в каквото си искаш. Но аз не се налага да ги стартирам във виртуална машина за да ги играя поне. И знам, че е за едноядрени процесори играта (игрите), но това се оправя лесно с помощта на:

https://github.com/ThirteenAG/WidescreenFixesPack

Вътре си има конфиг файл и можеш да си задаваш CPU Affinity да е за 1 ядро, да скипваш интрото, на колко да е заключен FPS-а и т.н. Но всички тези неща направо си ги има в репака на DODI без да се налага да се човърка каквото и да било (плюс има и Re-shade и други графични подобрения). А иначе тези врътки преди никога не ги бях правил, а през годините я бях играл все на многоядрени процесори (Core2Duo E8400+, Core2Quad 9550 и сега на i7-8700k). Само на AMD Athlon Barton 2500+ не помня дали още бях с него като се появи Underground-a, но помня, че тогава бях с GeForce FX5500 карта и дъжда се виждаше ок, един приятел бе с MX440 и при него дъжда беше като черни петна. Та, тея врътки се наложи да ги правя само на 10 и то на по-късните build-ове (говоря за това с CPU Affinit-то). И ироничното е, че NFSU2 е по-капризна от NFSU1. При нея и до ден днешен не съм правил каквито и да е оптимизации за разлика от двойката.

Иначе четох някъде, че щял да излиза Remaster на 1 и 2 с енджина на Unreal 5.0. Дай Боже да се появи наистина. Засега има някакъв мод, но колите нямат отражения и не е особено готин. Те така!

Ем, аз щях да ги играя нейтив под линукс, където афинитетът може да се сменя много по-лесно от подкарването във виртуалка, ама тия кpemeнu, дето разработват Wine, нещо са му направили и то активно игнорира dimap.dll & dinput8.dll и съответно играта не ти дава си смениш половината копчета, а другата половина пък не ще да ги запомни. :D

А за иронията си прав, адски капризна е. Колко други игри от онези години съм ги играл на мултиядрен процесор и проблеми нйет. Flatout 2, ETS1, GTS, Carmageddon 2, GTA 2 - да спомена няколко. Даже и Twisted Metal 2 върви без да правиш нищо по ядрата.

За последното изречение мога да кажа само "🤮", заради енджина. Даже юнити не е толко' смотан. И като знам как претупват игрите през последните години (видиш ли Criterion Games или Ghost, бѐгай надалеч) тези ремастери ще са боклук. Бих предпочел сегашните версии да ги направят просто с FHD & UHD текстури и с AA, AF & работещ V-Sync, за да не се налага да ползваш widescreenfix-ове.

преди 30 минути, Валсо написа:

За последното изречение мога да кажа само "🤮", заради енджина. Даже юнити не е толко' смотан. И като знам как претупват игрите през последните години (видиш ли Criterion Games или Ghost, бѐгай надалеч) тези ремастери ще са боклук. Бих предпочел сегашните версии да ги направят просто с FHD & UHD текстури и с AA, AF & работещ V-Sync, за да не се налага да ползваш widescreenfix-ове.

Ами не знам. Доста го хвалят този енджин. А дали ще е добър ремастъра зависи. Доста ремастъри са помия, но доста са супер. За пример бих дал, че рамъстъра на Diablo 2 Resurrection е перфектен. Този на Horizon Zero Dawn, който се появи преди седмица също е доста добър. Но има и доста посредствени такива, които са си направо downgrade. Може би тук е субективно. Иначе е ясно, че компаниите ще се опитат да изкарат някакъв cash grab. :)

• 5 седмици по-късно...
преди 29 минути, саби написа:

Приятна е играта.

Да, но ще я скипна, подобно на STALKER 2. Новите явно ги правят яко CPU Bound. Макар че покривам изискването на карта, рам и диск, се оказа, че искат и процесор. А няма да тръгна да сменям дъно, рам и процесор за 2 или повече игри докато тази ми върши работа за текущите игри и работни проекти.

Здравейте, малко помощ ми трябва.
Нов хард купих, нов уин. Пак същия, ама нещо не мога да си наглася една игричка.
plants vs zombies
Ама сега не ми е на цял екран. Имам черни ленти отстрани.
Преди от настройките на диплея стана, нагласях резолюция, хем играта да е читава,хем екрана да е добре.
Този път не иска да се оправи, ръгах я тая резолюция от настройките на уина и не ще. Изпробвах всичко. Все има черни ленти.
Играта е елементарна, там няма настройки.
Има ли някой идея как да я оправя по-друг начин да си е на голям екран.

Ако има опция за смяна на резолюцията в играта, от там я сменете на такава, чието съотношение съвпада с това на монитора/телевизора.Или ако има опцията "Fullscreen".

Ако използвате видеокарта на Nvidia през Nvidia Control Panel би трябвало да може да се пусне играта на цял екран, но ще разтегли сегашното изображение.

Как да разбера каква ми е видеокартата?

На стария компютър бях с тази и от там май ми ставаше по-лесно.

Сега си нямам на идея каква е. 

Сега се оказва, че и други игри не са ок.

Quake 2

Прилагам снимка.

DOOM3 е също проблем. Не е на цял екран.

Return to Castle Wolfenstein не смея и да го пусна даже.

viber_изображение_2024-12-14_23-18-21-807.jpg

• 4 седмици по-късно...
на 8.01.2025 г. в 20:39, Daylight Dancer написа:

Някой желаещ за Diablo 2 ? :)

Нещо Duriel ме прави на маймуна и май ще ми трябва помощ...

На Diablo 2 оригиналната или на Resurrected играеш? Аз вече не бих се върнал на оригиналната. Resurrected  изглежда феноменално сега.

А и ти явно вече си го минал. Повече резисти и бягане и си готов.

преди 22 минути, Daylight Dancer написа:

пак съм аз - на четвърти акт този с диабло защо не мога да си взема наемник ?!

благодаря !

Защото на Act 4 няма или поне аз не помня да има. Наемниците са в Act 1 и Act 2.

The one you are looking for is the Act 2 mercenary. There is no dedicated Act 4 mercenary.

Макар че май са го променили. Но така или иначе в Act 4 няма.

Act I - Kashya
Act II - Greiz
Act III - Asheara
Act IV - Tyrael (only resurrect)
Act V - Qual-Kehk

https://www.wowhead.com/diablo-2/guide/mercenary-item-builds-runewords

https://www.ign.com/wikis/diablo-2/Mercenaries

здравей. под линукс съм и играя original. имам проблем с видео картата под windows макар и да е купувана нова от J*R. вече е изтекла гаранцията на 99.9.

аз не търся да наема нов вид наемник от 4 акт. искам просто да ползвам нает наемник от акт 1 2 или 3. в 1 са стрелците в 2 са предполагам с аурите на паладин а в три са сорсерки(примерно cold)

:)

• 2 седмици по-късно...

Здравейте! Не зная дали това е точната тема. Има ли сървари на WOW Lich king. Поостаря тази игра, но пък ми е интересно дали мога да поиграя някъде. Ако има такива, дали има активност или някой от вас ако играе вътре ще съм благодарен да даде инфорамция

на 8.01.2025 г. в 20:39, Daylight Dancer написа:

Някой желаещ за Diablo 2 ? :)

Нещо Duriel ме прави на маймуна и май ще ми трябва помощ...

Здравей, къде играеш диабло 2 ? Има ли активност ?

• 2 седмици по-късно...

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.