Премини към съдържанието
KLAMER

Проблем при инсталиране на WINDOWS 7, на SSD

Препоръчан отговор


Доскоро имах инсталиран WINDOWS 7 на SSD. Но,в един момент спря да работи. Затова реших да започна начисто и да преинсталирам WINDOWS 7 наново. След като започнах процедурата, и стигнах до мястото където избираш мястото където да отиде WINDOWS-а, дяла с SSD-то не ми е активен, и не мога нито да го избера, нито форматирам или изтрия. Опитах да изключа другият твърд диск, но и това не помогна. Влизайки в BIOS не намерих опцията с която да настроя диска, т.к. дъното е старичко : BIOSTAR NF520-A2.

Вече ми се изчерпаха идеите какво да направя, а самият диск се вижда като обем, производител...но не е активен за да направя нещо с него. Моля, подскажете ми , че... НЕМАМ НЕРВИ ! :) ..както се пееше в една песен...

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Ами,сменете порта,на който е закачен този ССД. Опитайте на друг компютър да го закачите.

Прегледайте и кабелите.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Опитах това със смяната на портовете. Не помага. Изключил съм и напълно HDD-диска.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Обяснете какво имате в предвид,че сте имал работещ Уиндоус на ССД,който изведнъж спрял да работи.

Опитайте на някое друго дъно да го закачите.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Бях инсталирал WINDOWS  на SSD-то с цел малко ускоряване на работата на компютъра , т.к. си е старичък. След около седмица работа, жената ми се обади, че не се включва компютъра, без да съм рпавил някакви интервенции по него. Затова реших да почна отначало с инсталацията, т.к. инсталирах разни програми, и после ги махах..и помислих, че може да се е бъгнал. Нямам друго дъно, към което да го тествам.


Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

При така описани нещата,вероятно има проблем с дъното,или пък захранването.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Снощи върнах HDD-то , със същото копие на WINDOWS, и си работи. явно проблема е само в SSD-то. Възможно ли  е , да е сдало багжа, но все пак да се разпознава ?

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
Гост
публикувано (редактирано)

Kak свързвате SSD-то за дъното?
SSD-то има смисъл сякаш само при Sata, Sata 2 и Sata 3?
В това си изказване не съм много уверен.
В различните Sata консумацията е различна и може да има проблем със захранването.

SSD-то на колко време е?
Не вярвам да е повредено макар и че има възможност.
По скоро ми изглежда проблем със съвместимостта.

Пробвайте на друга система, най лесно е откриването на проблеми по метода на изключването на база сравнение.

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Свързвам го към SATA 2 куплунга на дъното. Закупих го диска преди няколко дена, така, че е на няколко дена. захранването ми е CORSAIR VX450W, а нямам големи консуматори като видео карти, яки охлаждания и тем подобни, така , че надали не муи стига и тока. 

Освен да го тествам с някаква програма за тест на SSD ? Сега е закачено, но УИНДОУСА не го разпознава, а като пусна поправка на Уиндоуса, го вижда....

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Закачи HDD и SSD. Зареди от HDD. След това върху  иконата КОМПЮТЪР щракаме с десен клавиш на мишката и избираме УПРАВЛЕНИЕ – след това УПРАВЛЕНИЕ НА ДИСКОВЕ. Виждаш къде е SSD и с десен клавиш на мишката върху него избираш форматиране и следваш инструкциите от екрана. Ако SSD не е активно възможно е да има повреда в електрониката на SSD и Windows го вижда като разрешено само за четене, но не и за запис и затова го дава като неактивно. Поне при флашки това е често срещан дефект.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Стартирай devmgmt.msc и виж в статуса на SSD има ли Active, Boot. A в Windows explorer можеш ли да влезеш в диска и да достъпваш файлове?

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Благодаря Ви за желанието да ми помогнете, но засега удрям на камък..изписва ми , че диска не е инициализиран, и нямам опиця за форматиране. Все още нямам идея ка кда го подкарам... Не мижах да нсмеря опцията която да показва дали е АКТИВЕН, и дали е BOOT-ващ... Също и в EXPLORER не се вижда. 

Без име.png

Редактирано от KLAMER (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Колко GB e този диск? В BIOS вижда ли се с коректния си размер и модел?

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Диска е 32 GB, BIOS  го вижда като прозиводител, размер..всичко. НО в експлорера не се виджда, както и в мениджъра показва, че не е иницииран. Акто дам с десен буто ми изписва; Иксането не може да бъде изпълнено, поради грешка във входно-изходното устройство.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

  Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Разглеждащи това в момента   0 потребители

    Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

  • Горещи теми в момента

  • Подобни теми

    • от Devinbg
      Привет.
      Моля за съвет - Лаптопа ми е Lenovog50 с 4гб рам и се прецаках  като закупих още 4 гб рам с идеята да го подсиля с 8гб  но проблема е ,че на втория слот има прорезчета за рамта но онези "телчета" така да се изразя чрез които щраква ги няма.Не е носен никога в сервиз така е закупен.Как мога да оправя това освен да закупя цяла 8гб, имали вариант някак да се слага или аз не мога да ги сложа?
      Благодаря предварително!
       
    • от Spinder Whoey
      Здравейте, някъде Октомври месец миналата година си прецаках монитора и не искаше да показва картина (само надпис - Out of range)
      (докато играх лига сменях настройки за резолюцията, hertz-овете и стана така, че да бъгна играта и windows-a и да трябва да преинсталирам машината...
      Това го оправих.) След преинсталацията с чисто новия 1809 (първият който M$ пуснаха, този, при които се изтриваха файлове на потребители) 
      си пуснах csgo на резолюцията на която играх преди злополуката - т.е. 1280 на 800, като преди си играх на нея нормално, а сега е бъгната, 
      общо взето не scale-ва добре. Ще пратя и снимки. По принцип на самия монитор резолюцията си му е 1440x900, но в cs не играя на нея. 
      В момента съм на 1280x768, но си искам моето 1280x800, тъй като сегашната резолюция не е лоша, но картината беше по-добра с 
      допълнителните 32 пиксела, всичко изглеждаше по-добре, макар и малко...
      По принцип монитора си работи на 60 Hz, но в упътването си пише, че може да работи и на 75 Hz.
      Е, преди инцидента с лигата / смяната на настройките имах възможност да го пусна да си работи и на 75 и на 60 - сега не мога на 60. Тоест, избирам си от intel hd control панела да работи на 60 Hz, не се показва картина и след около 15 секунди си се връща на 75 Hz.
      Монитора е VA1903wb ; model - vs11654 .
      Видеокартата е вградената intel hd 630.
      Общо взето желая да оправим scaling-а и да си играя 1280x800. Моля, помогнете за решението на нелепия казус




    • от Vikincet0
      Здравейте,
      Пиша Ви във връзка с проблем, който срещнах с лаптопа ми - HP 350 GT. 
      Лаптопът, отказва да подава захранване и работи само на режим батерия. Батерията се зарежда само в изключено положение, а когато включа лаптопа, започва да дърпа заряд от батерията и в същото време захранването спира да работи и батерията не се зарежда. Ако се опитам да го включа само на захранване - не стартира.
      Тъй като изчетох доста форуми по темата, бих искала да споделя следното:
      1. Не е проблем от зарядното - Пробвах с 4 различни зарядни (3 от които бяха със същите параметри, а четвъртото дори по - силно)
      2. Не е софтуерен проблем - Преинсталирах windows (Все още не съм качила драйвърите, но това предстои да се случи до около 9 часа сутринта).
      3. Както вече споменах не е проблем от батерията, защото лаптопа ми трябва за университета и не ми пречи да работя с него само на захранване, но уви не иска да се включи.
      4. Разглобих лаптопа и всичко от вътрешната му страна (връзката и медните жици за захранване например) изглеждаше нормално.
       
      Някой има ли идея какво би могло да бъде? Възможно ли е да е възникнал проблем с дънната платка, понеже това е единственото нещо, за което не ми става ясно на пръв поглед за съществуващ проблем?
       
      Благодаря предварително за отговора на отзовалите се!
      С уважение,
      Виктория
    • от ДиоиД
      Здравейте!
      Поствам тази задача тук, а не в тема образование, защото може и да има написан драйвер или видоизменен, който да решава въпросната задача.
      Не уточнявам ОС, защото се издирва или пък се търси решение, което да може да се реализира на всяка ОС.
      Ето и проблематиката:
      Дънна платка Asus P4C800-E Deluxe в която има Super I/O (страница 2-2 (28)) W83627THF. Процесора и оперативната памет които са монтирани на тази дънна платка не участват в решението.   
      Иска се, чрез нормалния конектор на флопито да се управляват две, а не едно.
      Трябва да отбележа, че има реализирано хардуерно допълнение от стр. 108 (115) т.9.3 от W83627THF и в BIOS по нестандартен начин е указано ОС да "разпознава" две флопита, а не едно ...
      Поставям тази задача като вид предизвикателство.
      Всякакви мнения, коментари и евентуално предложения за разрешаването на въпросната с удоволствие ще чета и обсъждам с участниците в нея.
      Успех!
      п.п. Ако някой предложи как в BIOS по нестандартен начин да се укаже на ОС, че има четири флопита също може да помогне в решението ...
    • от Иво Огнянов
      Здравейте, на майка ми компютъра спря да се включва преди месец. Едвам днес намерих време да й го преинсталирам, но при пускане запчва да пищи и да свети червено. Звуците са 4 на брой, еднакви. Качвам звука и параметрите на щайгата..Ако може да ме ориентирате от какво може да е, да знам дали да го хвърлям или да се прави някъде.  https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=2082279315141235&id=100000775608299

  • Дарение

×
×
  • Добави ново...

Информация

Поставихме бисквитки на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите Условия за ползване