Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Овърклок на fx6300

Featured Replies

Здравейте.Бих искал да си клокна процесора,който е FX6300... С оригиналното охлаждане го клокнах на 4,2Ghz и максималните ми градуси са 60-64.. Та въпроса ми е,ще може ли с по-хубаво охлаждане да го клокна на 4,6-4.8Ghz например?И ако може-ще ми препоръчате ли охлаждане до 100-120 лева? Също на 4,2Ghz волтажа не съм го бутал,а е на стандартните... Стабилен е на тази честота,но температурата много не ми харесва... 

Бих искал някакви съвети... Искам да го овърклокна,защото в някои игри може да има ботълнек,защото мисля да взема R9 290... 

max2.png

Редактирано от Дани С. (преглед на промените)

Да разбира се. Намерете Cooler Master Hyper 212 EVO. Около 60-70 лева е. Със същия процесор като вас и този охладител съм 1 година на 4,5 ghz. 6 Часа на 100% го тествах и температурата беше 41 градуса. И съм с r9 290 няма ботълнек. Проверете дали кутията ви ще побере охладителя.

При тоя клок се спъваше 280-ката ми със 6300-то.Камо ли 290 :) .Ако държиш да останеш на АМД ,гледай нещо от 8ХХХ нагоре 

Редактирано от lindroos1 (преглед на промените)

преди 5 минути, lindroos1 написа:

При тоя клок се спъваше 280-ката ми със 6300-то.Камо ли 290 :) .Ако държиш да останеш на АМД ,гледай нещо от 8ХХХ нагоре 

И 6 часа на 100% и само на 41 градуса и то при клок на 4.5 гхц. :lol6:Той направо изби рибата и прати в забвение разни скъпи водни охлаждания, с това 212 EVO. Те хората с водно охлаждане вдигат над 60 градуса, при такъв клок на този процесор. ;)

Не бях обърнал внимание на това...на добра бройка ще да  е случил ,да знаеш :D (:emoji_smiley-23:

• Автор
Току що, lindroos1 написа:

Ами не знам,то зависи и от волтажа... Аз го тествах към 20 минути само и максималната температура беше 64 градуса със стоковото охлаждане и не съм бутал волтажите... Иначе ме интересува дали ще има ботълнек при 4.5Ghz например... И ще може ли със Seidon 120M например,да го клокна към 5Ghz?На 5Ghz не ми се вярва да ботълнекне и ще гледам да са малки волтажите...Може ли мнения по въпроса?

С това дъно,по-добре не го напъвай повече.

Захранващата схема му е слаба и напънеш ли го още малко ще почне да тротва.

Излишно е да даваш толкова пари за посредствено водно,вземи си един TR True Spirit 120M,

колкото да го държиш в нормални граници процесора и да ти е по-тихо.

" * For cooling the CPU and its surrounding components, please install a CPU cooler with a top-down blowing design. "

-застраховали са се и на страницата на дъното ти.

• Автор
Току що, drakula975 написа:

С това дъно,по-добре не го напъвай повече.

Захранващата схема му е слаба и напънеш ли го още малко ще почне да тротва.

Излишно е да даваш толкова пари за посредствено водно,вземи си един TR True Spirit 120M,

колкото да го държиш в нормални граници процесора и да ти е по-тихо.

" * For cooling the CPU and its surrounding components, please install a CPU cooler with a top-down blowing design. "

-застраховали са се и на страницата на дъното ти.

Еми 140W има за процесора... Той е 95W...Тоест ако го напъна малко,ще гледам да не стига TDP 140W ... Захранването на компютъра е хубаво иначе - Forton 750W 80+ Silver 

Искам водно да е по-хладно и тихо... Цялата работа е да намаля ботълнека... 

И аз съм с fx6300 (4.2Ghz, като е с deep cool captain 120) , и видеото е R9 380, и процесора е под нивото на видео картата - ботълнек......
Няма смисъл да го мъчиш само ще увредиш нещо в последствие. 32нм процесор не е за тая година... По добре инвестирай в упгрейд.

Няма какво да мислиш,или го махаш,или не взимаш мидъл клас карта като 290-ката. Плюс ,че си в някаква заблуда тука.Какво значение има волажа тук?Той има,като клокваш.По-малък волтаж при по-голяма честота == по-добри температури и стабилност на системата.И на 5 гиги ще го има това спъване.Работата при тоя процесор не е само честотата.Той си е фактически и практически 3 ядрен.Плюс,че дъното наистина е боза за клок

• Автор
на 4/5/2016 at 18:38, lindroos1 написа:

Няма какво да мислиш,или го махаш,или не взимаш мидъл клас карта като 290-ката. Плюс ,че си в някаква заблуда тука.Какво значение има волажа тук?Той има,като клокваш.По-малък волтаж при по-голяма честота == по-добри температури и стабилност на системата.И на 5 гиги ще го има това спъване.Работата при тоя процесор не е само честотата.Той си е фактически и практически 3 ядрен.Плюс,че дъното наистина е боза за клок

Днес ми пристигна видео картата - R9 290... Тествах я в Battlefield 4 и AVG FPS са 50 ... Без AA и другите филтри... Взех картата и отидох в един приятел,който е с i7 4770k и на ултра с AA и всичко,играта вървеше на 80-90FPS ... Скоро мисля да си купя Intel core i5 2500k... Това добре ли е? 

• Автор
преди 9 часа, Дани С. написа:

Днес ми пристигна видео картата - R9 290... Тествах я в Battlefield 4 и AVG FPS са 50 ... Без AA и другите филтри... Взех картата и отидох в един приятел,който е с i7 4770k и на ултра с AA и всичко,играта вървеше на 80-90FPS ... Скоро мисля да си купя Intel core i5 2500k... Това добре ли е? 

С 8 ядрен процесор пак ли ще е същата боза?Има ли смисъл да взема 8 ядрен,или да се понапъна малко за intel и да не се занимавам повече с тия боклуци?

преди 6 минути, Дани С. написа:

С 8 ядрен процесор пак ли ще е същата боза?Има ли смисъл да взема 8 ядрен,или да се понапъна малко за intel и да не се занимавам повече с тия боклуци?

Има смисъл да си вземеш един нов i7. ;)

Редактирано от Agentpat™ (преглед на промените)

на 4/4/2016 at 22:43, Agentpat™ написа:

И 6 часа на 100% и само на 41 градуса и то при клок на 4.5 гхц. :lol6:Той направо изби рибата и прати в забвение разни скъпи водни охлаждания, с това 212 EVO. Те хората с водно охлаждане вдигат над 60 градуса, при такъв клок на този процесор. ;)

Еми резултатите показват това ако искате ще повторя и ще дам снимки.

• Автор

Преди имах i7 3770 на 4.2Ghz и държеше 2 такива карти... А тоя боклук и една не може... Нов няма как,защото нямам много пари...Но мисля,че i5 2500k не е проблем да взема... А на един приятел i5 3570k държи GTX980 на 4.5Ghz,а той е почти същият като 2500k... Мисля да взема 2500к с водно охлаждане и да не се занимавам повече с AMD-та.. Не ми се дават пари,ама мисля,че и 8 ядриният ще е същия боклук...

• Автор
преди 13 часа, Vladzi написа:

Еми резултатите показват това ако искате ще повторя и ще дам снимки.

Става ли да ми кажете малко по-подробно как точно го постигнахте?Защото мисля да пробвам... Не знам,тук спорят с вас,но бих искал да пробвам и аз да постигна нещо подобно... А с каква карта сте и има ли ботълнек,защото днес пробвах процесора с R9 290 и имаше доста олям ботълнек... Както написах по-нагоре с i7 3770 беше съвсем различно... Ако трябва и водно охлаждане ще си купя,само да няма ботълнек,или ако има-той да е минимален... Трябва да направя така,че картата да се използва на 100%,а не процесорът... 

преди 20 минути, Дани С. написа:

Става ли да ми кажете малко по-подробно как точно го постигнахте?Защото мисля да пробвам... Не знам,тук спорят с вас,но бих искал да пробвам и аз да постигна нещо подобно... А с каква карта сте и има ли ботълнек,защото днес пробвах процесора с R9 290 и имаше доста олям ботълнек... Както написах по-нагоре с i7 3770 беше съвсем различно... Ако трябва и водно охлаждане ще си купя,само да няма ботълнек,или ако има-той да е минимален... Трябва да направя така,че картата да се използва на 100%,а не процесорът... 

Еми гледай сега аз съм с r9 290 и нямам ботълнекове (сега тук специалистите ще ми се смеят, защото всичко знаят) . Ще ви дам няколко игри за пример The witcher 3 1080 p всичко включено на максимални настройки, но без опцията за козината. 60фпс 99% видео и 45% процесор кадрите падат най-много до 55. (чудо или добра оптимизация). Battlefield 4 64 играча 64-75-90 кадъра всичко на макс (сигурно пак чудо) Gta5 - всичко на максимум с включен FXAA И MSAA X4 50-100 fps зависи от мястото, но играя с включен vsync, защото мразя да ми скача картината. Dirt rally -70+ всичко на макс (абсолютно всичко), но е нормално след като играта е оптимизирана за АМД. Dying light всичко на макс с включени опции за nvidia 70+ fps уникална оптимизация след ъпдейта никога не пада под 67-65 Няма нужда да давам повече информация... Относно процесора : дава ми 12.732 passmark резултат. Процесора съм го сложил с 1.425 волтаж и е много важно да махнете всяка енергоспестяваща опция от bios, защото и мен ме спъваха. Р9 290 съм я клокнал леко на Core clock 1110Mhz, Memory clock 1420Mhz 25 волтаж с afterburner. Нямам проблеми. Искам да кажа, че всеки един, който сега ще седне да ми обяснява как е невъзможно такива резултати може да си сложи коментара там, където слънцето не грее.

Редактирано от Vladzi (преглед на промените)

• Автор
преди 10 часа, Vladzi написа:

Еми гледай сега аз съм с r9 290 и нямам ботълнекове (сега тук специалистите ще ми се смеят, защото всичко знаят) . Ще ви дам няколко игри за пример The witcher 3 1080 p всичко включено на максимални настройки, но без опцията за козината. 60фпс 99% видео и 45% процесор кадрите падат най-много до 55. (чудо или добра оптимизация). Battlefield 4 64 играча 64-75-90 кадъра всичко на макс (сигурно пак чудо) Gta5 - всичко на максимум с включен FXAA И MSAA X4 50-100 fps зависи от мястото, но играя с включен vsync, защото мразя да ми скача картината. Dirt rally -70+ всичко на макс (абсолютно всичко), но е нормално след като играта е оптимизирана за АМД. Dying light всичко на макс с включени опции за nvidia 70+ fps уникална оптимизация след ъпдейта никога не пада под 67-65 Няма нужда да давам повече информация... Относно процесора : дава ми 12.732 passmark резултат. Процесора съм го сложил с 1.425 волтаж и е много важно да махнете всяка енергоспестяваща опция от bios, защото и мен ме спъваха. Р9 290 съм я клокнал леко на Core clock 1110Mhz, Memory clock 1420Mhz 25 волтаж с afterburner. Нямам проблеми. Искам да кажа, че всеки един, който сега ще седне да ми обяснява как е невъзможно такива резултати може да си сложи коментара там, където слънцето не грее.

Благодаря Ви много.Значи да взимам охлаждането и да продължавам напред... Точно в Battlefield днес на Zavod 311 ми дропна до 46FPS без филтрите FXAA и MSAA и avg ми вървеше с 50-55FPS,което е мноого малко за тази видео карта... Резолюцията ми е 2560x1080(Ultrawide 21:9) ... Иначе пак се води,че е Full Hd.Знам,че дъното не е много добро,но мисля,че 4.5Ghz ще държи... Преди малко го клокнах на 4.1Ghz - то това даже мисля,че е турбото,но съм го направил постоянно да е на 4.1Ghz и не съм бутал волтажа... Държи стабилно поне за сега и ботълнека намаля... Тоест още малко да го клокна и е възможно да е минимален или да го няма...За охлаждане мисля да взема Seidon 120M или Noctua NH - D14...Знам,че са скъпи и няма смисъл от тях,но искам да държи ниска температура... Иначе в интернет с 3-4 таба и няколко програми не се натоварва повече от 10%... АА радеона няма как да го овърклокна,защото е със стоковото охлаждане и не ми се рискува... 

преди 1 час, Дани С. написа:

Благодаря Ви много.Значи да взимам охлаждането и да продължавам напред... Точно в Battlefield днес на Zavod 311 ми дропна до 46FPS без филтрите FXAA и MSAA и avg ми вървеше с 50-55FPS,което е мноого малко за тази видео карта... Резолюцията ми е 2560x1080(Ultrawide 21:9) ... Иначе пак се води,че е Full Hd.Знам,че дъното не е много добро,но мисля,че 4.5Ghz ще държи... Преди малко го клокнах на 4.1Ghz - то това даже мисля,че е турбото,но съм го направил постоянно да е на 4.1Ghz и не съм бутал волтажа... Държи стабилно поне за сега и ботълнека намаля... Тоест още малко да го клокна и е възможно да е минимален или да го няма...За охлаждане мисля да взема Seidon 120M или Noctua NH - D14...Знам,че са скъпи и няма смисъл от тях,но искам да държи ниска температура... Иначе в интернет с 3-4 таба и няколко програми не се натоварва повече от 10%... АА радеона няма как да го овърклокна,защото е със стоковото охлаждане и не ми се рискува... 

Волтажа винаги ще е различен независимо дали сме един и същ процесор. Иначе ако имате възможност да продадете fx-a и да вземете някакъв по-хубав интел и дъно ще е добре, защото am3+ е до тук. Аз бих изчакал ако не ми е наложително и бих играл на сигурно. Че интела е по-производителен така е, но да не забравяме, че е по-скъп. DX12 може да оправи нещата като даде едно рамо на повечето ядра на АМД. Вие си преценете как ще процедирате. Аз съм фен на АМД, но преди всичко мисля с главата си и не казвам, че са идеалното решение, защото ги харесвам. Както виждате мнения на останалите потребители и те са за интела (е те в този форум 90% и едноядрен интел ще ти препоръчат пред АМД)

Още нещо махайте спестяващите настройки.

• Автор
преди 12 часа, Vladzi написа:

Значи ще изчакам някой друг месец,но ще взема един интел и може би втори радео и няма да бутам компа години напред... 

преди 12 минути, Дани С. написа:

Значи ще изчакам някой друг месец,но ще взема един интел и може би втори радео и няма да бутам компа години напред... 

Какъв е бюджета за интела и дъното

• Автор
преди 9 часа, Vladzi написа:

Какъв е бюджета за интела и дъното

Максимум 300-400 лева...  За втора ръка става въпрос... 

преди 11 минути, Дани С. написа:

Максимум 300-400 лева...  За втора ръка става въпрос... 

В крайна сметка по-добре търпение сега вместо болка после :Д Лека вечер.

• 4 месеца по-късно...
на 4/7/2016 в 0:18, Vladzi написа:

В крайна сметка по-добре търпение сега вместо болка после :Д Лека вечер.

Продай дъното , процесора и рамта и взимай това.

ASROCK H110M-HDS LGA1151 
i5-6400 2.7GHz 6MB LGA1151 BOX 
8G DDR4 2133 ADATA 

Обща стойност - 533.93 лв. с ДДС

Абсолютна лудост е да даваш 120 лв за охлаждане ,като с това дъно повече от 4.20ghz няма да е стабилно и се набутваш.

Не наливай пари в нещо което няма бъдеще.

64 градуса не ти харесват до 86 градуса е идеално.

Аз с 100 градуса съм играл gta v 2 часа и всичко е наред.

Редактирано от GyurovTech (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.