Премини към съдържанието

Препоръчан отговор


Здравейте,
един приятел ми остави да му погледна компютъра, понеже каза, че забивал и бил за преинсталация. Преинсталирах го, като форматирах целия хард инсталирах windows 7. Отворих го да видя как е дъното и имаше 5 заминали кондензатора, смених ги и изчистих вентилатора на видео картата, че едвам се въртеше. Пуснах го и тръгнах да слагам драйвери, но уви след 2-4мин работа компютъра забива и нищо не може да се прави освен да се бие рестарт, но и това не е вариант, защото отново като тръгне пак забива след 2-4мин. Пуснах една диагностика на харда да не се е омазал нещо, но нямаше дори един лош сектор. Гледах и захранването, но и то е чисто ново.
От какво може да е този проблем?

Питах собственика на компа дали и преди го е правел този проблем и каза, че главно заради това ми го е дал.

А забравих да спомена, че като пусна компютъра не тръгва, ами седи на екрана, кога чеква хард диска и ако не натисна Ф1 не тръгва.

Редактирано от MoH7aH4o (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Определено проблема си е в хард диска. Захранването като е ново, не е гаранция, че не може да има проблем, но това няма как да се случва от него. Както и това, че при сканиране на хард диска, не са намерени лоши сектори, също не означава, че няма проблем в него. Възможно е и да има проблем в дъното, който все още не е решен. Хубаво си сменял кондензаторите, но огледай за други повредени електронни компоненти.

Редактирано от Blue Ray (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 6 минути, Blue Ray написа:

Къде са ключарите, да сложат един ключ на темата?

Защо да слагат ключ, просто без да искам пуснах темата преди да я допиша, за което се извинявам.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 2 часа, MoH7aH4o написа:

...
Отворих го да видя как е дъното и имаше 5 заминали кондензатора, смених ги и изчистих вентилатора на видео картата, че едвам се въртеше.
...

Това е достатъчно (заминалите кондове), да метнеш дъното в кофата и да не се занимаваш с автоклизми.

  • Харесва ми 1

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 1 час, Profruit написа:

Това е достатъчно (заминалите кондове), да метнеш дъното в кофата и да не се занимаваш с автоклизми.

Кондензаторите се сменят и всичко работи. Аман от шапкари във фоРОмо. Май ще трябва да пиша виц за това "Колко шапкари във Форомо са нужни, за да сменят електрическа крушка?"

преди 2 часа, MoH7aH4o написа:

А забравих да спомена, че като пусна компютъра не тръгва, ами седи на екрана, кога чеква хард диска и ако не натисна Ф1 не тръгва.

И какво пише на тоя екран, че иска Ф1? Земи ги духни комбинизаторите с ШУШУАР. и виж как работи след това. Вземи измери пустото захранване какви напрежения дава.

Редактирано от simtech (преглед на промените)

  • Харесва ми 1

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 11 часа, MoH7aH4o написа:

От какво може да е този проблем?

Слага му се гарантирано работещо захранване и също такава видеокарта, може и паметта да се смени. Проверява се температурата на процесора.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Ето това е екрана, който стои докато не натисна F1.

IMG_20160424_112307.jpg

 

Открих защо забива компютъра на 2-рата минута от работата му. Оказа се, че едната плочка рам е заминала, като я махна няма проблем работи си без да забива, но нещо не мога да разбера, защо при стартирането на системата ми изисква задължително да натисна F1.

Редактирано от MoH7aH4o (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

В BIOS забрани търсенето на флопи дисково устройство. То ти пише на екрана че го търси а ти най-вероятно нямаш.

  • Харесва ми 3

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 3 часа, MoH7aH4o написа:

Открих защо забива компютъра на 2-рата минута от работата му. Оказа се, че едната плочка рам е заминала, като я махна няма проблем работи си без да забива, но нещо не мога да разбера, защо при стартирането на системата ми изисква задължително да натисна F1.

Чакай са, ти преди да направиш тест на паметта с Memtest 86+ си пипал всичко хардуерно ли? И не си спрял флопи контролера от БИОС? Кът забива първо се почва от спиране на всичката периферия и тест на системната памет.

Редактирано от simtech (преглед на промените)
  • Харесва ми 1

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Трябва да имате регистрация за да може да коментирате това

Регистрирайте се

Създайте нова регистрация в нашия форум. Лесно е!

Нова регистрация

Вход

Имате регистрация? Влезте от тук.

Вход

×

Информация

Поставихме бисквитки на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите условия за ползване.